Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Tantalord said:

(Οff-Τopic)

Γιατί ειρωνεία; Γιατι επιθετικός; Θίχτηκες; 😆

Προσφέρει κάτι η αντιμετώπιση σου στο όλο thread αφού κατέχεις Αυτογνωσία που εμπεριέχει σεβασμό και εκτίμηση; 🙂 Οι Νόμοι της αγοράς δεν σε νοιάζουν...Του Όρους του insomnia για να ποσταρεις έτσι με χλευασμό, τους έχει διαβάσει; 😆

Δεν έχεις απαντήσει σε τπτ από τα τόσα λογικα ερωτήματα με σαφή θέση και αντιδράς απερίσκεπτα με θυμό ή μήπως κανω κάτι λάθος και εδώ?🙃....μονο σπόντες βλέπω και νεύρα χαχα...Ίσως κάποιος προκαλεί, κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Απάντηση δεν θα έχω....Πάμε παρακάτω

Ρώτησες αν είναι παράνομο αυτό που κάνει το Πλαίσιο, και πήρες απάντηση από πολλά μέλη. Μετά το γύρισες σε φιλοσοφικά ζητήματα όπου δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, καθώς το τι είναι "ηθικό" αλλάζει ανάλογα με το προσωπικό συμφέρον του καθενός. Είναι άραγε ηθικό να στοχοποιείται στοχευμένα μία συγκεκριμένη αλυσίδα με φανφαρώδεις τίτλους όπως "ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ"; Άλλη απάντηση θα πάρεις αν ρωτήσεις τον διευθυντή της συγκεκριμένης αλυσίδας, άλλη αν ρωτήσεις τον διευθυντή μιάς ανταγωνίστριας που επωφελείται από αυτό, και άλλη πάλι αν ρωτήσεις κάποιον καταναλωτή που περιμένει να αγοράσει στις εκπτώσεις και δεν του βγαίνουν τα κουκιά 😏

Εγώ απλά ρώτησα με τη σειρά μου αν σκοπεύεις να ψωνίσεις τώρα που μείωσαν κι άλλο την τιμή, επειδή μου φαίνεται περίεργο σαν χόμπι να πηγαίνεις και να βγάζεις φώτο από τιμές πριν και μετά την έκπτωση, χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς. Χωρίς είρωνία, μακάρι να μου ήταν προσιτή η πολυτέλεια να είχα τον χρόνο που έχεις για να ασχολείσαι, αλλά δεν έχω βλέπεις και όποτε χρειάζομαι μια καρέκλα, απλά την αγοράζω από το κατάστημα που την έχει φθηνότερα τη δεδομένη στιγμή 😎

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να συμφώνησω αναγκαστικά. Με άψογα στοιχειωθετημένο λόγο και ατράνταχτα επιχειρήματα πρέπει να σιωπούμε....🙃 Υποθέσεις θα κάνουμε εμείς; 😜

1+ δωρεάν εικόνες για Κωμωδία+Εγκέφαλο και Γιατρός

Επεξ/σία από Tantalord
Δημοσ.
Στις 2/11/2021 στις 11:00 ΠΜ, KrTikker είπε

Η παρανομία ως πάγια τακτική και η επανάληψή της δεν την κάνει νόμιμη

δεν είπα ότι είναι νόμιμη. Απλά αναφέρω ένα γεγονός. Σα να μου λες ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή. Χαίρω πολύ. Τι μου λες δηλαδή; Κάτι που το γνωρίζουν και οι πέτρες. Ανάξιο σχολιασμού.

Είτε είναι νόμιμο είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν αλλάζει. Αυτό είναι. Έτσι γίνεται σε πολλά καταστήματα.

Κι εμένα μου έχει τύχει να σταμπάρω κάτι για να το αγοράσω στις εκπτώσεις και τότε να έχει μαϊμού έκπτωση.

Απλά θέλει ψάξιμο συνεχώς. Εγώ όταν αγοράζω κάτι το ψάχνω και σε καμια περίπτωση δεν εντυπωσιάζομαι από τις εκπτώσεις του στυλ από 500€ τώρα μόνο 50€. Πολλοί όμως κοιτάνε αυτό και σκέφτονται ότι είναι ευκαιρία επειδή γλιτώνουν 450€. Ψυχολογικό. Όπως και το 9,99€ για να μη δει ο άλλος το 10€.

τώρα θέλω να πάρω ένα μπουφαν και περιμένω τη black friday να δούμε τιμές και θα πράξω αναλόγως. Αγνοώ το ποσοστό της έκπτωσης και κοιτάω μόνο τελική τιμή

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Narayan είπε

Απέφυγες να απαντήσεις όμως, και τώρα αναγκαζόμαστε να κάνουμε εμείς υποθέσεις περί "ηθικής". 🤔

Συμφώνησα απάντηση δεν είναι και μαλιστα σαφής; Τι να κανω να σου στείλω επιστολή ή να γραψω 3-4 παραγράφους "Περί Ηθικής" απο τα αποφεύγματα του Αριστοτέλη; 😛

Διάβασε εδώ που έχουν εντρυφήσει για όποια απορία 🙂
http://www.fks.uoc.gr/_/assets/pdfs/karamanolis/18. Αρετή-ΦρόνησηστηνΑριστοτελική.pdf

Επεξ/σία από Tantalord
Δημοσ.

πάντως δε νομίζω ότι έχει νόημα να αναφέρουμε τη λέξη "ηθικό". Όταν εμπλέκονται χρήματα στη μέση (και όχι μόνο) η ηθική πάει περίπτατο.

Διάφορες φουστιές κάνουν πολλοί επαγγελματίες για να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει κάτι. Και σίγουρα καθένας από εμας θα έχει προσωπικά παραδείγματα.

Εγώ στο χώρο που εργάζομαι έχω πολλά παραδείγματα όπου λέγονται ψέματα και μισές αλήθειες για να τουμπάρεις τον πελάτη. Και είναι πρακτική που τη χρησιμοποιούν όλοι.

Γενικά όταν ακούω σε τέτοια θέματα τη λέξη ηθική, με πιάνουν τα γέλια. Να ξέρετε ότι πάρα πολλοί έχετε πέσει θύματα κοροϊδίας χωρίς να το έχετε καταλάβει απλά επειδή δε γνωρίζετε κάποια πράγματα. Πιστεύετε όμως ότι όλα είναι καλά

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα να δεις που την γλυκοκοιτάζω την πορτοκαλιά καρέκλα για δώρο μετά την δεύτερη έκπτωση.

Αν τελικά όλο το θρέντ ήταν ντίπφέικ μάρκετινγκ κόλπο του Πλαισίου, τα σέβη μου σε όποιον το σκαρφίστηκε 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Narayan είπε

Αυτογνωσία μηδέν.

Πάμε παρακάτω.

Θα ψωνίσεις τώρα, ή πάλι δεν είναι της αρεσκείας σου η έκπτωση; 😏

Και ο άγιος φοβερα θελει.Ετσι γινεται οταν σε πιάνουν στα πρασα.Ευγε στον τοπικ σταρτερ

Spoiler

Ο αθεϊσμός ειναι θρησκεια οπως και το να μην παίζεις ποδοσφαιρο δεν αναιρει οτι το ποδόσφαιρο ειναι αθλημα

Επεξ/σία από SPY_oo7
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bitbit είπε

δεν είπα ότι είναι νόμιμη. Απλά αναφέρω ένα γεγονός. Σα να μου λες ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή. Χαίρω πολύ. Τι μου λες δηλαδή; Κάτι που το γνωρίζουν και οι πέτρες. Ανάξιο σχολιασμού.

Είτε είναι νόμιμο είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν αλλάζει. Αυτό είναι. Έτσι γίνεται σε πολλά καταστήματα.

Κι εμένα μου έχει τύχει να σταμπάρω κάτι για να το αγοράσω στις εκπτώσεις και τότε να έχει μαϊμού έκπτωση.

Απλά θέλει ψάξιμο συνεχώς. Εγώ όταν αγοράζω κάτι το ψάχνω και σε καμια περίπτωση δεν εντυπωσιάζομαι από τις εκπτώσεις του στυλ από 500€ τώρα μόνο 50€. Πολλοί όμως κοιτάνε αυτό και σκέφτονται ότι είναι ευκαιρία επειδή γλιτώνουν 450€. Ψυχολογικό. Όπως και το 9,99€ για να μη δει ο άλλος το 10€.

τώρα θέλω να πάρω ένα μπουφαν και περιμένω τη black friday να δούμε τιμές και θα πράξω αναλόγως. Αγνοώ το ποσοστό της έκπτωσης και κοιτάω μόνο τελική τιμή

Η κανονικοποίηση της απατεωνιάς είναι και αυτή που την συντηρεί, και μόνο ανάξιο σχολιασμού δεν είναι. Και ο σχολιασμός, η ενημέρωση, όπως θες πες το, είναι εκείνο που μπορεί να κάνει τον μέσο βλάκα καταναλωτή να μην είναι βλάκας. Και στο τέλος είμαστε όλοι κερδισμένοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Tantalord είπε

Οι Νόμοι της αγοράς δεν σε νοιάζουν

Οπως δοθηκαν και πιο πανω οι οροι, οι καρεκλες ηταν σε προσφορα χ διαστημα, και τωρα για την περιοδο των εκπτωσεων αφαιρεθηκε το 5% της προσφορας και μπηκε 10% εκπτωση. Αρα δεν παρανομουν για να μας νοιαζουν οι νομοι της αγορας.

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν  παρανομουν αλλα μας κοροιδευουν καταμουτρα.Για μενα αυτο ειναι χειροτερο.Μαυρο στο Μαυρογιαλουρο......

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bitbit είπε

Διάφορες φουστιές κάνουν πολλοί επαγγελματίες για να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει κάτι. Και σίγουρα καθένας από εμας θα έχει προσωπικά παραδείγματα.

Εγώ στο χώρο που εργάζομαι έχω πολλά παραδείγματα όπου λέγονται ψέματα και μισές αλήθειες για να τουμπάρεις τον πελάτη. Και είναι πρακτική που τη χρησιμοποιούν όλοι.

Το θεμα ειναι πως συμπεριφερεσαι οταν (ή αν) ο πελατης ανακαλυψει τα ψεματα ή τις μισες αληθειες ή τις φουστιες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...