babisskg Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 38 λεπτά πριν, highpriest είπε Μακάρι να μπορούσαμε να συνδυάσουμε όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε και να φτιάξουμε την τέλεια κάμερα για εμάς! Πάντα μια εταιρία θα έχει κάτι που δεν έχει μια άλλη, που δεν θα έχει μια τρίτη, που δεν θα έχει μια τέταρτη. Ευτυχώς αποφάσισα νωρίς προς τα που θα κινηθώ και μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάτι που μπορεί να μου αλλάξει γνώμη. Ίσως μόνο μέσα στο σύστημα που επέλεξα να κινηθώ, αποφασίσω προς πιο pro μοντέλο μεταχειρισμένο, ή mid range καινούριο. Είναι το μόνο μου δίλλημα. Αν μιλάμε για κάποιο ποσό , άνω των 800 ας πούμε , καινούργιο με τις εγγυήσεις του και με επέκταση !!! Ότι στραβώσει , αν στραβώσει υπάρχει κάλυψη πλήρης . Η επέκταση έχει την έννοια ( ειδικά σε Fony ) πως η χρονική διάρκεια της σε συνδυασμό με την τακτική παρουσίαση μοδέλων , θα έχει βγάλει το μοντέλο από την κυκλοφορία , οπότε θα πάρω πίσω τα λεφτά και θα αγοράσω άλλο νεότερο .
Dr_73 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, babisskg είπε πάλι η Z6 και μήπως η RF ....... RF mount εννοείς ; 1
babisskg Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Dr_73 είπε RF mount εννοείς ; Ναι , δεν τα ξέρω πολύ καλά όσον αφορά τις ονομασίες .
stratigos24 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Στις 8/5/2022 στις 5:59 ΜΜ, stratigos24 είπε 441 σήμερα και υπόλοιπο μπαταρίας 81%. Οι περισσότερες λήψεις με κλείστρο άνω του 1/1600 κλπ. 532 φωτο σήμερα πάλι με γρήγορο κλείστρο κλπ… 80% υπόλοιπο μπαταρίας 5 1
Snorky.GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Στις 5/5/2022 στις 12:48 ΜΜ, highpriest είπε Από βδομάδα αποχαιρετώ την μηχανούλα μου και ξεκινούν οι σκέψεις για το επόμενο βήμα. Αποδείχτηκε πολύ τίμια, αλλά εγώ ήθελα περισσότερα. Πολλές σκέψεις γνωρίζοντας αυτά που θέλω, αλλά και πολλά "φρένα" γνωρίζοντας πως δεν φτάνουν τα φράγκα για αυτά που θέλω.😆 Ξεκινάει η μελέτη λοιπόν (αν και ήδη έχω ψιλοεπιλέξει την επόμενη). Αλλά έτσι, κουβέντα να γίνεται, τι θα προτείνατε για σύστημα που αρχικά θα αποτελείται απο ένα σώμα και έναν πρώτο φακό. Μπορείτε να ρίξετε ιδέες για καινούρια ή μεταχειρισμένη. Σε νορμάλ ανθρώπινες τιμές. Ο Φακός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε θεωρείτε πως κάνει για landscape photography και να είναι sharp και σχετικά γρήγορος (κάτω απο f/2). Ακόμη και prime. Τα ζητούμενα είναι - αυτοματισμοί που θα δίνουν αποτελέσματα εντός κάμερας απευθείας (πχ bracketing, focus stacking κλπ) - Ξεχωριστά dial για tactical λειτουργία των τριών βασικών ρυθμίσεων (Aperture,Shutter speed, ISO) χωρίς να χρειάζεται να τρέχω σε μενού και υπο-μενού συνέχεια. Αρα αποκλείονται entry level σώματα - Custom κουμπιά για να ρυθμίσω 3-4 βασικούς συνδυασμούς λειτουργιών που χρησιμοποιώ. - Σταθεροποίηση στο σώμα (έστω και 1-2 στοπ) και να έχω επιλογή και για σταθεροποιημένους φακούς - όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δυναμικό εύρος -Αναπτύξιμο σύστημα φακών και δυνατότητα και για επαγγελματικούς φακούς μέσα στο σύστημα αν αργότερα το επιλέξω (δεν θέλω να ξαναμπώ σε σύστημα που δεν έχει φακούς ή που θα διστάζω να επενδύσω σε φακούς επειδή δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο επόμενο ή μεθεπόμενο σώμα που τυχόν θα πάρω) απο εκει και πέρα καλό θα ήταν να έχει ασύρματη συνδεσιμότητα, διπλή κάρτα, μεγάλη μπαταρία, να φορτίζει απευθείας με υποδοχή USB (αλλά όλα αυτά δεν είναι deal breakers αν δεν υπάρχουν) Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα είναι FF ή APS-C ή M43 Δεν με ενδιαφέρουν megapixel αρκεί να μιλάμε για σύγχρονη μηχανή σε advanced η pro σώμα Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου το βίντεο. Θα επαναλάβω, περισσότερο για να γίνει καφενειοκουβεντούλα το ποστ, να δω πως το βλέπει ο καθένας. Ριξε μια ματια στην Olympus 0M-D E-M5 II ( οχι την III)+M.Zuiko 12-40mm 2.8 Pro,...εχει τα περισσοτερα απο αυτα που ζητας νομιζω........κοιταξε και τις Panasonic. 1
DVaderLa Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Snorky.GR είπε Ριξε μια ματια στην Olympus 0M-D E-M5 II ( οχι την III)+M.Zuiko 12-40mm 2.8 Pro,...εχει τα περισσοτερα απο αυτα που ζητας νομιζω........κοιταξε και τις Panasonic. Γιατί όχι την mk iii; 1
Snorky.GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, DVaderLa είπε Γιατί όχι την mk iii; εχει πλαστικο body,και δεν απαγει την εσωτερικη θερμοτητα τοσο γρηγορα και τοσο ευκολα, με οτι αυτο συνεπαγεται..... η MK II me thn MK III , san functies δεν εχουν μεγαλεσ διαφορες...προσωπικα προτιμω τα body απο aluminium+magnesium alloy. η Ε-Μ5 ΙΙ εχει πολυ γρηγορο επεξεργαστη.......αρκετα σημαντικη η διαφορα της τιμης για σταχτες στα ματια( κατ εμενα). 1
highpriest Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 15 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε Ριξε μια ματια στην Olympus 0M-D E-M5 II ( οχι την III)+M.Zuiko 12-40mm 2.8 Pro,...εχει τα περισσοτερα απο αυτα που ζητας νομιζω........κοιταξε και τις Panasonic. Την E-M1 iii θα κοίταζα απο Olympus, όπως και την G9 απο Panasonic. Στις M43 κοιτάζω μόνο pro bodies και μόνο pro φακούς (απο Olympus) ή Leica (απο Panasonic) 2
Snorky.GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, highpriest είπε Την E-M1 iii θα κοίταζα απο Olympus, όπως και την G9 απο Panasonic. Στις M43 κοιτάζω μόνο pro bodies και μόνο pro φακούς (απο Olympus) ή Leica (απο Panasonic) Δεν μπορώ να κοιτάξω μέσα στο πορτοφόλι σου, αλλά επιδη είπες και για τιμή κάτι, σου προτινα την Ε-Μ5 ΙΙ, και με δεύτερη πλάνο σκέψη , το ότι βρίσκεις μια μεγάλη πικοιλια( gia oles tis periptoseis) από φακούς σε πολύ καλές τιμές( μιλάμε μόνο για PRO ). 1 λεπτό πριν, Snorky.GR είπε Δεν μπορώ να κοιτάξω μέσα στο πορτοφόλι σου, αλλά επιδη είπες και για τιμή κάτι, σου προτινα την Ε-Μ5 ΙΙ, και με δεύτερη πλάνο σκέψη , το ότι βρίσκεις μια μεγάλη πικοιλια( gia oles tis periptoseis) από φακούς σε πολύ καλές τιμές( μιλάμε μόνο για PRO ). Αν μπορείς να αγγίξεις την Ε-Μ1 ΙΙΙ....χτύπα την αμέσως, δεν θα το μετανιώσεις. 1
highpriest Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Snorky.GR είπε Δεν μπορώ να κοιτάξω μέσα στο πορτοφόλι σου, αλλά επιδη είπες και για τιμή κάτι, σου προτινα την Ε-Μ5 ΙΙ, και με δεύτερη πλάνο σκέψη , το ότι βρίσκεις μια μεγάλη πικοιλια( gia oles tis periptoseis) από φακούς σε πολύ καλές τιμές( μιλάμε μόνο για PRO ). Πολύ καλά έκανες. Αλλά κοιτάζω και στην αγορά μεταχειρισμένων. 😉 Εχω ενα μικρό παράθυρο χρόνου να περιμένω μπας και παίξει κάποια απο αυτές που έβαλα στο μάτι σε μεταχειρισμένες και καλή τιμή. 1
Snorky.GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, highpriest είπε Πολύ καλά έκανες. Αλλά κοιτάζω και στην αγορά μεταχειρισμένων. 😉 Εχω ενα μικρό παράθυρο χρόνου να περιμένω μπας και παίξει κάποια απο αυτές που έβαλα στο μάτι σε μεταχειρισμένες και καλή τιμή. mpb.de κοίταξες ?......μόλις πριν λίγο παρέλαβα από εκεί τον zuiko 60mm 2.8 macro...τον έχω στα test's τώρα. 1
highpriest Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Snorky.GR είπε mpb.de κοίταξες ?......μόλις πριν λίγο παρέλαβα από εκεί τον zuiko 60mm 2.8 macro...τον έχω στα test's τώρα. Αν δεν βρεθεί κάτι εδώ σε καλή τιμή σε ένα εύλογο διάστημα, εκεί θα καταλήξω. Άλλωστε εκεί πούλησα και το δικό μου κιτ. 😉 Υ.Γ Ο macro που διάλεξες είναι κορυφαίος! Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από highpriest 1
alx301 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 37 minutes ago, highpriest said: Αν δεν βρεθεί κάτι εδώ σε καλή τιμή σε ένα εύλογο διάστημα, εκεί θα καταλήξω. Άλλωστε εκεί πούλησα και το δικό μου κιτ. 😉 Υ.Γ Ο macro που διάλεξες είναι κορυφαίος! Πως ηταν η διαδικασια πωλησης εκει; Σου αρεσε; Κρατήσανε την ιδια τιμη που σου ειχαν ''πει'' μεσω των quote
Snorky.GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, highpriest είπε Αν δεν βρεθεί κάτι εδώ σε καλή τιμή σε ένα εύλογο διάστημα, εκεί θα καταλήξω. Άλλωστε εκεί πούλησα και το δικό μου κιτ. 😉 Υ.Γ Ο macro που διάλεξες είναι κορυφαίος! Ναι ετσι θελω να πιστευω κι εγω.......για να δουμε τι ψαρια πιασαμε. Εδω το 1ο του τεστ Focus Stacking 64X Foto's 2
highpriest Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, alx301 είπε Πως ηταν η διαδικασια πωλησης εκει; Σου αρεσε; Κρατήσανε την ιδια τιμη που σου ειχαν ''πει'' μεσω των quote Ήταν εύκολη η διαδικασία. Γενικά είναι αυτοματοποιημένο το πράγμα. (Σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας και μέχρι να με πληρώσουν είχα το δικαίωμα να αλλάξω γνώμη και να μου στείλουν πίσω το πακέτο δωρεάν. Επίσης τόνισαν πως σε περίπτωση που δεν είναι όπως τους τα έγραψα η κατάσταση του προιόντος, θα μου κάνουν αντιπρόταση τιμής για την αγορά.) Τους έγραψα τι έχω προς πώληση και μου έβγαλαν τιμή σύμφωνα με την κατάσταση που τους είπα πως είναι η μηχανή και οι φακοί. Τα συσκεύασα και ήρθε και τα πήρε η κουριερ. Μέσα σε 2-3 μέρες έστειλαν e-mail πως παρέλαβαν και πως θα τους πάρει 1-2 μέρες να τα ελέγξει τεχνικός και να διαπιστώσει πως η κατάσταση ήταν όντως όπως τα είχα γράψει και για την οποία κατάσταση μου έδωσαν quote. Μετά απο μια μέρα μου έστειλαν μήνυμα πως κατόπιν ελέγχου όντως η κατάσταση ήταν όπως τους έγραψα και άρα ισχύει το quote που μου έδωσαν. Μετα έμεναν τα διαδικαστικά για την κατάθεση χρημάτων. Είχα επίσης την δυνατότητα (στην αρχή της διαδικασίας) αντί για χρήματα να αγόραζα κάποιο μοντέλο απο αυτούς και θα γλύτωνα τα μεταφορικά της αγοράς. Δεν το έκανα, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κάποιο απο τα μοντέλα που ήθελα, εκείνη την στιγμή στο στοκ τους. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από highpriest 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα