Προς το περιεχόμενο

Λειζερ εκτυπωτης βγαζει ατμο κατα την εκτυπωση./Προταση για αγορα πολυμηχανηματος


Ultimategr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα

εχω τον Hp Laser M15a εκτυπωτη και κατα την εκτυπωση βγαζει απο την πανω μερια(εκει που βγαινει το χαρτι) μικρη ποσοτητα ατμου.Ειτε ενα φυλλο εκτυπωσω ειτε παρα πολλα η ποσοτητα του ατμου ειναι ιδια.Εχω δοκιμασει και αλλο τονερ αλλα και διαφορικες μαρκες χαρτιου αλλα το προβλημα παραμενει.Το καλοκαιρι δεν το κανει καθολου,το παραπανω εμφανιζεται τους χειμερινους μηνες.Ψαχνοντας στο google βρηκα οτι ειναι συνηθες φαινομενο για τους λειζερ εκτυπωτες και εχει να κανει με την υγρασια του χωρου/χαρτιου κτλ.

Ακολουθησα τις οδηγιες εδω https://h30434.www3.hp.com/t5/Printers-Archive-Read-Only/smoke-is-coming-out-of-my-laser-jet-1020-plus-printer-along/td-p/1216929 αλλα το προβλημα παραμενει.Επισης διαβασα αυτο https://www.theglobeandmail.com/life/laser-printers-as-bad-as-cigarette-smoke/article20404081/  που με ανησηχυσε.

Το παραπανω φαινομενο συμβαινει και στα πιο ακριβα μοντελα?Μηπως τα πιο ακριβα διαθετουν καποιον ανεμιστηρα εσωτερικα που εξελειφει το παραπανω φαινομενο?

Καποια προταση για αγορα πολυμηχανηματος inkjet ειτε laser* εως 300 ευρω?

*πολυμηχανημα ειτε  εκτυπωτης αρκει να μην εμφανιζει το παραπανω φαινομενο

Επεξ/σία από Ultimategr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτα απ'ολα ηρεμησε, δε θα παθει τιποτα ουτε ο εκτυπωτης ουτε εσυ.

Ο φουρνος του εκτυπωτη δουλευει σε υψηλες θερμοκρασιες (200 βαθμοι) οποτε αν υπαρχει εστω και λιγη υγρασια στο περιβαλλον ειτε στο χαρτι θα δημιουργηθει ατμος. ΔΕΝ ειναι προβλημα αυτο, ειναι φυσιολογικο φαινομενο, οπως βγαινει ατμος απο την κατσαρολα οταν βραζεις νερο. 

Αυτο μπορει να συμβει σε οποιοδηποτε laser μηχανημα, απλα ισως στα μεγαλυτερα να διαχεεται ο ατμος πιο γρηγορα λογω ογκου της συσκευης και να μην ειναι ορατος.

Οσον αφορα το αρθρο περι μικροσωματων γραφιτη, ειναι απο το 2007, αν υπηρχε οντως τοσο σοβαρο θεμα (που δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος, αλλωστε ουτε και οι ερευνες ειναι απολυτες) θα εχει λυθει 15 χρονια μετα. Δε βλεπω καποιο πιθανο τροπο στο να εκτοξευεται σκονη γραφιτη στον αερα του περιβαλλοντος, τα σωματιδια κυκλοφορουν μεσα στο περιβλημα της συσκευης και οταν βγαινουν εξω εχουν ηδη ψηθει πανω στο χαρτι. Η μοναδικη περιπτωση να συμβει αυτο ειναι να μη δουλευει σωστα ο φουρνος και να μην τα ψηνει καλα πανω στο χαρτι, αλλα αυτο θα το καταλαβαινες διοτι θα επιανες το τυπωμενο χαρτι με τα χερια σου και θα μουτζουρωνε.

Οποτε κατα τη γνωμη μου συνεχισε να χρησιμοποιεις τη συσκευη σου κανονικα και μην αγχωνεσαι.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, Ultimategr είπε

εχω τον Hp Laser M15a εκτυπωτη και κατα την εκτυπωση βγαζει απο την πανω μερια(εκει που βγαινει το χαρτι) μικρη ποσοτητα ατμου.

Σου επιβεβαιωνω οτι αυτα που εγραψε ο lector ειναι σωστα. Ειναι υγρασια απο το χαρτι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...