Προς το περιεχόμενο

Marketing μεταπτυχιακό στο εξωτερικό

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα! Είμαι αρκετά προβληματισμένος και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας. 

Έχω τελειώσει νομική και έχω εργαστεί ως δικηγόρος για μια διετία αλλά καλώς κακώς δεν μου ταίριαξε. Στο μεταξύ, προκειμένου να ξεφύγω λίγο από το αντικείμενο ξεκίνησα μεταπτυχιακό στο Δίκαιο και Οικονομικά, το οποίο μου άρεσε γιατί κατάφερα να δω ένα πιο οικονομικό αντικείμενο μαζί με λίγο management. Να μη τα πολυλογώ, κυρίως μέσα από τις εργασίες μου, αλλά και από σεμινάρια που έκανα, νομίζω πως εντόπισα την κλίση μου σε επαγγέλματα σχετικά με το marketing/ brand management 😛. Παρότι συνέχισα τα σεμινάρια (από coursera, hubspot, google) προς αυτή την κατεύθυνση, δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω καμία σχετική δουλειά, ούτε εντός ούτε εκτός συνόρων, ούτε υπό την μορφή πρακτικής. Γενικά προσπάθησα να μιλήσω με γνωστούς που εργάζονται στο κλάδο και με συμβούλους σταδιοδρομίας και λίγο πολύ αυτό που μου είπαν είναι πως χωρίς σχετικό πτυχίο δεν θα καταφέρω να βρω σχετική δουλειά, με αποτέλεσμα να σκέφτομαι πλέον να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ, αν και το ιδανικό για μένα θα ήταν να βρω κάποια δουλειά. Επειδή με ψήνει και το εξωτερικό κοιτούσα τα προγράμματα σε Βέλγιο (Ghent, Ku Leuven), αλλά και σε Ολλανδία (Groningen, Erasmus), λόγω των πιο οικονομικών διδάκτρων τους.

Το ζήτημα είναι πως όλα αυτά τα προγράμματα απαιτούν να έχεις κάποιο οικονομικό υπόβαθρο σπουδών με συγκεκριμένα μαθήματα όπως στατιστική, οικονομετρία κλπ ενώ κάποια ζητάνε και GMAT test (το οποίο μέχρι πριν λίγο δεν ήξερα καν τι είναι). Γνωρίζει κάποιος τι παίζει με αυτά και αν με το δικό μου background θα μπορούσα να μπω σε κάποιο πρόγραμμα ή μήπως ξέρετε κάποιο άλλο αξιόλογο πρόγραμμα έξω με χαμηλά δίδακτρα?

Υ.Γ. Γνωρίζω για το σχετικό πρόγραμμα του ΟΠΑ και το σκέφτομαι και αυτό ως εναλλακτική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...