Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,θα ήθελα μια βοήθεια για να καταλήξω κάπου…

Γενικως είμαι τύπος multitasking κάνω από Photoshop/Edit μέχρι coding και παιχνιδια…

Αυτη τη στιγμή είμαι με έναν 2400G Ryzen 5 και δεν είναι για τέτοια χρήση ο φουκαρας…

Με ενδιαφέρουν πολύ να έχει μεγάλο Clock πάνω από 4ghz,να είναι κάτι το οποίο να είναι απτά τελευταία μοντέλα για να είναι και διαχρονικό δεν κολλάω με εταιρίες…

μου χει μπει στο μάτι ο:

Ryzen 5 5600X

i7 11700k

I9 10900k

που να τον συνοδεύει αρμονικά μια καλή μητρικη…

Γνωμες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσα λεφτά διαθέτεις?

Θες ολοκληρωμένο build(σε κομμάτια ή έτοιμο) ή μόνο μητρική και επεξεργαστή?

Κάρτα γραφικών?

Δώσε περισσότερα στοιχεία.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.

Δεν υπάρχει θέμα με τα λεφτά,μόνο cpu/mobo κάρτα γραφικών δεν υπάρχει έχω μια R7 370 2gb απλά για να υπάρχει.(Δεν ξέρω εάν θα δουλεύει με το καινούριο σετ παρολαυτα!)

Δημοσ.

Έχω μνημες,απλά είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 3 επεξεργαστές ποιος πιστεύετε ότι είναι καλύτερος και γιατί;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, InTheEnd είπε

Δεν υπάρχει θέμα με τα λεφτά,μόνο cpu/mobo κάρτα γραφικών δεν υπάρχει έχω μια R7 370 2gb απλά για να υπάρχει.(Δεν ξέρω εάν θα δουλεύει με το καινούριο σετ παρολαυτα!)

https://www.skroutz.gr/s/25636603/AMD-Ryzen-9-5900X-3-7GHz-Επεξεργαστής-12-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί.html

https://www.skroutz.gr/s/23873023/Asrock-B550-Extreme4-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/22700320/G-Skill-Trident-Z-Royal-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C14D-16GTRSB.html

..........ασε τον 11700 για αλλους

βαλε επανω και την καρτουλα που εχεις και τελειωσες

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, InTheEnd είπε

Τι λέει αυτός ο 5900Χ φαίνεται θηρίο ….

Η αλήθεια είναι οτι ο R9 είναι θηρίο. Έχω τον προηγούμενο (3900Χ) για παρόμοια χρήση.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, InTheEnd είπε

Τι λέει αυτός ο 5900Χ φαίνεται θηρίο ….

Οτι καλυτερο εχει περασει απο τα χερια μου μεχρι σημερα φιλε και σ'αυτα που θελεις να κανεις και απο αποψη θερμοκρασιων και απο gaming , δεν εχω τιποτα κατά να πω , οποιος μπορει να τον πληρωσει για αρκετα χρονια δεν θα ξαν'αλλαξει επεξεργαστη.

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρετε κάποιο κατάστημα που να μπορώ να αγοράσω με τιμολόγιο και να μου κόψουν το ΦΠΑ απευθείας;

Δημοσ.

Αγόρασα τον 5900x πρίν απο 1 μήνα και κάτι. Τον έχω βάλει πάνω σε μία B550 Asus Rogstrix me 32GB μνήμη. Η χρήση που του κάνω είναι:

• BIM modeling (Revit)
  • V-ray render για Revit
  • Enscape (για live feedback την ώρα που σχεδιάζω, αν και το enscape χρησιμοποιεί GPU και όχι CPU)
  • Materialize 
  • Photoshop

Όλα τα παραπάνω τα έχω ταυτόχρονα ανοιχτα και δουλεύουν όλα μαζί (σε workstation με 2 οθόνες). Δέν καταλαβαίνει τίποτα το τέρας.... νιώθω πως με όλα αυτά χρησιμοποιώ βία το 50% των δυνατοτήτων που προσφέρει. Απο θέμα θερμοκρασίας θέλει υδρόψυξη. Έχω βάλει πάνω μία υδρόψυξη της Thermaltake και η θερμοκρασία με full load το έχω δεί να φτάνει έως 58 βαθμούς.

Ο R9 5900x είναι απλά ότι καλύτερο έχει βγεί για budget γύρω στα 600€. Χωρίς overclock είναι στα 3,7 και με overclock έως 4,8!!!

Για Gaming είναι overkill διότι δέν χρειάζονται 12 πυρήνες και 24 Thread. Πάνω απο τους μισούς πυρήνες θα είναι idle σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Το clock speed βέβαια είναι ότι πρέπει για Gaming απλά υπάρχουν επεξεργαστές Intel που έχουν το ίδιο speed με λιγότερους πυρήνες και φυσικά πολύ λιγότερα χρήματα.

Για Workstation είναι ότι πρέπει. Για να πάς σε κάτι πραγματικά καλύτερο απο τον 5900x πρέπει να κοιτάξεις AMD Threadripper (1.000€+ κόστος)

Και ένα tip. Άν γενικά δέν έχεις θέμα με τα λεφτά, θα σου έλεγα να κάνεις μία αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών σου. Σε πολλές εργασίες editing (και σε παιχνίδια ενδεχομένως) θα σου κάνει bottleneck στην συνολική απόδοση και είναι κρίμα :D 

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σε ολους αυτην την στιγμη που μιλαμε,ειμαι στον υπολογιστη και ετοιμαζω το ξύλωμα του υπολογιστή για την αναβάθμιση κατέληξα σε Ryzen 5900X που τον συνοδεύει μια X570 Aorus Ultra(rev1.2) της Gigabyte και για να δροσίζεται λίγο ο υπολογίστης πήρα μια υδρόψυξη της Corsair την H150i Pro,τωρα σε λιγο θα ξεκινησω το ξύλωμα για να συνδέσω τα καινούρια,εάν είναι κάνενας διαθέσιμος αν κολλήσω πουθενά να με βοηθήσει,ας μου στείλει ένα μήνυμα θα είμαι εγνώμων,περιμένω να μου πείτε τις απόψεις σας περί του setup που διάξεα!

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, InTheEnd είπε

Γεια σε ολους αυτην την στιγμη που μιλαμε,ειμαι στον υπολογιστη και ετοιμαζω το ξύλωμα του υπολογιστή για την αναβάθμιση κατέληξα σε Ryzen 5900X που τον συνοδεύει μια X570 Aorus Ultra(rev1.2) της Gigabyte και για να δροσίζεται λίγο ο υπολογίστης πήρα μια υδρόψυξη της Corsair την H150i Pro,τωρα σε λιγο θα ξεκινησω το ξύλωμα για να συνδέσω τα καινούρια,εάν είναι κάνενας διαθέσιμος αν κολλήσω πουθενά να με βοηθήσει,ας μου στείλει ένα μήνυμα θα είμαι εγνώμων,περιμένω να μου πείτε τις απόψεις σας περί του setup που διάξεα!

προχωρα εσυ και ολοι εδω ειμαστε , μπορουσες να παρεις παντως την arctic την 280 αν χωρουσε , βαλε το τερας να τελειωνεις καλοριζικος και σιγα σιγα χωρις βιασυνες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...