Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το επάγγελμα της Δημοσιογραφίας

-Θεωρείται ότι έχει επαγγελματική αποκατάσταση?

-Οι μισθοί στο επάγγελμα, σε περίπτωση που καταφέρει κάποιος να μπει σε κανάλι ( καθώς η εφημερίδα και το ραδιόφωνο είναι υπό εξαφάνιση) πως κυμαίνονται? ( δεν μιλαω για ονοματα)

- Γενικά ως επάγγελμα έχει αυτό που λέμε το safe job ή είναι καλύτερο να σπουδάσει κάποιος κάτι άλλο?

Ρωτάω εκ μέρους φίλης

Ευχαριστώ

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, elenipapserres είπε

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το επάγγελμα της Δημοσιογραφίας

σε μεγαλύτερη εκτίμηση έχω τους εμπόρους ναρκωτικών παρά αυτούς τους καφρ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εμπειρίες τρίτων  που σχετιστηκαν με τη δημοσιογράφια του 90 και 2000 τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα.. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εργάστηκαν για λίγο και αποχώρησαν από το χώρο με χαμόγελο τζόκερ.. Ίσως βέβαια τα πράγματα να είναι διαφορετικά τώρα.. Εγώ θα μεταφέρω μέσα από τα λεγόμενα τους και τις εμπειρίες τους τι ίσχυε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.. 

Μισθολογικα : πρέπει να δουλέψεις αρκετά δωρεάν για την εμπειρία και τη δικτύωση.. Ένα πλήθος δημοσιογράφων θα παραμένει χαμηλόμισθο και μια ειδική μικρή κάστα  πληρώνεται καλά. 

Ανέλιξη : θέλει δικτύωση.. Οπότε να είσαι έτοιμη να ανεχτείς πολλούς ασυμβατους με εσένα ανθρώπους. Η ποιότητα των υπηρεσιών σου σε πρώτο χρόνο δεν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός και αν Day 1 παρουσίαζεις πούλιτζερικη δημοσιογράφια. 

Περιβάλλον : Δύσκολο, τοξικό περιβάλλον. Θέλει γερό στομάχι. 9/10 δημοσιογράφους έχουν έλκος, παρουσιάζουν καρδιολογικα προβλήματα πολύ νωρίς και αρκετές περιπτώσεις, φήμες λένε ότι αντιμετώπιζουν θέμα με το αλκοόλ 

Ωρες : άπειρες.. Αν το πρώτο κάδρο με το που μπεις στο δωμάτιο των προσωπικών σου θέλω απεικονίζει εσένα να έχεις φτιάξει μια ωραία οικογένεια.. Θα πρέπει να το σκεφτείς αρκετά.. Εκτός και αν βρεις / έχεις έναν σύντροφο που φλερτάρει με την αγιοσυνη και σε υποστήριξει στο 100% διαγράφοντας τα δικά του θέλω. 

Όλα τα παραπάνω με τα προ εικοσαετίας δεδομένα και με μικρή επιφύλαξη γιατί δεν πηγάζουν από τα προσωπικά μου βιώματα. Τώρα ίσως η δημοσιογράφια να είναι μια επαγγελματική Εδέμ.. Δεν γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι πόσο εσύ το θέλεις 

Αν το θέλεις go for it. 

Επεξ/σία από Getapen
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Getapen είπε

Μισθολογικα : πρέπει να δουλέψεις αρκετά δωρεάν για την εμπειρία και τη δικτύωση.. Ένα πλήθος δημοσιογράφων θα παραμένει χαμηλόμισθο και μια ειδική μικρή κάστα  πληρώνεται καλά. 

τι θεωρειται χαμηλομισθο στη δημοσιογραφια?

Πχ ενας δημοσιογραφος που δεν ειναι ονομα σαφως, ποσα μποριε να παιρνει ως μισθο σε ενα μεγαλο καναλι? εστω τοτε που αναφερεσαι?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

τι θεωρειται χαμηλομισθο στη δημοσιογραφια?

Πχ ενας δημοσιογραφος που δεν ειναι ονομα σαφως, ποσα μποριε να παιρνει ως μισθο σε ενα μεγαλο καναλι? εστω τοτε που αναφερεσαι?

Εχω την εντυπωση πως δεν ρωτας για να μαθεις αλλα να επιβεβαιωσεις αποψη που εχεις ηδη.Φιλη μου ειναι 20χρονια στο επαγγελμα και βγαζει το ενα τριτο απο μια μετρια νυχου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Εχω την εντυπωση πως δεν ρωτας για να μαθεις αλλα να επιβεβαιωσεις αποψη που εχεις ηδη.Φιλη μου ειναι 20χρονια στο επαγγελμα και βγαζει το ενα τριτο απο μια μετρια νυχου.

Προφανως δεν θα ειναι σε καποιο μεγαλο καναλι

Επεξ/σία από airtrelomike13
Δημοσ.

Stay away. Οι περισσότεροι (αυτοί που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον) είχαν μείνει απλήρωτοι από κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα που βάρεσε πιστόλι, έφυγαν και τώρα γράφουν άρθρα στο ιντερνετ... για ψίχουλα όλη μέρα. Ειδικά με την μετάβαση στη δουλειά απ'το σπίτι ακόμα χειρότερα, δυσκολότερο να πεις όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...