triplex1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε λογικα θα πηγαν ολα καλα και θα ξεχαστηκε να ενημερωσει παλευει με το τερας τωρα που να βρει χρονο να γραψει !!!!!
InTheEnd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Όχι παιδιά έχω θέμα,μετά από bios update δεν ανοίγει και με τις 2 ραμ άμα τις βάλω μια μια ανοίγει κομπλέ,όταν πάει να δουλέψει dual channel ακούγονται ποιο πολύ οι ανεμιστήρες και ανάβει το λαμπάκι της μητρικής για DRAM τι κάνουμε;;; Έχω αλλάξει σλοτ έχω κάνει τα πάντα… Έβαλα τις ραμ δίπλα δίπλα και ανοίγει ο υπολογιστης dual channel δεν ψήνεται 2 ώρες πριν, triplex1 είπε παλευει με το τερας τωρα που να βρει χρονο να γραψει !!!!! Δεν καταλαβαίνω προς τι τα ειρωνικά σου σχόλια φίλε…
triplex1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 58 λεπτά πριν, InTheEnd είπε Όχι παιδιά έχω θέμα,μετά από bios update δεν ανοίγει και με τις 2 ραμ άμα τις βάλω μια μια ανοίγει κομπλέ,όταν πάει να δουλέψει dual channel ακούγονται ποιο πολύ οι ανεμιστήρες και ανάβει το λαμπάκι της μητρικής για DRAM τι κάνουμε;;; Έχω αλλάξει σλοτ έχω κάνει τα πάντα… Έβαλα τις ραμ δίπλα δίπλα και ανοίγει ο υπολογιστης dual channel δεν ψήνεται Δεν καταλαβαίνω προς τι τα ειρωνικά σου σχόλια φίλε… αν το ειδες ειρωνικα με συγχωρεις πολυ και καληνυχτα !!! 1
InTheEnd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, triplex1 είπε αν το ειδες ειρωνικα με συγχωρεις πολυ και καληνυχτα !!! Ναι φίλε τα σχόλια σου φαίνονται αρκετά ειρωνικά…. Έχει κάποιος καμία ιδέα τι παίζει; 1
nickol-us Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, InTheEnd είπε Ναι φίλε τα σχόλια σου φαίνονται αρκετά ειρωνικά…. Έχει κάποιος καμία ιδέα τι παίζει; Απλά χαβαλεδιάζει, δεν το κάνει από κακία και σίγουρα όχι ειρωνικά... Στο θέμα σου... Βοήθα λίγο. Ποιά μητρική και ποιό update; Αν έχω καταλάβει έχεις κρατήσει την παλιά σου μητρική; B350; Ποιό μοντέλο; Ποιό bios έβαλες; Δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες Μόλις είδα Aorus x570... ποιό bios έβαλες; Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us 1
InTheEnd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε Απλά χαβαλεδιάζει, δεν το κάνει από κακία και σίγουρα όχι ειρωνικά... Στο θέμα σου... Βοήθα λίγο. Ποιά μητρική και ποιό update; Αν έχω καταλάβει έχεις κρατήσει την παλιά σου μητρική; B350; Ποιό μοντέλο; Ποιό bios έβαλες; Δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες Μόλις είδα Aorus x570... ποιό bios έβαλες; Έβαλα τα τελευταια για να περάσω τα Windows 11 !!
nickol-us Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.gigabyte.com/Motherboard/X570-AORUS-ULTRA-rev-11-12/support#support-dl-bios Από αυτή την σελίδα, σωστά; Έτσι για να αποκλείσουμε παν ενδεχόμενο... F35d; 2 ώρες πριν, InTheEnd είπε μετά από bios update δεν ανοίγει και με τις 2 ραμ άμα τις βάλω μια μια ανοίγει κομπλέ,όταν πάει να δουλέψει dual channel ακούγονται ποιο πολύ οι ανεμιστήρες και ανάβει το λαμπάκι της μητρικής για DRAM τι κάνουμε;;; Έχω αλλάξει σλοτ έχω κάνει τα πάντα… πριν το bios update έπαιζαν κανονικά; Και οι δύο; Να ξέρουμε αν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι... Οι μνήμες υπήρχαν; Είναι αυτές τις υπογραφής σου άρα και λειτουργικές μέχρι σήμερα; Είσαι σίγουρος οτι έχεις κουμπώσει κομπλέ τα πάντα, ακόμη και τον cpu; Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us
InTheEnd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, nickol-us είπε https://www.gigabyte.com/Motherboard/X570-AORUS-ULTRA-rev-11-12/support#support-dl-bios Από αυτή την σελίδα, σωστά; Έτσι για να αποκλείσουμε παν ενδεχόμενο... F35d; πριν το bios update έπαιζαν κανονικά; Και οι δύο; Να ξέρουμε αν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι... Οι μνήμες υπήρχαν; Είναι αυτές τις υπογραφής σου άρα και λειτουργικές μέχρι σήμερα; Είσαι σίγουρος οτι έχεις κουμπώσει κομπλέ τα πάντα, ακόμη και τον cpu; Ναι το μηχανημα δουλεψε κανονικα,πριν το Bios Update ηταν ολα υπεροχα... με το που εκανα το Update καπουτ..... Οι μνήμες είναι της υπογραφής μου ναι,και λειτουργούν οταν τις βαζεις 1-1 δουλεουν τωρα τις εχω στο A1A2 και δουλεουν αλλα οταν το βαζω Dual Channel δεν bootarei καν! Εννοείται πως είμαι σίγουρος ότι είναι όλα κομπλε.
nickol-us Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Οπότε μιλάμε καθαρά για θέμα bios... Δοκίμασες να βάλεις προηγούμενη έκδοση Bios; Αν παίρνει downgrade γυρνάς πίσω, αν όχι βολέυεσαι με single channel μέχρι να βγει bios που διορθώνει την κατάσταση. Αυτά βλέπω σαν πιο πιθανές επιλογές. Ίσως αν κάνεις κάποια περιήγηση στο bios, πάντα σε advanced mode, μήπως βρεις καμιά περίεργη ρύθμιση στις μνήμες που να έχει αλλάξει λόγω win11 απαιτήσεων. Φυσικά μιλάω στην τύχη και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου, απλά μήπως οδηγήσει κάπου...
