Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, flexpick said:

Δε γνωριζω αν ειναι τοσο αυτονοητο οτι πολλαπλασιαστουν οι τιμες.Αν υπαρχουν μελετες στειλε οποτε μπορεις. Σιγουρα ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ  θα ειναι τα χρονια της μεταβασης οικονομικα δυσκολα. Απο την αλλη οσο ειμαστε στην Ε.Ε, προφανως θα υπαρξουν(ηδη υπαρχουν κονδυλια) μεταβασης. Το θεμα ειναι σα το μνημονιο. Ναι ειναι δυσαρεστο οτι θα ζοριστουμε.Εχεις δυο επιλογες. Ή youtube και σχεδιακια χωρις πηγες και αρνηση της καταστασης ή να διεκδικησεις πολιτικα μια βιωσιμη μεταβαση.Το οτι πχ φετος δε μειωθηκε ο φορος ηταν πολιτικη αποφαση(σιγουρα με την πανδημια δε ξερω τι περιθωρια υπαρχουν γι αυτα τα χρονια)

Καμμία άρνηση της κατάστασης, το μόνο που αναφέρω στο topic είναι ότι ΑΝ πολλαπλασιαστούν οι τιμές ή έστω στην "καλύτερη" μονιμοποιηθούν στα τρέχοντα αυξημένα επίπεδα, ο κόσμος τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν θα την παλεύει.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Getapen είπε

Η απάντηση μου αφορούσε τον giwfy. Αν το θέμα μας είναι το '' ρητορική ερώτηση '' ήταν στα πλαίσια του χιούμορ.. Στο δικό σου ποστ όμως η ερώτηση που σου  έκανα δεν έχει ίχνος ειρωνείας.. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω. 

Χιουμορ;

Ειναι χιουμορ οταν γράφω ότι μέσω της κλιματικής αλλαγής ''θα περασουν αυτά που θέλουν' 'και ο άλλος και εσύ να μιλάτε για τσιπάκια και αντιχριστους;Επειδη κάποιος πιστεύει ότι κρυβονται συμφέροντα ,κατατάσσεται στους συνωμοσιολόγους και τα σχετικά;Ειναι αυτός διάλογος;

Μερικοί βλέπετε το δέντρο.Όταν ξυπνήσετε και καταλάβετε επιτέλους ότι η κοροϊδία πέφτει σύννεφο ,θα είναι αργά.Ακόμα και ειδικοί έχουν τοποθετηθεί επι του θέματος λέγοντας πως η ανθρώπινη παρέμβαση δεν μπορεί να επηρεάσει την φύση στο βαθμό που μας προβάλουν.

Υ.γ.Μερικοί συμπολίτες μας έσπευσαν να τους διαψεύσουν με τα γνωστά κόλπα με την επιχειρηματολογία να απουσιάζει προφανώς.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Χιουμορ;

Ειναι χιουμορ οταν γράφω ότι μέσω της κλιματικής αλλαγής ''θα περασουν αυτά που θέλουν' 'και ο άλλος και εσύ να μιλάτε για τσιπάκια και αντιχριστους;Επειδη κάποιος πιστεύει ότι κρυβονται συμφέροντα ,κατατάσσεται στους συνωμοσιολόγους και τα σχετικά;Ειναι αυτός διάλογος;

Μερικοί βλέπετε το δέντρο.Όταν ξυπνήσετε και καταλάβετε επιτέλους ότι η κοροϊδία πέφτει σύννεφο ,θα είναι αργά.Ακόμα και ειδικοί έχουν τοποθετηθεί επι του θέματος λέγοντας πως η ανθρώπινη παρέμβαση δεν μπορεί να επηρεάσει την φύση στο βαθμό που μας προβάλουν.

Υ.γ.Μερικοί συμπολίτες μας έσπευσαν να τους διαψεύσουν με τα γνωστά κόλπα με την επιχειρηματολογία να απουσιάζει προφανώς.

Πάντως για την ιστορία δεν είχα τέτοια πρόσθεση.. Και έχω την αίσθηση ότι υπάρχει παρανόηση.. Εγώ προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι κρύβονται συμφέροντα παντού.. Όσα λες δεν με βρίσκουν αντίθετο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Getapen είπε

Πάντως για την ιστορία δεν είχα τέτοια πρόσθεση.. Και έχω την αίσθηση ότι υπάρχει παρανόηση.. Εγώ προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι κρύβονται συμφέροντα παντού.. Όσα λες δεν με βρίσκουν αντίθετο. 

Λύθηκε το θέμα ,δεν τρέχει τίποτα.

Ίσως ο άνθρωπος να μην αλλάξει ποτέ ,όσο υπάρχει κέρδος και εξουσία ,θα βλέπουμε μια επανάληψη της ιστορίας κατά κάποιο τρόπο.

Spoiler

Οι φαύλες πολιτείες

Η ιδεώδης πολιτεία είναι αριστοκρατική που βασίζεται στο πνεύμα.

Η φθορά οφείλεται στην ανάμιξη του χρυσού με το χάλκινο γένος.

1η φαύλη πολιτεία: Τιμοκρατία

Ιστορικό πρότυπο, η Σπάρτη

φιλοπόλεμη και φιλάργυρη πολιτεία

ο τιμοκρατικός άνθρωπος υποταγμένος στο θυμοειδές

επιδιώκει τιμές, πλούτο και ηδονές

2η φαύλη πολιτεία: ολιγαρχία (πλουτοκρατία)

ο άμετρος πλουτισμός εκκολάπτει ένα πλήθος κηφήνων που είτε με κεντρί (οι κακούργοι) είτε χωρίς  (οι πτωχοί), επιδιώκουν την ανατροπή της πολιτείας.

Ο ολιγαρχικός λατρεύει το χρήμα, περιφρονεί την παιδεία, αδιαφορεί για την  πατρίδα του.

ιστορικό πρότυπο η αποικία των Φοινίκων, η Καρχηδόνα,

φαύλη πολιτεία: Δημοκρατία

Οι κηφήνες συνεχώς πληθύνονται, λόγω της απληστίας των ολιγαρχικών

οι κηφήνες ανατρέπουν την ολιγαρχία και εγκαθιστούν ένα ανάπηρο πολίτευμα, τη Δημοκρατία.

Ασυδοσία επικρατεί: ο καθένας πράττει και λέγει ό,τι θέλει και ζει όπως θέλει. Οι δάσκαλοι φοβούνται και κολακεύουν τους μαθητές, οι γέροντες συμπεριφέρονται σαν να είναι νέοι, ακόμη και τα ζώα ωθούν έξω από τον δρόμο τους τους ανθρώπους!

φαύλη πολιτεία: Τυραννίδα

Η άμετρη ελευθερία της Δημοκρατίας οδηγεί στην αναρχία.

Από τη μια είναι οι άπληστοι ολιγαρχικοί και από την άλλη οι άκεντροι κηφήνες (οι πτωχοί) που έχουν ωστόσο ως προστάτες τους κηφήνες με κεντρί.

ο κακούργος κηφήνας αναλάμβάνει με τη βοήθεια του Δήμου την εξουσία και εγκαθιστά την Τυραννίδα.

Ο τύραννος κηρύσσει πολέμους για να αποσπά τον λαό από τα προβλήματά του και καταδιώκει τους επιφανείς πολίτες.

συγκροτεί σωματοφυλακή

Ο τυραννικός άνθρωπος περιτριγυρίζεται από σμήνος ηδονών, κλέπτει, συκοφαντεί και διαπράττει κάθε είδους ανοσιούργημα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Ακόμα και ειδικοί έχουν τοποθετηθεί επι του θέματος λέγοντας πως η ανθρώπινη παρέμβαση δεν μπορεί να επηρεάσει την φύση στο βαθμό που μας προβάλουν.

To πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αφορά εμάς. Η γη μια χαρά θα την παλέψει. Το πως λειτουργούν οι κοινωνίες μας δεν είναι βιώσιμο, δε μας νοιάζει αν θα ανέβει 200m η στάθμη της θάλασσας ή αν θα έχει extreme heat. Αυτά για το πρακτικό κομμάτι, γιατί υπάρχει και το ηθικό κομμάτι.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Ακόμα και ειδικοί έχουν τοποθετηθεί επι του θέματος λέγοντας πως η ανθρώπινη παρέμβαση δεν μπορεί να επηρεάσει την φύση στο βαθμό που μας προβάλουν.

Εσυ που ξερεις αυτα που οι αλλοι δε ξερουν θες να ποσταρεις μια ερευνα πιρ ριβιου;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, orgixmh είπε

Ένα inverter A+++ κοστίζει κοντά στα 2κ και θα καταναλώσει τουλάχιστον 40% λιγότερη ενέργεια.

'Οχι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flexpick είπε

Οτι κανουν και οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι εννοεις;

Στο τέλος των σεμιναρίων το σίγουρο είναι ότι όλοι   παίρνουν μία Βεβαίωση παρακολούθησης την οποία θα βάλουν σε μία ωραία κορνίζα   σίγουρα θα συμπληρώσει το παζλ σε κάποιο τοίχο   και θα αναφέρεται στο Βιογραφικό τους.🙂

Δημοσ.

Οι γεωφυσικοί/γεωλόγοι/αστρονόμοι κάθονται σταυροπόδι, και τρώνε πατατάκια...

Όροι όπως: μετάπτωση, κλόνηση, κύκλος milankovitch, ηλιακή κίνηση και θέση στον γαλαξία και η συμβολή όλων των ανωτέρω στην μεταβολή της θερμοκρασίας βλέπω ότι αγνοούνται ή παραβλέπονται.

Ξέρω, ξέρω... ποιος είμαι εγώ που τα αναφέρει, θα μου πείτε..?

Πρέπει να παραθέσω και επιστημονικά papers μετά από γκουγκλάρισμα για να είναι αποδεκτά, αλλιώς όλα άκυρο.

Από την άλλη η γκρέτα ό,τι λέει είναι a-priori και αξιωματικά σωστό και ακριβές. 

Oh  dear.. βαριέμαι..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει;;;

Είμαι γιατρός και πάω στα "σεμινάρια".

Οπότε, περιμένω να μου πεις.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

θα το δω το σκ

δες κι αυτο 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

27 λεπτά είναι το βίντεο,

μετα απ αυτό δε χρειάζεται τίποτα να προσθέσω.

Συμφέροντα ...μια ζωή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...