Dakonblackblade Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Θέλω να βγούν όλοι αυτοί οι αρχηγάρες , οι εκλεγμένοι από το λαό , και να μας δείξουν που στην προεκλογική τους καμπάνια περιλαμβανόταν το εξής ''Για να σώσουμε το περιβάλλον , θα σας βάλουμε περισσότερα περιβαλλοντικά τέλη και θα κάνουμε την ενέργεια ακριβότερη. Ψηφίστε μας'' Και έχουμε τους ''μη ψεκασμένους'' και του ''peer reviewed'' να λένε εμάς τρελούς και υπερβολικούς και σκεπτικιστές . Λες και χρειάζεται βίντεο στο youtube για τα αυτονόητα. 1
giwfys Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 16 minutes ago, Dakonblackblade said: Θέλω να βγούν όλοι αυτοί οι αρχηγάρες , οι εκλεγμένοι από το λαό , και να μας δείξουν που στην προεκλογική τους καμπάνια περιλαμβανόταν το εξής ''Για να σώσουμε το περιβάλλον , θα σας βάλουμε περισσότερα περιβαλλοντικά τέλη και θα κάνουμε την ενέργεια ακριβότερη. Ψηφίστε μας'' Και έχουμε τους ''μη ψεκασμένους'' και του ''peer reviewed'' να λένε εμάς τρελούς και υπερβολικούς και σκεπτικιστές . Λες και χρειάζεται βίντεο στο youtube για τα αυτονόητα. Μα αυτο ειναι το θεμα φιλε μου. Επειδη η μεταβαση σε πιο πρασινες μορφες ενεργειας απαιτει χρηματα ΔΕΝ μπορει ο πολιτικος να το πει αυτο. Γιατι δεν θα ξαναβγει, ειναι απλο. Μπερδευεις την πολιτικη με το θεμα της κλιματικης αλλαγης. Η ενεργεια δεν θα ειναι απαραιτητα ακριβοτερη. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ειναι αυτη που απαιτει χρημα. Για παραδειγμα, σε πολλα νησια της Ελλαδος ακομα και τωρα η μονη ενεργεια που παραγεται ειναι μεσω παναρχαιων σταθμων που καινε ντιζελ, μια απαραδεκτη λυση του προηγουμενου αιωνα, και σε ρυπους αλλα και σε κοστος. Το να τα αντικαταστησεις αυτα με αιολικα και ηλιακα, εχει μεγαλο κοστος βραχυπροθεσμα, αλλα μεσω μελετων φαινεται οτι μακροπροθεσμα θα ειναι φθηνοτερη λυση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά ότι το πρόβλημα είναι μονο το εφαπαξ κόστος των έργων. 2
nvel Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, giwfys είπε Η ενεργεια δεν θα ειναι απαραιτητα ακριβοτερη. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ειναι αυτη που απαιτει χρημα. Για παραδειγμα, σε πολλα νησια της Ελλαδος ακομα και τωρα η μονη ενεργεια που παραγεται ειναι μεσω παναρχαιων σταθμων που καινε ντιζελ, μια απαραδεκτη λυση του προηγουμενου αιωνα, και σε ρυπους αλλα και σε κοστος. Το να τα αντικαταστησεις αυτα με αιολικα και ηλιακα, εχει μεγαλο κοστος βραχυπροθεσμα, αλλα μεσω μελετων φαινεται οτι μακροπροθεσμα θα ειναι φθηνοτερη λυση. μόνο με αιολικά και φωτοβολταϊκά ένα αυτόνομο ηλεκτρικά νησί δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί, χρειάζονται και θερμικός σταθμός ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας, στην πράξη αντιστροφέας με συσσωρευτές που είναι αναλώσιμοι, οπότε μετά από κάποια χρόνια υπάρχει το κόστος αντικατάστασης.
Dakonblackblade Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, giwfys είπε Μα αυτο ειναι το θεμα φιλε μου. Επειδη η μεταβαση σε πιο πρασινες μορφες ενεργειας απαιτει χρηματα ΔΕΝ μπορει ο πολιτικος να το πει αυτο. Γιατι δεν θα ξαναβγει, ειναι απλο. Μπερδευεις την πολιτικη με το θεμα της κλιματικης αλλαγης. Η ενεργεια δεν θα ειναι απαραιτητα ακριβοτερη. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ειναι αυτη που απαιτει χρημα. Για παραδειγμα, σε πολλα νησια της Ελλαδος ακομα και τωρα η μονη ενεργεια που παραγεται ειναι μεσω παναρχαιων σταθμων που καινε ντιζελ, μια απαραδεκτη λυση του προηγουμενου αιωνα, και σε ρυπους αλλα και σε κοστος. Το να τα αντικαταστησεις αυτα με αιολικα και ηλιακα, εχει μεγαλο κοστος βραχυπροθεσμα, αλλα μεσω μελετων φαινεται οτι μακροπροθεσμα θα ειναι φθηνοτερη λυση. Μπορεί να το πει αυτό, θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες όμως. Ας τον ψηφίσουν , όλοι όσοι έχουν πειστεί για την επίδραση του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή και στον τρόπο αντιμετώπισής της. Τα bait and switch έχουν πλάκα για το Netflix αλλά εδώ μιλάμε για σοβαρά πράγματα όπως η πολιτική και η εφαρμογή της. Για τα νησιά πχ. η ένωση με την ηπειρωτική ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου είναι το σημαντικό. Και μόνο αυτού , δε θα έπρεπε να σας φαίνεται περίεργη η αντίδραση του κόσμου. Ίσα ίσα , είναι και η πιο φυσιολογική , όταν βλέπει ενεργειακά κοστοβόρους πολιτικούς και εκπροσώπους, να του κουνάν το δάχτυλο και να του ζητάνε να πληρώσει περισσότερο ή να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Εγώ θα πληρώσω το κότερο του Ντι Κάπριο με τις μοντέλες? Και θα μου την πει κιόλας σαν ''περιβαλλοντικά ευαίσθητος''? Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από Dakonblackblade 1
Bitbit Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Spoiler Μερικοί φάγατε ένα άλλο παραμύθι... και μόλις το χωνέψετε έρχεται το επόμενο. Βασικά ήδη έχει ξεκινήσει. Να δούμε τι θα γίνει με αυτό. Όποιος έχει αντίθετη άποψη θα τον κυνηγάνε πάλι; Περιστατικά σαν αυτό υπάρχουν πολλά και είναι απόδειξη του τι δουλεμα τρώμε. Όλοι αυτοί τώρα νοιάζονται για το περιβάλλον. Εντάξει κι εγώ πάω στα στριπτιτζάδικα για τα φυστίκια
giwfys Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Τι παιδιαστικη υπεραπλουστευμενη λογικη 3χρονου ειναι αυτη ρε φιλε Δηλαδη αν ο υπουργος μεταφορων δηλωσει οτι απαγορευεται να περνας με κοκκινο φαναρι, και αυτος περασει καποια στιγμη, θα πεις το ιδιο? "Δηλαδη ο υπουργος θελει το καλο μας?? Και περναει με κοκκινο? Να περασουμε και εμεις τοτε." Γενικα αυτη η λογικη των αποφοιτων δημοτικου "Γιατι, θελουν το καλο μας? Να κανουμε το αντιθετο" ειναι πληρως αστεια 1
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, giwfys είπε Τι παιδιαστικη υπεραπλουστευμενη λογικη 3χρονου ειναι αυτη ρε φιλε Δηλαδη αν ο υπουργος μεταφορων δηλωσει οτι απαγορευεται να περνας με κοκκινο φαναρι, και αυτος περασει καποια στιγμη, θα πεις το ιδιο? "Δηλαδη ο υπουργος θελει το καλο μας?? Και περναει με κοκκινο? Να περασουμε και εμεις τοτε." Γενικα αυτη η λογικη των αποφοιτων δημοτικου "Γιατι, θελουν το καλο μας? Να κανουμε το αντιθετο" ειναι πληρως αστεια Άλλη μια λογική 3 χρονου είναι να μην αγοράζεις κρέας απο τον χασάπη όταν αυτός αγοράζει από αλλού.
giwfys Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 12 minutes ago, Dakonblackblade said: Άλλη μια λογική 3 χρονου είναι να μην αγοράζεις κρέας απο τον χασάπη όταν αυτός αγοράζει από αλλού. Για καντο πιο λιανα? Ειναι στη λογικη δημοτικου "η κυρια μας λεει να πεταμε τα σκουπιδια στον καδο, η κυρια πεταει τα σκουπιδια εξω απο τον καδο, αρα τα πεταμε και εμεις εξω απο τον καδο?"
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giwfys είπε Για καντο πιο λιανα? Ειναι στη λογικη δημοτικου "η κυρια μας λεει να πεταμε τα σκουπιδια στον καδο, η κυρια πεταει τα σκουπιδια εξω απο τον καδο, αρα τα πεταμε και εμεις εξω απο τον καδο?" Ναι, ειδικά όταν η κυρία έρχεται και μας μαλώνει που πετάμε τα σκουπίδια έξω από τον κάδο. Ή μας βάζει τιμωρία που τα πετάμε απέξω. Σου φαίνεται λογικότερη τώρα η λογική του δημοτικού? Στα παιδιά σου , θα τους λες να μη καπνίζουν , με το τσιγάρο στο χέρι? Και θα περιμένεις να σε ακούσουν? Ή θα τους βάζεις Peer reviewed μελέτες να διαβάσουν όταν εσύ αδειάζεις το τασάκι? Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Dakonblackblade 1
giwfys Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 7 minutes ago, Dakonblackblade said: Ναι, ειδικά όταν η κυρία έρχεται και μας μαλώνει που πετάμε τα σκουπίδια έξω από τον κάδο. Ή μας βάζει τιμωρία που τα πετάμε απέξω. Σου φαίνεται λογικότερη τώρα η λογική του δημοτικού? Στα παιδιά σου , θα τους λες να μη καπνίζουν , με το τσιγάρο στο χέρι? Και θα περιμένεις να σε ακούσουν? Ή θα τους βάζεις Peer reviewed μελέτες να διαβάσουν όταν εσύ αδειάζεις το τασάκι? Ρε φιλε παλι το ιδιο παραδειγμα δινεις επιπεδου σχολιαροπαιδου. Αμα λεω στα παιδια μου να μην καπνισουν αλλα εγω καπνιζω, ειμαι μαλακας αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το τσιγαρο δεν κανει κακο. Οι μισοι γιατροι καπνιζουν μανιωδως, τι παει να πει οτι τα κακα του τσιγαρου ειναι μυθος ή παγκοσμια συνωμοσια μασωνων?
Dakonblackblade Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, giwfys είπε Ρε φιλε παλι το ιδιο παραδειγμα δινεις επιπεδου σχολιαροπαιδου. Αμα λεω στα παιδια μου να μην καπνισουν αλλα εγω καπνιζω, ειμαι μαλακας αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το τσιγαρο δεν κανει κακο. Οι μισοι γιατροι καπνιζουν μανιωδως, τι παει να πει οτι τα κακα του τσιγαρου ειναι μυθος ή παγκοσμια συνωμοσια μασωνων? Δεν το καταλαβαίνεις. Αν είσαι ανακόλουθος με τις πράξεις σου, δεν έχει σημασία τι λέει το στόμα σου. Δεν μπορείς να απαιτεις οι άλλοι να κάνουν αυτό που λες. Απλά πράγματα. Το με νοιάζει εμένα τι λες αν εσύ κάνεις άλλα
Getapen Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μητσοτάκης: Τέλος τα αυτοκίνητα βενζίνης ή ντίζελ από το 2030 και οι καυστήρες πετρελαίου από το 2023 Αυτά είναι.. Να θυμηθεί να αυξήσει και κανένα μισθό όμως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα