Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Επειδή η μλκ πάει σύννεφο ενίοτε.. Τι πετάμε σε μπλε κάδο.. Έχω δει μέσα σε μπλε κάδο ότι καραγκιόζιλικη μπορεί να φανταστεί άνθρωπος Οπότε https://www.dedisa.gr/ble-kadoi/ 2
sattack Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Getapen είπε Το θέμα είναι τι μπορούμε όλοι μας τι να κάνουμε για μειώσουμε στο βαθμό του εφικτου τα αποτελέσματα Μια καλή λύση είναι να στείλουμε την Γκρετα να κάνει μαθήματα οικογενειακό προγραμματισμού και σωστής χρήσης προφυλακτικου στην Αφρική, στην νοτιοανατολικη Ασία και στις μουσουλμανικες χώρες, που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του πληθυσμού και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των ρύπων. 7 3
Vlad27 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Getapen είπε Επειδή η μλκ πάει σύννεφο ενίοτε.. Τι πετάμε σε μπλε κάδο.. Έχω δει μέσα σε μπλε κάδο ότι καραγκιόζιλικη μπορεί να φανταστεί άνθρωπος Οπότε https://www.dedisa.gr/ble-kadoi/ Δυστυχώς γυρνώντας στο σπίτι από τη δουλειά σταμάτησα πίσω από σκουπιδιάρικο, που οι υπάλληλοι άδειαζαν μέσα πράσινους και μπλε κάδους μαζί!! Μεμονωμένο περιστατικό ή ο κανόνας, δεν έμαθα ποτέ. 1
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sattack είπε Μια καλή λύση είναι να στείλουμε την Γκρετα να κάνει μαθήματα οικογενειακό προγραμματισμού και σωστής χρήσης προφυλακτικου στην Αφρική, στην νοτιοανατολικη Ασία και στις μουσουλμανικες χώρες, που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του πληθυσμού και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των ρύπων. Καλά.. Ας ξεκινήσουμε εμείς να μειώνουμε το ποσοστό διοξείδιου του άνθρακα που απελευθερώνεται από τις δικές μας προσωπικές καθημερινες συνήθειες και η Γκρετα και κάθε Γκρετα είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τη δουλειά της.. 8 λεπτά πριν, Vlad27 είπε Δυστυχώς γυρνώντας στο σπίτι από τη δουλειά σταμάτησα πίσω από σκουπιδιάρικο, που οι υπάλληλοι άδειαζαν μέσα πράσινους και μπλε κάδους μαζί!! Μεμονωμένο περιστατικό ή ο κανόνας, δεν έμαθα ποτέ. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν κάτι μεμονωμένο.. Τουλάχιστον ελπίζω. Στη δική μου περιοχή δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 2
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, Vlad27 είπε Δυστυχώς γυρνώντας στο σπίτι από τη δουλειά σταμάτησα πίσω από σκουπιδιάρικο, που οι υπάλληλοι άδειαζαν μέσα πράσινους και μπλε κάδους μαζί!! Μεμονωμένο περιστατικό ή ο κανόνας, δεν έμαθα ποτέ. Στο Χαϊδάρι;
Nabuko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Vlad27 είπε Δυστυχώς γυρνώντας στο σπίτι από τη δουλειά σταμάτησα πίσω από σκουπιδιάρικο, που οι υπάλληλοι άδειαζαν μέσα πράσινους και μπλε κάδους μαζί!! Μεμονωμένο περιστατικό ή ο κανόνας, δεν έμαθα ποτέ. Αν οι μπλε κάδοι είχαν μέσα μόνο τα προβλεπόμενα απορρίματα τότε είναι κρίμα αν συνέβη αυτό. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 4 hours ago, Getapen said: Έχω μιλήσει αρκετές φορές για το τι είναι ενεργειακό αποτύπωμα και νιώθω ότι στα μάτια των φίλων μάλλον γίνομαι γραφικός. Σου λέει ο άλλος '' έχεις δίκιο.. Φυσικά, ναι '' και είμαι σίγουρος με το που πάει σπίτι θα περάσει από το μυαλό του ή φράση '' περίεργος τύπος ''.. Ακόμα και να σου λέει ότι έχεις δίκιο και να το εννοεί και να μην σκέφτεται το "περίεργος τύπος" μετά όταν γυρνάει σπίτι, αν η "πράσινη μετάβαση" έχει παρόμοια ή χειρότερα αποτελέσματα από τη φετινή ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σε ρεύμα/ΦΑ/πετρέλαιο-βενζίνη, να είσαι σίγουρος ότι θα πει ένα τεράστιο "fuck this shit". Διότι άλλο είναι να διαχωρίζεις πχ τα σκουπίδια, να επιλέγεις ΜΜΜ ή ποδήλατο αντί για αμάξι, να μην χρησιμοποιείς πλαστικά καλαμάκια/σακούλες κτλπ κι άλλο είναι από εκεί που σου ερχόταν κάτω από 1000 ευρώ το ΦΑ ανά σεζόν να σκάει 2500-3000 και να μην έχεις προλάβει καν να κάνεις απόσβεση την εγκατάσταση. 4 1
The_Judas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Η θερμοκρασία πάντα είχε αυξομοιώσεις αλλά η ανθρώπινη παρέμβαση έχει κάνει πιο δραματικές και ραγδαίες τις επιπτώσεις. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι υπάρχει η κλιματική αλλαγή δεν είναι μύθος. Κατανοητό ότι σε αρκετά θέματα υπάρχει υποκρισία και υπερβολές (βλέπε Γκρέτα Τούνμπεργκ**), αλλά αυτό δεν αναιρεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. **πήγε στις ΗΠΑ με ιστιοπλοικό αλλά το συνεργείο της πήγε με ρυπογόνο αεροπλάνο και γενικά μιλάει εκ του ασφαλούς χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιώδες 8 1
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Ακόμα και να σου λέει ότι έχεις δίκιο και να το εννοεί και να μην σκέφτεται το "περίεργος τύπος" μετά όταν γυρνάει σπίτι, αν η "πράσινη μετάβαση" έχει παρόμοια ή χειρότερα αποτελέσματα από τη φετινή ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σε ρεύμα/ΦΑ/πετρέλαιο-βενζίνη, να είσαι σίγουρος ότι θα πει ένα τεράστιο "fuck this shit". Δεν έχεις άδικο.. Αυτό που εύχομαι είναι το fuck this shit να έχει μακροζωία.. Γιατί οι άνθρωποι (απολογούμαι για τη γενίκευση) έχουμε επιλεκτική μνήμη.. Βλέπεις το ανθρώπινο σύστημα απεχθάνεται τις αλλαγές.. Οι αλλαγές απαιτούν ενέργεια. Το ανθρώπινο σύστημα όμως είναι ενεργειακά φυγοπονο.. Έτσι με στόχο να μειώσει την εσωτερική κατανάλωση ενέργειας θα κάνει ότι είναι δυνατό για να σαμποταρει την οποία αλλαγή.. Με το που βελτιωθούν λίγο οι συνθήκες θα πάρει την όποια μη βολική για το σύστημα πληροφορία και θα την εξορισει στη εγκεφαλική Μακρόνησο. Για αυτό βλέπουμε μετά από κάθε τραγικό συμβάν που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή μια κατ επίφαση αφύπνιση η οποία προοδευτικά φθίνει.. Και πάλι από την αρχή 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, Getapen είπε 2010. . Είναι 7μμ και ρεμβαζω σε γνωστό καφέ στο Κολωνάκι. Το μυαλό μου κάνει νοητικά ακροβατικά και πηδαει από το αινιγματικό email του ceo μέχρι το γρίφο σχετικά με το καλύτερο steak house στην Αττική.. Και κάπου εκεί μεταξύ μανικετόκουμπου και γαστρονομικής έρευνας μια στάλα βροχής χτυπάει το κινητό μου.. Περιοικος συναγωνιστής της καφεχωρας αναφωνεί... '' έχει τρελαθεί ο καιρός.. Σε δέκα χρόνια θα δούμε τρομακτικά πράγματα.. Η φύση θα πάρει φόρα και θα ρίξει κλωτσιά στα αχαμνά ''.. -Αγαπητέ δεν χρειάζεται να γίνεστε μελοδραματικος οι τελευταίες μελέτες (είχα διαβάσει άρθρο σχετικό και ήταν εκπληκτική ευκαιρία να δείξω εύρος γνώσεων) μιλούν για την εμφάνιση των πρώτων συνεπειών μετά το 2052.. Ως εκ τούτου, χρόνος υπάρχει.. Και κάπου εκεί πεπεισμένος ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να διαρρήξει την θωρακισμένη μου ευτυχία συνέχισα να οραματίζομαι την βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μου ενώ ουρανίσκος μου βυθιζοταν στους υγρούς βραζιλιάνικους κόκκους καφέ. Τα χρόνια πέρασαν.. Το φουσκωμένο μου εγώ έχασε κιλά.. Πολλά κιλά.. Ακολουθώντας διατροφή πλούσια σε σκατα, αναποδιές, πυροβασια και απότομη αποκαθηλωση της ψευτογιγαντωσυνης μου.. Με την απώλεια των εγωικων κιλών έκαναν την εμφάνιση τους φυσικά και θαύματα.. Θαύματα μικρά, θαύματα μεγάλα. Επαναπροσδιορισα το στίγμα μου, γνώρισα τη λατρεμένη μου γυναίκα, γεννήθηκε το κορίτσι μου. Μεταξύ των άλλων πλησίασα τη φύση. Άρχισα να την παρατηρώ και αφεθηκα στο κάλεσμα της. Με είδα μέρος ενός μεγάλου συστήματος. Με είδα μικρό, μέρος ενός τεράστιου. Μέχρι τότε ήμουν πεπεισμένος ότι η γη μου ανήκει Ήρθαν και οι απαραίτητες συνειδητοποίησεις.. Δεν μου οφείλεις.. Σου οφείλω. Δεν μου χρωστάς αλλά σου χρωστάω. Ερχόμενοι στο τώρα. Προσπαθώ να μειώσω το ενεργειακό μου αποτύπωμα. Προσπαθώ να μεταφέρω μέρη της οικολογικής συνείδησης στη κόρη μου και συνεχίζω να προσπαθώ.. Άλλες φορές ατομικά άλλες συλλογικά και άλλες δυστυχώς και σήμερα από τον καναπέ.. Είναι ένα θέμα όμως που με αποσχολει. Μου προκαλεί θλίψη και φόβο. Ποιες είναι οι απόψεις σας για το θέμα? Τι αισθήματα σας προκαλεί το θέμα της κλιματικής αλλαγής και οι συνέπειες της? Θα χαρώ να μοιραστούμε σκέψεις και ιδέες. Και ενα δακρυ κύλισε στο μαγουλο μας....... η γη εχει πανω απο 7 δις ανθρωπους, τα 5 δις ξυπνανε καθε πρωι με μονο σκοπο ενα πιατο φαγητο, πολλες φορες δεν καταφερνουν ούτε αυτο....... εξήγησε σε αυτους τις περιβαλοντολογικες σου ανησυχιες!!!!!!
The_Judas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το κλασικό επιχείρημα... "επειδή τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε....." δεν έχουμε δικαίωμα να ασχολούμαστε και να σχολιάζουμε τίποτα. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από The_Judas 7
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, costas1973 είπε Και ενα δακρυ κύλισε στο μαγουλο μας....... η γη εχει πανω απο 7 δις ανθρωπους, τα 5 δις ξυπνανε καθε πρωι με μονο σκοπο ενα πιατο φαγητο, πολλες φορες δεν καταφερνουν ούτε αυτο....... εξήγησε σε αυτους τις περιβαλοντολογικες σου ανησυχιες!!!!!! Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα. Το κείμενο μου ίσως σε κάποιους να φαίνεται γλυκανάλατο και δικαίως ενδεχομένως.. Αλλά δεν ήθελα σε ένα τέτοιο θέμα να τοποθετηθώ θεωρητικά.. Ήθελα η αναφορά μου να έχει στοιχεία βιωματικά με μικρή ελπίδα να χαρίσει κάποια μειδίαματα.. Σωστή η σημείωση σου. Όπου υπάρχει υποσιτισμός τα θέματα του περιβάλλοντος πάνε περίπατο.. Και καλά κάνουν λέω εγώ. Πρώτα είσαι βιώσιμος ικανοποιωντας της βιολογικές σου ανάγκες και μετά στρέφεις την προσοχή σου και σε άλλα πεδία.. Βέβαια υπαίτιοι για την επιτάχυνση των κλιματικών αλλαγών είναι μόνο και αποκλειστικά οι πληθυσμοι των σύγχρονων χωρών που επιδεικνύουν έντονες καταναλωτικες συνήθειες.. Δηλαδή εμείς .. Εγώ, εσύ ο δίπλα..Οπότε αφού εμείς και οι επιχειρήσεις μας είμαστε οι βασικοί θύτες ας το κουβεντιασουμε λίγο παραπάνω. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 20 minutes ago, The_Judas said: Το κλασικό επιχείρημα... "επειδή τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε....." δεν έχουμε δικαίωμα να ασχολούμαστε και να σχολιάζουμε τίποτα. Δεν ήταν αυτό το point του όμως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν το 1-2 δις κάνει ό,τι μπορεί και τα υπόλοιπα 5-6 yolάρουν, θα είναι μια τρύπα στο νερό με τεράστιο οικονομικό κόστος. 4
Getapen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Thresh είπε Δεν ήταν αυτό το point του όμως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν το 1-2 δις κάνει ό,τι μπορεί και τα υπόλοιπα 5-6 yolάρουν, θα είναι μια τρύπα στο νερό με τεράστιο οικονομικό κόστος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι ενεργειακό αποτύπωμα μπορεί να έχει κάποιος που υποσιτιζεται? Άραγε θα κινείτε ιδιαίτερα με όχημα και αν ναι πόσα χλμ ή κάνει χρήση μαζικών μέσων μεταφοράς ? Θα κάνει απορρίμματα? Αγοράζει ρουχισμό ή σε τέτοιες κοινότητες λειτουργεί η ανταλλακτική διαδικασία? Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Getapen είπε Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα. Το κείμενο μου ίσως σε κάποιους να φαίνεται γλυκανάλατο και δικαίως ενδεχομένως.. Αλλά δεν ήθελα σε ένα τέτοιο θέμα να τοποθετηθώ θεωρητικά.. Ήθελα η αναφορά μου να έχει στοιχεία βιωματικά.. Σωστή η σημείωση σου. Όπου υπάρχει υποσιτισμός τα θέματα του περιβάλλοντος πάνε περίπατο.. Και καλά κάνουν λέω εγώ. Πρώτα είσαι βιώσιμος ικανοποιωντας της βιολογικές σου ανάγκες και μετά στρέφεις την προσοχή σου και σε άλλα πεδία.. Βέβαια υπαίτιοι για την επιτάχυνση των κλιματικών αλλαγών είναι μόνο και αποκλειστικά οι πληθυσμοι των σύγχρονων χωρών που επιδεικνύουν έντονες καταναλωτικες συνήθειες.. Δηλαδή εμείς .. Εγώ, εσύ ο δίπλα..Οπότε αφού εμείς και οι επιχειρήσεις μας είμαστε οι βασικοί θύτες ας το κουβεντιασουμε λίγο παραπάνω. δεν μιλαω για υποσιτισμο!! στις χωρες που αποκαλουμε "αναπτυσομενες" κατοικουν σχεδόν 5δις, εκεί υπαρχει το προβλημα !!!!!! η αποψιλωση των δασων πχ Αμαζονιος ειναι τεράστιο προβλημα, και μαντεψε που βρισκετε;;;;;;; επισεις στο Βόρνεο και στην Σουματρα οπου εκατομυρια στρεματα καθε χρόνο καιγονται για να καλιεργηθουν φοινικοδεντρα!!!!! Τωρα αυτα που κανει ο δυτικος κόσμος ειναι σταγονα στον ωκεανο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα