Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, The_Judas είπε

όποιος περιμένει να μορφωθεί για παράδειγμα σε ιστορικα θέματα απο το Google... είναι πολύ γελασμενος. το ίντερνετ είναι γεμάτο χαμηλού επιπέδου μη επιστημονικο περιεχόμενο, εκτός απο την περίπτωση που έχεις συνδρομή σε πανεπιστήμια.

Πάλι καλά που το διευκρινήσατε. Αλλιώς ένα χρόνο τώρα θα είμασταν εκτός οι φοιτητές, αφού οι φυσικές βιβλιοθήκες ήταν κλειστές.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

η απάντηση είναι "social media". Δυστυχώς όλοι μπαίνουν πλέον εκεί και έχουν μείνει στην αφανεία πλέον τα φορά παρόλο που για μένα είναι πολύ πιο ενημερωτικα και χρήσιμα.

Είμαι γραμμένος και σε γκρουπ του fb αλλά δεν με ενθουσιάζουν.

Συνήθως ο καθένας ποσταρει ότι θέλει για αυτοπροωθηση και κανένας δεν απαντά σοβαρά σε τίποτα και τα πάντα χάνονται σε ένα τεράστιο σωρο απο συνεχή posts

Πολύ σωστά. Τα γκρουπ δε μπορούν να συγκριθούν με τα φόρουμ ως προς την οργανωση και την ταξινομηση των πληροφοριων/κατηγοριων/συζητησεων.

Ειναι ενα κατεβατο απο συνεχη ποστ, τα οποια συνηθως επαναλαμβανονται ως προς το περιεχομενο μεσα στο ιδιο γκρουπ. Πχ στο γκρουπ Ελληνες στο Μαντσεστερ μπορει να γραφονται 500 ποστ το χρονο του τυπου: "Μου προτειναν δουλεια με 2000 λιρες. Φτανουν για το κοστος ζωης της πολης" η "Ποιες ειναι οι πιο ασφαλεις περιοχες στην πολη" κλπ

Στα φορουμ αντιθετα υπαρχει καλη οργανωση και ευκολη ευρεση των κατηγοριων και θεματων και αναγνωση συζητησεων ακομα και πολλα χρονια πριν απλα με 3 κλικ

• Like 5
Δημοσ.
3 minutes ago, The_Judas said:

Σε ορισμένα θέματα το Google δεν είναι σωστός σύμβουλος ενώ σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι "αφού το γκουγκλαρα και μου το βγάζει είναι αλήθεια".

Ειδικά στην Ελλάδα (αλλά και όχι μόνο) είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο σε λήμματα /εγκυκλοπαίδειες/ιστορικές γνώσεις.

όποιος περιμένει να μορφωθεί για παράδειγμα σε ιστορικα θέματα απο το Google... είναι πολύ γελασμενος. το ίντερνετ είναι γεμάτο χαμηλού επιπέδου μη επιστημονικο περιεχόμενο, εκτός απο την περίπτωση που έχεις συνδρομή σε πανεπιστήμια.

To internet έχει τα πάντα. Από σκουπίδια μέχρι peer-reviewed jourrnals. Στο χέρι του καθενός (και στο μυαλό που κουβαλάει) είναι να διαχωρίσει την αξιόπιστη πληροφορία με την άχρηστη και επίσης του που (και πως) θα ψάξει. Δυστυχώς -καλώς ή κακώς- θα πρέπει να ξέρει και πολύ καλά αγγλικά επίσης.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, archer100 είπε

Πολύ σωστά. Τα γκρουπ δε μπορούν να συγκριθούν με τα φόρουμ ως προς την οργανωση και την ταξινομηση των πληροφοριων/κατηγοριων/συζητησεων.

Ειναι ενα κατεβατο απο συνεχη ποστ, τα οποια συνηθως επαναλαμβανονται ως προς το περιεχομενο μεσα στο ιδιο γκρουπ. Πχ στο γκρουπ Ελληνες στο Μαντσεστερ μπορει να γραφονται 500 ποστ το χρονο του τυπου: "Μου προτειναν δουλεια με 2000 λιρες. Φτανουν για το κοστος ζωης της πολης" η "Ποιες ειναι οι πιο ασφαλεις περιοχες στην πολη" κλπ

Στα φορουμ αντιθετα υπαρχει καλη οργανωση και ευκολη ευρεση των κατηγοριων και θεματων και αναγνωση συζητησεων ακομα και πολλα χρονια πριν απλα με 3 κλικ

Ναι, δεν έχεις δει την οργάνωση εδώ π.χ. που ανοίγουν 100 θέματα τον μήνα για το freedom pass;

Δεν κάνει το φορουμ ή το fb την οργάνωση μόνο του, χρειάζεται και οι χρήστες να κάνουν μια μικρή προσπάθεια.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, NT1G said:

Ναι, δεν έχεις δει την οργάνωση εδώ π.χ. που ανοίγουν 100 θέματα τον μήνα για το freedom pass;

Δεν κάνει το φορουμ ή το fb την οργάνωση μόνο του, χρειάζεται και οι χρήστες να κάνουν μια μικρή προσπάθεια.

Θέμα moderation είναι αυτό.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
9 λεπτά πριν, NT1G είπε

Το λέει και ο @Snoob: "μην απαντάτε σε τέτοια θέματα. Στείλτε αναφορά και γράψτε σχετικά 2-3 πράγματα."

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Εκτός απο εδώ εγώ ειμαι και στο modelclub.gr και η αλήθεια ειναι οτι τα τελευταία χρόνια η συμμεροχή εχει πέσει πολυ, αλλα δεν ειναι και μηδενική.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

απλη απαντηση.τα εφαγε το ινσομνια αφου εδω εχουμε τεχνικους,γιατρους, επενδυτες,μεντιουμ και ολες τις ειδικοτητες σε ολα τα επιπεδα.ξερουμε τα παντα.ουτε το google δεν ρωτανε ποια.κατευθειαν θεμα στο ινσομνια για εγκυρα αποτελεσματα.

....παίζει να έχουν μαζευτεί εδώ μέσα οι περισσότεροι Έλληνες ταξιτζήδες όλης της Ελλάδας....

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Nabuko said:

Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε

δυστυχως

2 minutes ago, tarantules said:

....παίζει να έχουν μαζευτεί εδώ μέσα οι περισσότεροι Έλληνες ταξιτζήδες όλης της Ελλάδας....

σωστος.και αυτοι ξερουν τα παντα.εμπειρια ζωης ολη μερα στο ταξι

Δημοσ.

Πάντως στο κομμάτι των "γιατρών" τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα.

Είναι άλλο πράγμα να συζητάς για μια πάθηση πχ έχω διαγνωστεί με το Χ και παίρνω αυτό και νιώθω έτσι όπου ο ασθενής θέλει απλά να μιλήσει για το πως νιώθει χωρίς να ψάχνει αγωγή, άλλη διάγνωση κτλ. Όπως θα πιάσω εγω τον φιλο μου και θα "κουβεντιάσουμε".

Είναι άλλο πράγμα να λες έχω αυτό αυτό και αυτό και να απαντάνε α ναι το είχε και το χαμστεράκι μου, πάρε την τάδε αντιβίωση για τόσες μέρες και θα γίνεις καλά.

Επίσης δεν πάμε για τα πάντα στο γιατρό. Ασχέτως covid πχ, με το που λες α έχω πονόλαιμο και θα σου πουν πιες ένα τσάι, πάρε παρακεταμόλη με ψευδοεφεδρίνη (δεν λεω το εμπορικο σκευασμα) που δε θέλει συνταγή επίσης δεν ξεφεύγει το θέμα κατ'εμέ.

Απλά η πιο safe γραμμή για το φόρουμ, τους διαιχειριστές και τον ασθεή είναι να λες πήγαινε στον γιατρο και να κλειδώνεις το θέμα.

Δημοσ.
1 minute ago, Michelanjelo said:

Είναι άλλο πράγμα να συζητάς για μια πάθηση πχ έχω διαγνωστεί με το Χ και παίρνω αυτό και νιώθω έτσι όπου ο ασθενής θέλει απλά να μιλήσει για το πως νιώθει χωρίς να ψάχνει αγωγή, άλλη διάγνωση κτλ. Όπως θα πιάσω εγω τον φιλο μου και θα "κουβεντιάσουμε".

Είναι άλλο πράγμα να λες έχω αυτό αυτό και αυτό και να απαντάνε α ναι το είχε και το χαμστεράκι μου, πάρε την τάδε αντιβίωση για τόσες μέρες και θα γίνεις καλά.

Επίσης δεν πάμε για τα πάντα στο γιατρό. Ασχέτως covid πχ, με το που λες α έχω πονόλαιμο και θα σου πουν πιες ένα τσάι, πάρε παρακεταμόλη με ψευδοεφεδρίνη (δεν λεω το εμπορικο σκευασμα) που δε θέλει συνταγή επίσης δεν ξεφεύγει το θέμα κατ'εμέ.

Απλά η πιο safe γραμμή για το φόρουμ, τους διαιχειριστές και τον ασθεή είναι να λες πήγαινε στον γιατρο και να κλειδώνεις το θέμα.

Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές ούτε σκληροί δίσκοι ούτε αυτοκίνητα. Το trial and error λειτουργεί διαφορετικά. Οπότε για ιατρικά θέματα καλώς δεν δίνονται οδηγίες εξ' αποστάσεως και χωρίς πλήρη γνώση του ιστορικού. Είναι τελειώς διαφορετικό να υπάρχει ένα forum όπου συγκεντρώνονται άτομα με διαφορες ασθένειες (ψυχικές και μη) και να συζητάνε μεταξύ τους περισσότερο για το κομμάτι της συμπαράστασης. Όχι συμβουλευτικά φυσικά "παρέ αυτό, πάρε εκείνο, ο μπατζανάκης μου είχε το τάδε και πήρε το άλλο τάδε και γιατρεύτηκε" και άλλα τέτοια χαζά και επικίνδυνα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε

Είσαι λάθος,τελεία και παύλα.

Σε θέματα υγείας ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΑ.

ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ.

• Like 8
Δημοσ.

1. Τοξικές κοινότητες, κλίκες, μηδενική σοβαρότητα.
2. Echo chambers μέχρι θανάτου.
3. Διαχειριστές-promoters της δικής τους άποψης/μάρκας/ιδεολογίας κτλ.

Με όποια σειρά προτεραιότητας θέλετε.

• Like 2
  • Thanks 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...