Προς το περιεχόμενο

CHAOS αοριστολογιών με το «ελληνικό υπεραυτοκίνητο των 3.000 ίππων»

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 λεπτά πριν, billdanos είπε

ούτε και το σύνολο των ειδικών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου από το μηδέν.

Τι εννοεις? 1 Ελληνας δεν κανει για 10 ξενους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

54 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν και έχει κουράσει η συγκεκριμένη ιστορία και δεν είναι καν αστείο πλέον, τα πράγματα είναι απλά: ο συγκεκριμένος κύριος ΔΕΝ μπορεί να κατασκευάσει αυτό που περιγράφει εδώ και χρόνια, γιατί πολύ απλά δεν έχει ούτε το budget αλλά ούτε και το σύνολο των ειδικών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου από το μηδέν. Με το να εκτυπώνεις ένα κομματάκι ενός εξαρτήματος ανά εξάμηνο, στην καλύτερη θα έχεις ένα αποτέλεσμα όπως τα συναρμολογούμενα που δίνει γνωστό περιοδικό κάθε μήνα... 😛 

Το μόνο "εντυπωσιακό" όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο χειρισμός των social media και τα ποσά που ξοδεύονται για χορηγούμενες,   προώθηση δελτίων τύπου κλπ.

για πρωτη φορα στο παρελθον, ειχα δει το βιντεο στο youtube απο τον σαριμπαλιδη. Προσφατα διαβασα εδω το ποστ απο τον χρηστη teodoreh που ειναι Νο1 σε "αντιδρασεις", αφου ειναι πανω-πανω στο θεμα αυτο και "βγαζει" ματι.

δεν εχω αποψη για το θεμα, ουτε και τις γνωσεις να κρινω. Ομως η παραθεση που εχω βαλει με προβληματιζει στο εξης. Αυτο που περιγραφει ειναι αληθινο γεγονος, αρα και η προπαθεια τoυ chaos θα ειναι αληθινη σε βαθος χρονου. Εκτος και εαν το παραδειγμα δεν "ταιριαζει" και εχουμε λαθος παραδειγμα.

Εαν λοιπον το παραδειγμα ειναι σωστο, τοτε αυτος ο ανθρωπος μπορει με τις γνωσεις που εχει να πετυχει να εχει δουλεια στην εταιρεια του, πχ να φτιαχνει μερικα κομματια ενος "προιοντος" για αλλους. Χωρις να εχει σημασια το προιον, αυτοκινητο, μοτο, διαστημοπλοιο, κτλ. Εκτος παλι και σε αυτο να ειναι "ψευτης". Ειναι ?

προσπαθω χωρις αποδειξεις να μην παρω το μερος καμιας πλευρας. Μονο να μαθω τι γινεται, αλλα θελω να εχω και απο τις δυο πλευρες απαντησεις. Δυστυχως εδω υπαρχει μονο η μια πλευρα.

• Super Moderators
4 λεπτά πριν, lneam είπε

για πρωτη φορα στο παρελθον, ειχα δει το βιντεο στο youtube απο τον σαριμπαλιδη. Προσφατα διαβασα εδω το ποστ απο τον χρηστη teodoreh που ειναι Νο1 σε "αντιδρασεις", αφου ειναι πανω-πανω στο θεμα αυτο και "βγαζει" ματι.

δεν εχω αποψη για το θεμα, ουτε και τις γνωσεις να κρινω. Ομως η παραθεση που εχω βαλει με προβληματιζει στο εξης. Αυτο που περιγραφει ειναι αληθινο γεγονος, αρα και η προπαθεια τoυ chaos θα ειναι αληθινη σε βαθος χρονου. Εκτος και εαν το παραδειγμα δεν "ταιριαζει" και εχουμε λαθος παραδειγμα.

Εαν λοιπον το παραδειγμα ειναι σωστο, τοτε αυτος ο ανθρωπος μπορει με τις γνωσεις που εχει να πετυχει να εχει δουλεια στην εταιρεια του, πχ να φτιαχνει μερικα κομματια ενος "προιοντος" για αλλους. Χωρις να εχει σημασια το προιον, αυτοκινητο, μοτο, διαστημοπλοιο, κτλ. Εκτος παλι και σε αυτο να ειναι "ψευτης". Ειναι ?

προσπαθω χωρις αποδειξεις να μην παρω το μερος καμιας πλευρας. Μονο να μαθω τι γινεται, αλλα θελω να εχω και απο τις δυο πλευρες απαντησεις. Δυστυχως εδω υπαρχει μονο η μια πλευρα.

Αν έλεγε πως απλά σχεδιάζει εξαρτήματα για super cars κλπ, δεν θα είχε κανείς πρόβλημα και μπράβο του. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Δε φτιάχνεις υπέρ αυτοκίνητα στην αυλή του σπιτιού σου... 😛 

Να πω ενα τεραστιο respect στο φιλο NLS και απανταω μονο σ´αυτον. Καταρχας ολα αυτα για εταιρειες και μηδενικους ισολογισμους. Ας μη γελιομαστε, στην Ελλαδα βρισκομαστε. Ας μην ειμαστε κηρυκες της ηθικης οταν ξερουμε τι γινεται με το επιχειριν στη χωρα τουτη. Δε ξερω τι κουκουλωματα κανει και να πω την αληθεια δε με νοιαζει. Ειμαι λατρης των υπεραυτοκινητων με την εννοια οτι γουσταρω την Τεχνη, ενα υπεραυτοκινητο ειναι ενα εργο τεχνης πανω απ´ολα και διαβαζω οτιδηποτε σχετικο. Επισης μη ξεχνας οτι στην Ελλαδα δε παραγεται (κυριολεκτικα) ΟΥΤΕ ΒΙΔΑ! Το να λεμε οτι απο εκει που η χωρα δεν εχει να επιδειξει σχεδον τιποτα στο χωρο της τεχνολογιας οτι ενα χειροποιητο αμαξωμα και σασι απο συνθετικα υλικα δεν ειναι δα και κατι σπουδαιο νομιζω οτι ειναι φαιδρο. 
Οσον αφορα τον κινητηρα αυτο που εχετε δεσει οτι ειναι απο Σουπρα εχετε αποδειξεις; Ειναι κατι δεδομενο; Εγω καλη τη πιστη περιμενω να το δω. Και απο τη στιγμη που ειπε πως διπλα στο πρωτοτυπο θα εχει και τα ανταλλακτικα σημαινει πως βρηκε 2 κινητηρες τετοιους οι οποιοι θα πρεπει να ναι και ολοκαινουριοι! Καπου δε μου κολλαει. Και επισης δε μου απαντησε καποιος, ενα τετοιο αμαξι που θα ναι τραβεστι θα μπορει να περασει απο εταιρειες πιστοποιησης πριν βγει στην παραγωγη; Δε το νομιζω

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Αν έλεγε πως απλά σχεδιάζει εξαρτήματα για super cars κλπ, δεν θα είχε κανείς πρόβλημα και μπράβο του. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Δε φτιάχνεις υπέρ αυτοκίνητα στην αυλή του σπιτιού σου... 😛 

σε αυτη την περιπτωση ... εχει κακο μαρκετινκ και προβαλει λανθασμενα την επιχειριση του. Και φυσικα αυτο θα εχει ασχημα αποτελεσματα για την πορεια του στον χωρο. Χωρις να ξερω εαν ειναι αποτελεσμα "βλακειας" ή "απατης"

7 λεπτά πριν, DimitrisBugatti είπε

Να πω ενα τεραστιο respect στο φιλο NLS και απανταω μονο σ´αυτον. Καταρχας ολα αυτα για εταιρειες και μηδενικους ισολογισμους. Ας μη γελιομαστε, στην Ελλαδα βρισκομαστε. Ας μην ειμαστε κηρυκες της ηθικης οταν ξερουμε τι γινεται με το επιχειριν στη χωρα τουτη. Δε ξερω τι κουκουλωματα κανει και να πω την αληθεια δε με νοιαζει. Ειμαι λατρης των υπεραυτοκινητων με την εννοια οτι γουσταρω την Τεχνη, ενα υπεραυτοκινητο ειναι ενα εργο τεχνης πανω απ´ολα και διαβαζω οτιδηποτε σχετικο. Επισης μη ξεχνας οτι στην Ελλαδα δε παραγεται (κυριολεκτικα) ΟΥΤΕ ΒΙΔΑ! Το να λεμε οτι απο εκει που η χωρα δεν εχει να επιδειξει σχεδον τιποτα στο χωρο της τεχνολογιας οτι ενα χειροποιητο αμαξωμα και σασι απο συνθετικα υλικα δεν ειναι δα και κατι σπουδαιο νομιζω οτι ειναι φαιδρο. 
Οσον αφορα τον κινητηρα αυτο που εχετε δεσει οτι ειναι απο Σουπρα εχετε αποδειξεις; Ειναι κατι δεδομενο; Εγω καλη τη πιστη περιμενω να το δω. Και απο τη στιγμη που ειπε πως διπλα στο πρωτοτυπο θα εχει και τα ανταλλακτικα σημαινει πως βρηκε 2 κινητηρες τετοιους οι οποιοι θα πρεπει να ναι και ολοκαινουριοι! Καπου δε μου κολλαει. Και επισης δε μου απαντησε καποιος, ενα τετοιο αμαξι που θα ναι τραβεστι θα μπορει να περασει απο εταιρειες πιστοποιησης πριν βγει στην παραγωγη; Δε το νομιζω

Ρωτάς και λες τα ίδια και τα ίδια. Το ότι απαντάς σε κάποιον δεν εμποδίζει σε κάποιον άλλο να σου απαντήσει. Σου έχουν απαντήσει τουλάχιστον 3 διαφορετικά άτομα λέγοντας σου το ίδιο πράγμα. 

Ο κινητήρας είναι ξεκάθαρα 2jz. Μάλιστα στη φωτό που είναι στο background και θολό το μπλοκ του κινητήρα φαίνεται ότι είναι εξακύλινδρο. Δεν σου φτάνει για απόδειξη?? Από χειροποίητο V10 πήγαμε σε δανεικό 2jz?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, DimitrisBugatti είπε

Αρα δηλαδη στην παρουσιαση θα εχει αυτον τον κινητηρα μας λες. V6 αντι V10 που λεει, σωστα;

Μπορεί μέχρι τη παρουσίαση να βρει άλλο κουφάρι και να "παρουσιάσει". Αυτό που βλέπεις όμως τώρα στη φωτό είναι 2jz. 

6+6=12 btw αν παρουσίαζε κάτι σε διπλό 2jz. 

13 λεπτά πριν, DimitrisBugatti είπε

Αρα δηλαδη στην παρουσιαση θα εχει αυτον τον κινητηρα μας λες. V6 αντι V10 που λεει, σωστα;

Φυσικά μπορεί να πάρει και να κόψοραψει δύο 2jz και να τους κάνει ένα "χειροποίητο" V10. 

Ότι θέλει μπορεί να κάνει και να στο παρουσιάσει για ότι θέλει, εφόσον δεν δουλεύει τίποτα. 

Ακόμα και λειτουργικό κινητήρα να παρουσιάσει θα είναι κάποιος Audi, Bmw βαφτισμενος Πανόπουλος. Ποτέ δεν θα τον δεις από κοντά ή in focus, ποτέ δεν θα δεις παρουσίαση επιπέδου Koenigsegg. Πάντα έτσι θολά θα είναι. 

Επεξ/σία από saintinos
  • Like 1

1 ώρα πριν, NLS είπε

ειδικά δεν μπορεί να έχει διαβάσει τις 160+ σελίδες.

Ο ιδιος αλλα λεει παντως σχετικα με αυτο:

16 ώρες πριν, DimitrisBugatti είπε

διαβασα σχεδον τα περισσοτερα απο τα ποστ και επειδη παρακολουθω το θεμα

Ειδικα δε, ουτε το pinned μαλλον δεν διαβασε πρωτου ξεκινησει την συζητηση.

2 ώρες πριν, DimitrisBugatti είπε

Και πλεον βλεπω οτι αρχιζει και παρουσιαζει καποια ζωντανα εξαρτηματα και οχι render.

Δεν σου εχει παρουσιασει κανενα ζωντανο εξαρτημα. Για να ειναι ζωντανο, πρεπει να λειτουργει. Σου εχει παρουσιασει κομματια απο καποια εξαρτηματα. Ακομα και το καθισμα, πραγματικα δεν φαινεται καν για καθισμα με την γωνια ληψης που εχει χρησιμοποιησει. Αλλα και στην τελικη, ειναι απλα ενα καθισμα. Μπραβο.

Εννοω ζωντανο οτι δεν ειναι πλεον render. Το αν ειναι λειτουργικο δε το ξερω οπως δε το ξερεις ουτε εσυ

2 ώρες πριν, DimitrisBugatti είπε

Παρεπιμπτοντως, το καλυτερο αυτοκινητο ολων των εποχων, η McLaren F1 ξερετε φυσικα οτι εχει φωτα νομιζω απο το Νισαν 300 ZX

Εμεις προφανως και γνωριζουμε οτι για να κατασκευαστει ενα αμαξι, οι βιομηχανιες αυτοκινητων θα ανταλλαξουν μεταξυ τους γνωσεις και εξαρτηματα για να κατασκευαστει (προσφατα ειδα σε lambo, το καπακι του πλαινου φλας να ειναι απο ford πχ). Ο Σανοπουλος θελει να κατασκευασει εξαρχης δικο του αυτοκινητο, που απαιτει γνωσεις δεκαετιων. 

Μόλις τώρα, DimitrisBugatti είπε

Εννοω ζωντανο οτι δεν ειναι πλεον render. Το αν ειναι λειτουργικο δε το ξερω οπως δε το ξερεις ουτε εσυ

Ε αρα να πιασουμε ολοι τους εκτυπωτες....

Δεν είναι ζωντανό αν δεν δουλεύει. Εγώ το ξέρω ότι δεν είναι λειτουργικό. Εσύ το αγνοείς. 

• Like 1

Πως το ξερεις ρε αδερφε, πηγες εκει και το ειδες; Εσυ ακομα και το αμαξι να δεις θα πεις οτι ειναι ολογραμμα. Εδω λες οτι και να δεις v10 εχεις απαντηση οτι μπορει να χει κοψει ραψει. Εχεις απαντηση απο πριν για ολα στο αφηγημα σου

Πως το ξερεις ρε αδερφε, πηγες εκει και το ειδες;

Εσυ πως το ξερεις? Μηπως καθεσαι σε κανα γυαλινο γραφειο που ανεβηκε πριν λιγες σελιδες? 🤪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DimitrisBugatti είπε

Πως το ξερεις ρε αδερφε, πηγες εκει και το ειδες; Εσυ ακομα και το αμαξι να δεις θα πεις οτι ειναι ολογραμμα. Εδω λες οτι και να δεις v10 εχεις απαντηση οτι μπορει να χει κοψει ραψει. Εχεις απαντηση απο πριν για ολα στο αφηγημα σου

Όπως και εσύ επιλέγεις να πιστεύεις τυφλά, έτσι και εγώ επιλέγω να βλέπω τα υπαρκτά και τα δεδομένα. 

Απλό. 

Να το κάνει συγκεκριμένα και να μην υπάρχει χώρος για αμφιβολία. 

Οοοολλοο αυτό που γίνεται μπορεί με ένα βίντεο 15 λεπτά να το σβήσει, και να είμαστε όλοι μπράβο κλπ. Μη μου πεις ότι έχει κάποιο υπερπεριπλοκο σχέδιο προώθησης και διαφήμισης γιατί είναι βλακεία. 

Το έχεις παιδί μου? Βγάλτο. Τα μισά από όσα έλεγε ότι κάνει δεν θα χρειαζόταν κανένα ειδους marketing. Πόσο μάλιστα τέτοιο.. 

Επεξ/σία από saintinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...