Nikdev Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Στις 5/11/2021 στις 2:34 ΜΜ, marmaga είπε Αγόρασα τον 5900x πρίν απο 1 μήνα και κάτι. Τον έχω βάλει πάνω σε μία B550 Asus Rogstrix me 32GB μνήμη. Η χρήση που του κάνω είναι: BIM modeling (Revit) V-ray render για Revit Enscape (για live feedback την ώρα που σχεδιάζω, αν και το enscape χρησιμοποιεί GPU και όχι CPU) Materialize Photoshop Όλα τα παραπάνω τα έχω ταυτόχρονα ανοιχτα και δουλεύουν όλα μαζί (σε workstation με 2 οθόνες). Δέν καταλαβαίνει τίποτα το τέρας.... νιώθω πως με όλα αυτά χρησιμοποιώ βία το 50% των δυνατοτήτων που προσφέρει. Απο θέμα θερμοκρασίας θέλει υδρόψυξη. Έχω βάλει πάνω μία υδρόψυξη της Thermaltake και η θερμοκρασία με full load το έχω δεί να φτάνει έως 58 βαθμούς. Ο R9 5900x είναι απλά ότι καλύτερο έχει βγεί για budget γύρω στα 600€. Χωρίς overclock είναι στα 3,7 και με overclock έως 4,8!!! Για Gaming είναι overkill διότι δέν χρειάζονται 12 πυρήνες και 24 Thread. Πάνω απο τους μισούς πυρήνες θα είναι idle σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Το clock speed βέβαια είναι ότι πρέπει για Gaming απλά υπάρχουν επεξεργαστές Intel που έχουν το ίδιο speed με λιγότερους πυρήνες και φυσικά πολύ λιγότερα χρήματα. Για Workstation είναι ότι πρέπει. Για να πάς σε κάτι πραγματικά καλύτερο απο τον 5900x πρέπει να κοιτάξεις AMD Threadripper (1.000€+ κόστος) Και ένα tip. Άν γενικά δέν έχεις θέμα με τα λεφτά, θα σου έλεγα να κάνεις μία αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών σου. Σε πολλές εργασίες editing (και σε παιχνίδια ενδεχομένως) θα σου κάνει bottleneck στην συνολική απόδοση και είναι κρίμα Δεν θέλει υδρόψυξη, μια καλή ψύκτρα αρκεί. Με Noctua DH14 είναι απροβλημάτιστος. Default bios ρυθμίσεις και Boost 4.9 Φυσικά και είναι τέρας
InTheEnd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Έβαλα το πιο φρέσκο Bios για να βάλω τα 11ρια… δυστυχώς την πάτησα έχω στείλει email στην gigabyte και περιμένω..
sakis han Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, InTheEnd είπε Ναι το μηχανημα δουλεψε κανονικα,πριν το Bios Update ηταν ολα υπεροχα... με το που εκανα το Update καπουτ..... Οι μνήμες είναι της υπογραφής μου ναι,και λειτουργούν οταν τις βαζεις 1-1 δουλεουν τωρα τις εχω στο A1A2 και δουλεουν αλλα οταν το βαζω Dual Channel δεν bootarei καν! Εννοείται πως είμαι σίγουρος ότι είναι όλα κομπλε. Αν δεν παιζουν στις θυρες Α2 και Β2 ξαναβαλε το bios που ειχες πριν....δεν χρειαζεται να εχεις το τελευταιο bios για να βαλεις τα windows 11, απλα μπορεις να το κανεις και εσυ με δυο ρυθμισεις αν δεν τις εχει by default
InTheEnd Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, sakis han είπε Αν δεν παιζουν στις θυρες Α2 και Β2 ξαναβαλε το bios που ειχες πριν....δεν χρειαζεται να εχεις το τελευταιο bios για να βαλεις τα windows 11, απλα μπορεις να το κανεις και εσυ με δυο ρυθμισεις αν δεν τις εχει by default Σίγουρα; Το update στο Bios που έκανα ήταν για Windows 11 compatibility.
Nik1239 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, InTheEnd είπε Σίγουρα; Το update στο Bios που έκανα ήταν για Windows 11 compatibility. Εδώ τα 11 μπαίνουν σε μηχανήματα που δεν έχουν καν tpm , secure boot στο δικό σου δεν θα έμπαιναν; Αν όντως γίνεται να κάνεις rollback σε προηγούμενο bios κάντο και προσπάθησε να βαλεις τα 11 αν δεν σε αφήσει τότε περιμένεις (Είμαστε σίγουροι ότι στο bios update πήγαν όλα καλά; ) Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από Nik1239
marmaga Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Nikdev είπε Δεν θέλει υδρόψυξη, μια καλή ψύκτρα αρκεί. Με Noctua DH14 είναι απροβλημάτιστος. Default bios ρυθμίσεις και Boost 4.9 Φυσικά και είναι τέρας Ναι σε εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς boost λογικά μια καλή ψυκτρα αρκεί. Επειδή όμως έχω μια πολύ παλιά GPU R9 290 (την λες και καλοριφέρ) η οποία ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες μέσα στο κουτί και φυσικά είναι σαν τριαξονικη νταλίκα σε όγκο, επέλεξα να πάω σε πιο safe επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα