damoclesword Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Χαίρετε. Έχω ένα Auris του 2008, το πήρα μεταχειρισμένο πριν λίγο καιρό. Παρατήρησα λοιπόν ότι με τις πρώτες βροχές έμπασε νερά στο πορτ μπαγκαζ, κάπου κοντά στο δεξί φανάρι. Το πήγα στον μάστορα αλλά δεν έφτιαξε τίποτα. Δεν βρήκε από που μπορεί να μπαίνει το νερό. Έτσι έβγαλα την πλαϊνή μοκέτα και με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου, έριχνα νερό με το λάστιχο ενώ ο άλλος παρακολουθούσε με φακό μέσα στο πορτ μπαγκαζ από που θα στάξει. Μην τα πολυλογω, φάνηκε πως έσταζε από κάτι αεραγωγούς που έχει εκεί πίσω. Πήρα Sikaflex και έβαλα σε όλα τα σημεία που είδα κάποια σταγόνα. Το δοκίμασα την άλλη μέρα, έμπασε από λίγο πιο πάνω που είχε κάτι πλαστικά ελάσματα με μια βίδα. Έβαλα κόλλα κι εκεί. Μετά φάνηκε να είναι οκ. Όμως σήμερα, ύστερα από μια βδομάδα, πήγα να το πλύνω και το πορτ μπαγκαζ ήταν πάλι μες στο νερό. Έχει κανείς ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω; Έχω απελπιστεί με την κατάσταση.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Eχει φαει τράκο και δεν εφαρμοζουν σωστά λάστιχα,φανάρια κλπ. Η τελευταία φωτό με τις σιλικόνες κλπ 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, damoclesword είπε Χαίρετε. Έχω ένα Auris του 2008, το πήρα μεταχειρισμένο πριν λίγο καιρό. Παρατήρησα λοιπόν ότι με τις πρώτες βροχές έμπασε νερά στο πορτ μπαγκαζ, κάπου κοντά στο δεξί φανάρι. Το πήγα στον μάστορα αλλά δεν έφτιαξε τίποτα. Δεν βρήκε από που μπορεί να μπαίνει το νερό. Έτσι έβγαλα την πλαϊνή μοκέτα και με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου, έριχνα νερό με το λάστιχο ενώ ο άλλος παρακολουθούσε με φακό μέσα στο πορτ μπαγκαζ από που θα στάξει. Μην τα πολυλογω, φάνηκε πως έσταζε από κάτι αεραγωγούς που έχει εκεί πίσω. Πήρα Sikaflex και έβαλα σε όλα τα σημεία που είδα κάποια σταγόνα. Το δοκίμασα την άλλη μέρα, έμπασε από λίγο πιο πάνω που είχε κάτι πλαστικά ελάσματα με μια βίδα. Έβαλα κόλλα κι εκεί. Μετά φάνηκε να είναι οκ. Όμως σήμερα, ύστερα από μια βδομάδα, πήγα να το πλύνω και το πορτ μπαγκαζ ήταν πάλι μες στο νερό. Έχει κανείς ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω; Έχω απελπιστεί με την κατάσταση. Τι μου θυμησες! 1
damoclesword Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Ευχαριστώ για το βίντεο, το είδα κι εγώ το συγκεκριμένο. Αν είναι από τράκο πώς το φτιάχνω; Σε φανοποιό; Εξωτερικα δεν φαίνεται τίποτα
Nabuko Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, damoclesword είπε Παρατήρησα λοιπόν ότι με τις πρώτες βροχές έμπασε νερά στο πορτ μπαγκαζ, κάπου κοντά στο δεξί φανάρι. Αν κοιτάξεις στο google θα δεις ότι πολλοί έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/156626-boot-leak-2008-auris/ https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/155127-water-leak-in-boot/#entry1310850 http://sinusoidola.blogspot.com/2013/11/water-in-trunk-toyota-auris.html 1
damoclesword Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ. Όντως αυτό παρατηρώ τώρα. Παίζει να είναι εργοστασιακό ελάττωμα, πράγμα φυσικά απαράδεκτο κι από Toyota κιόλας... Αλλά παραείναι πολλοί αυτοί που τους έτυχε το ίδιο θέμα. Το τρελό είναι ότι έβαλα σχεδόν ένα σωληνάριο κόλλα όμως παρόλα αυτά ακόμα μπαζει... 1
babisskg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, damoclesword είπε Ευχαριστώ πολύ. Όντως αυτό παρατηρώ τώρα. Παίζει να είναι εργοστασιακό ελάττωμα, πράγμα φυσικά απαράδεκτο κι από Toyota κιόλας... Αλλά παραείναι πολλοί αυτοί που τους έτυχε το ίδιο θέμα. Το τρελό είναι ότι έβαλα σχεδόν ένα σωληνάριο κόλλα όμως παρόλα αυτά ακόμα μπαζει... Την επόμενη φορά που θα βρεις χρόνο , ρίξε πάλι νερό , αυτή την φορά όμως θα αραιώσεις μέσα μπλέ λουλάκι , που θα σου δείξει τον δρόμο . Μην ταράζεσαι , συμβαίνει σε πολύ κόσμο . Θα σου έλεγα να το αφήσεις ως έχει , αφού η βρωμιά και το χώμα θα σφραγίσει τα κενά , αλλά θα πάρει χρόνο . 1
damoclesword Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, babisskg είπε Την επόμενη φορά που θα βρεις χρόνο , ρίξε πάλι νερό , αυτή την φορά όμως θα αραιώσεις μέσα μπλέ λουλάκι , που θα σου δείξει τον δρόμο . Μην ταράζεσαι , συμβαίνει σε πολύ κόσμο . Θα σου έλεγα να το αφήσεις ως έχει , αφού η βρωμιά και το χώμα θα σφραγίσει τα κενά , αλλά θα πάρει χρόνο . Καλή ιδέα με το λουλάκι. Αν δεν ήταν τόσο το μέγεθος της ζημίας θα το άφηνα να φραξει μόνο του πιστεψε με. Αλλά τώρα το νερό που μπαίνει, λιμνάζει και βρωμάει. Δεν είναι ότι απλά βρέχεται λίγο η μοκέτα.
babisskg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, damoclesword είπε Καλή ιδέα με το λουλάκι. Αν δεν ήταν τόσο το μέγεθος της ζημίας θα το άφηνα να φραξει μόνο του πιστεψε με. Αλλά τώρα το νερό που μπαίνει, λιμνάζει και βρωμάει. Δεν είναι ότι απλά βρέχεται λίγο η μοκέτα. Απλώς σιγουρεψου από πού έρχεται , δεν είναι απαραίτητη συνθήκη πως είναι χτυπημένο το αυτοκίνητο . Λογικά έπρεπε να είναι το πίσω φανάρι ....... αλλά το νερό είναι άτιμο πράγμα . Για την μποχα , βάλε μέσα στο πορτμπαγκάζ για την ώρα , έναν αφυγραντήρα , αυτόν με το πλαστικό κουτί . Ότι κρατήσει μέχρι να βρεις την άκρη . Καλή επιτυχία ...... Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από babisskg 1
konstantin79 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Φίλε μου καλημέρα! Επειδή είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με Auris του 08 (το είχε από καινούργιο), το πρόβλημα είναι εργοστασιακό και το έχουν αρκετά) Αν πας μια βόλτα σε εξουσιοδοτημένο θα στο επιβεβαιώσουν. Υπήρχε και κιτ επισκευής κάποια στιγμή. Βάζει από το φανάρι 2
haris_216 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καταλαβαίνω ότι η πρώτη μας σκέψη/προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε το νερό να μπαίνει εκεί που το βλέπουμε. Αν όμως το καταφέρουμε αυτό δεν σημαίνει ότι το νερό που ήδη μπαίνει από κάπου δεν θα βγει σε άλλο σημείο που επίσης δεν θα έπρεπε να είναι, δημιουργώντας άλλα προβλήματα. Μικρότερα ή μεγαλύτερη. Άμεσα ή πιο μακροπρόθεσμα. Θεωρώ σημαντικότερο να βρεθεί και να σταματήσει το νερό από εκεί που μπαίνει (ή τουλάχιστον από ένα σημείο που θα μπορέσει να παροχετευθεί εκτός του οχήματος), όσο και αν αυτό μπορεί να φαντάζει δυσκολότερο Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από haris_216 2
damoclesword Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Ευχαριστώ για την πληροφορία. Πολύ περίεργο ελάττωμα πραγματικά... Το ερώτημα είναι, κάνω καλά εγώ που του βάζω σιλικόνη εκεί; Ή θα έπρεπε να διορθωθεί από κάποιο άλλο σημείο; Πχ να βγει ο προφυλακτήρας και το φανάρι, να μονωθουν και να ξαναμπούν; Φοβάμαι πως εγώ μπαλώνω τις διαρροές αλλά δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημα στη ρίζα του. Έτσι, μπορεί να βουλώσω 2-3 τρύπες αλλά μετά να πάει να μου σκάσει από αλλού;
damoclesword Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Παρατήρησα πως είναι κάποια σημεία περιμετρικά του αεραγωγού που δεν φτάνει καλά η κόλλα, ούτε καν το χέρι μου. Και σκέφτηκα μήπως χρησιμοποιούσα κάποιο μονωτικό σπρέι για αυτά τα δύσκολα σημεία. Είδα στο google ότι υπάρχουν κάποια με βάση την πίσσα που κάνουν καλή δουλειά. Να το δοκίμαζα;
xsterg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, babisskg είπε Θα σου έλεγα να το αφήσεις ως έχει , αφού η βρωμιά και το χώμα θα σφραγίσει τα κενά , αλλά θα πάρει χρόνο . δεν ειναι λυση αυτη. πρεπει να βρει την αιτια του προβληματος. 10 ώρες πριν, babisskg είπε Για την μποχα , βάλε μέσα στο πορτμπαγκάζ για την ώρα , έναν αφυγραντήρα , αυτόν με το πλαστικό κουτί . ουτε αυτο ειναι λυση. θα πρεπει να καταπολεμηθει το προβληαμ στην ριζα του. αφου λετε οτι ειναι εργοστασιακο το προβλημα μια επισκεψη στην αντιπροσωπεια θα λυσει το προβλημα. αυτοι ξερουν κατι παραπανω. 2
jpil Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Στις 2/11/2021 στις 7:41 ΜΜ, xsterg είπε δεν ειναι λυση αυτη. πρεπει να βρει την αιτια του προβληματος. ουτε αυτο ειναι λυση. θα πρεπει να καταπολεμηθει το προβληαμ στην ριζα του. αφου λετε οτι ειναι εργοστασιακο το προβλημα μια επισκεψη στην αντιπροσωπεια θα λυσει το προβλημα. αυτοι ξερουν κατι παραπανω. Λύθηκε το θέμα σου; Αν ναι πως; Μόλις διαπίστωσα το ίδιο πρόβλημα σε auris 12 (όχι το νέο μοντέλο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα