Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Vlad27 είπε

Τι ειναι αυτα ρε συ; Ηξερα οτι ειναι χαλια η κατασταση αλλα οχι τοσο πολυ αισχος!

Έχω δει και χειρότερες απλά βαρέθηκα να ψάξω παραπάνω να τις βρω. 

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

το ΜΒΑ International της ΑΣΟΕΕ ειχα με υποτροφια και δεν λεω ψεματα φιλε μου. Ναι με πηραν στο LSE αλλα δυστυχως απεβιωσε ο πατερας μου και δεν μπορεσα να παω. Αλλα ασχετα με αυτο δεχονται και πτυχιουχους τει στα πανεπιστημια στο Εξωτερικο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος

Το οτι υπαρχουν δυο πανεπιστημια οπως το UCL, και το Ολλανδινο πανεπιστημιο Delft όπου δεν δεχονται οκ, αλλα δεν σημαινει οτι δεν δεχονται τα υπολοιπα

Δεν αμφισβητώ τίποτα φίλε μου, απλή ερώτηση έκανα...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Άμεση εμπειρία ως πρώην διδακτορικός και post-doc έχω από το Βέλγιο και επαγγελματικά μου έδωσε τη δυνατότητα είτε μέσω συνεργασιών είτε σε επίπεδο δικτύωσης να ασχοληθώ με την κατάσταση που υπάρχει στις γειτονικές χώρες. Παρόλο που δεν είμαι πια στον ακαδημαϊκό χώρο έχω κρατήσει αρκετές επαφές και πηγές. Από την άλλη η γυναίκα μου δουλεύει στην ΕΕ στο κομμάτι της έρευνας και έχει τη δυνατότητα να δει το big picture του τι συμβαίνει σε επίπεδο ευρωπαϊκών ή κρατικών funds που πηγαίνουν στη μισθοδοσία διδακτορικών φοιτητών.

Στο Βέλγιο ο μισθός όλου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού ενός πανεπιστημίο καθορίζεται από την αντίστοιχη συλλογική σύμβαση εργασίας όπως συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό κλάδο. Η συλλογική σύμβαση προβλέπει το ύψος και την εξέλιξη του μισθού, το μέγεθος των κοινωνικών εισφορών, τις άδειες κτλ. Μέχρι πριν από 7-8 χρόνια υπήρχαν διαφορές μεταξύ των διδακτορικών αναλόγως της προέλευσης των κονδυλίων, της ανάγκης ή μη να εκπονούν εκπαιδευτικά καθήκοντα ή του ποσοστού συμμετοχής ιδιωτικών εταιρειών στο πρόγραμμα. Αυτές οι διαφορές (που είχαν αντίκτυπο στις εισφορές, στα ένσημα, στη φορολογία κτλ) έχουν πλέον αμβλυνθεί σε τέτοιο βαθμό που να είναι πλέον πολύ μικρές.

ΟΚ! 

Έχω παρόμοια εμπειρία (PhD, post-doc, και μετά senior researcher) από πιο βόρεια. Οι μισθοί ναι μεν καθορίζονται από μία συλλογική σύμβαση, αλλά έχουν δύο άξονες. Ο πρώτος είναι βάσει των απαιτήσεων της θέσης και ο δεύτερος βάσει των επιδόσεων του εργαζομένου. Για αυτό ρωτάω, για να δω εάν και κάτω από την βαλτική κάνουν τα ίδια. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με τους πτυχιούχους Τει που κολλάει και γιατί πάει η συζητηση διαρκώς εκεί? Ποιόν ενδιαφέρει?

Δυστυχώς, θα συμφωνήσω με τον Φίλιππο, στο οτι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μπορεί να είναι κατά τμήματα αξιόλογα, και να έχουν κάποιους εξαιρετικούς αποφοίτους, αλλά δεν διασφαλίζουν ένα μίνιμουμ επίπεδο και φυσικά υπολείπονται σε αρκετούς τομείς. Ωστόσο δεν μπορώ να φανταστώ πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και όλων των υπόλοιπων Πανεπιστημίων ανά την υφήλιο - πλην φυσικά των Τοπ.

@FilipposMD Στην Ιατρική Λάρισας για να ανέβουν σε ranking θεσπίζουν από φέτος τεράστιες αλυσίδες μαθημάτων, μέχρι την απόκτηση του Πτυχίου. Πραγματικά, δεν ξέρω πως αυτό θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών.

Υ.Γ. Για να μην έχουμε τη λάθος εικόνα, γνωστός μου έγινε δεκτός για ειδικότητα, και σε Γερμανία και σε Ελβετία, σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην δεύτερη περίπτωση, μάλιστα. Με συνεντεύξεις και χωρίς να συναντήσει εμπόδια. ΔΕΝ είναι για πέταμα τα ελληνικά Πανεπιστήμια (τουλάχιστον οι Ιατρικές Σχολές).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

πανεπιστημιο απο πανεπιστημιο διαφερει. Εμενα με εκαναν δεκτο στο LSE ισως επειδη ειχα ΜΒΑ απο την ασοεε και οχι επειδη ειχα πτυχιο ΤΕΙ

Επειδη θελω κ εγω να κανω ΜΒΑ στην ΑΣΟΕΕ αργοτερα, τι πιστευεις μετρησε περισσοτερο στο να σε δεχτουν?? Ο βαθμος του πτυχιου σου, η συνεντευξη?? Αν εχεις ηδη ενα μεταπτυχιακο με καλο βαθμο, σε "βοηθαει" να σε επιλεξουν?? Εχω αγχωθει λιγο με το βαθμο του πτυχιου μου (2ο πτυχιο) και παλευω να πλησιασω το αριστα..

Επεξ/σία από Dark_panel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xgol είπε

Υ.Γ. Για να μην έχουμε τη λάθος εικόνα, γνωστός μου έγινε δεκτός για ειδικότητα, και σε Γερμανία και σε Ελβετία, σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην δεύτερη περίπτωση, μάλιστα. Με συνεντεύξεις και χωρίς να συναντήσει εμπόδια. ΔΕΝ είναι για πέταμα τα ελληνικά Πανεπιστήμια (τουλάχιστον οι Ιατρικές Σχολές).

ναι δε νομιζω κανενας να τα εχει για πεταμα. πανεπιστημιακο πτυχιο ειναι οπως κ να το κανουμε, εχει καποιο βαρος και αντικρυσμα.

Παντως μιας κ το ανεφερες, σε αντιθεση με την Ελλαδα που εχει γιατρο κατω απο καθε πετρα, σε χωρες οπως Γερμανια και Αγγλια εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητηση και έλλειψη. ειναι παρα πολλες οι κενες θεσεις σε ολο τον ιατρικο κ παραιατρικο κλαδο που αν εχεις τετοιο πτυχιο, θα βρεις σιγουρα δουλίτσα και γρηγορα μαλιστα :) 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xgol είπε

Αυτό με τους πτυχιούχους Τει που κολλάει και γιατί πάει η συζητηση διαρκώς εκεί? Ποιόν ενδιαφέρει?

Έχει βγει μια φήμη, η οποια ναι μεν σε καποια ξένα Πανεπιστήμια ευσταθεί αλλά σε λίγα ( μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού) ότι τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού ΔΕΝ δέχονται απόφοιτους ΤΕΙ εδώ από Ελλάδα.

Σε όσα έχω κάνει έρευνα μόνο στο UCL, στο Delft της Ολλανδίας και στο Cambridge δεν δέχονται. Σαφώς και ίσως να υπάρχουν και άλλα , αλλά πολύ λίγα.

Δηλαδή ξέρω απόφοιτο ΤΕΙ που έκανε μάστερ στο Imperial για παράδειγμα ή μεταπτυχιακό στο Manchester στα χρηματοοικονομικά. Εμένα πχ με είχαν δεχτεί στο LSE για 2ο μεταπτυχιακό αλλά είχα ήδη μεταπτυχιακό εδώ από την ΑΣΟΕΕ οπότε δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο

59 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Επειδη θελω κ εγω να κανω ΜΒΑ στην ΑΣΟΕΕ αργοτερα, τι πιστευεις μετρησε περισσοτερο στο να σε δεχτουν?? Ο βαθμος του πτυχιου σου, η συνεντευξη?? Αν εχεις ηδη ενα μεταπτυχιακο με καλο βαθμο, σε "βοηθαει" να σε επιλεξουν?? Εχω αγχωθει λιγο με το βαθμο του πτυχιου μου (2ο πτυχιο) και παλευω να πλησιασω το αριστα..

Όλα. Εσύ ειδικά που θα έχεις δυο πτυχία θα σε πάρουν άνετα.

Είχα βαθμό πτυχίου κοντά στο 8, proficiency, υπολογιστές, 3ετή προυπηρεσία και δεν θυμάμαι τι άλλο ζητούσε. Φυσικά και έπαιξε ρόλο η συνέντευξη

Θα σε πάρουν μην ανησυχείς. ΤΟ δύσκολο δεν έιναι να σε πάρουν. Το δύσκολο είναι να βγεις από εκεί μέσα

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Έχει βγει μια φήμη, η οποια ναι μεν σε καποια ξένα Πανεπιστήμια ευσταθεί αλλά σε λίγα ( μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού) ότι τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού ΔΕΝ δέχονται απόφοιτους ΤΕΙ εδώ από Ελλάδα.

Σε όσα έχω κάνει έρευνα μόνο στο UCL, στο Delft της Ολλανδίας και στο Cambridge δεν δέχονται. Σαφώς και ίσως να υπάρχουν και άλλα , αλλά πολύ λίγα.

Δηλαδή ξέρω απόφοιτο ΤΕΙ που έκανε μάστερ στο Imperial για παράδειγμα ή μεταπτυχιακό στο Manchester στα χρηματοοικονομικά. Εμένα πχ με είχαν δεχτεί στο LSE για 2ο μεταπτυχιακό αλλά είχα ήδη μεταπτυχιακό εδώ από την ΑΣΟΕΕ οπότε δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο

Είχα βαθμό πτυχίου κοντά στο 8, proficiency, υπολογιστές, 3ετή προυπηρεσία και δεν θυμάμαι τι άλλο ζητούσε. Φυσικά και έπαιξε ρόλο η συνέντευξη

Θα σε πάρουν μην ανησυχείς. ΤΟ δύσκολο δεν έιναι να σε πάρουν. Το δύσκολο είναι να βγεις από εκεί μέσα

Ωραια και γιατι συνεχως αναφερεις τα Τει σε ασχετα θεματα; Δε μας ενδιαφερει καμια φημη. Ανωτατα ιδρυματα ειναι ολα, αλλά εδω μιλαμε για τα Πανεπιστημια.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xgol είπε

Ωραια και γιατι συνεχως αναφερεις τα Τει σε ασχετα θεματα; Δε μας ενδιαφερει καμια φημη. Ανωτατα ιδρυματα ειναι ολα, αλλά εδω μιλαμε για τα Πανεπιστημια.

δεν τα αναφερω συνεχως ετυχε τωρα η κουβετα επειδη το ανεφερε αλλος χρησης σε αλλο ποστ 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Σ ευχαριστω για την απαντηση! Βαθμο στο 8 σιγουρα θα βγαλω, απλα παλευω για το Χ,Χ > 8,5. Στο 8 κυμαινεται και το πρωτο μου μαστερ. Απλα, στο 1ο μαστερ δε ζητουσαν συστατικες απο καθηγητες κι αυτο μ εχει αγχωσει λιγο σα διδαδικασια κι αν θα τους αρεσουν οι καθηγητες 😝

Σχετικα με το LSE, σου εδωσαν και υποτροφια οι ιδιοι (λογω πχ βαθμου) ή την εξασφαλισες απο αλλου?? Στην αιτηση σου για εκει, τι πιστευεις μετρησε περισσοτερο??

Συγγνωμη που σε πρηζω αλλά δεν εχω κανεναν προσωπικο γνωστο που να εφυγε εξω για σπουδες και δεν εχω ποιον να ρωτησω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Σ ευχαριστω για την απαντηση! Βαθμο στο 8 σιγουρα θα βγαλω, απλα παλευω για το Χ,Χ > 8,5. Στο 8 κυμαινεται και το πρωτο μου μαστερ. Απλα, στο 1ο μαστερ δε ζητουσαν συστατικες απο καθηγητες κι αυτο μ εχει αγχωσει λιγο σα διδαδικασια κι αν θα τους αρεσουν οι καθηγητες 😝

Σχετικα με το LSE, σου εδωσαν και υποτροφια οι ιδιοι (λογω πχ βαθμου) ή την εξασφαλισες απο αλλου?? Στην αιτηση σου για εκει, τι πιστευεις μετρησε περισσοτερο??

Συγγνωμη που σε πρηζω αλλά δεν εχω κανεναν προσωπικο γνωστο που να εφυγε εξω για σπουδες και δεν εχω ποιον να ρωτησω.

ΔΕΝ πήρα υποτροφια απο το LSE. Πήρα υποτροφια στο ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ απο μια μεγαλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεια. Εκει ναι μετρησαν αλλα. Βαθμοι κλπ. Στο LSE ειχα κανει αιτηση αφου τα ειχα τελειωσει ολα αυτα και θα πληρωνα απο τη τσεπη μου τα διδακτρα προ brexit εποχη

Το πρωτο σου μεταπτυχιακο σε τι ηταν?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

ΔΕΝ πήρα υποτροφια απο το LSE. Πήρα υποτροφια στο ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ απο μια μεγαλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεια. Εκει ναι μετρησαν αλλα. Βαθμοι κλπ. Στο LSE ειχα κανει αιτηση αφου τα ειχα τελειωσει ολα αυτα και θα πληρωνα απο τη τσεπη μου τα διδακτρα προ brexit εποχη

Το πρωτο σου μεταπτυχιακο σε τι ηταν?

Πληροφορικη, στο ΠαΠει. Το 1ο μου bachelor ομως ειναι εντελως ασχετο (θεωρητικο) οπότε δεν το λαμβανω καν υποψη σε ολα αυτα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_panel είπε

Πληροφορικη, στο ΠαΠει. Το 1ο μου bachelor ομως ειναι εντελως ασχετο (θεωρητικο) οπότε δεν το λαμβανω καν υποψη σε ολα αυτα..

θα σε παρουν στο ΜΒΑ της Ασοεε μην αγχω

• Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά δεν έχει σημασία. Για εναν εργοδότη ειτε είσαι απο το χ πανεπιστήμιο της Ιταλίας είτε της Ελλάδας το ιδιο κ το αυτό. bachelor/master το ενα κ το άλλο. Στο uk πχ θα σε τσεκαρουν αν γίνεσαι δεκτός στο χψ επιμελητήριο κ τέλος.

Βέβαια (αν κ αυτό θα ενοχλήσει αρκετούς) για την μάζα εργοδοτών στο εξωτερικό το ΤΕΙ Αθήνας/Πειραιά >>>>οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο/τει εκτός Αττικής.

Πχ ο μάνατζερ που με πήρε στην πρώτη μου δουλειά με ρώτησε αν είμαι Ολυμπιακός (που να ξερε οτι το ΤΕΙ Πειραιά δεν είναι καν στον Πειραιά 🤣🤣)

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 2/11/2021 στις 2:21 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

H ερώτηση τίθεται από ακαδημαικής προελευσεως και οχι υποδομων κλ

Δηλαδη οταν βλεπεις αυτες τις εικονες μπορεις να περιμενεις σοβαρο ακαδημαικο υποβαθρο?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...