Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tantalord είπε

Κάνε καταγγελία στο Συνήγορο να το εξετάσει και να κρίνει η αρμόδια Αρχή, και θα πάρεις επίσημη απάντηση.

Άρα δεν έχεις ιδέα και απλά είπες να ξεκινήσεις ένα νέο θέμα για να κράξεις το Πλαίσιο 🙄

Ας μοιραστώ λοιπόν μια δυσάρεστη εμπειρία ως καταναλωτής για να καταλάβουμε ποιός ζημιώνεται στην τελική όταν γίνονται καταγγελίες σε καταστήματα για "ψύλλου πήδημα" από τον κάθε πικραμένο.

Πριν μερικά χρόνια, γνωστή αλυσίδα που εμπορεύεται κυρίως μπαταρίες, είδη κινητής τηλεφωνίας και gaming αποφάσισε να ξεστοκάρει τους κωδικούς video games που δεν έφυγαν την περασμένη χρονιά, σε πολύ καλή τιμή, μόλις €2 τον τίτλο. Αν και υπήρχε σαφής ένδειξη στο site πως η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, δυστυχώς δεν υπήρχε σωστή διασύνδεση ανάμεση στο διαθέσιμο στοκ ανά κατάστημα και στο online κατάστημα.

Το αποτέλεσμα, όσοι καταναλωτές ξέρουν να διαβάζουν τους "όρους και προϋποθέσεις" πήγαν στα τοπικά υποκαταστήματα και πρόλαβαν αρκετά games για να βγάλουν τη χρονιά. Οι υπόλοιποι που έκαναν online παραγγελία τους τίτλους, με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν παρέλαβαν τίποτα. Κάποιοι πικράθηκαν τόσο, που έκαναν και καταγγελία στον "Συνήγορο" που γράφει ο νηματοθέτης, ο οποίος έκρινε πως η αλυσίδα έπρεπε να τιμωρηθεί με πενταψήφιο πρόστιμο (κακώς κατ'εμέ, καθώς οι όροι της προσφοράς ήταν σαφείς).

Τι κατάφερε με αυτό; Το κράτος εισέπραξε ένα μικρό ποσό, και η συγκεκριμένη αλυσίδα ποτέ έκτοτε δεν επανέλαβε την ίδια προσφορά. Άρα ο τελικός ζημιωμένος μακροπρόθεσμα, ήταν ο καταναλωτής που τώρα λέει και ευχαριστώ αν ένα game πέφτει στα €10 από κάποιο μαγαζί. Όλα αυτά, επειδή κάποιος αργόσχολος δεν είχε τι να κάνει και είπε "ας τραβήξω μια καταγγελία αφού δεν παρέλαβα τους 50 τίτλους που παρήγγειλα για μεταπώληση".

Για να μην παρεξηγηθώ, σαφώς υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες που παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία για τις εκπτώσεις εις βάρος του καταναλωτή. Αλλά ταυτόχρονα πιστεύω πως είναι λάθος να την έχουμε "στημένη" στη γωνία σε κάθε online μαγαζί, μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσουν οι εκπτώσεις που κάνει. Η σωστή αντιμετώπιση εκεί πρέπει να είναι, δεν ψωνίζω τίποτα, ή ψωνίζω από το διπλανό μαγαζί που έχει καλύτερες τιμές. Διότι στην τελική, ό,τι πρόστιμο και να μπει, καλώς ή κακώς, σίγουρα μεταφέρεται στην τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής στο τέλος.  

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Narayan είπε

Άρα δεν έχεις ιδέα και απλά είπες να ξεκινήσεις ένα νέο θέμα για να κράξεις το Πλαίσιο 🙄

Μήπως είναι επιθετικό αυτό;

Είπα ειλικρινά την εμπειρία μου με στοιχεία, και δεν είναι κάτι προσωπικο με το Πλαισιο αλλα τυχαίνει να είναι καταχρηστική ενέργεια και σαφώς forum είναι το insomnia να το αναφέρω και να γίνει συζήτηση. Αφού ζημιώνεται η εταιρεία με τις πράξεις της καλό είναι να γίνονται δημόσια τα γεγονότα, όπως σε όλα τα ενημερωτικα site και TV γίνονται αναφορές στα άσχημα συμβάντα και υπουλες πρακτικές. Τι είναι κακό στο να κανω αναφορά και σε τι δεν έχω ίδεα ακριβώς;

Και σαν αντιμετωπιση, ενημερώνεται το κοινό, κρίνει αναλογα και πράτει. Έχει ένας αναλογή εμπειρία,όπως στο παρελθον το Πλαίσιο έχει κανει και αλλες παρανομες πρακτικές, το διασταυρώνει και πάει αλλου. Η γνωση δεν βλάπτει όταν γνωρίζουμε κάτι και μας προστατεύει από μια άσχημη κατάσταση. Δηλαδή οι κριτικές στο skroutz για τα μαγαζια δεν δίνει στους καταναλωτές την  επιλογή να ψωνίσουν απο το μαγαζι που είναι πιο αξιόπιστο;

Χωρις προσδοκία κανεις το σωστό. Αυτοί που πρέπει αναλαμβανουν τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Tantalord
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για να είναι κάτι παράνομο, πρέπει να υπάρχει νομοθεσία που το απαγορεύει.

Τι το παράνομο έγινε εδώ;

Δεν το συζητάω ηθικά, αλλά νομικά. Τι ορίζει ο νόμος; Ξέρουμε ή λέμε "παράνομο" και όποιον πάρει η μπάλα;

Να διευκρινίσω πως δεν υπερασπίζομαι το Πλαίσιο. Ειλικρινή απορία το έχω, όμως, όταν λέμε "αυτό είναι παράνομο" μιλάμε για νόμο ή την ηθική του καθενός;

Μας ήρθαν τώρα κάτι αναφορές που λένε "είναι παράνομο αυτό που κάνει στην αγγελία" και ψάχνουμε πέντε άνθρωποι να δούμε αν υπάρχει πράγματι νόμος που να απαγορεύει αυτό που κάνουν οι αγγελίες ή πέταξε κάποιος μια λέξη και τρέχουμε εμείς τώρα.

Με αυτό αφορμή, ειλικρινά θέλω να μάθω, υπάρχει νόμος εδώ που παραβιάζεται;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Narayan είπε

Όλα αυτά, επειδή κάποιος αργόσχολος δεν είχε τι να κάνει και είπε "ας τραβήξω μια καταγγελία αφού δεν παρέλαβα τους 50 τίτλους που παρήγγειλα για μεταπώληση".

Το τι θα τούς κανει τουσ τίτλους ειναι δικαι του δουλεια .Όσους θελει αγοραζει ο καθενας.Ας προσεχε ο γερμανος και να μην πουλαγε αερα.Γνωστη τακτικη του καταστηματος.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν το συζητάω ηθικά, αλλά νομικά. Τι ορίζει ο νόμος; Ξέρουμε ή λέμε "παράνομο" και όποιον πάρει η μπάλα;

Να διευκρινίσω πως δεν υπερασπίζομαι το Πλαίσιο. Ειλικρινή απορία το έχω, όμως, όταν λέμε "αυτό είναι παράνομο" μιλάμε για νόμο ή την ηθική του καθενός;

Μας ήρθαν τώρα κάτι αναφορές που λένε "είναι παράνομο αυτό που κάνει στην αγγελία" και ψάχνουμε πέντε άνθρωποι να δούμε αν υπάρχει πράγματι νόμος που να απαγορεύει αυτό που κάνουν οι αγγελίες ή πέταξε κάποιος μια λέξη και τρέχουμε εμείς τώρα.

Υπάρχει αυτο το άρθο:
Άρθρο 21 - Νόμος 4177/2013 - Ειδικές κυρώσεις για εκπτώσεις, προσφορές και λειτουργία τις Κυριακές

• Super Moderators
Δημοσ.

Από όσο μπορώ να κρίνω, χωρίς ειδικές γνώσεις, δεν βλέπω κάτι παράνομο, βάσει του Άρθρου 21.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Υπάρχει αυτο το άρθο:
Άρθρο 21 - Νόμος 4177/2013 - Ειδικές κυρώσεις για εκπτώσεις, προσφορές και λειτουργία τις Κυριακές

Για μένα η ουσία είναι υπάρχει ενδεχόμενη παραπλάνηση.

Πήγε ο αδελφός μου να αγορασει απο ΠΛΑΙΣΙΟ και διαπίστωσε αυτό που ανέφερα.

Τώρα αν το κανουν όλοι,αν δεν συμμορφώνεται κανέναν, αν καλά κανουν και τα κάνουν αυτά αφου δεν τιμωρούνται, αν κακώς αναφέρθηκε το θέμα γιατι δεν πρεπει να μιλαμε για καταστήματα επωνυμα κτλ. Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του και οι προσωπικές κόντες ειναι ανούσιες....

6 λεπτά πριν, Snoob είπε

Από όσο μπορώ να κρίνω, χωρίς ειδικές γνώσεις, δεν βλέπω κάτι παράνομο, βάσει του Άρθρου 21.

Αμα ανεβάσει την τιμή πριν εφαρμόσει την έκπτωση και μετά φαίνεται να αφαιρεί μεγαλύτερο ποσό στο σύνολο(και μπει σε περιοδο εκτώσεων με αυξημένη αρχική τιμή) ε το λες και λίγο παραπλανητικό σε όλη την γκάμα από τις καρέκλες 🙂, αυτή ήταν η εμπειρία

Επεξ/σία από Tantalord
Δημοσ.

αν  παει  καποιος σουπερ μαρκετ συχνα θα δει τα παιχνιδια με τις προσφορες και τις διακυμανσεις των τιμων

ολα τα καταστηματα λιγο πολυ παιζουν με τις πριν τιμες και τις μετα με την εκπτωση ....

δεν μου αρεσει δε παω στο μαγαζι του να ψωνισω......παω στο αλλο.......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δηλαδη εσυ συμφωνεις με την όλη πρακτικη αυτη?.Ανεβαζω τιμη μια μερα πριν τις εκπτωσεις και μετα κανω εκπτωση. Αυτη ειναι η ερωτηση. Το θεμα ειναι η κοροιδια και οχι ο νομος.Και φυσικα δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο μαγαζι που τα κανει αυτα.Θα κανουμε δηλαδη το ασπρο μαυρο μη τυχων και στενοχωρήσουμε τα μαγαζια και θα τρωμε το δουλεμα αμασητο.Το αν θα δεχτω το δουλεμα και θα ψωνισω η δεν θα ψωνισω απο αυτο δεν ανερει το γεγονός οτι το μαγαζι με δουλευει

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SPY_oo7 είπε

Δηλαδη εσυ συμφωνεις με την όλη πρακτικη αυτη?.Ανεβαζω τιμη μια μερα πριν τις εκπτωσεις και μετα κανω εκπτωση. Αυτη ειναι η ερωτηση. Το θεμα ειναι η κοροιδια και οχι ο νομος.Και φυσικα δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο μαγαζι που τα κανει αυτα.Θα κανουμε δηλαδη το ασπρο μαυρο μη τυχων και στενοχωρήσουμε τα μαγαζια και θα τρωμε το δουλεμα αμασητο.

Όχι, διαφωνώ.

Όταν λέμε για παρανομία, το θέμα είναι ο νόμος και όχι η ηθική του καθενός μας.

Εγώ ρώτησα βάσει ποιου νόμου είναι παράνομο το κατάστημα.

Τα  υπόλοιπα που γράφεις είναι δικά σου λόγια, εγώ δεν είπα ούτε να φάμε κάτι αμάσητο, ούτε τίποτε.

Αν είναι παράνομο, να καταγγελθεί, προφανώς. Είναι;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Δηλαδη εσυ συμφωνεις με την όλη πρακτικη αυτη?.Ανεβαζω τιμη μια μερα πριν τις εκπτωσεις και μετα κανω εκπτωση. Αυτη ειναι η ερωτηση. Το θεμα ειναι η κοροιδια και οχι ο νομος.Και φυσικα δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο μαγαζι που τα κανει αυτα.Θα κανουμε δηλαδη το ασπρο μαυρο μη τυχων και στενοχωρήσουμε τα μαγαζια και θα τρωμε το δουλεμα αμασητο.

Κανεις την αναφορά με τους τρόπους που μπορείς και τέλος.

Αυτό λεω ρε παιδια, ευθυνή του κοινωνικου συνόλου.Ζουμε στην Ελλάδα, ας περιμενουμε όχι πολλά

9 λεπτά πριν, Snoob είπε

Όχι, διαφωνώ.

Τα  υπόλοιπα που γράφεις είναι δικά σου λόγια, εγώ δεν είπα ούτε να φάμε κάτι αμάσητο, ούτε τίποτε.

Αυτο λεω το εξετάζει ο Συνηγορος και εφαρμόζει ότι προβλέται αν ισχυει κατι μεμπτό.
Στο άρθο αναφέρεται αυτη η προταση "ή ενέχουν ο­ποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση"... καλύπτει πολλά και δεν είναι σαφές άρα εξετάζεται αυτό που αναφέρω στο post.

Απάντηση μπορεί να δώσουν Σύλλογοι Καταναλωτών που έχουν δικηγόρους σε αυτά τα θέματα όπως ο Ε.Ε.Κ.Ε με ενα email
https://eeke.gr/

Εδώ οι μισοί λένε ναι οι αλλοι μισοί όχι....

Επεξ/σία από Tantalord
Δημοσ.

- Οι προσφορές διαφέρουν από τις εκπτώσεις: Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της εποχής (σαιζόν), που προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή λόγω τέλους εποχής. Οι προσφορές μπορούν να γίνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από την περίοδο των εκπτώσεων, και αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα ή προϊόντα ορισμένης κατηγορίας, συνήθως προηγούμενων σαιζόν και, άρα, με πιο μειωμένες τιμές. Δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Όχι, διαφωνώ.

Χαίρομαι που διαφωνεις και μιας και νομικα εχουν φροντισει να μην μπορείς να βρεις ακρη ας τους ξεμπροστιάσουμε (ολους)οπου μπορουμε και όπως μπορουμε.Ουτε αυτο ειναι παρανομο.

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλώς, καλύφθηκα.

Παρανομία δεν ξέρουμε αν υπάρχει, κάνουμε μια καταγγελία και βλέπουμε.

1 λεπτό πριν, SPY_oo7 είπε

Χαίρομαι που διαφωνεις και μιας και νομικα εχουν φροντισει να μην μπορείς να βρεις ακρη ας τους ξεμπροστιάσουμε (ολους)οπου μπορουμε και όπως μπορουμε.Ουτε αυτο ειναι παρανομο.

Ναι, το υποψιαζόμουν πως δεν θα καταλαβαίνατε τι έγραψα.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Καλώς, καλύφθηκα.

Παρανομία δεν ξέρουμε αν υπάρχει, κάνουμε μια καταγγελία και βλέπουμε.

Ναι, το υποψιαζόμουν πως δεν θα καταλαβαίνατε τι έγραψα.

Αρα αλλαζει ο τίτλος σε ύποπτες🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...