Προς το περιεχόμενο

Έρχεται το metaverse, το internet με (ψηφιακή) σάρκα και οστά

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εύχομαι με όλη μου τη καρδιά ν' αποτύχει.

Έχουμε ήδη δει αποτελέσματα των τωρινών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πως η αμάθεια (πράγμα λογικό) οδήγησε σε πολλά ψυχολογικά (..και μη) προβλήματα, αποξένωση, προβλήματα κοινωνικοποίησης κ.α. 

Αν είναι να φτάσουμε σε σκηνές όπου κάποιος θα ζει τη τέλεια, ιδανική, απολύτως εξατομικευμένη ψηφιακή ζωή κι όταν βγάζει τα γυαλιά (..ή πως λέγονται) ή πέσει η σύνδεση και διαπιστώνει επιτόπου ότι ζει σε μια τρώγλη δίχως φίλους, εργασία, χόμπι και γενικά η πραγματικότητα είναι πια ένα χάλι, ποιος και πως θ' αντιμετωπίσει τις συνέπειες;

Καλή η τεχνολογία αλλά κάπου ώπα.

• Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε

Έχουμε ήδη δει αποτελέσματα των τωρινών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πως η αμάθεια (πράγμα λογικό) οδήγησε σε πολλά ψυχολογικά (..και μη) προβλήματα, αποξένωση, προβλήματα κοινωνικοποίησης κ.α. 

Αν είναι να φτάσουμε σε σκηνές όπου κάποιος θα ζει τη τέλεια, ιδανική, απολύτως εξατομικευμένη ψηφιακή ζωή κι όταν βγάζει τα γυαλιά (..ή πως λέγονται) ή πέσει η σύνδεση και διαπιστώνει επιτόπου ότι ζει σε μια τρώγλη δίχως φίλους, εργασία, χόμπι και γενικά η πραγματικότητα είναι πια ένα χάλι, ποιος και πως θ' αντιμετωπίσει τις συνέπειες;

Αυτο που γράφεις είναι ενδιαφέρον και πιθανό.. 

Χωράει πολυ συζήτηση πάντως αν είναι καλύτερα να ζεις στην πραγματική δυστυχία σου, ή στην εικονική ευτυχία.. Στο ματριξ ή εξω απ το ματριξ?... 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε

Τωρα εκτος απο ψυχολογικα θα εχουμε και χαλασμενα ματια B)

Επεξ/σία από xristos97

2 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε

Δυστυχώς αυτό που περιγράφεις μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο χαρακτηριστικό επιτυχίας.

Εάν αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον από ότι στο φυσικό, σημαίνει ότι η πλατφόρμα σε έχει ήδη κερδίσει.

Προσωπικά δε πιστεύω ότι η μάζα είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα metaverse. Στα μάτια ενός απλού social media user, όλο αυτό φάνταζει περισσότερο ως ένα video game σε αυτή τη φάση και τίποτα περισσότερο.

31 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε

Δεν θα αποτύχει, γιατί θα προσαρμόζεται και θα εξελίσσεται ανάλογα την χρήση, τις ανάγκες κλπ.

H metaverse εποχή.

Αυτή που θα ροκανίζει το χωροχρόνο!!!!
Όταν οι ανακοινώσεις έρχονται σε μία περίοδο που το Facebook δέχεται τεράστια πίεση από τις αποκαλύψεις, καταγγελίες και διαρροές για ηθικά αμφιλεγόμενες προτεραιότητες και στρατηγικές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τα παιδικά κοινά και τον έλεγχο των ειδήσεων στον «βωμό» της κερδοφορίας.
Αρκετές οι ανησυχίες και οι επικρίσεις ήδη!!

Κάτσει δε κάτσει, εγώ παρατηρώ τελευταία ότι το 3D Design θα αρχίσει να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Το σκέφτομαι να βρω κάνα πρόγραμμα ή σχολή πάνω σε αυτό μόλις ξεκαθαρίσω με το βασικό μου πτυχίο. Δεν νομίζω να πάει χαμένο skill.

• Like 2

2 ώρες πριν, roginsky12 είπε

θα μπορεις να κανεις και cyber sex?

Ναι αλλά άμα κολλήσεις θα σκάσεις 99.90$ για να ξεμπλέξεις 

Στα σοβαρά τώρα ελπίζω να αποτύχει. Αν ποτέ πάμε στο human 2.0 καλό είναι να μην είναι από πολυεθνικές.

Δουλευω με Τηλεεργασια και χωρίς τον μπουζουκερμπεργκ

34 λεπτά πριν, oldnew είπε

Αυτο που γράφεις είναι ενδιαφέρον και πιθανό.. 

Χωράει πολυ συζήτηση πάντως αν είναι καλύτερα να ζεις στην πραγματική δυστυχία σου, ή στην εικονική ευτυχία.. Στο ματριξ ή εξω απ το ματριξ?... 

Εγώ απέξω. Δεν θα γίνω προΐον είναι άλλη μια απόπειρα να μας κλείσουν σε ένα εικονικό κόσμο. Το καλύτερο AI είσαι εσύ και εγώ μέχρι να εκπαιδεύσουν αρκετά τις μηχανές τους. 

5 λεπτά πριν, lightpower είπε
H metaverse εποχή.

Αυτή που θα ροκανίζει το χωροχρόνο!!!!
Όταν οι ανακοινώσεις έρχονται σε μία περίοδο που το Facebook δέχεται τεράστια πίεση από τις αποκαλύψεις, καταγγελίες και διαρροές για ηθικά αμφιλεγόμενες προτεραιότητες και στρατηγικές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τα παιδικά κοινά και τον έλεγχο των ειδήσεων στον «βωμό» της κερδοφορίας.
Αρκετές οι ανησυχίες και οι επικρίσεις ήδη!!

Έχει την στήριξη των κυβερνώντων, αλλιώς δεν θα βρισκόταν εκεί που είναι. Οπότε οι καταγγελίες, διαρροες κτλ δεν το αγγίζουν. Επίσης, το metaverse έχει άπειρες εφαρμογές, πολύ χρήμα, αν τους κάτσει αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα γίνουν πραγματικότητα. 

Πραγματικά με πιάνει κατάθλιψη όταν σκέφτομαι πως θα καταντήσει το πράγμα σε μερικές δεκαετίες.

Τα παιδιά τότε θα τρέχουν να γυρίσουν σπίτι για να κλειστούν στον εικονικό τους παιδότοπο ή στο προσωπικό τους εικονικό λούνα παρκ

Θα κλείνουν ραντεβού για να πηγαίνουν σε εικονικές συναυλίες ή σε εικονικούς κινηματογράφους

Θα γνωρίζονται και θα ερωτεύονται αποκλειστικά και μόνο μέσω εφαρμογών

Κτλ. κτλ. Δεν αμφιβάλλω ότι μιλάμε για εξαιρετικό τεχνολογικό επίτευγμα. Αλλά στα δικά μου μάτια απλά είναι τελείως δυστοπικό... Ζωντανοί νεκροί που περιμένουν πως και πως να κλειστούν στα δωμάτια τους, να βάλουν την μάσκα τους για να "ζήσουν"

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Πραγματικά με πιάνει κατάθλιψη όταν σκέφτομαι πως θα καταντήσει το πράγμα σε μερικές δεκαετίες.

Τα παιδιά τότε θα τρέχουν να γυρίσουν σπίτι για να κλειστούν στον εικονικό τους παιδότοπο ή στο προσωπικό τους εικονικό λούνα παρκ

Θα κλείνουν ραντεβού για να πηγαίνουν σε εικονικές συναυλίες ή σε εικονικούς κινηματογράφους

Θα γνωρίζονται και θα ερωτεύονται αποκλειστικά και μόνο μέσω εφαρμογών

Κτλ. κτλ. Δεν αμφιβάλλω ότι μιλάμε για εξαιρετικό τεχνολογικό επίτευγμα. Αλλά στα δικά μου μάτια απλά είναι τελείως δυστοπικό... Ζωντανοί νεκροί που περιμένουν πως και πως να κλειστούν στα δωμάτια τους, να βάλουν την μάσκα τους για να "ζήσουν"

Σηκώνει τεράστια συζήτηση αυτό το θέμα. Προσωπικά και συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που προτιμούν να πάνε στον εικονικό κόσμο από το να βγούνε real-life ίσως λέει κάποια πράματα για την κοινωνία μας από μόνο του, χωρίς να εννοώ αποκλειστικά άτομα τα οποία οι κοινωνία τους θεωρεί "κατεστραμένους υπολογιστάκιδες".

Θα σου φέρω προσωπικό παράδειγμα. Έχω κάνει πολύ καλούς φίλους μέσω της σχολής μου και με αυτούς αράζω γενικά. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκόμαστε στα 5 άκρα της Αθήνας ο καθένας, και δεν βολεύει ιδιαίτερα να βγαίνουμε παρά μόνο καμιά Κυριακή κανονισμένη. Δεν χάνουμε επικοινωνία γενικά διότι πολλές φορές στην εβδομάδα μετά την δουλειά απλά μαζευόμαστε σε ένα voice chat στο discord και λέμε τις μαλακίες μας με τις ώρες. Εννοείτε δεν το συγκρίνω με το real life αυτό αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τι άλλο θα μπορούσε να κάνει κανείς? Αυτό το meta project εγώ το βλέπω σα μέσο εμπλουτισμού της υπάρχουσας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (αν το καταφέρουνε να το φτιάξουνε όπως το οραματίζονται)

Όσο για το τελευταίο με την μάσκα καταλάθως το διάβασα τα "να βγάλουν την μάσκα του για να ζήσουν" αντί να βάλουν, και πάλι μου έκανε νόημα η πρόταση. Αν μη τι άλλο πόσο συχνό είναι κάποιος να φέρεται δημόσια ως αυτό που πραγματικά είναι. Πόσες φορές πρέπει να βάλεις λίγο μάσκα για να ταιριάξεις σε ένα κοινωνικό group που μπορεί να θες. Πόσες φορές στο επαγγελματικό τομέα γενικά κάποιος μπορεί να βάζει όχι 1 αλλά 100 μάσκες προκειμένου να είναι politically correct, και ότι άλλο σκεφτεί η κοινωνία να εντάξει για de facto πράμματα. Έδώ δημιουργήθηκε ολόκληρο cancel-culture απέναντι σε άτομα και εταιρείες που λέγανε τις απόψεις τους αφιλτράριστα.

Μπορεί να εννοείς με την μάσκα το avatar της εφαρμογής, αλλά τουλάχιστον εκεί μπορεί να βρει κανείς άτομα που να ταιριάζουν χωρίς να τον περιορίζει ο κοινωνικός ή και ο τοπικός του περίγυρος. Μπορεί κανείς επειδή κρύβεται από αυτό το avatar να εκφράζεται όπως επιθυμεί, είτε είναι τοξικός, είτε όχι.

Μπορεί να καταλήξει σε δυστοπική κοινωνία σε δεκάδες χρόνια? 1000% αν δεν χειριστεί σωστά και δεν θα είναι και η μόνη εφαρμογή. Ωστόσο σου δίνεται η επιλογή. Από κει και πέρα είναι θέμα προσωπικής κρίσης και πειθαρχίας. Όσο για το τι κάνουν τα παιδία, αυτό πιστεύω αξερτάτε πρώτα από τι μυαλά τους έχουν μάθει οι γωνείς τους και δεύτερων και αναπόφεκτο τα standard της κοινωνίας. Και από την πρωσοπική μου κρίση το πρώτο αρχίζει και αποτυγχάνει ήδη.

Υ.Γ. Sorry for the wall of text. Είπα τις σκέψεις μου όπως μου κατέβηκαν την στιγμή αυτή.

Επεξ/σία από Bogdi
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...