Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες,

Επιτέλους σταύρωσα 3080, αλλά υποθέτω πρέπει να της αλλάξω παντς. Δεν ξέρω από που να πάρω όμως κάποια άξια λόγου, με πάνω από 12W/mK θερμοαπαγωγή. Από Ελλάδα βρίσκω μέχρι 8W/mK, τα thermal grizzly. Από Amazon βλέπω στέλνουν από Κίνα και φοβάμαι θα αργήσουν να φτάσουν, αν φτάσουν. 

Η κάρτα θα μου φτάσει μέσα στην εβδομάδα λογικά.

Από την άλλη, πρόκειται για τη gaming oc waterforce wb και μιας που θα τρέχει νεράκι κι έχω το ψυγείο του πισί στο μπαλκόνι περιμένω πολύ καλή ψύξη, οπότε ίσως τουλάχιστον όσο έχουμε κρύα να μην είναι ανάγκη να αλλαχθούν τα παντς;

Εν κατακλείδι οι δύο ερωτήσεις:

1. Από πού βρίσκω thermal pads στα 2mm και 1mm με άνω των 12W/mK θερμοαπαγωγή;

2. Όντας υδρόψυκτη, με τα μαμίσια παντς μήπως είναι περιττή η αντικατάσταση τους όσο έχουμε χειμώνα;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Θα έλεγα πως είναι περιττή η αντικατάσταση ασχέτως εποχής. Εκτός αν είναι κάποια non LHR κάρτα-μονόκερος που θα σκάβει νυχθημερόν ETH,αμφιβάλλω για το πόσο χρίζουν αλλαγής...unless it is for science/χόμπυ/περιέργεια.

Βάλ'την κάρτα στο loop,κάνε τις δοκιμές σου και αν κρίνεις πως οι θερμοκρασίες είναι απογοητευτικές,παραγγελία Thermalright Odyssey απο Amazon και υπομονή.

Ον δατ νούτ, 3080 vram με ΕΚ pads της σειράς παίζει @70ºC (ψυκτικό 30ºC) σε mining που είναι και το χειρότερο σενάριο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RothFTP είπε

Καλησπέρες,

Επιτέλους σταύρωσα 3080, αλλά υποθέτω πρέπει να της αλλάξω παντς. Δεν ξέρω από που να πάρω όμως κάποια άξια λόγου, με πάνω από 12W/mK θερμοαπαγωγή. Από Ελλάδα βρίσκω μέχρι 8W/mK, τα thermal grizzly. Από Amazon βλέπω στέλνουν από Κίνα και φοβάμαι θα αργήσουν να φτάσουν, αν φτάσουν. 

Από την άλλη, πρόκειται για τη gaming oc waterforce wb και μιας που θα τρέχει νεράκι κι έχω το ψυγείο του πισί στο μπαλκόνι περιμένω πολύ καλή ψύξη, οπότε ίσως τουλάχιστον όσο έχουμε κρύα να μην είναι ανάγκη να αλλαχθούν τα παντς;

2. Όντας υδρόψυκτη, με τα μαμίσια παντς μήπως είναι περιττή η αντικατάσταση τους όσο έχουμε χειμώνα;

Oπως ειπε και ο Tenshi παραπανω, δεν θα εχεις κανενα θεμα με την 3080 και τα stock pads του waterblock.

Στην περιπτωση της 3090 και εφοσον εκανες mining με την καρτα αυτη, ισως θα ειχε νοημα να αλλαζες τα pads του backplate.

Και αυτο γιατι η 3090 εχει 12 τσιπακια VRAM μπροστα (στην πλευρα του gpu die) και αλλα 12 στο πισω μερος της που ζεσταινονται αρκετα γιατι τα πισω δε ψυχονται απο το κυκλωμα νερου, σε αντιθεση με την 3080 που εχει μονο 10 μπροστα που ακουμπανε στο coldplate του waterblock.

• Like 2
Δημοσ.

Σκοπεύω να κάνω mining τις περισσότερες ώρες της ημέρας, εκτός των μερικών ωρών που θα παίζω. Ergo ή ravencoin θα σκάβει και θα υποστεί ένα κάποιο κλόκι για μέγιστη απόδοση.

Αν κάνοντας τα παραπάνω δεν ξεπερνούν οι gddr6x τους 90 βαθμούς, την αφήνω έτσι μέχρι την άνοιξη.

Τα σχόλια σε αυτό το βίντεο με προβληματίζουν πάντως:

3 μήνες πριν βέβαια ήταν κατακαλόκαιρο...

Screenshot_20211101-175107_YouTube.jpg

Δημοσ.
Στις 1/11/2021 στις 3:03 ΜΜ, RothFTP είπε

Καλησπέρες,

Με το amazon τι πρόβλημα έχεις? Πριν 1 βδομάδα πήρα τα δικά μου από amazon de. Σε 3-4 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά ήταν εδώ. Έχουν τα EC silver / gold / platinum (πολύ καλά όλα τους) , τα gelid extreme και τα thermal grizzly odyssey (πήρα από όλα). 

Δημοσ.
Στις 3/11/2021 στις 9:29 ΜΜ, Herald είπε

Με το amazon τι πρόβλημα έχεις? Πριν 1 βδομάδα πήρα τα δικά μου από amazon de. Σε 3-4 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά ήταν εδώ. Έχουν τα EC silver / gold / platinum (πολύ καλά όλα τους) , τα gelid extreme και τα thermal grizzly odyssey (πήρα από όλα). 

Δεν έχω θέμα με το Amazon. Το ότι ο πωλητής είναι από Κίνα με προβληματίζει.

Τον Ιούνιο είχα παραγγείλει μια κάρτα επέκτασης sata μέσω Amazon από πωλητή που βρισκόταν Κίνα και μετά από πάνω από ένα μήνα δεν πήρα τίποτα. Στα μηνύματα που τους έστελνα απαντούσαν με κάτι templates λέγοντας όλο τα ίδια συν ένα please μετά από κάθε πρόταση.

Κατόπιν έμαθα για τους νόμιμους Amazon scanmers οι οποίοι ουσιαστικά δανείζονται χρήματα από αγορές προϊόντων που δεν έχουν, τα επενδύουν και τα επιστρέφουν το αργότερο δυνατό.

Φυσικά έχω παραγγείλει από Κίνα αμέτρητες φορές χωρίς προβλήματα, με τις αποστολές να παίρνουν γύρω στην εβδομάδα, αλλά συνήθως μήνα plus.

Στο δια ταύτα, ήθελα να έχω τα pads πριν στήσω την κάρτα, αλλά εφόσον μου ήρθε προχθές, τη στήνω σήμερα χωρίς αλλαγή pads κι ελπίζω λόγω νερού να έχω gddr6x σε κάτω από 100°. Αν δεν κάτσει, παραγγέλνω και περιμένω να ρθουν από amazon σαν καλό παιδί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...