Μακιαβέλλι Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Τα trends τα φτιάχνουν οι νέοι. Οι πολύ νέοι 14-22 ετών θα έλεγα. Εδώ είμαστε μεγαλύτεροι επί των πλείστων. Οι διαμορφωτές των trends δύσκολα μπαίνουν σε forum. Το αν εγώ ή το 90% εδώ μέσα μπαίνει για browsing από το PC ελάχιστη σημασία έχει. Τόσο οι παραπάνω νέοι όσο και οι 50+ χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά κόρον για browsing. Όπως και αυτοί που κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά ή περιμένουν τα μέσα ή είναι μέσα στα μέσα ή κάθονται στον καναπέ τους ή στην τουαλέτα ή μαγειρεύουν. Χάνεις μεν την ευκολία του multitasking του ψηφιακού περιβάλλοντος αλλά κάνεις multitasking σε όλα τα άλλα που δεν απαιτούν 100% focus. Ούτε εγώ θα ανοίξω το PC για browsing πλέον. 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 13 hours ago, Proodevtikos said: Αν βάλει πολιτικά θέματα εδώ θα διπλασιαστεί η κίνηση Θα σας ειδοποιήσουμε.
kostasbm Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 αν μπουν πολιτικά θέματα μπορεί να μπουν 100 αλλά θα φύγουν 300 ....... 1
Conan2046 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Λίγο απ' όλα είναι. Μπαίνουμε λιγότερο από τον υπολογιστή και περισσότερο από τάμπλετ, κινητά οπότε είναι δύσκολο να γράφουμε μεγάλα κείμενα. Υπάρχουν ξενόγλωσσες ιστοσελίδες που μπορείς να βρεις τα πάντα Reddit, Quora κλπ. Υπάρχει μια κυριαρχία των βίντεο, όταν ο άλλος ψάχνει κάτι προτιμάει να βλέπει ένα βίντεο από το να διαβάζει. Τελευταίο που νομίζω δεν έχει αναφερθεί, αλλάζει η κουλτούρα του να προσφέρεις κάτι δωρεάν. Όλο αυτό το θέμα με το Content που οι δημιουργοί περιεχομένου πρέπει να βγάζουν χρήματα έχει αλλοιώσει την αρχική φύση του ίντερνετ όπου ο κόσμος έφτιαχνε ιστοσελίδες, μπλογκ, βίντεο, απαντούσε σε φόρουμ κλπ χωρίς να περιμένει κάποια αμοιβή. Πλέον πολλοί έχουν την προσδοκία του να βγάλουν κέρδος. 2 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Τα fora δεν ξέρω γιατί "πεθαίνουν" (αν και ο @Conan2046επισημαίνει μερικές πολύ σημαντικές παραμέτρους, ιδίως η τελευταία που θίγει), αλλά πραγματικά απορώ με ορισμένους που αναφέρονται σε πρόβλημα συντονισμού τη στιγμή που, σε αυτό το νήμα, έχουν τοποθετηθεί κατά τρόπο περισπούδαστο χρήστες οι οποίοι, εντός των τελευταίων 24 ωρών (μην πάμε παραπίσω, δεν τους συμφέρει καθόλου, γιατί θα πρέπει να αναφερθούμε σε perma bans κτλ.): α) συστηματικά και αδιαφορώντας επιδεικτικά για συντονιστικές παρεμβάσες επιχείρησαν να εκτροχιάσουν νήμα β) δεν έστειλαν ούτε μισή αναφορά για τα υποτιθέμενα προβληματικά νήματα γ) άνοιξαν από πολλαπλό λογαριασμό νήμα για τζέρτζελο, στο οποίο μάλιστα σχολίασαν από το βασικό λογαριασμό, με περισσή σοβαροφάνεια, πως "αυτά τα νήματα τα ανοίγουμε Παρασκευές" δ) αντάλλαξαν ύβρεις και χαρακτηρισμούς με άλλα μέλη, προτιμώντας το ξεκατίνιασμα από μια απλή αναφορά Και διάφορα άλλα... Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Το να πετάς σπόντες ή ευθέως να αμφισβητείς εθελοντές που πασχίζουν εδώ και χρόνια (με μόνο "ευχαριστώ" απειλητικά μηνύματα στα mail τους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο, είναι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη και να αναλογιστείς αν, με τη δική σου συμμετοχή, βοηθάς ή επιτείνεις το πρόβλημα. Τα fora (όπως και η κοινωνία, μικρογραφία της οποίας αποτελλούν) δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Είμαστε όλοι εμείς. Βαυκαλίζονται όσοι νομίζουν πραγματικά (και δεν προσπαθούν απλά να προβοκάρουν) ότι μπορούν 5 ή 10 εθελοντές, που διαθέτουν εδώ μέσα τον ελεύθερο χρόνο τους, να ελέγξουν χιλιάδες ανθρώπους ή, πολύ περισσότερο, τους ενδιαφέρει να υποδύονται το χωροφύλακα. Παρακάλεσα κάτι χτες, σε διπλανό νήμα και με έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια άτομα που έχουν τοποθετηθεί εδώ πέρα για την "κατρακύλα" του διαδικτύου. Άνοιξε ο άλλος νήμα από πολλαπλό λογαριασμό για τζέρτζελο, στο οποίο μάλιστα σχολίασε και με το βασικό του, και μου γράφει εδώ μέσα αναλύσεις επί αναλύσεων και κατά τα άλλα "φταίνε οι συντονιστές που αφήνουν τα τρολάκια". Αν, τώρα, αποφασίσω να δώσω έναν οριστικό αποκλεισμό στο βασικό του, γιατί το δούλεμα και η υποκρισία (θα έπρεπε να) έχουν κάποια όρια, εγώ θα είμαι ο κακός και ο φασίστας και ο μπήξε-δείξε. Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και αναλογιστείτε το ρόλο σας. Το αλάθητο δεν το διεκδικεί κανένας συντονιστής, αλλά αν δεν βοηθούν τα μέλη ή, τουλάχιστον, αφού δεν θέλουν ή δεν μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην επιδεινώνουν την κατάσταση, δεν γίνεται τίποτε. 16 2 1
Conan2046 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, Snoob είπε αλλά πραγματικά απορώ με ορισμένους που αναφέρονται σε πρόβλημα συντονισμού τη στιγμή που, σε αυτό το νήμα, έχουν τοποθετηθεί κατά τρόπο περισπούδαστο χρήστες οι οποίοι, εντός των τελευταίων 24 ωρών (μην πάμε παραπίσω, δεν τους συμφέρει καθόλου, γιατί θα πρέπει να αναφερθούμε σε perma bans κτλ.): Τα fora (όπως και η κοινωνία, μικρογραφία της οποίας αποτελλούν) δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Είμαστε όλοι εμείς. Βαυκαλίζονται όσοι νομίζουν πραγματικά (και δεν προσπαθούν απλά να προβοκάρουν) ότι μπορούν 5 ή 10 εθελοντές, που διαθέτουν εδώ μέσα τον ελεύθερο χρόνο τους, να ελέγξουν χιλιάδες ανθρώπους ή, πολύ περισσότερο, τους ενδιαφέρει να υποδύονται το χωροφύλακα. Δεν το κάνουν από κάποια κακή πρόθεση, απλώς οι περισσότεροι δεν έχουν αίσθηση του πόσο δύσκολο είναι να συντονίζεις ένα φόρουμ και νομίζουν ότι οι συντονιστές είναι συνεχώς από πίσω και παρακολουθούν όλες τις αναρτήσεις. Το λέω από προσωπική εμπειρία ως συντονιστής σε φόρουμ μικρότερης κίνησης που αναρωτιούνται κάποιοι που είναι οι mods γιατί δεν επεμβαίνουν ή που δεν είναι ευχαριστημένοι από τις παρεμβάσεις και πάει λέγοντας ενώ εμείς μπορεί να ασχολούμαστε με την οικογένεια μας, να έχουμε βγει βόλτα και πάει λέγοντας. 1
spirit)earth)aflame Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Πρώτα πήγαν οι περισσότεροι στο FB_ουάου_ας_κατεβάσουμε_και_τα_βρακιά_μας _στον_Ζουκ, κάναμε τα ευχέλαια σε myspace, μετά στα φόρα-όπου επιβίωσαν μόνο οι μεγάλοι, βγήκαν πόσες γενιές που δεν έχουν ιδέα από κοινότητες και ξέρουν μόνο μπλε και άσπρο...ε, μην αναρωτιόμαστε τώρα που πήγαν τα φόρα. Θυσιάστηκαν στο βωμό του φαίνεσθαι, αυτό έγινε. 2
Vlad27 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, Snoob είπε Τα fora δεν ξέρω γιατί "πεθαίνουν"... Απόλυτο δίκιο σε όλα όσα γράφεις. Απορία που μου δημιουργείται, γιατί δεν λέτε ποιοι είναι αυτοί οι λογαριασμοί χρηστών ώστε να απομονώνονται και από την κοινότητα;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Vlad27 είπε Απόλυτο δίκιο σε όλα όσα γράφεις. Απορία που μου δημιουργείται, γιατί δεν λέτε ποιοι είναι αυτοί οι λογαριασμοί χρηστών ώστε να απομονώνονται και από την κοινότητα; Δεν νομίζω πως θα λυθεί το οτιδήποτε έτσι (παρότι είναι αλήθεια πως κατά καιρούς ορισμένοι εννοούν να με βάζουν σε πειρασμό). Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε όλοι πως το περιεχόμενο και το ύφος και το κλίμα το φτιάχνουμε εμείς. Παράδειγμα, έστω ότι ανοίγει ένα σαχλό νήμα. Γιατί να το κοροϊδέψεις; Αν ο χρήστης που το άνοιξε το έκανε για να τρολάρει, τον βοηθάς να πετύχει το στόχο του, επιτρέπεις στον εαυτό σου να μετατραπεί σε εργαλείο του. Αν, πάλι, το άνοιξε γιατί βλέπει κάποια πράγματα με εφιαλτική αφέλεια, σε τι ακριβώς τον βοηθάς να καταλάβει το λάθος του, κοροϊδεύοντάς τον; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πεις, "δεν αξίζει το χρόνο μου, προσπερνάω"; Να πω, εντωμεταξύ, πως στάλθηκε κάποια αναφορά, μεσολάβησε επαρκές διάστημα (όχι να στέλνουμε αναφορά ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα και να περιμένουμε αντίδραση στα... 10 λεπτά πριν πιάσουμε την καζούρα) και δεν υπήρξε αντίδραση, να το δικαιολογήσω κάπως. Τίποτε, με τη μία καζούρα και ειρωνεία. Οκ, κάνουν λάθη οι συντονιστές. Βοηθείστε τους. Κι αν δεν θέλετε να τους βοηθήσετε, μην τους δυσκολεύετε. 9
cabdik Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, Snoob είπε Τα fora δεν ξέρω γιατί "πεθαίνουν" (αν και ο @Conan2046επισημαίνει μερικές πολύ σημαντικές παραμέτρους, ιδίως η τελευταία που θίγει), αλλά πραγματικά απορώ με ορισμένους που αναφέρονται σε πρόβλημα συντονισμού τη στιγμή που, σε αυτό το νήμα, έχουν τοποθετηθεί κατά τρόπο περισπούδαστο χρήστες οι οποίοι, εντός των τελευταίων 24 ωρών (μην πάμε παραπίσω, δεν τους συμφέρει καθόλου, γιατί θα πρέπει να αναφερθούμε σε perma bans κτλ.): α) συστηματικά και αδιαφορώντας επιδεικτικά για συντονιστικές παρεμβάσες επιχείρησαν να εκτροχιάσουν νήμα β) δεν έστειλαν ούτε μισή αναφορά για τα υποτιθέμενα προβληματικά νήματα γ) άνοιξαν από πολλαπλό λογαριασμό νήμα για τζέρτζελο, στο οποίο μάλιστα σχολίασαν από το βασικό λογαριασμό, με περισσή σοβαροφάνεια, πως "αυτά τα νήματα τα ανοίγουμε Παρασκευές" δ) αντάλλαξαν ύβρεις και χαρακτηρισμούς με άλλα μέλη, προτιμώντας το ξεκατίνιασμα από μια απλή αναφορά Και διάφορα άλλα... Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Το να πετάς σπόντες ή ευθέως να αμφισβητείς εθελοντές που πασχίζουν εδώ και χρόνια (με μόνο "ευχαριστώ" απειλητικά μηνύματα στα mail τους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο, είναι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη και να αναλογιστείς αν, με τη δική σου συμμετοχή, βοηθάς ή επιτείνεις το πρόβλημα. Τα fora (όπως και η κοινωνία, μικρογραφία της οποίας αποτελλούν) δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Είμαστε όλοι εμείς. Βαυκαλίζονται όσοι νομίζουν πραγματικά (και δεν προσπαθούν απλά να προβοκάρουν) ότι μπορούν 5 ή 10 εθελοντές, που διαθέτουν εδώ μέσα τον ελεύθερο χρόνο τους, να ελέγξουν χιλιάδες ανθρώπους ή, πολύ περισσότερο, τους ενδιαφέρει να υποδύονται το χωροφύλακα. Παρακάλεσα κάτι χτες, σε διπλανό νήμα και με έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια άτομα που έχουν τοποθετηθεί εδώ πέρα για την "κατρακύλα" του διαδικτύου. Άνοιξε ο άλλος νήμα από πολλαπλό λογαριασμό για τζέρτζελο, στο οποίο μάλιστα σχολίασε και με το βασικό του, και μου γράφει εδώ μέσα αναλύσεις επί αναλύσεων και κατά τα άλλα "φταίνε οι συντονιστές που αφήνουν τα τρολάκια". Αν, τώρα, αποφασίσω να δώσω έναν οριστικό αποκλεισμό στο βασικό του, γιατί το δούλεμα και η υποκρισία (θα έπρεπε να) έχουν κάποια όρια, εγώ θα είμαι ο κακός και ο φασίστας και ο μπήξε-δείξε. Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και αναλογιστείτε το ρόλο σας. Το αλάθητο δεν το διεκδικεί κανένας συντονιστής, αλλά αν δεν βοηθούν τα μέλη ή, τουλάχιστον, αφού δεν θέλουν ή δεν μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην επιδεινώνουν την κατάσταση, δεν γίνεται τίποτε. σωστα και ωραια και κατανοητα ολα αυτα. αλλα να κανω μια ερωτηση.......... υπαρχουν κανονες στο φορουμ? αν υπαρχουν, τηρουνται? αν εγω κανω-γραψω κατι που καταπατα εναν κανονα, θα υπαρξει τιμωρια? ή οχι..., με το φοβο οτι αν αρχισουμε τις "τιμωριες", θα φυγουν ολοι απο το φορουμ και θα υπαρξει πτωση της κινησης, και ο,τι αλλες επιπτωσεις εχει αυτο? απλα ερωτω..... Γενικοτερα, δεν μου φαινεται τιποτα περιεργο πλεον, γιατι και τα φορουμ ειναι ενας αντικατοπτρισμος της κοινωνιας μας. οπως συμπεριφερομαστε εξω, ετσι συμπεριφερομαστε (και ισως και χειροτερα) κι εδω μεσα. εχει μειωθει παρα πολυ ο σεβασμος προς τον "συνομιλητη" μας, ακομα κι αν ειμαστε αντιθετοι σε αυτα που λεει. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, cabdik είπε [...] αλλα να κανω μια ερωτηση.......... υπαρχουν κανονες στο φορουμ? αν υπαρχουν, τηρουνται? αν εγω κανω-γραψω κατι που καταπατα εναν κανονα, θα υπαρξει τιμωρια? ή οχι..., με το φοβο οτι αν αρχισουμε τις "τιμωριες", θα φυγουν ολοι απο το φορουμ και θα υπαρξει πτωση της κινησης, και ο,τι αλλες επιπτωσεις εχει αυτο? απλα ερωτω..... [...] Γενικά, και πάντοτε ανάλογα με τη βαρύτητα της ενέργειας που προκαλεί παρέμβαση συντονιστή, προσπαθούμε οι παρατηρήσεις/αποκλεισμοί να είναι η τελευταία λύση. Το insomnia έχει αποδείξει διαχρονικά και έμπρακτα πως την "επισκεψιμότητα" δεν τη βλέπει με στενούς όρους. Γι' αυτό και περιόρισε πολύ τα Αθλητικά (που είχαν μεγάλη κίνηση, clicks κτλ.) και είχε πάντοτε πολύ αυστηρή στάση απέναντι στις πολιτικές συζητήσεις. Επίσης, βούληση του insomnia είναι να αντιμετωπίζονται όλοι οι χρήστες ως ώριμα και λογικά άτομα. Γι' αυτό και δημιουργήθηκαν, λ.χ., τα clubs, όπου η ευθύνη για το περιεχόμενο και το συντονισμό των εκεί συζητήσεων περνά, σε σημαντικό βαθμό, στους δημιουργούς τους και στα μέλη. Από εκεί και πέρα, οι όροι χρήσης εφαρμόζονται κατά την κρίση των συντονιστών. Ό,τι απορίες ή ενστάσεις υπάρχουν επ' αυτού, για συγκεκριμένα περιστατικά, με προσωπικό μήνυμα ή απευθείας τις ενστάσεις σας στο [email protected] Ως γενική αρχή, ισχύουν αυτά που προανέφερα. 1
Kostasspil Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Να μπείτε εδώ να διαβασετε απαντησεις, για να καταλάβετε γιατι στα φόρα θα ανοίγουν πλέον μόνο θέματα για χαβαλέ και τίποτα σοβαρό που αξίζει συζήτηση.
thn Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 δεν νομιζω ότι είπε έστω και ένας σε αυτό το θέμα ότι η δουλειά ενος mod είναι έυκολη ή λίγη. Το ακριβώς αντίθετο. Αν όμως περιμένεις να είναι σε τάξη οι χρήστες απο μόνοι τους (ακα πάω με τον σταυρό στο χερι) πραγματικά θα έλεγα ότι πατας σε σύννεφο. Η λύση σε αυτό είναι πραγματικά μία και ονομάζεται συντονισμός. Το αν δεν υπάρχει χρόνος ή κόσμος ή όρεξη για αυτό δεν καταργεί την αναγκαιότητα του να επιβάλεται. Συνεχίζω να επιμένω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το φατσοβιβλίο, τα κινητά ή ότι άλλο, αλλά η τοξικότητα. Πολλά φόρα όταν το κατάλαβαν ήταν ήδη στο point of no return. δεν μιλάμε για χρόνο παραμονής σε ένα φορα αλλά για λιγότερο κόσμο. Θα μπείς να διαβασεις συζητήσεις ή να τις ακούσεις και μπορεί να πάρεις μέρος (σε λιγότερο χρόνο παραμονής λόγω facebook, twitter και ότι άλλο) αλλα όταν αρχίσεις να βλέπεις flaming, raging, μετρήματα μεγέθους........
Backpacker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Τα μόνο φόρουμ που έχουν ξεμείνει στην Ελλάδα ουσιαστικά είναι το Insomnia..αν και σε σχέση με το μέγεθος του και τα μέλη του δεν έχει την "κινηση" που είχε πριν καποια χρονια. Και το άλλο ειναι το bourdela.com για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν μπορούν να φτιάξουν τετοια γκρουπ στο φβ γιατί εκεί παίζουν πραγματικά προφιλ και στοιχεία και όχι η ανωνυμία που επιβάλλεται για τέτοιου είδους "δραστηριότητες" 1
pigeon Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Πλειάδα επικρατέστερων απόψεων και επιχειρημάτων για τους λόγους παρακμής/κλεισίματος των (άλλων) fora, εμείς κατορθώσαμε να περιορίσουμε το νήμα στις δυσκολίες του εθελοντικού έργου του (εδώ) διαχειριστή. Γιατί τόση ενδοσκόπηση και αυτοαναφορικότητα; Εδώ, όλα είναι καλώς καμωμένα, γνώμη μου. Εντούτοις στην (30+χρονη) συμμετοχή μου σε fora/ομάδες/chatgroups/newsgroups έχω διαπιστώσει πως όσα παρήκμασαν λόγω διαχειριστικών αγκυλώσεων, έχουν κοινά χαρακτηριστικά και δεν περιορίζονται στη χώρα ή στο θέμα. Εχω συλλέξει τις εξής κατηγορίες ..φρούτων: 1. Συντονιστές που κατάφεραν να σκοτώσουν το forum τους γιατί θεωρούσαν τους εαυτούς τους θεματοφύλακες (ως και ημίθεους) κάποιας θεματικής ενότητας: υπολογιστές, λογοτεχνία, gaming, δίαιτα, μαγειρική. Συνήθως πρόκειται για κοινά ψώνια με παρωπίδες που χειροκροτούνται από το λαό (τους), η άγνοιά τους επί του θέματος κρύβεται επιμελώς πίσω από διαγραφές σχολίων για να διαμορφωθεί μια όμορφη -αλλά virtual- εικόνα. Οι δρόμοι εκεί ήταν δυο, ή "έχει δίκιο ο συντονιστής" ή πέφτει το κυνήγι της αλεπούς κι όσο/όποιοι αντέξουν. Λογικό είναι όπου δεν υπάρχουν πρόθυμοι κλακαδόροι είναι δύσκολο ένα τέτοιο forum να επιβιώσει. 2. Συνηθισμένη περίπτωση είναι οι συντονιστές με ιδεολογικές ατζέντες κι όσοι έχουν αναλάβει το promo συγκεκριμένων εταιριών. Προφανώς εδώ ο εθελοντισμός πάει περίπατο, τα πράγματα είναι απλά, ή θα συμφωνείς με την επικρατούσα άποψη (του συντονιστή) ή θα φύγεις. Αρα, μόλις περάσει το hype της μόδας/ιδεολογίας/προιόντος, το forum θα περάσει στην αιωνιότητα. 3. Τρίτη περίπτωση αρκετά συχνή είναι η ανάγκη για επιβολή εξουσίας. Εδώ ο συντονιστής ντύνεται ο αγαπημένος εποπ λοχίας που είχαμε στο στρατό, φωνάζει σε όλους και κόβει κλήσεις δεξιά κ αριστερά. Σημασία έχει η επιβολή του νόμου, όλοι είναι παράνομοι, όλοι έχουν έρθει να του χαλάσουν το forum κι αυτός ως άλλος Πρέκας πίσω από την πολεμίστρα φωνάζει "ελάτε να το πάρετε!". Στο τέλος μετράει τους σημερινούς ψάρακες στο ποινολόγιο και πάει ευτυχισμένος για ύπνο. Το λυπηρό γεγονός εδώ: όσο πιο μορφωμένος και σπιρτόζος ο συντονιστής, τόσο μεγαλύτερο το καραβανιλίκι (pardon my french). Μα πόσους χρήστες να κρατήσεις έτσι και για πόσο; 4. Τέταρτη περίπτωση, συχνή τελευταία και συγγενής με την αποπάνω, είναι ο συντονιστής Ηρακλής Πουαρώ. Εχει πραγματική φωλιά στα fb groups με τέτοιους. Γι'αυτόν όλοι οι χρήστες κάτι κρύβουν, έχουν τριπλά ακάου, έχουν μποτ, έχουν τσιπάκι και είναι ανεμβολίαστοι πράκτορες του εωσφόρου. Λειτουργεί σαν ντετέκτιβ παρακολουθώντας χρήστες και τους θυμίζει συχνά-πυκνά την παλιά "ύποπτη" συμπεριφορά τους (όπου συνήθως πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας τους ή στην καλύτερη ένα τελειωμένο assuming ωσαν την κουτσομπόλα γειτόνισσα που βγάζει αποκλειστικές ιστορίες από το στομάχι της). Επιχειρήματα και απτές αποδείξεις είναι σαν το μετρό της Θεσ/νίκης, δεν υπάρχουν. Ειναι έτσι επειδή αφού. Εντάξει, η περίπτωση εδώ είναι πιο γραφική από τα Μετέωρα και η ομάδα που συντονίζει θα αναγκαστεί να κλείσει σε "λίγους και καλούς που μιλάνε την ίδια γλώσσα" (echo chamber). 5. Πέμπτος είναι ο συντονιστής που κατάπιε το στραγάλι. Ευθεία αναφορά στο γνωστό "κοράκι" των γηπέδων, βλέπει φάουλ μόνο όταν θέλει ο πρόεδρος της ομάδας. Αυτό το μαργαριτάρι της συντονιστικής πινακοθήκης έχει πάρει τους κανόνες αγκαλιά, τους παπαγαλίζει, τους ξερνάει παντού σαν τα αποφθέγματα αρχαίων Ελλήνων, αλλά φυσικά δεν τους εφαρμόζει. Διορθώνω, τους εφαρμόζει μόνο στους "άλλους", όπου "εμείς" είναι the klika και οι "αλλοι" είναι κάτι ταλαίπωροι ρομαντικοί που περιμένουν δικαιοσύνη από ιντριγκαδόρους που μυρίζουν καμαρίλα σε κάθε ανάρτησή τους. Πιο πολλά γράφονται ιδιωτικά από πίσω παρά δημόσια. Ψυχοφθόρα κατάσταση για όλους, εντέλει. Είναι σπάνια κατηγορία πλέον γιατί στις κλίκες του παλιού καλού καιρού έχει πέσει παντόφλα από τη νέα γενιά που τους πήρε χαμπάρι (ευτυχώς!). Κανα-δυο που είχα φίλους (τρομάρα μου) έχουν μεταλλαχθεί σε γυμνοσάλιαγκες promoters, βλέπε (2). Κι αυτά τα fora έχουν μετεξελιχθεί σε κλειστά fb group. 6. Κατ' εξαίρεση θα προσθέσω τον συντονιστή που έχω συναντήσει σχεδόν παντού και είναι ο απειλούμενος, ο φοβικός. Αυτός που ξέρει λίγα και αναγκάζεται να κάνει κουμάντο σε χρήστες που ξέρουν περισσότερα, απειλείται η ύπαρξή του και αντιδρά σπασμωδικά. Μοιάζει με την περίπτωση (1) αλλά με μια διαφορά: δεν είναι εγγενώς κακός άνθρωπος, βρέθηκε σε λάθος θέση. Τον έβαλα εδώ γιατί αν ο φίλος μας την ψυλλιαστεί και συνεργαστεί με χρήστες που εμπιστεύεται, θα γίνει ωραίος μάστορας. Αν όχι, θα γίνει ένας ακόμα κακός λοχίας με κόμπλεξ, οπότε βλέπε το (3) και από δω πάνε κι οι άλλοι. Αυτά τα κάμποσα, ελπίζω να διαβαστούν με ανοικτό το αισθητήριο του χιούμορ και καλό είναι να θυμόμαστε όλοι πως ο "συντονιστής" είναι μια συνομολογημένη ιδιότητα, κάποιος που όλοι χρειαζόμαστε, αλλά δεν υπάρχει σχολή που πιστοποιεί την αξία του, ούτε η εξουσία του πηγάζει από το νόμο. Και οι κρίνοντες κρίνονται. 😉 4 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις