Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, costas1973 είπε

δεν μιλαω για υποσιτισμο!! στις χωρες που αποκαλουμε "αναπτυσομενες" κατοικουν σχεδόν 5δις, εκεί υπαρχει το προβλημα !!!!!! η αποψιλωση των δασων πχ Αμαζονιος ειναι τεράστιο προβλημα, και μαντεψε που βρισκετε;;;;;;; επισεις στο Βόρνεο και στην Σουματρα οπου εκατομυρια στρεματα καθε χρόνο καιγονται για να καλιεργηθουν φοινικοδεντρα!!!!!

Τωρα αυτα που κανει ο δυτικος κόσμος ειναι σταγονα στον ωκεανο!!!

Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά υπαινισσεσαι ότι οι βασικοί θύτες είναι άλλοι και όχι οι σύγχρονες κοινωνίες και οι συνήθειες τους και από την ατομική ευθύνη πρέπει να μετατοπισουμε την προσοχή μας σε μεγάλους παίκτες που κάπου κάποτε θα πληρώσουν το μάρμαρο και θα αναστρέψουν - επιβραδύνουν τη διαδικασία? 

Κοίτα. Επειδή ξέρω ότι καμία σύμπαντικη δύναμη δεν θα στρέψει τιμωρητικα την υπερθέρμανση επιλεκτικά στα κεφάλια των μεγάλων '' υπευθύνων '' εγώ προσωπικά θέλω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αν μπορω να συνδραμω ετσω και στο ελάχιστο είμαι διατεθειμένος να τον κάνω. Ο κάθε άνθρωπος βέβαια ελεύθερος να πράξει όπως επιθυμεί. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Getapen είπε

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι ενεργειακό αποτύπωμα μπορεί να έχει κάποιος που υποσιτιζεται? Άραγε θα κινείτε ιδιαίτερα με όχημα και αν ναι πόσα χλμ ή κάνει χρήση μαζικών μέσων μεταφοράς ? Θα κάνει απορρίμματα? Αγοράζει ρουχισμό ή σε τέτοιες κοινότητες λειτουργεί η ανταλλακτική διαδικασία? 

Σε ολες τις αναπτυσομενες χωρες ακομα χρησιμοπουν απλη βενζινη!!! Νιγηρια 250εκατομυρια και το νεκροταφειο οχηματων παλιας τεχνολογια απο την Ευρωπη, Ινδονησια 250 εκατομμυρια την βενζινη την αποκαλουν Premium και ειναι η απλη, Ινδια 1.5δις οταν πας στο Δελχί θα καταλαβεις!! Κινα 1.5 δις δεν σχολιαζω καν!!! λατινικη Αμερική δεν εχω ταξιδεψει αλλα δεν χρειαζετε!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί χρησιμοποιούν τη συλλογική ευθύνη για να αποτινάξουν από πάνω τους την ατομική ή να βάλουν ηθικό πρόσημο στις ανήθικες πράξεις τους. Γιαυτό και βλέπουμε μεγάλες εταιρίες , να στηρίζουν περιβάλλον και μειονότητες στο Δυτικό κόσμο, ενώ αλλού τοποθετούν δίχτυα για να μη σκοτώνονται οι εργαζόμενοι που πηδάνε από το παράθυρο στο εργοστάσιό τους. 

Εν τω μεταξύ , οι ίδιοι αγοράζουν τεράστια ακίνητα, αεροπλάνα , γιότ κλπ. ενώ συμμετέχουν σε καμπάνιες τραγουδώντας ''Imagine all the people'' για το κλίμα . 

Πολλοί επίσης , νιώθωντας αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, ρίχνουν όλο το φταίξιμο ''στην κλιματική αλλαγή'' . Πως να τα καταφέρει κανείς όταν ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί? Γιατί να ασχοληθεί κάποιος να βελτιώσει τη ζωή του όταν ντε φάκτο , είμαστε όλοι πρόκειται να πνιγούμε ή να καούμε. 

Αν κάποιος αντιστοιχίσει το ενεργειακό αποτύπωμα με τα λεφτά , καθώς ενέργεια=χρήμα, θα καταλάβει γιατί οι γύφτοι κλέβουν τα μέταλλα , αλλά όχι τα πλαστικά μπουκάλια. Και εκεί καταρρέει η ανακύκλωση.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη στο δυτικό κόσμο, από την κλιματική αλλαγή (εδώ να συμπληρώσουμε πως το τέλος του κόσμου, έρχεται στον κόσμο από την αρχή του ανθρώπινου είδους) και την ανακύκλωση. 

Θα φαινόταν περίεργο αν για αρχή βλέπαμε ότι ο πλανήτης έχει γίνει πιο πράσινος τα τελευταία χρόνια? 

https://www.warpnews.org/human-progress/nasa-the-earth-is-greener-now-than-it-was-20-years-ago/

Υπάρχει και ένα παλιό επεισόδιο των Penn & Teller για το πως η ανακύκλωση είναι Bullshit.

Υπήρχε και μια πολύ καλή ερώτηση από έναν πολύ αντιπαθητικό τύπο που ρωτούσε, αν πρόκειται να βουλιάξουν οι ακτές από την υπερθέρμανση τα επόμενα 50 χρόνια, γιατί όλοι οι πλούσιοι αγοράζουν παραθαλάσσια? Μ@@@κες είναι? Και οι τράπεζες που τα δανειοδοτούν, θύματα? 

Ακολούθα το χρήμα και θα βρεις την αλήθεια. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Getapen said:

Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά υπαινισσεσαι ότι οι βασικοί θύτες είναι άλλοι και όχι οι σύγχρονες κοινωνίες και οι συνήθειες τους και από την ατομική ευθύνη πρέπει να μετατοπισουμε την προσοχή μας σε μεγάλους παίκτες που κάπου κάποτε θα πληρώσουν το μάρμαρο και θα αναστρέψουν - επιβραδύνουν τη διαδικασία? 

Κοίτα. Επειδή ξέρω ότι καμία σύμπαντικη δύναμη δεν θα στρέψει τιμωρητικα την υπερθέρμανση επιλεκτικά στα κεφάλια των μεγάλων '' υπευθύνων '' εγώ προσωπικά θέλω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αν μπορω να συνδραμω ετσω και στο ελάχιστο είμαι διατεθειμένος να τον κάνω. Ο κάθε άνθρωπος βέβαια ελεύθερος να πράξει όπως επιθυμεί. 

Δεν είναι θέμα ευθυνών, αλλά τι αποτέλεσμα θα έχουν πράγματι οι ενέργειές μας σε συνδυασμό με το οικονομικό κόστος.

Αν είναι να πληρώνεις πόσες φορές πάνω την ενέργεια για να είναι πράσινη και στο τέλος να μην έχει αποτέλεσμα επειδή άλλες χώρες με τεράστιους πληθυσμούς καίνε "ψυχές" στα εργοστάσια/αυτοκίνητα/θερμανση (που είπε κι ο Λαμπρόπουλος στο video), δεν ξέρω αν ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν δεν έχει μικρή κατανάλωση.

Δεν είναι ότι επιλέγουμε να έχουμε τρελή κατανάλωση για να δείξουμε ότι είμαστε "ευκατάστατοι", την έχουμε γιατί τα σπίτια μας είναι χάλια μονωμένα και γιατί οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουμε είναι ακόμα αρκετά ενεργοβόρες.

Τόσο γρήγορα πάντως αλλαγές δεν γίνονται, γιατί μόλις πάρει ο κόσμος μυρωδιά πόσο θα κοστίσει, θα βγει με τα pitchforks.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα η ενέργεια κοστίζει λεφτά. Αν κοστίζει λεφτά είναι και ενεργοβόρο. Αν κάτι είναι ενεργοβόρο, δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι και φιλικό περιβαλλοντικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν είναι θέμα "βασικών θυτών", αλλά τι αποτέλεσμα θα έχουν πράγματι οι ενέργειές μας σε συνδυασμό με το οικονομικό κόστος.

Αν είναι να πληρώνεις πόσες φορές πάνω την ενέργεια για να είναι πράσινη και στο τέλος να μην έχει αποτέλεσμα επειδή άλλες χώρες με τεράστιους πληθυσμούς καίνε "ψυχές" στα εργοστάσια/αυτοκίνητα/θερμανση που είπε κι ο Λαμπρόπουλος στο video, δεν ξέρω κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν δεν έχει μικρή κατανάλωση. 

Κατανοώ πλήρως το συλλογισμό σου. Παρόλα αυτά αδυνατώ  να κάτσω θεατής. Ακόμα και να ισχύει στον απόλυτο βαθμό η ανάλυση σου θέλω να πάρω θέση. Θέλω να κάνω κάτι το οποίο μπορώ να ελέγξω. 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Getapen είπε

Κατανοώ πλήρως το συλλογισμό σου. Παρόλα αυτά αδυνατώ  τουλάχιστον να κάτσω θεατής. Ακόμα και να ισχύει στον απόλυτο βαθμό η ανάλυση σου θέλω να πάρω θέση. Θέλω να κάνω κάτι το οποίο μπορώ να ελέγξω. 

Μην κάνεις παιδιά. 

Αυτή είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον απόφαση. 

Θα κάνουν άλλοι για σένα βέβαια, αλλά εσύ θα έχεις τη περιβαλλοντική συνείδησή σου καθαρή. 

Εν έτει 2021 μας έχουν βάλει να ασχολούμαστε με ξυλόσομπες και οικολογικά σπίτια από στάχυα . Μόνο τα σκατά μας δεν μας έχουν πει ακόμα να καίμε.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Μην κάνεις παιδιά. 

Αυτή είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον απόφαση. 

Θα κάνουν άλλοι για σένα βέβαια, αλλά εσύ θα έχεις τη περιβαλλοντική συνείδησή σου καθαρή. 

🤣🤣 Αυτό δεν είναι option.. Θα πάρω την κουρτίνα Β που θέλει την συνείδηση μου σπιλωμενη και θα κάνω ότι μπορω καλύτερο.. Κάπου διάβασα ότι και οι αμαρτωλοί έχουν θέση στον παράδεισο.. 😁

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Getapen είπε

🤣🤣 Αυτό δεν είναι option.. Θα πάρω την κουρτίνα Β που θέλει την συνείδηση μου σπιλωμενη και θα κάνω ότι μπορω καλύτερο.. 

Άλλοι (όχι εγώ) θα σε πουν υποκριτή. 

Εγώ θα σου πω να αγοράζεις το φτηνότερο δυνατόν , καθώς είναι και αυτό με το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα (πιθανότατα) , και θα είσαι εντάξει.

Μην ανακυκλώνεις. Αλλά καθάριζε. Σπίτι πεζοδρόμιο και πάρκα. Η καθαριότητα είναι ποιότητα ζωής. Τα άλλα , είναι ενοχικά κατάλοιπα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Άλλοι (όχι εγώ) θα σε πουν υποκριτή. 

Άλλοι (όχι εγώ) θα έλεγαν ότι λειτουργείς προβολικά 😁.. Σε κάθε περίπτωση το κάνεις έντεχνα οπότε στο δίνω. 

51 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Εγώ θα σου πω να αγοράζεις το φτηνότερο δυνατόν , καθώς είναι και αυτό με το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα (πιθανότατα) , και θα είσαι εντάξει.

Τώρα πέρα από την πλάκα θέτεις ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.. Παρόλα αυτά για να δεις το λιγότερο ενεργοβόρο προϊόν θα πρέπει να το δεις σε ορίζοντα χρόνου.. Σε συνάρτηση με το χρόνο λειτουργίας του.

Δεν είναι τόσο απλό.. αν χρειαστεί να αγοράσω ένα αντικείμενο 10 φορές σε 10 χρόνια επειδή είναι χαμηλής ποιότητας αλλά φθηνό έναντι ενός άλλους προϊόντος ακριβότερου αλλά υψηλότερης ποιότητας το οποίο θα είναι λειτουργικό για δέκα χρόνια.. δεν είμαι σίγουρος θα είναι σοφή επιλογή.. Από ενεργειακής απόψεως βέβαια 

Επεξ/σία από Getapen
Δημοσ.

Το θέμα της ενέργειας μέσα σε 20 χρόνια περίπου θα το λύσει και πάλι ο δυτικός κόσμος (με έναν από τους μπροστάρηδες τον Bill Gates που μας τσιπαρει με 5G) με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες νέας γενιάς.  

Το θέμα είναι τι γίνεται με τον υπερπληθυσμο και την μόλυνση του περιβάλλοντος και ιδίως των ωκεανων από Αφρική και ΝΑ Ασία. 

Αν φρικαρετε (και σωστα) με τους Έλληνες και τους μπλε/πράσινους κάδους, το τι γίνεται εκεί είναι καμμια 3-4 τάξεις μεγεθους περισσότερο.. 

Και λίγο λέω...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Getapen είπε

Άλλοι (όχι εγώ) θα έλεγαν ότι λειτουργείς προβολικά 😁.. Σε κάθε περίπτωση το κάνεις έντεχνα οπότε στο δίνω. 

Τώρα πέρα από την πλάκα θέτεις ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.. Παρόλα αυτά για να δεις το λιγότερο ενεργοβόρο προϊόν θα πρέπει να το δεις σε ορίζοντα χρόνου.. Δεν είναι τόσο απλό.. αν χρειαστεί να αγοράσω ένα αντικείμενο 10 φορές σε 10 χρόνια επειδή είναι χαμηλής ποιότητας αλλά φθηνό δεν ξέρω 

Κοίτα, είναι ένας μπούσουλας. Δεν ξέρεις σε βάθος χρόνου τι γίνεται. Αλλά αν σε 10 φορές είναι φτηνότερο από το καλύτερης ποιότητας, με το ενεργειακό αποτύπωμα να είναι πιθανότατα μικρότερο .

Από τότε ειδικά που απορρίψαμε την υγειονομική ταφή απορριμάτων έχουμε μπει και στο τρυπάκι του ''που θα το πετάξουμε'' 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...