Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,  ήθελα να ρωτήσω ποιο free antivirus χρησιμοποιείτε στο κινητό, και έχετε δει καλά αποτελέσματα.

Το χρειάζομαι να το εγκαταστήσω σε 2 κινητά ηλικιωμένων που δεν είναι πολύ σχετικοί με όλα αυτά τα pop ups και τις διαφημίσεις και φοβάμαι θα κάνουν κλικ σε ότι πετάγεται και θα γεμίσουν με άχρηστα και επικίνδυνα σκουπίδια, 

για να μην κάνω κάθε λίγο καιρό επαναφορά,  ευχαριστώ.

Επεξ/σία από odys03
Δημοσ.

Στο android δεν χρειάζεται antivirus.

Όσο για διαφημίσεις είναι ανάλογα την περίπτωση.

Για πιο κινητό μιλάμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, odys03 είπε

Xiaomi Redmi Note 9 είναι το ένα και nokia g10.

Σε Xiaomi υπάρχουν ρυθμίσεις μέσα από το κινητό για τις διαφημίσεις.

Τώρα όσο για το nokia μπορείς να βάλεις κάποιον browser με ενσωματωμένο adb και στο YouTube να το αντικαταστήσεις με το YouTube Vanced.

Επεξ/σία από GATE123
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 31/10/2021 στις 6:31 ΜΜ, GATE123 είπε

Στο android δεν χρειάζεται antivirus.

Όσο για διαφημίσεις είναι ανάλογα την περίπτωση.

Για πιο κινητό μιλάμε?

Για ποιον λόγο τα android δεν χρειάζονται antivirus? Εφόσον μπαίνεις στο internet από κινητό android, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ιό?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Candela είπε

Για ποιον λόγο τα android δεν χρειάζονται antivirus? Εφόσον μπαίνεις στο internet από κινητό android, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ιό?

Κατ' αρχάς δεν υπάρχουν ιοί στο Android μόνο malware και αν δεν επισκεπτόμαστε "περίεργες" σελίδες στο ίντερνετ, δε θα έχουμε πρόβλημα. Υπάρχει όμως περίπτωση να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή που περιέχει malware χωρίς να ξέρουμε ποια είναι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GATE123 είπε

Υπάρχει όμως περίπτωση να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή που περιέχει malware χωρίς να ξέρουμε ποια είναι. 

Ε σ αυτή την περίπτωση το Android κινητό δεν θα πρέπει να διαθέτει antivirus?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Candela είπε

Ε σ αυτή την περίπτωση το Android κινητό δεν θα πρέπει να διαθέτει antivirus?

https://www.google.com/amp/s/androidayuda.com/el/%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF-antivirus-Android-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/%3famp

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως έχω ακούσει ότι υπάρχουν ιοί που όταν τους κολλάς δεν έχουν συμπτώματα πχ επιβράδυνση συστήματος, επανεκκίνηση και σβήσιμο συσκευής από μόνη της. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα που χρειάζονται όσο ποιο αθόρυβα γίνεται για να μην γίνονται αντιληπτοί. Αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στα smartphone/iphone. Στα Laptop και στους σταθερούς υπολογιστές ίσως να έχει μεγαλύτερη πέραση. 

Επεξ/σία από Candela
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Candela είπε

Εγώ πάντως έχω ακούσει ότι υπάρχουν ιοί που όταν τους κολλάς δεν έχουν συμπτώματα πχ επιβράδυνση συστήματος, επανεκκίνηση και σβήσιμο συσκευής από μόνη της. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα που χρειάζονται όσο ποιο αθόρυβα γίνεται για να μην γίνονται αντιληπτοί. Αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στα smartphone/iphone. Στα Laptop και στους σταθερούς υπολογιστές ίσως να έχει μεγαλύτερη πέραση. 

Αυτά που έχουν λειτουργικό Android ισχύει ότι δεν χρειάζεται antivirus.

Στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα ΝΑΙ χρειάζεται.

Επεξ/σία από GATE123
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με τα απλά κινητά που έχουν πλήκτρα και λειτουργικό σύστημα κατασκευαστή ή kaiOS τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν ιό και να χαλάσουν?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Candela είπε

Με τα απλά κινητά που έχουν πλήκτρα και λειτουργικό σύστημα κατασκευαστή ή kaiOS τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν ιό και να χαλάσουν?

Όχι αυτά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...