giwfys Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 21 minutes ago, Dakonblackblade said: 1. Εννοείται έχει σχέση, καθώς οι μελέτες προέρχονται και από τις δύο κατευθύνσεις. Αν κατασκευάζει χαμηλότερης ποιότητας τσάντες , με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, μπορεί να πει, και να ισχύει όντως αλλά μπορεί και όχι (πως το μετράς?) , πως οι τσάντες τις είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Αμφιβάλλεις για αυτό? 2. Εδώ υπάρχει χάσμα νοοτροπίας. Εσύ εμπιστεύσου τις αρχές. Αν σε φορολογήσουν περισσότερο , εμπιστεύσου τες. Οι Σκανδιναβοί πχ, τις εμπιστεύονται γιατί τους βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο. Δεν τις εμπιστεύονται γιατί έχουν κουλτούρα τυφλής εμπιστοσύνης. Το διαβάζεις λάθος. Και εννοείται και γιαυτές τις χώρες, βαράει πλέον το καμπανάκι. 3. Όλη η κουλτούρα του δυτικού κόσμου. Φανταζόσουν εσύ στο μέλλον να ψάχνεις φτηνό ξύλο να ζεσταθείς με ξυλόσομπα? 1. Ποιες ειναι οι μελετες της πρωτης κατευθυνσης ακριβως? 2ον. Παλι ερχομαστε στην αμφισβητηση. "Και που ξερω εγω δηλαδη οτι ειναι πιο φιλικες για το περιβαλλον?".. και αγοραζω τις πετρελαιοτσαντες.. Μου θυμιζει παιδιαστικη δικαιολογια δεν ηξερα καλε κυρια για να εχω μια φτηνη δικαιολογια στον εαυτο μου. 2. Δεν παει ετσι εσυ το διαβαζεις λαθος. Αμφιδρομη ειναι η νοοτροπια. Δεν τις βελτιωσαν πρωτα και μετα τις εμπιστευτηκαν. Πακετο πανε αυτα. 3. Η κουλτουρα του δυτικου κοσμου λεει οτι καποιος μας υποσχεθηκε φθηνοτερη ενεργεια?? Ποιος που ποτε? Η ανανεωσιμη ενεργεια ειναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ απο το μαζουτ.
sattack Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, mmmpii είπε Το είπες 2-3 φορές σε αυτό το νήμα, εγώ θα πρότεινα να πεις και στον παππού σου και στη γιαγιά σου "Πριν 100 χρόνια κακώς κάνατε 7 και 8 παιδιά, 0 περιβαλλοντική συνείδηση". Μπορείτε να δείτε στις ατζέντες των πολιτικών των κρατών (αλλά και γενικότερα institutions) πόσο ψηλά είναι το λεγόμενο fair share. Δεν καταλαβαίνω τι καταλαβαίνεις εσύ. Όταν στο δυτικό κοσμο έκαναν 7 παιδιά, το έκαναν γιατί πέθαιναν τα 4. Όταν απέκτησε η Δύση τεχνολογία παραγωγής τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών, δεν έκανε πλέον 7 παιδιά. Τέτοια λογαριθμική αύξηση πληθυσμού δεν έγινε ποτέ στη Δύση σαν αυτή που γίνεται τώρα στην Αφρική και στην Ασία. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι στο δυτικό κόσμο είναι οι μόνοι που νοιάζονται για το περιβάλλον, με έως και αυτοκτονικες θεωρίες του να μην κάνουμε (εμεις οι δυτικοι) πλέον παιδιά, ενώ σε Ασία και Αφρική γίνεται η κόλαση. Ότι δηποτε politically correct με αφήνει παγερά αδιάφορο. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από sattack 2 1
Dakonblackblade Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, giwfys είπε 1. Ποιες ειναι οι μελετες της πρωτης κατευθυνσης ακριβως? 2ον. Παλι ερχομαστε στην αμφισβητηση. "Και που ξερω εγω δηλαδη οτι ειναι πιο φιλικες για το περιβαλλον?".. και αγοραζω τις πετρελαιοτσαντες.. Μου θυμιζει παιδιαστικη δικαιολογια δεν ηξερα καλε κυρια για να εχω μια φτηνη δικαιολογια στον εαυτο μου. 2. Δεν παει ετσι εσυ το διαβαζεις λαθος. Αμφιδρομη ειναι η νοοτροπια. Δεν τις βελτιωσαν πρωτα και μετα τις εμπιστευτηκαν. Πακετο πανε αυτα. 3. Η κουλτουρα του δυτικου κοσμου λεει οτι καποιος μας υποσχεθηκε φθηνοτερη ενεργεια?? Ποιος που ποτε? Η ανανεωσιμη ενεργεια ειναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ απο το μαζουτ. 1. Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις. Υπάρχουν συμφέροντα από πολλές μεριές που σπρώχνουν τις δικιές τους ''peer reviewed'' μελέτες. Δεν ήταν οι μελέτες που ανέφερες παλιότερα της Exon ''peer reviewed''? 2. Δεν πάνε πακέτο. Το προιόν και η υπηρεσία βελτιώνονται και μετά η εμπιστοσύνη του κόσμου. . Η μη εμπιστοσύνη στις αρχές είναι θεσμοθετημένη κιόλας, με εκλογές και περιοδικότητα . Στην τελική δε μπορείς να ζητάς εμπιστοσύνη , χωρίς έργο. 3. Σου έταξε κανένας ακριβότερη ενέργεια και τον ψήφισες? Γενικότερα βλέπω μια έλλειψη σκεπτικισμού όταν φτάνουμε σε κάποια ζητήματα ευαίσθητα για τον καθένα. Και εννοείται δεν τα ξέρουμε όλοι όλα. Γιαυτό και είναι φυσικό να τα αμφισβητούμε , ειδικά όταν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι και αυτοί που έχουν τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες. Λες από την αύξηση της τιμής ενέργειας να επηρρεαστεί το βιοτικό επίπεδο των κυβερνώντων περισσότερο ή του μέσου πολίτη ? Λες να αλλάξει δραματικά η ζωή όταν καταργηθούν οι κινητήρες εσωτερικής καυσης στις πόλειςς ή αυτοί πχ. που δούλευαν σε εργοστάσια ντιζελοκινητήρων , θα βρεθούν στο δρόμο? Και ας αναρωτηθούμε κιόλας , πως οι νομοθέτες , έχουν γίνει πλέον επενδυτές και μπορούν με ένα νόμο και με ένα άρθρο (ε ρε τι θυμήθηκα τώρα), να μοχλεύσουν ολόκληρες βιομηχανίες και κεφάλαια, να αγοράσουν μετοχές σε πτώση και να τις σηκώσουν σε μια νύχτα , και όλα αυτά με ένα ωραιότατο περιβαλλοντικό περιτύλιγμα. Λ Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από Dakonblackblade
mmmpii Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sattack είπε Όταν στο δυτικό κοσμο έκαναν 7 παιδιά, το έκαναν γιατί πέθαιναν τα 4. Όταν απέκτησε η Δύση τεχνολογία παραγωγής τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών, δεν έκανε πλέον 7 παιδιά. Τέτοια λογαριθμική αύξηση πληθυσμού δεν έγινε ποτέ στη Δύση σαν αυτή που γίνεται τώρα στην Αφρική και στην Ασία. Ποιοι είναι οι λόγοι τότε που στον "ανατολικό κόσμο" κάνουν 7 παιδιά? Μήπως αν έρθουν στο ίδιο επίπεδο (τοπικό και αντίστοιχα φθηνό, γιατί δεν υπάρχουν και πολλά μέρη πια να γίνει outsource η παραγωγή) τεχνολογίας παραγωγής τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών κάνουν και αυτοί 1-2 παιδιά? Μήπως για να γίνει αυτό χρειάζονται αντίστοιχα επιβλαβείς για το περιβάλλον συνθήκες, όπως έκανε και ο "δυτικός κόσμος"? Αυτό είναι το fair share. 1 ώρα πριν, sattack είπε Ότι δηποτε politically correct με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αυτό ναι, γιατί το μη politically correct έχει να κάνει εν προκειμένω, να προσπερνάς τις συνθήκες που μας έφεραν εδώ στο επίπεδο που είμαστε, και οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους. Το ότι η "ανακύκλωση" έχει φρακάρει εδώ και 2-3 χρόνια επειδή οι Κινέζοι σταμάτησαν να κάνουν εισαγωγές (αφού εμείς δε τα ανακυκλώναμε, τα πωλούσαμε σε αναπτυσσόμενες χώρες για "ανακύκλωση"), σε ποιον υπάγεται η ευθύνη? Σε εμάς τους δυτικούς που είχαμε "sustainable" business models επειδή μεταθέταμε το πρόβλημα που δημιουργούσαμε εμείς αλλού ή στους Κινέζους που σταμάτησαν τη συμφωνία γιατί μπορούσαν? Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από mmmpii 2
giwfys Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 6 minutes ago, mmmpii said: Ποιοι είναι οι λόγοι τότε που στον "ανατολικό κόσμο" κάνουν 7 παιδιά? Μήπως αν έρθουν στο ίδιο επίπεδο (τοπικό και αντίστοιχα φθηνό, γιατί δεν υπάρχουν και πολλά μέρη πια να γίνει outsource η παραγωγή) τεχνολογίας παραγωγής τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών κάνουν και αυτοί 1-2 παιδιά? Μήπως για να γίνει αυτό χρειάζονται αντίστοιχα επιβλαβείς για το περιβάλλον συνθήκες, όπως έκανε και ο "δυτικός κόσμος"? Αυτό είναι το fair share. Mα αυτο ακριβως ειναι το μεγαλο και αλυτο προβλημα. Μπορει η Δανια το 2050 να ειναι ουδετερη κλιματικα αλλα ελαχιστες χωρες μπορουν να το κανουν αυτο. Η Νιγηρια, το Πακισταν και η Γκανα δεν μπορουν να ακολουθησουν την ακριβη πρασινη πολιτικη γιατι πολυ απλα ειναι ακριβη και αυτες ειναι αναπτυσσομενες χωρες. Δεν μπορεις και δεν ειναι δικαιο να τους πεις σταματηστε τωρα θα χρησιμοποιειτε πρασινες μορφες ενεργειας. Και ποιος θα τους το πει αυτο? Τα πλουσια κρατη που περασαν την δικια τους βιομηχανικη επανασταση και τωρα εγιναν πλουσια και υψωνουν το δαχτυλο? Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο και αλυτο. 1
sattack Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mmmpii είπε Ποιοι είναι οι λόγοι τότε που στον "ανατολικό κόσμο" κάνουν 7 παιδιά? Μήπως αν έρθουν στο ίδιο επίπεδο (τοπικό και αντίστοιχα φθηνό, γιατί δεν υπάρχουν και πολλά μέρη πια να γίνει outsource η παραγωγή) τεχνολογίας παραγωγής τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών κάνουν και αυτοί 1-2 παιδιά? Μήπως για να γίνει αυτό χρειάζονται αντίστοιχα επιβλαβείς για το περιβάλλον συνθήκες, όπως έκανε και ο "δυτικός κόσμος"? Αυτό είναι το fair share. Αυτό ναι, γιατί το μη politically correct έχει να κάνει εν προκειμένω, να προσπερνάς τις συνθήκες που μας έφεραν εδώ στο επίπεδο που είμαστε, και οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους. Το ότι η "ανακύκλωση" έχει φρακάρει εδώ και 2-3 χρόνια επειδή οι Κινέζοι σταμάτησαν να κάνουν εισαγωγές (αφού εμείς δε τα ανακυκλώναμε, τα πωλούσαμε σε αναπτυσσόμενες χώρες για "ανακύκλωση"), σε ποιον υπάγεται η ευθύνη? Σε εμάς τους δυτικούς που είχαμε "sustainable" business models επειδή μεταθέταμε το πρόβλημα που δημιουργούσαμε εμείς αλλού ή στους Κινέζους που σταμάτησαν τη συμφωνία γιατί μπορούσαν? Έχουν ήδη τεχνολογιες για τρόφιμα και ιατρικές υπηρεσίες που τους εδωσε η Δύση. αλλά συνεχίζουν να κάνουν παιδιά όπως όταν δεν είχαν, αυτός είναι και ο λόγος που πολλαπλασιαζονται ανεξέλεγκτα και εκεί πήγαινε η κουβέντα μου για politically correctness. Το θέμα της ανακύκλωσης είναι πραγματικό και το δέχομαι (αυτό δεν έχει να κάνει με καμμια politically correctness). Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από sattack 1
mmmpii Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, giwfys είπε Μπορει η Δανια το 2050 να ειναι ουδετερη κλιματικα αλλα ελαχιστες χωρες μπορουν να το κανουν αυτο. Το κλιματικά ουδέτερη, δε σημαίνει μόνο πως δεν έχουν εκπομπές ρύπων. Σημαίνει πως και οι εκπομπές που γίνονται έχουν και αντιστάθμιση. Πάρα πολλές χώρες και εταιρίες που συνεχίζουν να εκπέμπουν, κάνουν έργα σε αναπτυσσόμενες χώρες που βοηθούν στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με τις πολιτικές που υπάρχουν είτε σε επίπεδο χωρών, είτε ΕΕ κλπ, όπως επίσης είναι πολλές φορές μπερδευτικοί οι όροι που παρουσιάζονται (net zero, carbon neutral πχ..). Για τα άλλα που λες προφανώς συμφωνώ, αλλά είμαστε ακόμα υπερβολικά μακρυά απ'το να δούμε ότι η λύση είναι πολύ οριζόντια (ελεύθερη μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών, ελεύθερη μετανάστευση) 5 λεπτά πριν, sattack είπε Έχουν ήδη τεχνολογιες για τρόφιμα και ιατρικές υπηρεσίες που τους εδωσε Δύση. αλλά συνεχίζει,ουν να κάνουν παιδιά, αυτός είναι και ο λόγος που πολλαπλασιαζονται ανεξέλεγκτα και εκεί πήγαινε η κουβέντα μου για politically correctness. Για ποιο λόγο να μην κάνουν παιδιά? Γιατί είναι αυτός ο παράγοντας ο κομβικός? Ακόμα κι έτσι να είναι, το κόστος απόκτησης τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών είναι το ίδιο (όχι σε ατομικό επίπεδο, σε επίπεδο δομών και κρατών)? Δεν έχει να κάνει με politically correctness, το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Το δημιούργησε ο ανεπτύγμενος κόσμος με τη συνολική του λειτουργία και για να αλλάξει θέλει παγκόσμια συννενόηση. Δε γίνεται διαφορετικά, γιατί οι επίπτωσεις που έχουν δεν μπορούν να περιθωριοποιηθούν (πχ, εμείς οι δυτικοί ζούμε καλά και δε μας απασχολεί στην καθημερινότητα μας αν υπάρχει φτώχεια, πείνα και child labour εκεί). Αν υποθέσουμε πως το πρόβλημα είναι όπως λες ο "ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός" υπάρχει σίγουρα μια λύση, κι αυτή είναι η ίδια που παρατηρείται παντού, δηλαδή ανάπτυξη, εύκολη πρόσβαση σε εργασία, πόρους και ιατρικές υπηρεσίες. Για να το καταφέρουν αυτό, πρέπει να αναπτυχθούν αντίστοιχα αυτές οι χώρες, πράγμα που αν ακολούθησουν το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε εμείς, δε βοηθάει καθόλου στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
Iamthagod Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Τα cooling events που αναφέρατε πάντως είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα ηφαιστειακών εκρήξεων, όποτε είναι τουλάχιστον άτοπη η αναφορά τους ως επιχείρημα για τη μη ύπαρξη κλιματικής αλλαγής. Ο λόγος; Δεν υπάρχει μείωση αερίων θερμοκηπίου, αλλά αύξηση και ο μοναδικός λόγος πτώσης της θερμοκρασίας είναι η έκλειψη των ακτίνων του ηλίου. Επισης λίγο πολύ μερικοί γράφουν από ότι κατάλαβα πως δεν χρειάζεται ανακύκλωση και είναι μύθος η χρησιμότητα της. Εντάξει, είπαμε να αμφισβητούμε αυτά που ακούμε, αλλά εδώ μιλάμε για υπερβολή. Το ότι είμαστε ανεύθυνοι στην Ελλάδα και ούτε να ανακυκλώσουμε σωστά μπορούμε δε σημαίνει κατι. Επίσης ισχύει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών στους ωκεανούς δεν προέρχεται από την Ευρωπη-Β.Αμερική-Αυστραλία αλλά από Αφρική, Ασία κ Λατινική Αμερική. Ο λόγος; Φτώχεια κυρίως. 3
flexpick Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Στη Γερμανια και στη βορεια Ευρωπη το θεμα βγαζει κυβερνησεις. Εδω οι γνωστοι εχω κανει την ερευνα μου τα εμβολια ε θα γκουγκλαρουν ενα δυωρο και θα σου πουν οτι ειναι μυθος 1 ώρα πριν, Iamthagod είπε Τα cooling events που αναφέρατε πάντως είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα ηφαιστειακών εκρήξεων, όποτε είναι τουλάχιστον άτοπη η αναφορά τους ως επιχείρημα για τη μη ύπαρξη κλιματικής αλλαγής. Ο λόγος; Δεν υπάρχει μείωση αερίων θερμοκηπίου, αλλά αύξηση και ο μοναδικός λόγος πτώσης της θερμοκρασίας είναι η έκλειψη των ακτίνων του ηλίου. Ναι μη θεωρεις οτι καταλαβαινουν για τι μιλανε. Θεωρουν οτι ξερουν καλυτερα απο το 99% των επιστημονων απο το '70 και μετα. Μη ψαχνεις λογικη. Στις 1/11/2021 στις 11:37 ΠΜ, Thresh είπε Ακόμα και να σου λέει ότι έχεις δίκιο και να το εννοεί και να μην σκέφτεται το "περίεργος τύπος" μετά όταν γυρνάει σπίτι, αν η "πράσινη μετάβαση" έχει παρόμοια ή χειρότερα αποτελέσματα από τη φετινή ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σε ρεύμα/ΦΑ/πετρέλαιο-βενζίνη, να είσαι σίγουρος ότι θα πει ένα τεράστιο "fuck this shit". Διότι άλλο είναι να διαχωρίζεις πχ τα σκουπίδια, να επιλέγεις ΜΜΜ ή ποδήλατο αντί για αμάξι, να μην χρησιμοποιείς πλαστικά καλαμάκια/σακούλες κτλπ κι άλλο είναι από εκεί που σου ερχόταν κάτω από 1000 ευρώ το ΦΑ ανά σεζόν να σκάει 2500-3000 και να μην έχεις προλάβει καν να κάνεις απόσβεση την εγκατάσταση. Εμ χωρις να θελω να σε ταραξω, οι κοινωνιες της βορειας ευρωπης λενε ακριβως το αντιθετο Στις 1/11/2021 στις 12:05 ΜΜ, costas1973 είπε Και ενα δακρυ κύλισε στο μαγουλο μας....... η γη εχει πανω απο 7 δις ανθρωπους, τα 5 δις ξυπνανε καθε πρωι με μονο σκοπο ενα πιατο φαγητο, πολλες φορες δεν καταφερνουν ούτε αυτο....... εξήγησε σε αυτους τις περιβαλοντολογικες σου ανησυχιες!!!!!! Ασε να μην γινει τιποτα ωστε οταν ερθουν ως μεταναστες, οι ιδιοι που τωρα αρνουνται το προβλημα να σοκαρονται
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 13 minutes ago, flexpick said: Εμ χωρις να θελω να σε ταραξω, οι κοινωνιες της βορειας ευρωπης λενε ακριβως το αντιθετο Λόγω μισθών υποθέτω, είναι large.
flexpick Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Στις 1/11/2021 στις 1:09 ΜΜ, Dakonblackblade είπε Πολλοί χρησιμοποιούν τη συλλογική ευθύνη για να αποτινάξουν από πάνω τους την ατομική ή να βάλουν ηθικό πρόσημο στις ανήθικες πράξεις τους. Γιαυτό και βλέπουμε μεγάλες εταιρίες , να στηρίζουν περιβάλλον και μειονότητες στο Δυτικό κόσμο, ενώ αλλού τοποθετούν δίχτυα για να μη σκοτώνονται οι εργαζόμενοι που πηδάνε από το παράθυρο στο εργοστάσιό τους. Εν τω μεταξύ , οι ίδιοι αγοράζουν τεράστια ακίνητα, αεροπλάνα , γιότ κλπ. ενώ συμμετέχουν σε καμπάνιες τραγουδώντας ''Imagine all the people'' για το κλίμα . Πολλοί επίσης , νιώθωντας αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, ρίχνουν όλο το φταίξιμο ''στην κλιματική αλλαγή'' . Πως να τα καταφέρει κανείς όταν ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί? Γιατί να ασχοληθεί κάποιος να βελτιώσει τη ζωή του όταν ντε φάκτο , είμαστε όλοι πρόκειται να πνιγούμε ή να καούμε. Αν κάποιος αντιστοιχίσει το ενεργειακό αποτύπωμα με τα λεφτά , καθώς ενέργεια=χρήμα, θα καταλάβει γιατί οι γύφτοι κλέβουν τα μέταλλα , αλλά όχι τα πλαστικά μπουκάλια. Και εκεί καταρρέει η ανακύκλωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη στο δυτικό κόσμο, από την κλιματική αλλαγή (εδώ να συμπληρώσουμε πως το τέλος του κόσμου, έρχεται στον κόσμο από την αρχή του ανθρώπινου είδους) και την ανακύκλωση. Θα φαινόταν περίεργο αν για αρχή βλέπαμε ότι ο πλανήτης έχει γίνει πιο πράσινος τα τελευταία χρόνια? https://www.warpnews.org/human-progress/nasa-the-earth-is-greener-now-than-it-was-20-years-ago/ Υπάρχει και ένα παλιό επεισόδιο των Penn & Teller για το πως η ανακύκλωση είναι Bullshit. Υπήρχε και μια πολύ καλή ερώτηση από έναν πολύ αντιπαθητικό τύπο που ρωτούσε, αν πρόκειται να βουλιάξουν οι ακτές από την υπερθέρμανση τα επόμενα 50 χρόνια, γιατί όλοι οι πλούσιοι αγοράζουν παραθαλάσσια? Μ@@@κες είναι? Και οι τράπεζες που τα δανειοδοτούν, θύματα? Ακολούθα το χρήμα και θα βρεις την αλήθεια. Το εχεις δει και στο youtube πες το ρε . Για πες μου, γιατι ολοι οι πλουσιοι πουλανε τα παραθαλασσια. Χαζοι ειναι; Ακουλουθα το χρημα 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Λόγω μισθών υποθέτω, είναι large. Δωσε και μια ευκαρια στο οτι εχουν καταλαβει σιγα σιγα τι θα γινει σε επιπεδο φυσικων καταστραφων,μεταναστευτικου και ερημοποιησης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 3 minutes ago, flexpick said: Δωσε και μια ευκαρια στο οτι εχουν καταλαβει σιγα σιγα τι θα γινει σε επιπεδο φυσικων καταστραφων,μεταναστευτικου και ερημοποιησης. Κι εγώ το έχω καταλάβει, αλλά αν δεν παίζει χρήμα για αυξήσεις που ανέφερα, τι γίνεται? Να κόψω το λαιμό μου υποθέτω.
Getapen Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γλασκώβη εχθές.... ..................................................... Έξω από το κτήριο βρίσκεται η 18χρονη πλέον Γκρέτα Τούνμπεργκ, που κατηγόρησε τους επικεφαλής των κυβερνήσεων ότι δεν κάνουν πολλά για να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή. Μιλώντας στο Festival Park την πρώτη ημέρα της Συνόδου είπε: «Όχι άλλο μπλα μπλα, όχι άλλο από το οτιδήποτε κάνουν εκεί μέσα», μην διστάζοντας να χρησιμοποιήσει και μη ευγενείς λέξεις. Σύμφωνα με την ακτιβίστρια, μέσα στη σύνοδο υπάρχουν πολιτικοί και άνθρωποι με εξουσία «που παριστάνουν ότι παίρνουν το μέλλον μας στα σοβαρά, που παριστάνουν ότι παίρνουν το παρόν στα σοβαρά. Η αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει από εκεί μέσα. Αυτό δεν είναι ηγεσία. Λέμε όχι άλλο μπλα μπλα, όχι στην μεγαλύτερη εκμετάλλευση των ανθρώπων και του πλανήτη». - Πρώτο θέμα ................................................................. Για πολλούς αμφιλεγόμενη προσωπικότητα..Αμφιλεγόμενη βέβαια γιατί ότι διαφορετικό φοβίζει.. Χαλάει την πιάτσα ρε παιδάκι μου.. Εμείς από τον καναπέ και ένα παιδί με άρτιο λόγο να βγάζει το σπαθί από το θηκαρι.. Είναι από τους άνθρωπος που μάχεται για τα πιστεύω του μπροστά από τα χαρακώματα.. Δεν ξέρω αν έχει και δεύτερη ατζέντα.. Δεν ξέρω και αν στο τέλος της ημέρας με ενδιαφέρει.. Ξέρω μόνο ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ευαισθητοποιηση του κοινού και στην ανάδυση του θέματος.. Μόνο για αυτό αξίζει να τη μνημονεύουν Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 2
cubilone Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Ας μην ξεχνάμε και το Limits to Growth του 1972, δημοσιευμένο πριν επικρατήσει το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, που θυσιάζει τη βιωσιμότητα για το γρήγορο κέρδος. Αυτή η πρωτοπόρα έρευνα έδειξε για πρώτη φορά τόσο εμφατικά ότι μια Γη με πεπερασμένους πόρους απλά ΔΕΝ μπορεί να στηρίξει την ατελείωτη ανάπτυξη την οποία επιδιώκουν (σχεδόν) όλες οι παγκόσμιες κοινωνίες. Μάλιστα, το προγνωστικό μοντέλο που είχαν βγάλει τότε για τα όρια της ανάπτυξης, με κάποιες αναθεωρήσεις στο μεσοδιάστημα, φαίνεται να πέφτει μέσα σε όλα. Τροφή για σκέψη. Κι ένα βίντεο με το ίδιο θέμα, με μεγαλύτερη έμφαση στην ενέργεια και το Peak oil. Ο τίτλος είναι υπερβολικά μελοδραματικός, δείτε το όπως και να 'χει. 1 2
flexpick Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι εγώ το έχω καταλάβει, αλλά αν δεν παίζει χρήμα για αυξήσεις που ανέφερα, τι γίνεται? Να κόψω το λαιμό μου υποθέτω. Δε γνωριζω αν ειναι τοσο αυτονοητο οτι πολλαπλασιαστουν οι τιμες.Αν υπαρχουν μελετες στειλε οποτε μπορεις. Σιγουρα ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ θα ειναι τα χρονια της μεταβασης οικονομικα δυσκολα. Απο την αλλη οσο ειμαστε στην Ε.Ε, προφανως θα υπαρξουν(ηδη υπαρχουν κονδυλια) μεταβασης. Το θεμα ειναι σα το μνημονιο. Ναι ειναι δυσαρεστο οτι θα ζοριστουμε.Εχεις δυο επιλογες. Ή youtube και σχεδιακια χωρις πηγες και αρνηση της καταστασης ή να διεκδικησεις πολιτικα μια βιωσιμη μεταβαση.Το οτι πχ φετος δε μειωθηκε ο φορος ηταν πολιτικη αποφαση(σιγουρα με την πανδημια δε ξερω τι περιθωρια υπαρχουν γι αυτα τα χρονια) 18 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε Ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν το θέμα είναι πως οι κοινωνίες έχουν χάψει το παραμύθι τους.Μέσω της κλιματικής αλλαγής ,θα περάσουν και αυτά που θέλουν και εμεις θα τσακωνόμαστε για τα καλαμάκια και τις πλαστικές σακούλες που και έμειναν και πληρώνουμε Δηλαδη δε περασαν αυτα που ηθελαν το 60 ή το 70 που οι μισοι ηταν χωρις σπουδες και χωρις μεσο αυτοοργανωσης(ιντερνετ). Προσπαθουν τωρα με το ιντερνετ και με τη μεγαλυτερη απο ποτε επαφη με την επιστημη που εχει η πλειοψηφια του πληθυσμου Τυπου οντως σου βγαζει λογικη ε; 6 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε που μου έταξαν Α τυπικη αρνηση του προβληματος 6 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Απαιτείς από τον κάθε πολίτη να κάνει την σωστή ''διαδικτυακή έρευνα''? ε αμα εκφραζει αποψη ναι 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει;;; Οτι κανουν και οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι εννοεις; Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από flexpick 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα