cthulhucarbide Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Ο υπολογιστής μου έχει την μητρική Asus h81m-k. Έχει πάνω δύο τεσσάρες κάρτες RAM. Από 8 που έχω τώρα, θέλω να το αναβαθμίσω σε 16. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα για την συμβατότητα και το τι να αγοράσω. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάρτα των 8 (για να πάρω δύο) που να είναι σίγουρο ότι ταιριάζει? Κατά προτίμηση μαζί με κάποιο λινκ από skroutz. Ευχαριστώ
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τώρα ποιες ραμ έχει; Μπορείτε να το δείτε με το CPU-Z στις καρτέλες memory και spd (ανεβάστε screenshot). Πόσα διαθέτετε για νέες; Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε να αναβαθμίσετε; Το VRM της μητρική είναι ότι πιο απλό, οπότε υποθέτω ότι δεν έχετε δυνατό επεξεργαστή και μάλλον το θέμα δεν είναι μόνο η ραμ. Ενδεικτικά μερικές: https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=2300230%2C2292422%2C2287925%2C2106184 Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τώρα ποιες ραμ έχει; Μπορείτε να το δείτε με το CPU-Z στις καρτέλες memory και spd (ανεβάστε screenshot). Πόσα διαθέτετε για νέες; Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα (προφανώς) και θέλετε να αναβαθμίσετε; Το VRM της μητρική είναι ότι πιο απλό, οπότε υποθέτω ότι δεν έχετε δυνατό επεξεργαστή και μάλλον το θέμα δεν είναι η ραμ. Ενδεικτικά μερικές: https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=2300230%2C2292422%2C2287925%2C2106184 Μπορώ να το κοιτάξω ποιες είναι τώρα οι ραμ αλλά δεν ξέρω τι σημασία έχει. Άμα βάλω διπλάσια ραμ θα είναι καλύτερα. Ο επεξεργαστής είναι Ι5. Γενικά δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο θέμα, απλά θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση και νομίζω ότι οι ραμ είναι το απλό που μπορώ να αλλάξω, ώστε να είμαι πιο άνετα σε διάφορες δουλειές, multitasking και σε κάποια βαριά προγράμματα όπως photoshop lightroom κλπ που βαραίνουν πολύ όταν είναι μεγάλες και πολλές οι εικόνες. Αυτές που έχεις στο λινκ ταιριάζουν? Μέχρι 70άρι € θα τα έδινα νομίζω αν και δεν είναι συγκεκριμένο μπάτζετ κατα νου. Ας βάλω πάντως και τα ss ώστε να ξέρουμε τι παίζει
GATE123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Και ssd και ram και επεξεργαστή(μέχρι i7) μπορείς να αλλάξεις. Μνήμη δες αυτή που είναι και οικονομική https://www.skroutz.gr/s/3925891/Patriot-8GB-DDR3-RAM-με-Συχνότητα-1600MHz-για-Desktop-PSD38G16002.html Επεξεργαστές μπορείς να δεις εδώ τη παίρνει αρκεί να βρεις https://www.asus.com/supportonly/H81M-K/HelpDesk_CPU/ Για ssd 2.5" παίρνει άνετα. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Αυτές που έχεις στο λινκ ταιριάζουν? Ναι, προτίμησα με Cas 9 για να είναι πιο γρήγορες από τις απλές. SSD έχετε στο σύστημα; (Αν και βλέπω Windows 7 που έχουν λήξει). Την επόμενη φορά που θα ζοριστεί το σύστημα μπορείτε να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών να δείτε τι τερματίζει; Aπ' ότι βλέπω πάντως θέλει αρκετή ραμ. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επεξεργαστή. Κάρτα γραφικών ποια έχετε; 15 λεπτά πριν, GATE123 είπε επεξεργαστή(μέχρι i7) μπορείς να αλλάξεις. Με τέτοιο VRM; 2
GATE123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Με τέτοιο VRM; Ότι λέει το link που έδωσα 😛
GATE123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Καλύτερα όχι! Έεε καλά δεν είπα να βάλει και i7 ας πάει και σε i5(λίγο καλύτερο). Στις αγγελίες 45€ Intel Core i5-4570S. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από GATE123
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GATE123 είπε Και ssd και ram και επεξεργαστή(μέχρι i7) μπορείς να αλλάξεις. Μνήμη δες αυτή που είναι και οικονομική https://www.skroutz.gr/s/3925891/Patriot-8GB-DDR3-RAM-με-Συχνότητα-1600MHz-για-Desktop-PSD38G16002.html Επεξεργαστές μπορείς να δεις εδώ τη παίρνει αρκεί να βρεις https://www.asus.com/supportonly/H81M-K/HelpDesk_CPU/ Για ssd 2.5" παίρνει άνετα. Καλά θεωρητικά όλα μπορούν να αλλάξουν αλλά θεωρώ πως οι ραμ είναι το πιο απλό. Δεν ψήνομαι να αλλάξω πολλά πράγματα αυτή την στιγμή. Οι μνήμες που έβαλες στο λινκ βλέπω ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες πουθενά. Στο λινκ για τους επεξεργαστές η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τι θες να κάνω, δεν έχω ασχοληθεί πολύ με hardware γιαυτό και ρωτάω για συγκεκριμένες λύσεις γιατί δεν ξέρω. Αν και νομίζω ότι αναβάθμιση και του επεξεργαστή θα πήγαινε ακριβά 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ναι, προτίμησα με Cas 9 για να είναι πιο γρήγορες από τις απλές. SSD έχετε στο σύστημα; (Αν και βλέπω Windows 7 που έχουν λήξει). Την επόμενη φορά που θα ζοριστεί το σύστημα μπορείτε να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών να δείτε τι τερματίζει; Aπ' ότι βλέπω πάντως θέλει αρκετή ραμ. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επεξεργαστή. Κάρτα γραφικών ποια έχετε; Με τέτοιο VRM; SSD έχω ήδη, ενώ μαζί με τις μνήμες που θα αλλαχτούν θα βάλω και win10. Κάρτα γραφικών δεν ξέρω από που την βλέπω. Δεν έχω κάτσει να δω αναλυτικά σε κάθε δουλειά τι τερματίζει, αλλά γενικά έχω την εντύπωση πως η ραμ δεν έφτανε και ήθελε κιάλλο. Vrm δεν ξέρω καθόλου τι είναι Ούτε το Cas 9 Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από cthulhucarbide
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Που να πρωτοαπαντήσω τώρα;... Στις 2/11/2021 στις 11:53 ΜΜ, cthulhucarbide είπε θα βάλω και win10 Είναι λιγάκι πιο βαριά από τα 7. Στις 2/11/2021 στις 11:53 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Κάρτα γραφικών δεν ξέρω από που την βλέπω. Στη καρτέλα graphics του CPU-Z. Στις 2/11/2021 στις 11:53 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Δεν έχω κάτσει να δω αναλυτικά σε κάθε δουλειά τι τερματίζει, Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να είμαστε σίγουροι ότι έγινε η καλύτερη αναβάθμιση και δεν ξοδεύτηκαν άσκοπα χρήματα. Στις 2/11/2021 στις 11:53 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Vrm δεν ξέρω καθόλου τι είναι Ούτε το Cas 9 Μπορείτε να μάθετε με μια αναζήτηση στο internet (Youtube) Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Που να πρωτοαπαντήσω τώρα;... Είναι λιγάκι πιο βαριά από τα 7. Στη καρτέλα graphics του CPU-Z. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να είμαστε σίγουροι ότι έγινε η καλύτερη αναβάθμιση και δεν ξοδεύτηκαν άσκοπα χρήματα. Μπορείτε να μάθετε με μια αναζήτηση στο internet (Youtube) * Μπορείτε να δείτε πως θα βολέψετε/ ελέγξετε διακριτικά τι γίνεται κατά τη διάρκεια που ζορίζεται το σύστημα: https://www.youtube.com/watch?v=VFdh8WRWm1o Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποια στιγμή θα κάτσω να μάθω περισσότερα αλλά αυτή την στιγμή είμαι σε μια πίεση χρόνου και πρέπει να διαλέξω γρήγορα τι να πάρω. Τα 10 οκ είναι λίγο πιο βαριά αλλά δεν γίνεται να μείνω στα 7. Γενικά μου φαίνεται ότι κάποια άλλη αναβάθμιση δεν συμφέρει ιδιαίτερα, κοίταξα πχ για επεξεργαστή και βλέπω πάει πολύ το μαλλί συνολικά, οπότε καταλήγω στο αρχικό ερώτημα του τι ραμ να πάρω. Από την στιγμή που παίρνω επιβεβαίωση ότι αυτές οι μνήμες στο πρώτο λινκ του Τέρης Α. ταιριάζουν, τότε θα πάω να πάρω κάποια αυτές. Υπάρχει κάποια προτίμηση σε κάποια από αυτές? Βλέπω πχ ότι οι corsair είναι αισθητά πιο ακριβές από τις άλλες παρότι όλες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά 1
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Υπάρχει κάποια προτίμηση σε κάποια από αυτές? Βλέπω πχ ότι οι corsair είναι αισθητά πιο ακριβές από τις άλλες παρότι όλες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι αν πρόκειται για high ή low density... 6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ενδεικτικά μερικές: https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=2300230%2C2292422%2C2287925%2C2106184 @SheogorathΣυγγνώμη που σε βάζω σφήνα. Πρότεινα στον ts τις παραπάνω μνήμες για αναβάθμιση (timings 9-9-9-24-2N, 1.600MHz στα 1.5V). Έκανα καλή επιλογή; Προτείνεις κάποια συγκεκριμένη; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 2
GATE123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή βλέπω οτι έχεις μπερδευτεί με τις ram αυτές εδώ πρέπει να κοιτάξεις που ταιριάζουν στην μητρική σου. Speed: 1600MHz (PC3-12800) Technology: DDR3 SDRAM Pins: 240-pin, Gold Connectors Form Factor: DIMM (Dual Inline Memory Module) Module Dimensions: 133.35mm x 30mm (LxH) Data Integrity: Non-ECC Ranking: 1R, 2R, 4R Voltage: 1.35V - 1.5V Ο @Τέρης Α. ενδεικτικά σου έδωσε αυτές στο link. Βλέπω ότι το 80αρη δεν θα το γλυτώσεις μια και θες και δύο. Άμεσα διαθέσιμες έχει εδώ https://www.cosmodata.gr/product/287345/?skr_prm=WyI3ZjQxZTU3Yy04OWRmLTQ0MzktODI3MS1lYjQzMWRlMmRlYjQiLDE2MzU5MjAxMzIzNTEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από GATE123
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, GATE123 είπε Επειδή βλέπω οτι έχεις μπερδευτεί με τις ram αυτές εδώ πρέπει να κοιτάξεις που ταιριάζουν στην μητρική σου. Speed: 1600MHz (PC3-12800) Technology: DDR3 SDRAM Pins: 240-pin, Gold Connectors Form Factor: DIMM (Dual Inline Memory Module) Module Dimensions: 133.35mm x 30mm (LxH) Data Integrity: Non-ECC Ranking: 1R, 2R, 4R Voltage: 1.35V - 1.5V Ο @Τέρης Α. ενδεικτικά σου έδωσε αυτές στο link. Βλέπω ότι το 80αρη δεν θα το γλυτώσεις μια και θες και δύο. Άμεσα διαθέσιμες έχει εδώ https://www.cosmodata.gr/product/287345/?skr_prm=WyI3ZjQxZTU3Yy04OWRmLTQ0MzktODI3MS1lYjQzMWRlMmRlYjQiLDE2MzU5MjAxMzIzNTEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Έχουν κάτι καλύτερο αυτές εδώ ή είναι όλες πρακτικά το ίδιο με αυτές στο λινκ του Τέρης? Το καλό με αυτές είναι ότι έχουν άμεση διαθεσιμότητα και είναι και πιο φτηνές κιόλας, οπότε εκτός αν οι άλλες έχουν κάτι παραπάνω θα προτιμήσω αυτές
GATE123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Έχουν κάτι καλύτερο αυτές εδώ ή είναι όλες πρακτικά το ίδιο με αυτές στο λινκ του Τέρης? Το καλό με αυτές είναι ότι έχουν άμεση διαθεσιμότητα και είναι και πιο φτηνές κιόλας, οπότε εκτός αν οι άλλες έχουν κάτι παραπάνω θα προτιμήσω αυτές Δεν γνωρίζω αν ταιριάζουν του Τέτη. Εγώ σου δίνω αυτές που ταιριάζουν γιατί στο site τις Asus αυτά τα χαρακτηριστικά λένε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα