Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, michael92 είπε Matrix από τα Lidl θα λεγα εγώ... Είναι μια αρχή, κάποια στιγμή θα φτάσουμε και στο Matrix..
Hellenicsun Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, oldnew είπε Αυτο που γράφεις είναι ενδιαφέρον και πιθανό.. Χωράει πολυ συζήτηση πάντως αν είναι καλύτερα να ζεις στην πραγματική δυστυχία σου, ή στην εικονική ευτυχία.. Στο ματριξ ή εξω απ το ματριξ?... Στη πραγματική δυστυχία που τουλάχιστον δε θα πολλαπλασιαστεί όταν (για οποιαδήποτε αιτία) χαθεί η εικονική ευτυχία. 9 ώρες πριν, xristos97 είπε Τωρα εκτος απο ψυχολογικα θα εχουμε και χαλασμενα ματια Με τις τσόντες θα γίνει το κακό 😆 9 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Δυστυχώς αυτό που περιγράφεις μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο χαρακτηριστικό επιτυχίας. Εάν αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον από ότι στο φυσικό, σημαίνει ότι η πλατφόρμα σε έχει ήδη κερδίσει. Προσωπικά δε πιστεύω ότι η μάζα είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα metaverse. Στα μάτια ενός απλού social media user, όλο αυτό φάνταζει περισσότερο ως ένα video game σε αυτή τη φάση και τίποτα περισσότερο. Η μάζα δε πρόκειται να υιοθετήσει - ευσυνείδητα - το metaverse. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο, μακροπρόθεσμο σερβίρισμα - όπως και με το Facebook - ώστε να γίνει αποδεκτό χωρίς προηγούμενη κρίση. Βέβαια ο κόσμος πια δεν είναι το ίδιο. Οι άνθρωποι είναι πιο κοντά στη τεχνολογία, έχουνε μια Χ άποψη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ..κι αυτό είμαι σίγουρος πως το ξέρουν στην Facebook. 9 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Δεν θα αποτύχει, γιατί θα προσαρμόζεται και θα εξελίσσεται ανάλογα την χρήση, τις ανάγκες κλπ. Αυτό φοβάμαι κι εγώ.
manolis940 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Γενικά δεν είναι μία νέα προσπάθεια το virtual reality , ήδη υπάρχει και μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Για αρχή δεν νομίζω ότι το facebook θα κάνει κάτι παραπάνω. https://mootup.com/microsoft-teams-in-vr/ Εδώ έχω φτιάξει και μία εικονική τάξη δεν την έχω δοκιμάσει βέβαια με VR να δω πως ανταποκρίνεται αλλά κάποια βασικά όπως το κάνω ένα sharescreen γίνεται μια χαρά. https://app.learnbrite.com/scenario_2.13/?spaceId=spc034567f3ff31ebe5280eae 10 ώρες πριν, Hellenicsun είπε Εύχομαι με όλη μου τη καρδιά ν' αποτύχει. Έχουμε ήδη δει αποτελέσματα των τωρινών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πως η αμάθεια (πράγμα λογικό) οδήγησε σε πολλά ψυχολογικά (..και μη) προβλήματα, αποξένωση, προβλήματα κοινωνικοποίησης κ.α. Αν είναι να φτάσουμε σε σκηνές όπου κάποιος θα ζει τη τέλεια, ιδανική, απολύτως εξατομικευμένη ψηφιακή ζωή κι όταν βγάζει τα γυαλιά (..ή πως λέγονται) ή πέσει η σύνδεση και διαπιστώνει επιτόπου ότι ζει σε μια τρώγλη δίχως φίλους, εργασία, χόμπι και γενικά η πραγματικότητα είναι πια ένα χάλι, ποιος και πως θ' αντιμετωπίσει τις συνέπειες; Καλή η τεχνολογία αλλά κάπου ώπα. 33 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε Στη πραγματική δυστυχία που τουλάχιστον δε θα πολλαπλασιαστεί όταν (για οποιαδήποτε αιτία) χαθεί η εικονική ευτυχία. Με τις τσόντες θα γίνει το κακό 😆 Η μάζα δε πρόκειται να υιοθετήσει - ευσυνείδητα - το metaverse. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο, μακροπρόθεσμο σερβίρισμα - όπως και με το Facebook - ώστε να γίνει αποδεκτό χωρίς προηγούμενη κρίση. Βέβαια ο κόσμος πια δεν είναι το ίδιο. Οι άνθρωποι είναι πιο κοντά στη τεχνολογία, έχουνε μια Χ άποψη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ..κι αυτό είμαι σίγουρος πως το ξέρουν στην Facebook. Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Προσωπικά δεν θα ευχηθώ να αποτύχει αλλά μάλλον να πετύχει. Όπως ανέφέρθηκε και πιο πριν (link στο post παρακάτω), έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω κάνει καλούς φίλους αλλά είμαστε μακριά και βρισκόμαστε 1-2 φορές τον χρόνο. Το συγκεκριμένο εργαλείο, όταν πλέον αναπτυχθεί όπως πρέπει θα με βοηθήσει να έχω μία καλύτερη εμπειρία απομακρυσμένης επικοινωνίας. Δεν κλείνω ωστόσο τα μάτια στα προβλήματα που αναφέρεις. Θεωρώ ωστόσο ότι υπήρχαν και πριν απλά χρειαζόταν κάτι να τα πυροδοτήσει. Αν αύριο μαγικά κλείσουν τα social media πιθανών να κρυφτούν μαζί τους και τα προβλήματα. Για μένα όμως το καλύτερο είναι να τα αντιμετωπίσουμε. Η εκπαίδευση και η μόρφωση πάνω στο θέμα θα βοηθήσουν, σε περιπτώσεις που χρειάζεται καλό είναι να συμβουλευόμαστε και ψυχολόγο ο οποίος θα έπρεπε ήδη να υπάρχει στα σχολεία. Καλό είναι να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απ το χαλί και να το αντιμετωπίζουμε. Στο κάτω κάτω έτσι ήταν πάντα, μία νέα τεχνολογία όταν έρχεται, πάντα φανερώνει νέα προβλήματα. 1 ώρα πριν, rus είπε Tα γυαλια εικονικης πραγματικοτητας δεν τα ανεπτυξαν τοσα χρονια στα games, θα το κανουν τωρα στο fb?? Το ίδιο ισχύει και για τα smartphone . Ξεκίνησε η εξέλιξη τους μετά την στοφή του κόσμου προς τα social media .
mysterio Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλά οκ , είπαμε.όχι και ετσι. Να βγαίνουμε και για κανά καφέ Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από mysterio 1
MDefender Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Πρώτο βήμα να γίνουμε μέρος της ταινίας Demolition Man(που είναι σε όλα μέσα),δεύτερο βήμα να γίνουμε μέρος του Anime Sword Art Online(Βάζεις VR,μπαίνεις σε ένα RPG game εικονικό αλλά πονάς και νιώθεις γενικότερα) και τρίτο βήμα φυσικά Matrix! Πόσο φαντασία έδειχναν πριν 20 χρόνια... Λατρεύω την τεχνολογία,είναι η δουλειά μου και το χόμπυ μου αλλά ειλικρινά νιώθω τυχερός που δεν θα προλάβω να θεωρείται φυσιολογικό κάποιοι να ζουν απλά σε άλλο κόσμο. Ισως ήρθε η στιγμή να μάθουμε την τεχνική με τα τρία κοχύλια! 1
rus Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, mysterio είπε Καλά οκ , είπαμε.όχι και ετσι. Να βγαίνουμε και για κανά καφέ Μασκα και κασκα θα ειναι πλεον τα απαραιτητα αξεσουαρ ολο το 24ωρο👍 7 λεπτά πριν, MDefender είπε Πρώτο βήμα να γίνουμε μέρος της ταινίας Demolition Man(που είναι σε όλα μέσα),................ Εκει που σε παγωναν για καμια 20ετια και μετα ξυπνουσες σα να μη τρεχει τιποτα? 1
MDefender Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, rus είπε Μασκα και κασκα θα ειναι πλεον τα απαραιτητα αξεσουαρ ολο το 24ωρο👍 Εκει που σε παγωναν για καμια 20ετια και μετα ξυπνουσες σα να μη τρεχει τιποτα? Οχι αναφέρομαι στις βιντεοκλήσεις από το σαλόνι σου,στα VR και στον εικονικό κόσμο,στα θεότρελα λουκ με φορεσιές περιέργες,στα αυτόματα αμάξια,στην τιμωρία από την κυβέρνηση για την μη ορθή ομιλία σου.Τι από όλα αυτά δεν συμβαίνει το 2021;
The_Judas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα ίδια δεν έλεγαν πάντα οι γηραιότεροι πάντα; Οτι τα παιδιά και η νεολαία είναι: 1) Ολη μέρα στα ηλεκτρονικά (arcade) 2) όλη μέρα στα video games του Η/Υ 3) όλη μέρα στο κινητό Τώρα εμείς θεωρούμε δεδομένα όλα τα πιο πάνω και ως φυσιολογικά... αλλά τραβάμε μια κόκκινη γραμμή στο metaverse και το VR... μάλλον γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα Αν η τεχνολογία εφαρμοστεί σωστά, θα την θεωρούμε σε λίγα χρόνια ως δεδομένη. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από The_Judas
ifrit21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Και να αποτύχει από αυτήν την εταιρία θα πετύχει από την επόμενη. Θα υπάρχουν θετικά κ αρνητικά, φυσιολογικό εκείνοι που έχουν ζήσει μάθει αλλιώς να τους κακοφαινεται κ άλλοι πιο νέοι που δεν θα έχουν μάθει το αλλιώς να το θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του αύριο. Η κοινωνία αλλάζει πάντα άλλαζε, ο ρυθμός των αλλαγών έχει λίγο επιταχυνθεί. Που θα καταλήξουμε μεγάλη κουβέντα, για εμένα σημασία έχει απλά να μην πεθαίνουν κάποιοι τρόποι Ζωής να μην εξαλείφονται δλδ επιλογές. Ακόμα κάποιος μπορεί να βγει να τρέξει να κολυμπήσει να πηδηξει κ να αφήσει όλη τη τεχνολογία πίσω του... Αμα γίνουμε με τίποτα εμπεντ τσιπάκια γυαλάκια, bar codes κτλ κτλ τότε είναι που χαλάει το γλυκό. Οι ελευθερίες όσο κ αν δεν το καταλαβαίνουμε μειώνονται δραστικά κ ο έλεγχος αυξάνεται. Κ δυστυχώς για εμάς, ευτυχώς για το περιβάλλον, σύντομα πολλά πράγματα ελευθεριών που θεωρούσαμε δεδομένα θα αλλάξουν. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη ο υπερπληθισμος (άσχετα αν στην χώρα μας γινόμαστε πιο λίγοι κ γηραιότεροι) μπορεί να έρθει η στιγμή να μας λένε τόσα credits βενζίνης έχεις, έκανες την πτήση που δικαιούσε, πέταξες όσα σκουπίδια σου αναλογούν κάτσε τώρα online κ συνδέσου να χαρείς....κ τότε μην το κάνουμε κ με χαρά κιόλας αναπολωντας το παρελθόν όσοι το ζήσαμε.....προφανώς ακραίο αλλά οι κοινωνίες δεν αλλάζαν πάντα προς το καλύτερο η το καλύτερο/χειρότερο δεν μπορούμε να το κρίνουμε μόνο από την οπτική μας. Kudos
kostiger Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχουν περιγραφει ολα (οσα θα ακολουθησουν) με καθε λεπτομερεια στο Black Mirror.. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από kostiger
tsarouc Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Κωνσταντίνε αρχίζω και σε συμπαθώ να ξέρεις. Επί του θέματος. Όντως φαντάζει εκπληκτικό. Όντως θα αλλάξει την ζωή όπως την ξέραμε ως σήμερα στο θέμα διασκέδασης/επικοινωνίας/δουλειάς. Απλά... δεν το περίμενα τόσο γρήγορα. Έχοντας δει το Ready player one (το αγαπημένο μου στο συγκεκριμένο θέμα) αλλά και άλλες ταινίες με παρόμοιο θέμα, ήξερα ότι το μέλλον βαδίζει προς τα εκεί. Όμως... τόσο πολύ γρήγορα? Δεν με χαλάει καθόλου απλά απορώ πραγματικά πόσο γρήγορα τσουλάνε τα πράγματα και ανυπομονώ να δω την πορεία τους και από ότι δείχνει στο άμεσο μέλλον. Λοιπόν.. είχα και καθόταν το Oculus Quest 2 εδώ και αρκετό καιρό. Πρόσφατα μάλιστα το έβαλα και αγγελία για να μην κάθεται έτσι άπραγο (θα την κλείσω αμέσως μετά από αυτά που γράφω εννοείται). Το έβαλα εχτές γιατί δεν είχα πολλά πράγματα να κάνω στο σπίτι και έκανε ένα σωρό αναβαθμίσεις και κατόπιν ότι είχα βάλει στην ουρά από προσφορές των 8 ευρώ που κατά καιρούς στέλνει το facebook τα έκανε download. Εϊδα αλαγμένο περιβάλλον σε γενικές γραμμές και το refresh rate αλλαγμένο παντού μέσα στα μενού. Η εικόνα πολύ ποιο κρυστάλλινη (ήταν μέσα στις ενημερώσεις και αλλαγή ανάλυσης ... βασικά upscaling αλλά πολύ πολύ πετυχημένο) και έπαθα ένα μικρό σοκ... αλλά το δυνατό σοκ το έπαθα όταν έβαλα το big screen... μια εφαρμογή beta Που την είχα εγκαταστήσει πριν μερικούς μήνες αλλά ποτέ δεν την δοκίμασα. Μπήκα λοιπόν μέσα και ένας τυπάκος άρχισε να μου εξηγεί πως λειτουργεί κλπ. Καθόμουν στον καναπέ σε σταθερή θέση και ήταν σαν να ήμουν (στην κυριολεξία όμως) μέσα σε ένα μεγάλο private room σινεμά! Άκουσα την φωνή από δεξιά μου γύρισα κοίταξα και ήταν το bot που εξηγούσε πως λειτουργεί η όλη φάση. Για να μην τα πολυλογώ εύκολα κατάλαβα πως λειτουργεί η όλη φάση με τα δωμάτια και ξεκίνησα. Παιδιά.. πραγματικά ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ εμπειρία. Και όχι μόνο το να βλέπεις 3D trailers με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ποιότητα (ακόμη να το χωνέψω πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η ανάλυση με ένα απλό upscaling) αλλά οι διπλανοί σου να είναι πραγματικοί άνθρωποι (!!!!!!) και να πιάνεις μαζί τους συζήτηση!!!!... Έμεινα άφωνος... και εγώ και αυτοί που μόλις το ανακάλυπταν να υποθέσω!... Δεν υπάρχει η εμπειρία σας το υπόσχομαι. Όσοι δεν έχουν δοκιμάσει (αφήστε τα εκπληκτικά παιχνίδια.. την εμπειρία του VR γενικά... αφήστε την στην άκρη προς το παρόν) αν το δοκιμάσουν θα ΠΑΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ πλάκα!!!! 2
lbit Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 "Η διαφορά είναι πως τα παραπάνω συμβαίνουν μέσω ενός avatar το οποίο χειρίζεται ο παίκτης..." Καλα τα λες μιας και αυτος που θα συνδεθει δεν θα ειναι ενας χρηστης αλλα ενας παικτης καραμπουζουκλης! Βλεπεις ο "ζαχαροβουνος" ψαχνει για δυνατους παικτες.
freegr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Ουσιαστικά το μέλλον είναι εδώ και δεν είναι καινούργια ιδέα. Εκτός από την αναφερόμενη ταινία υπάρχουν κι άλλα κινηματογραφικά δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση.Ready Player One (2018) Το Ready Player One (2018) ήταν η πρόγευση. Έχω δει την ταινία και είναι πραγματικά εκπληκτική αν και το θέμα των Άβαταρ δεν είναι καινούργιο στο ψηφιακό κόσμο απλώς τώρα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και θα είναι πιο διαδραστικό. Ανάλογη προσπάθεια γίνει και που ελληνικό portal πριν από χρόνια
Tetrabitos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Άμα πετύχει αυτή η χαζομάρα θα φταίτε εσείς. Εγώ θα απέχω.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το τραγικό ξέρετε ποιό είναι ; Παρ όλο που μας λένε τι έρχεται. Καθόμαστε και συναινούμε(σιωπηρώς) Επανάσταση με keyboards ,# και λοιπά μέσα δεν γίνεται. Μια αβουλη μάζα είμαστε που την απασχολει το σκατουλάκι το gadget ,να κάνει κριτική στο τάδε restaurant και να κράξει τον γείτονα. Ή θα ξυπνήσει ο κόσμος ή θα γίνει αυτό που επι δεκαετίες έχει σχεδιαστεί από την ελιτ. Αν σας αρέσει αυτός ο νέος τρόπος ζωής και το αποδέχεστε και για τις νέες γενιές που ακολουθούν ,δεν έχω να πω τίποτα. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Ggiorgos7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα