giwfys Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Εγω δεν μπορω να καταλαβω το εξης με τους ψεκς. Αντε και η ψεκασμενια σου ειναι αληθινη και ολα ειναι απατες. Εσυ ποια αποψη εχεις περι του θεματος και τι πρεπει να γινει στο μελλον? Ανακυκλωση ειναι απατη αρα δεν κανω? Πεταω οπου να ναι τα σκουπιδια μου αφου δεν προκαλω κανενα κακο στον πλανητη και στους γυρω μου? Το ανθρωπογενες CO2 ειναι απατη οτι δημιουργει προβλημα αρα πατηστε γκαζι οδηγοι παμε για 5000 κυβικα και βγαζουμε και τα φιλτρα ναουμ? Η "πρασινη" ενεργεια δεν ειναι πρασινη αλλα απατη των μασονων. Οκ αρα τι προτεινεις. Γουσταρεις λιγνιτη και μαζουτ? 6 1 4
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Everest είπε Αυτό εδώ είναι ψεκ και ψευδοεπιστήμη ή ρεαλιστικό; Το είδα πρόσφατα και προβληματίστηκα αρκετά. Δεν γνώριζα την ύπαρξη του.. Ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση.. Μπήκα και διάβασα όμως και αντικρούομενες θέσεις από φορείς.. https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle Και πήγαινε στο section criticism.. Είναι αρκετά διαφωτιστικό Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 1
apostolosapok Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Νομίζω εδώ εξηγούν ακριβώς αυτό που ρωτάς. https://youtu.be/yiw6_JakZFc 2 1
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Στο Χαϊδάρι; Δεν απάντησε το μέλος... Εδώ η πηγή μου: (https://xaidarisimera.gr/o-mple-kados-kai-i-mafia-tis-anakyklosis-stin-ellada/) https://xaidarisimera.gr/anakyklosi-poia-anakyklosi/ Ιστορία: Είδα τον Απρίλιο αυτό το βίντεο και ήθελα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη από ένα φίλο μου και πρώην μέλος, ο οποίος σκέφτεται/ προβληματίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας, σχετικά με το πως του φαίνονται αυτά που αναφέρονται στο βίντεο και μου είπε ότι ''είδε πριν μέρες να αδειάζουν τους κάδους ανακύκλωσης στο σκουπιδιάρικο''. Του είπα ότι ''μπορεί να χάλασε κάποιο όχημα της ανακύκλωσης ή να μην επαρκούσε και γι' αυτό χρησιμοποίησαν το σκουπιδιάρικο'' (μάλλον δεν έχω καταλάβει ότι ανήκω στο ανθρώπινο είδος=ικανό για όλα) και μου απάντησε με τους παραπάνω συνδέσμους (είναι κάτοικος Χαϊδαρίου). Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Δεν απάντησε το μέλος... Εδώ η πηγή μου: (https://xaidarisimera.gr/o-mple-kados-kai-i-mafia-tis-anakyklosis-stin-ellada/) https://xaidarisimera.gr/anakyklosi-poia-anakyklosi/ Ιστορία: Είδα τον Απρίλιο αυτό το βίντεο και ήθελα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη από ένα φίλο μου και πρώην μέλος, ο οποίος σκέφτεται/ προβληματίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας, σχετικά με το πως του φαίνονται αυτά που αναφέρονται στο βίντεο και μου είπε ότι ''είδε πριν μέρες να αδειάζουν τους κάδους ανακύκλωσης στο σκουπιδιάρικο''. Του είπα ότι ''μπορεί να χάλασε κάποιο όχημα της ανακύκλωσης ή να μην επαρκούσε και γι' αυτό χρησιμοποίησαν το σκουπιδιάρικο'' (μάλλον δεν έχω καταλάβει ότι ανήκω στο ανθρώπινο είδος=ικανό για όλα) και μου απάντησε με τους παραπάνω συνδέσμους (είναι κάτοικος Χαϊδαρίου). Ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο... 🤔 1
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 22 λεπτά πριν, Getapen είπε Ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο... 🤔 Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά εκεί που εξηγεί το πρόβλημα , είναι και που το χάνει στο τέλος. Το πρόβλημα είναι πως μόνο η μαφία μπορεί να σταματήσει την γυφτικη μαφία που παίρνει αυτά που τελικά είναι το ''χρυσάφι'' της ανακύκλωσης , τα μέταλλα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν το θέμα είναι πως οι κοινωνίες έχουν χάψει το παραμύθι τους.Μέσω της κλιματικής αλλαγής ,θα περάσουν και αυτά που θέλουν και εμεις θα τσακωνόμαστε για τα καλαμάκια και τις πλαστικές σακούλες που και έμειναν και πληρώνουμε
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε Ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν το θέμα είναι πως οι κοινωνίες έχουν χάψει το παραμύθι τους.Μέσω της κλιματικής αλλαγής ,θα περάσουν και αυτά που θέλουν και εμεις θα τσακωνόμαστε για τα καλαμάκια και τις πλαστικές σακούλες που και έμειναν και πληρώνουμε Τι θα περάσουν? Για εξήγησε λίγο αν έχεις την καλοσύνη? 2
giwfys Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 13 minutes ago, Getapen said: Τι θα περάσουν? Για εξήγησε λίγο αν έχεις την καλοσύνη? τσιπακια 1
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, giwfys είπε τσιπακια Ήταν ρητορική η ερώτηση.. Τσιπακια υποδόρια φυσικά. Αν δεν είναι σημάδια αυτά ότι έρχεται ο αντίχριστος τότε τι?
Nabuko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Dantε είπε Μεταναστευση σε αλλους πλανητες και τελος. Εγώ λέω να τους αφήσουμε ήσυχους. Δε μας φταίνε σε κάτι οι άλλοι πλανήτες
liakjim Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Dantε είπε Μεταναστευση σε αλλους πλανητες και τελος. Δεν είναι και τόσο απλό
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Nabuko είπε Εγώ λέω να τους αφήσουμε ήσυχους. Δε μας φταίνε σε κάτι οι άλλοι πλανήτες Οικονομία στους πλανήτες θα κάνουμε;
cubilone Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 23 ώρες πριν, sattack είπε Δεν ξερω αν κανεις πλακα, αλλα επειδη με ενδιαφερει και αυτο το θεμα, θα γραψω λιγα που μου κινουν το ενφιαφερον. Δεν ξερω αν το CO2 της ανθρωπινης δραστηριοτητας προκαλει καποια μεγαλη επερχομενη αλλαγη απο μονο του, αν συμβαλει ή αν δεν παιζει και ιδιαιτερο ρολο. Ξερω οτι πολλοι το βλεπουν το θεμα πολιτικα... Ομως κλιματικη αλλαγη υπηρχε παντοτε, με μεγαλες αλλαγες και μεγαλες καταστροφες, οι οποιες επαιξαν μεγαλο ρολο στην ανθρωπινη δραστηριοτητα. Το 530-540 ηταν η πιο κρυα δεκαετια των τελευταιων 2000χρονων. Το ονομασαν μεσαιωνικο dark ages, γιατι ηταν στα αληθεια πιο σκοτεινα ολο το χρονο και επεσε η θερμοκρασια και ολα πηγαν κατα διαολου, Απετυχαν οι σοδειες για συνεχομενα χρονια, ο κοσμος πεινασε και επεσε και πανουκλα. Μετα ζεσταθηκε ο πλανητης πολυ περισσοτερο απο σημερα.Το 982 πηγαν Βικιγκς στην Γροινλανδια και την αποικησαν και καλιεργουσαν γη εκει. (περασαν και μεχρι τον Καναδα οπως μαθαμε προσφατα). Δεν την ειπαν Greenland για να κοροιδεψουν τον κοσμο, ηταν στα αληθεια πρασινη και καλιεργησιμη για μερικες εκατονταδες χρονια. Στην Βρετανια καλλιεργησαν αμπελια για κρασι μεχρι και στη Σκωτια. Στην Ευρωπη γενικα η καλλιεργειες κρασιου ηταν μεχρι και 500χλμ βοριοτερα απο οτι σημερα. Μετα ηρθε το mini ice age που κρατησε ως το 1800, οι παγετωνες στην Ευρωπη κατεβηκαν στο πιο νοτιο σημειο απο την τελευταια εποχη των παγετωνων 12,000 πριν και στην Αγγλια η καλλιεργια αμπελιων καταστραφηκε τελειως, ουτε στην νοτια Αγγλια δεν μπορουσαν να τα καλλιεργησουν. Μετα ξαναζεσταθηκαμε παλι, αλλα οχι οσο οι Βικιγκς στη Γροινλανδια. Οποτε, οποιος νομιζει οτι το κλιμα ετσι κι αλλιως δεν αλλαζει δραματικα, ειναι γελασμενος ή απατεωνας. Τα γραφήματα που μας δείχνεις δεν λένε τίποτα αν δεν μας εξηγήσεις τι σημαίνουν. Αντ' αυτού, δες αυτό. Σκρόλαρε μέχρι κάτω. Θα καταλάβεις ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή εκμηδενίζει άλλες διακυμάνσεις των τελευταίων χιλιάδων ετών. Όλες οι άλλες παροδικές διακυμάνσεις ήταν στατιστικές ανωμαλίες σε βάθος χρόνου. Αντιθέτως, τα τωρινά επίπεδα CO² στην ατμόσφαιρα δεν θα πέσουν για πολλές χιλιάδες χρόνια, άπαξ και απελευθερωθούν, το οποίο θα αλλάξει τη ζωή στη γη αμετάκλητα, αλλά και θα νεκρώσει τους ωκεανούς. 10 ώρες πριν, costas1973 είπε Και ενα δακρυ κύλισε στο μαγουλο μας....... η γη εχει πανω απο 7 δις ανθρωπους, τα 5 δις ξυπνανε καθε πρωι με μονο σκοπο ενα πιατο φαγητο, πολλες φορες δεν καταφερνουν ούτε αυτο....... εξήγησε σε αυτους τις περιβαλοντολογικες σου ανησυχιες!!!!!! Αυτά τα νούμερα από πού τα έχεις βρει; Το ήξερες ότι περισσότερος κόσμος πεθαίνει από ασθένειες που έχουν να κάνουν με την υπερφαγία απ' ό,τι με τον υποσιτισμό; Τα 5 δισεκατομμύρια δεν ψωμολυσάνε, ούτε απ' την άλλη έχουν τις ανέσεις που έχουμε εμείς: αντιθέτως, όπως συμβαίνει στην Ασία τώρα, το βιωτικό τους επίπεδο ανεβαίνει πολύ γρήγορα, το οποίο σημαίνει ότι καταναλώνουν περισσότερο κρέας, περισσότερα καταναλωτικά αγαθά, ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό οι περιβαλλοντικές μας ανησυχίες να φτάσουν και αυτούς, όπως έφτασαν άλλες πτυχές του τρόπου ζωής μας. 9 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Πολλοί χρησιμοποιούν τη συλλογική ευθύνη για να αποτινάξουν από πάνω τους την ατομική ή να βάλουν ηθικό πρόσημο στις ανήθικες πράξεις τους. Γιαυτό και βλέπουμε μεγάλες εταιρίες , να στηρίζουν περιβάλλον και μειονότητες στο Δυτικό κόσμο, ενώ αλλού τοποθετούν δίχτυα για να μη σκοτώνονται οι εργαζόμενοι που πηδάνε από το παράθυρο στο εργοστάσιό τους. Εν τω μεταξύ , οι ίδιοι αγοράζουν τεράστια ακίνητα, αεροπλάνα , γιότ κλπ. ενώ συμμετέχουν σε καμπάνιες τραγουδώντας ''Imagine all the people'' για το κλίμα . Πολλοί επίσης , νιώθωντας αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, ρίχνουν όλο το φταίξιμο ''στην κλιματική αλλαγή'' . Πως να τα καταφέρει κανείς όταν ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί? Γιατί να ασχοληθεί κάποιος να βελτιώσει τη ζωή του όταν ντε φάκτο , είμαστε όλοι πρόκειται να πνιγούμε ή να καούμε. Αν κάποιος αντιστοιχίσει το ενεργειακό αποτύπωμα με τα λεφτά , καθώς ενέργεια=χρήμα, θα καταλάβει γιατί οι γύφτοι κλέβουν τα μέταλλα , αλλά όχι τα πλαστικά μπουκάλια. Και εκεί καταρρέει η ανακύκλωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη στο δυτικό κόσμο, από την κλιματική αλλαγή (εδώ να συμπληρώσουμε πως το τέλος του κόσμου, έρχεται στον κόσμο από την αρχή του ανθρώπινου είδους) και την ανακύκλωση. Θα φαινόταν περίεργο αν για αρχή βλέπαμε ότι ο πλανήτης έχει γίνει πιο πράσινος τα τελευταία χρόνια? https://www.warpnews.org/human-progress/nasa-the-earth-is-greener-now-than-it-was-20-years-ago/ Υπάρχει και ένα παλιό επεισόδιο των Penn & Teller για το πως η ανακύκλωση είναι Bullshit. Υπήρχε και μια πολύ καλή ερώτηση από έναν πολύ αντιπαθητικό τύπο που ρωτούσε, αν πρόκειται να βουλιάξουν οι ακτές από την υπερθέρμανση τα επόμενα 50 χρόνια, γιατί όλοι οι πλούσιοι αγοράζουν παραθαλάσσια? Μ@@@κες είναι? Και οι τράπεζες που τα δανειοδοτούν, θύματα? Ακολούθα το χρήμα και θα βρεις την αλήθεια. 1) Το ότι η Γη είναι πιο «πράσινη» δεν σημαίνει τίποτα. Τι είναι αυτά τα δάση; Τροπικά; Καλλιέργειας ξυλίας; Πόσο άνθρακα εκλύουν και πόσο δεσμεύουν; Είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα ότι με την μεγαλύτερη συσσώρευση CO² στην ατμόσφαιρα, θα έχουμε και περισσότερα φυτά (γιατί θα υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος άνθρακας για τα φυτά, τα οποία τρέφονται και αποτελούνται από άνθρακα). Το θέμα είναι ότι αυτή η κατανομή δεν θα λάβει υπόψην της τα ανθρώπινα συμφέροντα, και δεν θα ωφελήσει απαραίτητα τα καλλιεργούμενα είδη. Επίσης θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα νερού κατά τόπους, που εξαρτάται από το κλίμα γενικότερα. 2) Το ότι κάποιος είναι πλούσιος δεν τον κάνει απαραίτητα καλύτερα ενημερωμένο σε σχέση με τις πραγματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι πλούσιοι (δεν μιλάω για δισεκατομμυριούχους επιπέδου Davos ή World Economic Forum αλλά τους απλούς πλούσιους) έχουν την ίδια ενημέρωση με όλους μας. Η οποία είναι τραγικά ελλιπής. Επίσης, τα 50 χρόνια είναι απλά μια υπόθεση: όλα τα ανανεωμένα μοντέλα δείχνουν μια επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής επειδή πολύ απλά υπάρχει μια επιτάχυνση έκκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου, αντί για την ελάττωση στην οποία ήλπιζαν οι επιστήμονες. Κοινώς, φλερτάρουμε με ένα worst case scenario. 12 ώρες πριν, sattack είπε Μια καλή λύση είναι να στείλουμε την Γκρετα να κάνει μαθήματα οικογενειακό προγραμματισμού και σωστής χρήσης προφυλακτικου στην Αφρική, στην νοτιοανατολικη Ασία και στις μουσουλμανικες χώρες, που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του πληθυσμού και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των ρύπων. Οι αναπτυγμένες χωρές παραμένουν πρωταθλητές στο κατά κεφαλήν ενεργειακό αποτύπωμα. Τσέκαρε αυτό το γράφημα και θα καταλάβεις τι εννοώ. O μέσος Έλληνας ευθύνεται για τις ίδιες εκπομπές CO² όσο 10 κάτοικοι της Γκάνας. Ο μέσος αμερικάνος, όσο 25 γκανέζοι. Γενικά συμμερίζομαι και με το παραπάνω τις ανησυχίες τoυ TS, κι εμένα με προβληματίζει ότι πάει η κλιματική αλλαγή να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης. Δυστυχώς, αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα της. Απλά θέτει το πλαίσιο για το ποιος θα ελέγχει αυτή την πραγματικότητα. Είναι ίσως λάθος μέρος να γίνει αυτή η συζήτηση εδώ, αφού το Insomnia είναι μια κοινότητα που εστιάζεται στις νέες τεχνολογίες. Όμως μεγάλο μέρος της κλιματικής αλλαγής είναι αποτέλεσμα της ίδιας της ανάπτυξης των αναπτυγμένων κρατών, και αυτής που επιζητούν τα αναπτυσσόμενα. Η τεχνολογική ανάπτυξη (και η ασταμάτητη κατανάλωση ολοένα και περισσότερων αγαθών για να συνεχίσει να τρέχει η οικονομία και η ανάπτυξη) φαίνεται άμεσα συνδεδεμένη με την κλιματική αλλαγή, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Με λίγα λόγια, για αν δούμε πραγματικές αλλαγές, θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας λιγότερα γκατζετάκια, ή αυτοκίνητα, να τρώμε λιγότερο κρέας ή να ταξιδεύουμε λιγότερο. Κι αυτή είναι μια όντως άβολη αλήθεια τόσο για τους καταναλωτές όσο και τις εταιρίες που εφοδιάζουν τους καταναλωτές. Η ανακύκλωση και η διαχείριση σκουπιδιών είναι επίσης σημαντικό θέμα, αλλά μάλλον δευτερεύον. Επίσης, αν καταναλώνεις λιγότερο ή έχεις διαφορετικές καταναλωτικές συνήθειες, έχεις και λιγότερα σκουπίδια, ή διαφορετικού είδους σκουπίδια. Αλλά η ανακύκλωση δεν είναι πανάκεια. Reduce, reuse, recycle. Με αυτή τη σειρά. Πίσω στην κλιματική αλλαγή. Το βιβλίο Ακατοίκητη Γη (Uninhabitable Earth) που διάβασα πέρσι είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, αν και τρομακτικό. Αν μπορεί κάποιος να μου παραθέσει στοιχεία που διαψεύδει τα προγνωστικά του, θα ήθελα πραγματικά να τα διαβάσω. Δεν είμαι κανένας φετιχιστής της καταστροφής. Θέλω η Γη μας, τα ζώα, ο ανθρώπινος πολιτισμός να επιζήσει, αν όχι να ακμάσει. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε και όσα κάνουμε, αυτό δε φαίνεται πια να είναι στα χαρτιά. Τουλάχιστον, ακόμα μπορούμε να επηρεάσουμε με τις πράξεις μας το κατά πόσο ο κόσμος σε 100 χρόνια από τώρα θα βρίζει εμάς: Πολύ; Πάρα πολύ; Πάρα πάρα πολύ; Ή δεν θα υπάρχει πια κόσμος να μας βρίζει; Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε την χαρά στην μικρότερη κατανάλωση, και αντί να μην κάνουμε παιδιά, το οποίο ακούγεται πειστικό μεν αλλά είναι επιχείρημα κυριολεκτικά κατά της ίδιας της ζωής, να μάθουμε στα παιδιά μας να έχουν τα εφόδια να ευδοκιμήσουν στις άγνωστες (αλλά δύσκολες) συνθήκες που ξημερώνουν. 3 2
sattack Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, cubilone είπε Τα γραφήματα που μας δείχνεις δεν λένε τίποτα αν δεν μας εξηγήσεις τι σημαίνουν. Αντ' αυτού, δες αυτό. Σκρόλαρε μέχρι κάτω. Θα καταλάβεις ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή εκμηδενίζει άλλες διακυμάνσεις των τελευταίων χιλιάδων ετών. Όλες οι άλλες παροδικές διακυμάνσεις ήταν στατιστικές ανωμαλίες σε βάθος χρόνου. Αντιθέτως, τα τωρινά επίπεδα CO² στην ατμόσφαιρα δεν θα πέσουν για πολλές χιλιάδες χρόνια, άπαξ και απελευθερωθούν, το οποίο θα αλλάξει τη ζωή στη γη αμετάκλητα, αλλά και θα νεκρώσει τους ωκεανούς. Τα γραφηματα που εχω βαλει λενε επανω για ποιο πραγμα μιλανε. Και δειχνουν τις πολυ μεγαλες διακυμανσεις της θερμοκρασιας οπως εχουν προσπαθησει να υπολογισουν με επιστημονικους τροπους, κυριως απο μετρησεις αερα απο μικροσκοπικες φυσαλιδες μεσα σε καθετες στηλες παγου της Γροινλαδιας. To γραφημα που εχεις βαλει το εχει ζωγραφισει παιδακι της 3ης δημοτικου με το μυαλο της Γρετας και με με παρασημο BLΜ πανω πανω, που ζωγραφισε μια ομορφη ισια γραμμουλα για το παρελθον (που ξερουμε τι εχει γινει και δεν ειναι καθολου ετσι, ενω ταυτοχρονα δεν ξερουμε κ αθολου ΓΙΑΤΙ εχει γινει οπως εγινε) και στο τελος τραβαει μια αποτομη γραμμη προς τα πανω η οποια βασιζεται μονο στα ουρλιαχτα της Γκρετας: Η διακυμανση της θερμοκρασιας στο τελος του Ice Age, στην αρχη της Younger Dryas 10800πΧ/12800BCE και στο τελος της Younger Dryas 9600πΧ/11600BCE ηταν εξωφρενικη και αδιανοητη για εμας αυτη τη στιγμη. Στο 6200πΧ/8200BCE υπαρχει ενα τεραστιο cooling event που κοβει στη μεση το Climate Optimum. Στα 1300 πΧ επισης ενα cooling event που εφερε το Bronze age collapse και τις επιθεσεις των Sea Peoples στην Αιγυπτο. Στα 530-560μΧ επισης ενα πολυ μεγαλο cooling event που εφερε τα Dark Ages. Στο 1000-1200/1300μΧ οι Βικιγκς καλλιεργουσαν σπαρτά στην Γροινλαδια και οι Σκωτσεζοι καλλιεργουσαν αμπελια γιατι η θερμοκρασια ηταν πολυ ψηλοτερη απο οτι σημερα και το επιπεδο της θαλασσας επισης. Στο 1600-1800 ειχε το mini ice Age που παγωνε ο Ταμεσης στο Λονδινο και οι παγετωνες στις Αλπεις ειχαν κατεβει στο μεγαλυτερο τους μεγεθος απο οτι την εποχη του ice age. Ολα αυτα, τα εχει ζωγραφισει ο angry millennial σε μια ωραια γραμμουλα... 1 ώρα πριν, cubilone είπε Οι αναπτυγμένες χωρές παραμένουν πρωταθλητές στο κατά κεφαλήν ενεργειακό αποτύπωμα. Τσέκαρε αυτό το γράφημα και θα καταλάβεις τι εννοώ. O μέσος Έλληνας ευθύνεται για τις ίδιες εκπομπές CO² όσο 10 κάτοικοι της Γκάνας. Ο μέσος αμερικάνος, όσο 25 γκανέζοι.ώνουν. Kαι πριν 50 χρονια η αναλογια εκπομπων ηταν 1/1000 και 1/2500. Στο μεταξυ οι Ελληνες μειωνονται, οι Αμερικανοι ψιλοαυξανονται και οι διαφοροι "Γκανεζοι" δεκαπλασιαζονται. Οι Αμερικανοι και οι Ελληνες ενδιαφερονται και κατι κανουν ενω οι διαφοροι "Γκανεζοι" φερνουν τους Κινεζους για να τους χτιζουν εργοστασια που καινε καρβουνο. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα