Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Δηλαδη οταν βλεπεις αυτες τις εικονες μπορεις να περιμενεις σοβαρο ακαδημαικο υποβαθρο?

Οχι αλλα με νοιαζει και το εσωτερικο ( μαθηματα, καθηγητες κλπ)

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Και πολλες φορες και τα scholarship. Να σου δωσω να καταλαβεις ( ασχετα αν δεν πηγα λογω οικογενειακων θεματων), εχω τελειωσει ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικης, έκανα ΜΒΑ στην ΑΣΟΕΕ με υποτροφια και εγινα δεκτος με αυτα στο LSE σε ενα αλλο μεταπτυχιακο. Δεν μου ειπαν " α ξερεις εχεις τελειωσει ΤΕΙ, οποτε δεν σε θελουμε , δεν θα σε παρουμε στο μεταπτυχιακο""

Μεταξυ μας απο οποιο πανεπιστημιο και αν εισαι ειδικα στα International της Αγγλίας επιεδή τα πληρώνεις, κακα τα ψεματα ελαχιστες ειναι οι πιθανοτητες να ΜΗΝ δεν γίνεις δεκτός

Αντε παλι το γνωστο επειδη πληρωνεις σε παιρνουν.Οχι δεν ειναι καθολου ετσι.Τα πανεπιστημια στην βρετανια τουλαχιστον εχουν σε καθε τμημα συγκεκριμενο αριθμο θεσεων.Ολοι πληρωνουν.Αν για 100 θεσεις εχει 500,600 η και 1000 αιτησεις διαλεγει τον καλυτερο.Στα δε μεγαλα πανεπιστημια υπαρχουν χιλιαδες αιτησεις για ελαχιστες θεσεις,ολοι πληρωνουν αρα το κριτηριο δεν εΙναι αυτο.Ενδεχομενως σε πανεπιστημια της πλακας παιζει ρολο,αλλα γιατι να πας να πληρωσεις για ενα τετοιο πανεπιστημιο το οποιο πουθενα δεν λαμβανουν υποψιν?

Οσο για το  lse σε πηραν λογω mba της ασοε οχι λογω ΤΕΙ.Ειδικα στο lse τα τμηματα του δεν ξεπερνουν συνηθως τα 200 ατομα.Εχεις ιδεα ποσες χιλιαδες αιτησεις εχει για τις 200 αυτες θεσεις?Γιατι να επιλεξει εναν αποφοιτο ΤΕΙ ελληνικου οταν μπορει να διαλεξει αποφοιτο harvard η αλλων εξισου διασημων πανεπιστημιων που θελουν να κανουν μαστερ εκει?

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Αντε παλι το γνωστο επειδη πληρωνεις σε παιρνουν.Οχι δεν ειναι καθολου ετσι.Τα πανεπιστημια στην βρετανια τουλαχιστον εχουν σε καθε τμημα συγκεκριμενο αριθμο θεσεων.Ολοι πληρωνουν.Αν για 100 θεσεις εχει 500,600 η και 1000 αιτησεις διαλεγει τον καλυτερο.Στα δε μεγαλα πανεπιστημια υπαρχουν χιλιαδες αιτησεις για ελαχιστες θεσεις,ολοι πληρωνουν αρα το κριτηριο δεν εΙναι αυτο.Ενδεχομενως σε πανεπιστημια της πλακας παιζει ρολο,αλλα γιατι να πας να πληρωσεις για ενα τετοιο πανεπιστημιο το οποιο πουθενα δεν λαμβανουν υποψιν?

Οσο για το  lse σε πηραν λογω mba της ασοε οχι λογω ΤΕΙ.Ειδικα στο lse τα τμηματα του δεν ξεπερνουν συνηθως τα 200 ατομα.Εχεις ιδεα ποσες χιλιαδες αιτησεις εχει για τις 200 αυτες θεσεις?Γιατι να επιλεξει εναν αποφοιτο ΤΕΙ ελληνικου οταν μπορει να διαλεξει αποφοιτο harvard η αλλων εξισου διασημων πανεπιστημιων που θελουν να κανουν μαστερ εκει?

Συγγνώμη αλλά ποιος απόφοιτος Harvard θα πάει στο LSE και δεν θα μείνει στο Harvard να συνεχίσει?? Τι συγκρίνουμε τώρα....

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Οχι αλλα με νοιαζει και το εσωτερικο ( μαθηματα, καθηγητες κλπ)

Αυτο μου θυμιζει ασχημουτσικη γεροντοκορη που διαμαρτυρεται γιατι οι αντρες βλεπουν την εξωτερικη εμφανιση και παραβλεπουν τον ψυχικο κοσμο.Οι εικονες αυτες αφορουν τις υποδομες,τα κτιρια,τα εργαστηρια κλπ.Ο θεος ο ιδιος να θελει να διδαξει σε τετοιες συνθηκες τα παραταει και αφηνει τον διαβολο στο ποδι του η μηπως πιστευεις  σοβαρα οτι αυτοι που δεν σεβοντε την δημοσια περιουσια και φερνουν το ιδρυμα σε αυτη την κατασταση  θα αφησουν το ιδρυμα να ανθισει « εσωτερικα»

1 λεπτό πριν, pi314 είπε

Συγγνώμη αλλά ποιος απόφοιτος Harvard θα πάει στο LSE και δεν θα μείνει στο Harvard να συνεχίσει?? Τι συγκρίνουμε τώρα....

To Lse ειναι απο τα διασημοτερα πανεπιστημια για. Social science  με σπουδαιους νομπελιστες καθηγητες.Σε καποιους δε τομεις ειναι πανω απο τα μεγαλα αμερικανικα στις αξιολογησεις.Θεωρειται απο τα 10 κορυφαια  σε politics,economics, public dministration adminustration.Eχω δει δεκαδες αποφοιτους harvard yale,oxford (θεωρητικα πανεπιστημια) και αρκετους cambridge,imperial.Eχει δε μεγαλυτερο αριθμο απο νομπελιστες καθηγητες απο τα περισσοτερα αμερικανικα,και εκει οι νομπελιστες διδασκουν.Το μονο μειονεκτημα του που  το φρεναρει στις αξιολογησεις ειναι οτι εχει μονο social stydy σχολες και καθολου θετικη κατευθυνση

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pi314 είπε

Από ότι κατάλαβα σπουδάζεις εκεί?

Σπουδασα ,ενα απο τα τρια πτυχια μου ειναι απο εκει.Τους μισω για την υπεροψια τους αλλα  αναγνωριζω το επιπεδο φοιτητων του και κυριως καθηγητων του.Δεν υπαρχει πρωθυπουργος ανα τον κοσμο η υπουργος οικονομικων που να μην  παει εκει να εξηγησει και διαφημισει την πολιτικη του,ακομα ολοι σχεδον οι προεδροι των ΗΠΑ περνανε απο εκει τακτικα  για ομιλιες και ημεριδες.Ε δε μπορω να ακουω οτι αμα πληρωσεις σε παιρνουν.Σιγα ποιος εισαι ,ο ροκφελερ?Ναι αν κανεις μια δωρεα 1.000.000 λιρων ,η κτισεις καινουργια πτερυγα μπορει.Αλλα για τα διδακτρα ειναι για γελια 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Σπουδασα ,ενα απο τα τρια πτυχια μου ειναι απο εκει.Τους μισω για την υπεροψια τους αλλα  αναγνωριζω το επιπεδο φοιτητων του και κυριως καθηγητων του.Δεν υπαρχει πρωθυπουργος ανα τον κοσμο η υπουργος οικονομικων που να μην  παει εκει να εξηγησει και διαφημισει την πολιτικη του,ακομα ολοι σχεδον οι προεδροι των ΗΠΑ περνανε απο εκει τακτικα  για ομιλιες και ημεριδες.Ε δε μπορω να ακουω οτι αμα πληρωσεις σε παιρνουν.Σιγα ποιος εισαι ,ο ροκφελερ?Ναι αν κανεις μια δωρεα 1.000.000 λιρων ,η κτισεις καινουργια πτερυγα μπορει.Αλλα για τα διδακτρα ειναι για γελια 

Nα σου πω επειδη βλεπω πολυ ειρωνεια στις απαντησεις για χαλαρωσε λιγο. Απο οτι καταλαβα εισαι δικηγορος και νομιζεις οτι θα σε βγαλει ο Παπαδακης να πεις τα νομικα θεματα της επικαιρότητας. Η αλαζονεία είναι άσχημο φαινόμενο

Υπαρχουν αποφοιτοι ΤΕΙ που εκαναν μαστερ σε κορυφαια Πανεπιστήμια και συνέχισαν εκεί για διδακτορικό. Τώρα αν ήταν LSE, MIT, Harvard, δεν μπορώ να το ξέρω. Μετέφερα ένα προσωπικό μου αληθινό γεγονός. Δεν τους ρώτησα αν με πηραν λογω ΑΣΟΕΕ ή ΤΕΙ. Εξάλλου στο Εξωτερικό είναι όλα bachelor

1 ώρα πριν, nitsa21 είπε

γιατί παίζουν και άλλα κριτήρια ρόλο που μπορεί να γυρίσουν το παιχνίδι υπερ σου είτε από τη συνέντευξη είτε από άλλα πράγματα που θα τους δείξεις. Δεν είναι όλα ασπρόμαυρα. Φυσικά λόγω brand name πανεπιστήμιων, κάποιος έχει προτεραιότητα αλλά αυτή δεν είναι δεδομένη

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Nα σου πω επειδη βλεπω πολυ ειρωνεια στις απαντησεις για χαλαρωσε λιγο. Απο οτι καταλαβα εισαι δικηγορος και νομιζεις οτι θα σε βγαλει ο Παπαδακης να πεις τα νομικα θεματα της επικαιρότητας. Η αλαζονεία είναι άσχημο φαινόμενο

Υπαρχουν αποφοιτοι ΤΕΙ που εκαναν μαστερ σε κορυφαια Πανεπιστήμια και συνέχισαν εκεί για διδακτορικό. Τώρα αν ήταν LSE, MIT, Harvard, δεν μπορώ να το ξέρω. Μετέφερα ένα προσωπικό μου αληθινό γεγονός. Δεν τους ρώτησα αν με πηραν λογω ΑΣΟΕΕ ή ΤΕΙ. Εξάλλου στο Εξωτερικό είναι όλα bachelor

γιατί παίζουν και άλλα κριτήρια ρόλο που μπορεί να γυρίσουν το παιχνίδι υπερ σου είτε από τη συνέντευξη είτε από άλλα πράγματα που θα τους δείξεις. Δεν είναι όλα ασπρόμαυρα. Φυσικά λόγω brand name πανεπιστήμιων, κάποιος έχει προτεραιότητα αλλά αυτή δεν είναι δεδομένη

……Για παράδειγμα, έστω κάποιος που πήρε πτυχίο από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με 7. Μετά έγινε δεκτός σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ και πήρε 9, έκανε δεύτερο μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο και πήρε First(Άριστα) και έγινε δεκτός για διδακτορικό στο Harvard. E, στην καριέρα του θα αντιμετωπίζεται πάντα ως ο απόφοιτος του Harvard και κανείς δε θα κοιτάει το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δεν το ξέρει κιόλας……..

Αυτα τα αναφερει στην σελ.2 ανθρωπος που κανει επιλογη υποψηφιων στο imperial νομιζω,για να το λεει αυτος που ειναι ο ειδικος μαλλον ετσι ειναι.Ζηταω συγνωμη εαν δημιουργησα υποψια υπεροψιας,καμια προθεση.Μπραβο σε οποιον με πτυχιο ΤΕΙ εκανε σπουδαια μεταπτυχιακα,παντως συνηθισμενο δεν ειναι.Μπραβο και σε σενα που εκανες ΜΒΑ στην ασοεε και εγινες δεκτος στο lse.Εκεινο που ηθελα να πω ειναι οτι ειναι δυσκολο γενικα να γινεις δεκτος σε καλα πανεπιστημια  και αυτο κανει την επιτυχια σου ακομα μεγαλυτερη.Καλη επιτυχια στα σχεδια σου και καλη συνεχεια

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

……Για παράδειγμα, έστω κάποιος που πήρε πτυχίο από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με 7. Μετά έγινε δεκτός σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ και πήρε 9, έκανε δεύτερο μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο και πήρε First(Άριστα) και έγινε δεκτός για διδακτορικό στο Harvard. E, στην καριέρα του θα αντιμετωπίζεται πάντα ως ο απόφοιτος του Harvard και κανείς δε θα κοιτάει το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δεν το ξέρει κιόλας……..

Αυτα τα αναφερει στην σελ.2 ανθρωπος που κανει επιλογη υποψηφιων στο imperial νομιζω,για να το λεει αυτος που ειναι ο ειδικος μαλλον ετσι ειναι.Ζηταω συγνωμη εαν δημιουργησα υποψια υπεροψιας,καμια προθεση.Μπραβο σε οποιον με πτυχιο ΤΕΙ εκανε σπουδαια μεταπτυχιακα,παντως συνηθισμενο δεν ειναι.Μπραβο και σε σενα που εκανες ΜΒΑ στην ασοεε και εγινες δεκτος στο lse.Εκεινο που ηθελα να πω ειναι οτι ειναι δυσκολο γενικα να γινεις δεκτος σε καλα πανεπιστημια  και αυτο κανει την επιτυχια σου ακομα μεγαλυτερη.Καλη επιτυχια στα σχεδια σου και καλη συνεχεια

Bλέπω από πλευράς σου υποτίμηση στα πτυχία ΤΕΙ. Δεν κανουν μονο οι αποφοιτοι πανεπιστημιου μεταπτυχιακα στο Εξωτερικο κανουν και αποφοιτοι ΤΕΙ, Deree και άλλων πολλων ιδρυμάτων.

Δεν είχαμε όλοι λεφτά όπως εσύ, να τρέχουμε στο Εξωτερικό για πτυχία. Επίσης, βλέπω ένα υφάκι " εγώ είμαι ανώερη από εσάς και τα ξέρω όλα". Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή σου και να έχεις υποθέσεις ως δικηγόρος για να μπορείς να γίνεις επιτυχημένη. Όπως μεταφράζεται η επιτυχία στη δύσκολη αγορά της Ελλάδος

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Bλέπω από πλευράς σου υποτίμηση στα πτυχία ΤΕΙ. Δεν κανουν μονο οι αποφοιτοι πανεπιστημιου μεταπτυχιακα στο Εξωτερικο κανουν και αποφοιτοι ΤΕΙ, Deree και άλλων πολλων ιδρυμάτων.

Δεν είχαμε όλοι λεφτά όπως εσύ, να τρέχουμε στο Εξωτερικό για πτυχία. Επίσης, βλέπω ένα υφάκι " εγώ είμαι ανώερη από εσάς και τα ξέρω όλα". Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή σου και να έχεις υποθέσεις ως δικηγόρος για να μπορείς να γίνεις επιτυχημένη. Όπως μεταφράζεται η επιτυχία στη δύσκολη αγορά της Ελλάδος

Το κομματι που παρεθεσα δεν ειναι δικο μου αλλα ατομου που κανει επιλογη σε πανεπιστημια.και μαλλιστα σου εγραψα και την σελιδα που ειναι αναρτημενο..Σου ζητησα συγνωμη εαν εδινα εικονα υπεροψιας και τονισα την δικη σου επιτυχια,αυτο δεν ειναι υφακι.Οσο για τα χρηματα  οχι δεν ειχα,τελειωσα ελληνικο πανεπιστημιο (ΕΚΠΑ) και πηρα μια υποτροφια απο εδω και δανειο για την συνεχεια στο εξωτερικο.Μου κοστισαν οι σπουδες λιγοτερο απο οτι 3 χρονια στο deree.Δεν λεω οτι τα ξερω ολα ,τριχες ξερω,αλλα δεν σημαινει αυτο οτι πρεπει να μην λεω την αποψη μου.Επαναλαμβανω τις ευχες μου για τα καλυτερα ,αλλωστε ολοι οσοι επιλεξαμε να μεινουμε εδω σε ενα καζανι βραζουμε

• Like 2
Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια θυμάμαι συνομιλία με αγγλο διευθυντή κλινικής που μου έλεγε οτι μεταξύ διάφορων ευρωπαίων θα προτιμήσει τον έλληνα απόφοιτο Ιατρικής γιατί είναι άρτια καταρτισμένος και ξέρει και καλά αγγλικά (θυμάμαι που μου είχε αναφέρει σε σχέση με τον ισπανό).
Για σπουδές τώρα είχα φίλο μηχανικό που μου έλεγε οτι το UIUC (top 10 engineering) ήταν "γεμάτο"
από μεταπτυχιακούς απόφοιτους ΕΜΠ.
κάτι λένε αυτά.
Να δούμε τη μέση εκπαίδευση, εκει πατωνουμε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@koupan16 Οι καλοί φοιτητές δεν θα ήταν στην πλειονότητά τους και καλοί μαθητές; Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί η μέση εκπαίδευση δεν αποδίδει για όλους.

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.
2 ώρες πριν, koupan16 είπε

Πριν μερικά χρόνια θυμάμαι συνομιλία με αγγλο διευθυντή κλινικής που μου έλεγε οτι μεταξύ διάφορων ευρωπαίων θα προτιμήσει τον έλληνα απόφοιτο Ιατρικής γιατί είναι άρτια καταρτισμένος και ξέρει και καλά αγγλικά (θυμάμαι που μου είχε αναφέρει σε σχέση με τον ισπανό).
Για σπουδές τώρα είχα φίλο μηχανικό που μου έλεγε οτι το UIUC (top 10 engineering) ήταν "γεμάτο"
από μεταπτυχιακούς απόφοιτους ΕΜΠ.
κάτι λένε αυτά.
Να δούμε τη μέση εκπαίδευση, εκει πατωνουμε

Οι καλοί απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων μπορεί να είναι πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Κάποια ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μερικούς πραγματικά διεθνούς φήμης καθηγητές (και εργαστήρια/κλινικές/ερευνητικές ομάδες), οπότε ο καλός φοιτητής μπορεί να βρει εξαιρετικές ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, οι συνθήκες οργάνωσης, εγκαταστάσεων κτλ. είναι άθλιες συγκριτικά με τα καλά ξένα πανεπιστήμια, το οποίο φυσικά είναι κακό γενικά, αλλά οι φοιτητές που μπορούν και προοδεύουν μέσα σε τέτοιο περιβάλλον σκληραγωγούνται και είναι έτοιμοι για όλα.

Οι δικές μου σπουδές ήταν βασικά στην Ελλάδα. Όταν πήγα στο εξωτερικό για το δεύτερο μεταπτυχιακό είχα συνηθίσει να βρίσκω μόνος μου άκρη για το πού και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις, να προσαρμόζω το πρόγραμμά μου σε απεργίες/καταλήψεις, να φροντίζω μόνος μου να βρω και να εγκαθιστώ το software που χρειάζομαι, να διαβάζω χωρίς να έχουν γίνει διαθέσιμα τα βιβλία, να ανέχομαι κομπλεξικούς και άχρηστους καθηγητές, να διακόπτουν τις διαλέξεις μου τα κομματόσκυλα και όλα τα άλλα ωραία που συμβαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Οπότε ήμουν ένα βήμα μπροστά από τους "καλομαθημένους" φοιτητές των αμερικάνικων και δυτικοευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Το ίδιο βλέπω και σε άλλους Έλληνες εδώ στην Αγγλία που δεν πνίγονται σε μια κουταλιά νερό όταν π.χ. πρέπει να γίνει πολλή δουλειά την τελευταία μέρα πριν το deadline.

To πρόβλημα είναι ότι αυτές οι συνθήκες δεν επιτρέπουν σε όλους να προοδεύσουν. Εγώ σχεδόν παράτησα την πρώτη σχολή μου λόγω αυτών των δυσκολιών μέχρι να καταλάβω πώς να τις ξεπεράσω, ενώ άλλοι απλώς παίρνουν το χαρτί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χωρίς να έχουν μάθει ουσιαστικά τίποτα. Οπότε το πτυχίο του ελληνικού πανεπιστημίου δεν είναι εγγύηση. Αν όμως έχεις την ευκαιρία να πάρεις συνέντευξη από τον απόφοιτο, συστατικές κτλ., μπορείς εύκολα να διακρίνεις σε ποια από αυτές τις κατηγορίες ανήκει.

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, James Bon είπε

@koupan16 Οι καλοί φοιτητές δεν θα ήταν στην πλειονότητά τους και καλοί μαθητές; Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί η μέση εκπαίδευση δεν αποδίδει για όλους.

Δεν θεωρώ απαραίτητο αυτό. Γνωρίζουμε ολοι μας παράδειγμα όπου άριστοι συμμαθητές μας παράτησαν την σχολή.

Επίσης ενας καλός φοιτητής δεν είναι απαραίτητα κ καλός εργαζόμενος, που αυτό είναι ενα κομμάτι που αρκετοί παραβλέπουν.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Οι καλοί απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων μπορεί να είναι πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Κάποια ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μερικούς πραγματικά διεθνούς φήμης καθηγητές (και εργαστήρια/κλινικές/ερευνητικές ομάδες), οπότε ο καλός φοιτητής μπορεί να βρει εξαιρετικές ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, οι συνθήκες οργάνωσης, εγκαταστάσεων κτλ. είναι άθλιες συγκριτικά με τα καλά ξένα πανεπιστήμια, το οποίο φυσικά είναι κακό γενικά, αλλά οι φοιτητές που μπορούν και προοδεύουν μέσα σε τέτοιο περιβάλλον σκληραγωγούνται και είναι έτοιμοι για όλα.

Νομίζω ότι δεν γίνεται "καλή" χρήση του όρου "καλός" εδώ. Οι καλοί απόφοιτοι καλών πανεπιστημίων, μπορεί να είναι πραγματικά πολύ πιο καλοί από τους καλύτερους απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων. Επίσης, οι καλοί απόφοιτοι οποιουδήποτε πανεπιστημίου, μπορεί να είναι καλύτεροι από τους καλύτερους απόφοιτους οποιουδήποτε άλλου πανεπιστημίου. Το ερώτημα όμως είναι τι features χρησιμοποιούνται για την σύγκριση;

Για παράδειγμα, αξιολογείται η ευρηματικότητα με λίγους διαθέσιμους πόρους, ή η εις βάθος κατανόηση των relevant εννοιών; Η δυνατότητα να φέρνεις αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας άσχετες δυσκολίες ή η ικανότητα να δουλεύεις ομαδικά σε μία διεπιστημονική ομάδα, εστιάζοντας στο καλό της ομάδας και όχι στο ατομικό καλό;

Τα skills που συνήθως έχουν οι καλοί Έλληνες απόφοιτοι, είναι αρκετά όμοια με αυτά που έχουν φοιτητές από χώρες τις ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, αλλά και από την Ινδία. Φυσικά και είναι αξιέπαινο το να μπορεί κανείς να φέρει αξιόλογο αποτέλεσμα με λίγους πόρους και αρκετές αντιξοότητες, αλλά στον κόσμο του μέλλοντος, αυτές τα restrictions δεν θα υπάρχουν στις αναπτυγμένες χώρες (ήδη δεν υπάρχουν, δυστυχώς όμως σε αρκετές χώρες ισχύει μόνο για τους "έχωντες" ).  

Η εξυπνάδα, η ευρηματικότητα, και λοιπές αρετές και skills που αναζητούνται σε φοιτητές, δεν έχουν εθνικότητα και, συνήθως (για να μην είμαι απόλυτος) μαθαίνονται/διδάσκονται. Όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμα αρκετοί διδάσκοντες στην Γ'-βάθμια που να έχουν το expertise και την γνώση για τον εαυτό τους και για να τα διδάξουν. Αυτό είναι και το χειρότερο αποτέλεσμα της διαφθοράς και της εσωστρέφιας των Ελληνικών πανεπιστημίων. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...