Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σορρυ ελπιζω να το λετε ειρωνικα οτι πηρε λεφτα απο παιδακι, σιγα μην ηταν legit το σκηνικο αυτο. και με το γραμμα απο το φαναρτζηδικο με την παιδικη εργασια.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fuz10n είπε

σορρυ ελπιζω να το λετε ειρωνικα οτι πηρε λεφτα απο παιδακι, σιγα μην ηταν legit το σκηνικο αυτο. και με το γραμμα απο το φαναρτζηδικο με την παιδικη εργασια.

Για αυτή την πώρωση μιλούσα προηγουμένος...

• Sad 1
Δημοσ.

το sad έγινε για τον Πανόπουλο είναι πραγματικά λυπηρό να παίρνεις λεφτά απο ένα νέο παιδί.

Εγώ δεν θα καταδεχόμουν.

Το οποίο είναι αγαθό και δεν έχει καταλάβει σε τι κόσμο ζει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λέει ο φίλτατος παραπάνω είναι τελείως άκυρο.

Αν πας σήμερα σε κάποιον που μετράει, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σου πει ''σόρυ ρε συ, στο έκανα 10'' και να ''εννοεί'' ίντσες. Ο Κος Πανόπουλος διάβασε το μανιουαλ, είδε 300 και το είπε.

NOTHING WRONG WITH THAT.

Αλλά μην παραμυθιαζόμαστε πως είναι ''εφευρέτης''  της αναδιάπλασης. Όποιος έχει ασχοληθεί με το σχεδιαστικό, εταιρίες με @@ δεν έχουν καταφέρει να λύσουν σοβαρά προβλήματα όπως της συμμετρίας, το πως ακριβώς δουλεύει ο αλγόριθμος μιας και ΔΕΝ αφαιρεί υλικό, αλλά προσθέτει απο το μηδέν. Αν δε δει κάποιος, έχει ενα ποστ στο ίνσταγκραμ που λέει, κάτσε μισό να το βρώ...

...

Το βρήκα

image.png.d1ded74838f392152d0ad6cfdcc6ea12.png

Εδώ έχουμε μια αμύθητη πρόταση.
Leaving back generative design to Topology Optimization. (Με Ζ, αμερικάνικο δηλαδήΣ). Aφήνει δηλαδή την καινούργια τεχνολογία, για να πάει πίσω στα μαγικά 80s (DiscoΜπάλα κι έτσι...)

To topology optimization υπάρχει απο το 1980...
Εγώ το συνάντησα κάπου το 98?99? Κάπου εκεί στην Ansys με το designspace.
To κλασσικό παράδειγμα της ΑΝΣΥΣ τότε ήταν το πάτωμα μιας καρέκλας, που απο κυκλικό, σαν αυτές που έχουν τα κομμωτήρια, το έκανε σε ''πόδια'' αφαιρόντας υλικό. Αυτό δεν είναι καθόλου καινούργια τεχνολογία όπως είπα, το έκαναν και manual οι μηχανικοί μετά. Όπου μπλέ, έβγαζες το υλικό. κουκουρούκου.

Το καινούργιο είναι το generative design, και αποτελεί το μέλλον. ΌΧΙ όμως το παρών. Η τεχνική μπορεί να μπει όχι μόνο σε μηχανολογικά σχέδια, αλλά και σε Αρχιτεκτονικά κλπ. Γενικά σε προβλήματα που έχουν πολλές παραμέτρους και θα έχουν πολλές κοντινές λύσεις. Αυτή είναι κανούργια τεχνική και είχα ασχοληθεί επαγγελματικά πριν κάποια χρόνια σαν beta tester σε τέτοιο πρόγραμμα.

Εδώ έχουμε το παράδοξο λοιπόν.
Topology Optimization >  Αφαίρεση υλικού
Generative design > πρόσθεση υλικού
Πως λειτουργεί? Όπως η ''φύση'' περίπου. Όπως τα κόκκαλά μας μεγαλώνουν σε συγκεκριμένα σχήματα κατα την ανάπτυξη μας, έτσι και εδώ. Γι αυτό και βλέπουμε πολλά ''οργανικά'' σχήματα ενω στο topology πιο ''μηχανικά'' .

Συμπέρασμα. Μαζί με τους 300 που παίζει να είδε κάναν Λεωνίδα πχ και να του βγήκε το Ελληνικό.
ΔΕΝ έχει ιδέα τι λέει. Λέει ότι κάνει topology, ενώ τα σχέδια είναι καθαρά κομμάτι generative design με κάποια ανθρώπινη παρέμβαση μέσα για τα Mirror και την ''αρμονία'' του σχεδίου. Το λέει δε αναδιάπλαση, και ότι έχει εφεύρει αυτός αυτό το σύστημα. Πράγμα αδύνατον. Δεν γράφεις τέτοιον κώδικα. Τελεία και παύλα. Και όχι δεν γίνεται να το κάνει αυτός. Αλλιώς να πάει στην Autodesk να του πάρουν αποτέτοιες. Αλλά ξέχασα. Θέλει Ελληνικά κεφάλαια...

Ο τύπος είναι κλασσικός παπαγάλος. Αν του δώσει κανείς manual απο autoclave θα βάλει τα κλάμματα... Δεν υπαρχει μηχανικός να πει ''Είναι δηλαδή πιο αντοχής''. Αυτά τα λέει στην λαϊκή αυτός που σου πετάει πορτοκάλια... Έλεος. Και που είναι το ζουμί? Ότι άτομο που εκφράζεται έτσι, πέφτει σε τέτοιες λούμπες δεν γνωρίζει.
Είναι σαν να πας για εγχείρηση ρε σεις ανοιχτής καρδιάς, να ρωτήσεις ''γιατρέ μου καλέ, τι θα κάνουμε?'' και να σου πει ''δενΤίποτα (μία λέξη), λίγο θα βάλουμε ένα τσέρκι αντοχής μέσα, και μετά ψύξη στους 100 για να δέσει με το σύνολο. Κατόπιν, όλα αυτά Ελληνικά τώρα έτσι? θα σου βάλουμε λίγο, ξέρεις μωρέ, λίγο τέτοιο, πες το λίγο το υλικό το καλό? Α ναι, το ταντάλιο, το οποίο είναι κορυφή για την περίπτωσή σου. Δικέ μου σε σώσαμε!"
Ε, να κάτσετε εσείς να σας βάλει στο κρεββάτι...

Αφήνω και αυτό εδώ, για να δούμε απο που αρπάζει γενικά ιδέες...

Επεξ/σία από VFR
  • Like 12
  • Thanks 4
Δημοσ.

βαρεθηκα να βλεπω αυτη τη μπιελα αι σιχτηρ θα τυπωσω μια σπιτι θα τη βαλω στο αμαξι μονος να δω τι σκατα γινεται

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, VFR είπε

Αυτό που λέει ο φίλτατος παραπάνω είναι τελείως άκυρο.

Αν πας σήμερα σε κάποιον που μετράει, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σου πει ''σόρυ ρε συ, στο έκανα 10'' και να ''εννοεί'' ίντσες. Ο Κος Πανόπουλος διάβασε το μανιουαλ, είδε 300 και το είπε.

NOTHING WRONG WITH THAT.

Αλλά μην παραμυθιαζόμαστε πως είναι ''εφευρέτης''  της αναδιάπλασης. Όποις έχει ασχοληθεί με το σχεδιαστικό, εταιρίες με @@ δεν έχουν καταφέρει να λύσουν σοβαρά προβλήματα όπως της συμμετρίας, το πως ακριβώς δουλεύει ο αλγόριθμος μιας και ΔΕΝ αφαιρεί υλικό, αλλά προσθέτει απο το μηδέν. Αν δε δει κάποιος, έχει ενα ποστ στο ίνσταγκραμ που λέει, κάτσε μισό να το βρώ...

...

Το βρήκα

image.png.d1ded74838f392152d0ad6cfdcc6ea12.png

Εδώ έχουμε μια αμύθητη πρόταση.
Leaving back generative design to Topology Optimization. (Με Ζ, αμερικάνικο δηλαδήΣ).

To topology optimization υπάρχει απο το 1980...
Εγώ το συνάντησα κάπου το 98?99? Κάπου εκεί στην Ansys με το designspace.
To κλασσικό παράδειγμα της ΑΝΣΥΣ τότε ήταν το πάτωμα μιας καρέκλας, που απο κυκλικό, σαν αυτές που έχουν τα κομμωτήρια, το έκανε σε ''πόδια'' αφαιρόντας υλικό. Αυτό δεν είναι καθόλου καινούργια τεχνολογία όπως είπα, το έκαναν και manual οι μηχανικοί μετά. Όπου μπλέ, έβγαζες το υλικό. κουκουρούκου.

Το καινούργιο είναι το generative design, και αποτελεί το μέλλον. ΌΧΙ όμως το παρών. Η τεχνική μπορεί να μπει όχι μόνο σε μηχανολογικά σχέδια, αλλά και σε Αρχιτεκτονικά κλπ. Γενικά σε προβλήματα που έχουν πολλές παραμέτρους και θα έχουν πολλές κοντινές λύσεις. Αυτή είναι κανούργια τεχνική και είχα ασχοληθεί επαγγελματικά πριν κάποια χρόνια σαν beta tester σε τέτοιο πρόγραμμα.

Εδώ έχουμε το παράδοξο λοιπόν.
Topology Optimization >  Αφαίρεση υλικού
Generative design > πρόσθεση υλικού
Πως λειτουργεί? Όπως η ''φύση'' περίπου. Όπως τα κόκκαλά μας μεγαλώνουν σε συγκεκριμένα σχήματα κατα την ανάπτυξη μας, έτσι και εδώ. Γι αυτό και βλέπουμε πολλά ''οργανικά'' σχήματα ενω στο topology πιο ''μηχανικά'' .

Συμπέρασμα. Μαζί με τους 300 που παίζει να είδε κάναν Λεωνίδα πχ και να του βγήκε το Ελληνικό.
ΔΕΝ έχει ιδέα τι λέει. Λέει ότι κάνει topology, ενώ τα σχέδια είναι καθαρά κομμάτι generative design με κάποια ανθρώπινη παρέμβαση μέσα για τα Mirror και την ''αρμονία'' του σχεδίου. Το λέει δε αναδιάπλαση, και ότι έχει εφεύρει αυτός αυτό το σύστημα. Πράγμα αδύνατον. Δεν γράφεις τέτοιον κώδικα. Τελεία και παύλα. Και όχι δεν γίνεται να το κάνει αυτός. Αλλιώς να πάει στην Autodesk να του πάρουν αποτέτοιες. Αλλά ξέχασα. Θέλει Ελληνικά κεφάλαια...

Αφήνω και αυτό εδώ, για να δούμε απο που αρπάζει γενικά ιδέες...

Worship GIF

• Like 1
Δημοσ.

Ωστόσο πετάει και τα ονόματα για να κάνει φραμπαλά.

ΤένΑλουμ λέει...
Πας εδώ και είναι αλουμίνιο 7068.

https://en.wikipedia.org/wiki/7068_aluminium_alloy

Το γράφει ωστόσο ότι ήδη μπαίνει σε μπιέλες. Πρέπει να τον ήξερε απο τότε η wiki τον σανόπουλο...
και πάνω στην προχειράτζα μου,

το 2014... 
Λες να κάνει και ταξίδι στον χρόνο το χάος?

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Shadow Explorer είπε

Αυτές είναι κ οι μπιέλες που έδειχναν οι Αργεντίνοι..

Μήπως όμως ρε συ είναι Έλληνες της Αργεντινής ? Πώς λέμε ξέρω γω ΄΄Έλληνες της Ανατολής'' , ποτέ δεν ξέρεις. 😅

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Stoliver είπε

Για εμένα καλύτερα να χαλάμε τα λεφτά σε τέτοιες εταιρίες παρά στους Δ.Υ. που χρυσοπληρώνουμε δεκαετίες. 
Η Ελλάδα αλλάζει μέρα με τη μέρα. Τα καλύτερα έρχονται... 

Αν δεν έχεις πρόβλημα, ψήσου να στήσουμε μια εταιρία (νόμιμα προφανώς) να πάρουμε κανένα ΕΣΠΑ.

Έχω έτοιμο το concept. Υπερδιαστημικοί κινητήρες που μπαίνουν σε υπερδιαστημικά οχήματα.

Θα είναι V11, γιατί εμένα ο κινητήρας θέλω να πηγαίνει ως το 11 και κάθε κύλινδρος θα έχει πολύ αντοχή, ίσα με 43000 (μονάδες ισχύος που δεν είναι καθόλου κοινές)

έχω έτοιμο το πρώτο εξάρτημα, δικό μου φτιαγμένο σχεδιασμό, με αναδιάπλαση, ανάπλαση, αναδάσωση και πολλά άλλα με ανά- μέσα.

Τα βρίσκουμε στα υπόλοιπα. Πληροφορίες εντός.

compang.png.0f4b75fc6250950f560943c06ebf97fb.png

Επεξ/σία από NT1G
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Παίζει ο παραπανω κυριος να διαβαζει το παρών νήμα; 😋

Οτι λεμε κ εμεις δλδ λενε κ οι ανθρωποι του χωρου πιο προσεκτικα λιγο χωρις να λενε (αν κ φαινεται να ξερουν) που αποσκοπει γιατι παιζουν κ μηνυσεις 

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Like 1
Δημοσ.

Για να λεμε και του στραβου το δίκιο ο τυπος και δη ο ειδικος για το αυτοκινητο διεσωσε τα προσχηματα

στο προσωπο του Νικου Μαρινόπουλου και του www.caroto.gr , που ουσιαστικα απογυμνωνει τον Πανοπουλο

δειχνοντας σε βιντεο οτι μηχανολογικα "τα νουμερα δεν βγαινουν". Ειρησθω εν παροδω οτι ο Νικος ειναι κατ αρχην Μηχανολογος και μετα δημοσιογραφος , ενω απο την αρχη αυτης της φουσκας κραταει μικρο καλαθι και τις πλειστες επιφυλαξεις. Οσο για τον Σπυρο οφειλει να ακουει τα σχολιανα του διοτι αυτος ο ιδιος επεδιωξε να γινει διασημος και να τον μαθω κι εγω που αγνοουσα τον χωρο του ντραγκστερ και των βελτιωτων .Απορια : Στα 9 ατομα προσωπικο συμπεριλαμβανει την συζυγο του , την γκουβερναντα του μωρου (να του ζησει) , την οικιακη βοηθο , τον κηπουρο κτλπ ;

Οσο για τον Βασιλακη τον Σαρημπαλιδη ...  τι να πω  .. διεβη τον Ρουβικωνα , ακολουθει πιστα τον Ζουγκλα και τις Αλχημειες ΠΖ  που μονος αυτος παρουσιασε και που εδω και τοσα χρονια  ελυσε το ενεργειακο αλλα δεν τον αφηνουν οι 7 αδελφες να προκοψει . Αντιλαμβανομαι τη θεση του Σαριμπαλ  , σκληρη η μαχη για να βγει ο επιουσιος και να παραμεινει ζωντανος στο χωρο , αλλα διαολε κρατα τα προσχηματα και μια πισινή.

Μαρινοπουλος : "Η δημιουργική ασάφεια του Chaos"   και εδω το ξεγυμνωμα :

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...