mysterio Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα , αμα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, έχω ένα Gigabyte Aorus B450 Elite , και εχω βάλει επάνω εναν nvme ssd patriot ( https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-vpn100-512gm28h-viper-vpn100-512gb-nvme-m2-2280-pcie-gen3-x-4-p-PER.320022 ) Στα BIOS ομως , μου λεει "no nvme found" Εχει κανεις το ιδιο προβλημα? Οτι επιλογη ειχε σχετικα με το να τον κανω enable το nvme ,το εχω κανει,αλλα δε τον βλεπει σαν nvme τον βλεπει σαν απλο. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, mysterio είπε έχω ένα Gigabyte Aorus B450 Elite , και εχω βάλει επάνω εναν nvme ssd patriot Έχετε συνδέσει και SATA σκληρούς; Αν ναι, ελέγξτε αν είναι συνδεδεμένοι στις υποδοχές SATA3_0 ή SATA3_1. Spoiler Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
mysterio Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 καλησπέρα σας, νομίζω πως έχω έναν εκεί ναι, αυτό φταίει; 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Αν βρίσκεται εκεί που ανέφερα, όχι, αν βρίσκεται αλλού είναι πιθανό. 1 1
triplex1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Βασικα δεν μας λες τα πραγματα οπως εχουν .....ειναι καινουριος και χωρις λειτουργικο? εχεις αλλον που εχει τα win? τι ακριβως θελεις να κανεις τωρα που τον εβαλες επανω (ας πουμε οτι τον διαβαζει) 1
mysterio Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω τα windows ston m2 και εχω και εναν HDD sata με καλωδιο στις θεσεις τις πιο πανω απο εκει που ο τερης. Το προβλημα μου ειναι οτι στα bios εχει ενα μενου που λεει οτι ειναι σχετικα με τους nvme και δεν τον βλεπει ως nvme. θα ανεβασω πιο μετα φωτος και πιο πολλες λεπτομερειες. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από mysterio 2
triplex1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, mysterio είπε Εχω τα windows ston m2 και εχω και εναν HDD sata με καλωδιο στις θεσεις τις πιο πανω απο εκει που ο τερης. Το προβλημα μου ειναι οτι στα bios εχει ενα μενου που λεει οτι ειναι σχετικα με τους nvme και δεν τον βλεπει ως nvme. θα ανεβασω πιο μετα φωτος και πιο πολλες λεπτομερειες. Οι περισσοτερες μητρικες αν οχι ολες εχουν διαχειρηση των nvme απο το bios και format. Tον δισκο , η διαχειρηση δισκων των win τον βλεπει? Επισης οταν βαζουμε καινουριο δισκο και ειδικα nvme πεταγεται παραθυρο για τη διαχειρηση του σε mbr & gpt το ειδες αυτο? Αν θες να κανεις κλωνο κοιταξε να τον κανεις ενεργο απο την διαχειρηση η με καποιο προγραμμα πχ partition paragon αλλιως αν πας σε καθαρη εγκατασταση ξεκαρφωνεις τους αλλους 2 που εχεις ή δεν τους αφηνεις να ξεκινουν απο το bios στην επιλογη boot , οπως και να'χει ολα μπορουν να γινουν απο το bios κοιτα επισης το bios που εχεις μηπως παιρνει καποιο update και διορθωνονται καποιες ελλειψεις του hardware Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από triplex1 1 1
mysterio Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, triplex1 είπε Οι περισσοτερες μητρικες αν οχι ολες εχουν διαχειρηση των nvme απο το bios και format. Tον δισκο , η διαχειρηση δισκων των win τον βλεπει? Επισης οταν βαζουμε καινουριο δισκο και ειδικα nvme πεταγεται παραθυρο για τη διαχειρηση του σε mbr & gpt το ειδες αυτο? Αν θες να κανεις κλωνο κοιταξε να τον κανεις ενεργο απο την διαχειρηση η με καποιο προγραμμα πχ partition paragon αλλιως αν πας σε καθαρη εγκατασταση ξεκαρφωνεις τους αλλους 2 που εχεις ή δεν τους αφηνεις να ξεκινουν απο το bios στην επιλογη boot , οπως και να'χει ολα μπορουν να γινουν απο το bios κοιτα επισης το bios που εχεις μηπως παιρνει καποιο update και διορθωνονται καποιες ελλειψεις του hardware Στη διαχειρηση τον βλεπει τον μ2 στα βιος δε τον βλεπει πουθενα. τα εκανα ολα μεσω windows 10 setup τα partition και αυτα ,κανει boot απο windows boot manager τοσο καιρο και bootarei κανονικα απο μ2. Μαλλον δεν τον εκανα σωστα , αυτο που πες ειναι , πρεπει να τον σεταρω μεσω bios βρηκα μια κατηγορια που εχει να κανει με disk management,θα το ψαξω λιγο ακομα ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα