Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 10+ χρόνια έβλεπες τα πάντα, για μοτοσικλέτες, για μουσική, για υπολογιστές μέχρι και τα 2 fan club της Δέσποινας Βανδή.. Τώρα βασικά είναι το insomnia που πραγματικά είναι ζωντανό και κάποια άλλα που με όρους ιατρικής θα τα χαρακτήριζα διασωληνομένα. Ταυτόχρονα βλέπω ότι υπάρχουν ερωτήσεις από χρήστες σε αυτά που κλασικά δεν παίρνουν απάντηση (με κορυαίο παράδειγμα το greekmeds). Και δεν ξέρω γιατί. πχ στο φβ δεν μπορείς τόσο εύκολα να ρωτήσεις όσο σε ενα φορουμ.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 minutes ago, Michelanjelo said:

Πριν 10+ χρόνια έβλεπες τα πάντα, για μοτοσικλέτες, για μουσική, για υπολογιστές μέχρι και τα 2 fan club της Δέσποινας Βανδή.. Τώρα βασικά είναι το insomnia που πραγματικά είναι ζωντανό και κάποια άλλα που με όρους ιατρικής θα τα χαρακτήριζα διασωληνομένα. Ταυτόχρονα βλέπω ότι υπάρχουν ερωτήσεις από χρήστες σε αυτά που κλασικά δεν παίρνουν απάντηση (με κορυαίο παράδειγμα το greekmeds). Και δεν ξέρω γιατί. πχ στο φβ δεν μπορείς τόσο εύκολα να ρωτήσεις όσο σε ενα φορουμ.

απλη απαντηση.τα εφαγε το ινσομνια αφου εδω εχουμε τεχνικους,γιατρους, επενδυτες,μεντιουμ και ολες τις ειδικοτητες σε ολα τα επιπεδα.ξερουμε τα παντα.ουτε το google δεν ρωτανε ποια.κατευθειαν θεμα στο ινσομνια για εγκυρα αποτελεσματα.

• Like 21
  • Thanks 6
  • Confused 2
Δημοσ.

Ίσως τα βίντεο του YouTube λύνουν αρκετές απορίες σε πολλά και διάφορα θέματα καθώς και (εκτός των σχολίων κάτω από τα βίντεο) τα live stream, όπου μπορεί να γίνει live συζήτηση του ενδιαφερόμενου.

Ίσως πάλι κάποια μέλη των φόρουμ δεν αντέχουν το troll που κάνουν άλλα μέλη και τα εγκαταλείπουν ή κάποια μέλη που γενικά δεν συμμορφώνονται (δεν τους αρέσουν) με τους κανόνες του φόρουμ, οπότε είτε φεύγουν εκουσίως είτε τους επιβάλλονται ban από τους mods. 

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε

Πιστεύω πως μεγάλο ρόλο έχουν παίξει τα πολύ μεγάλα σόσιαλ, facebook (ειδικά τα γκρουπ έχουν κάνει τεράστια "ζημιά"), insta, twitter και κάποια μεγάλα φόρουμ όπως reddit, discord, quora κλπ ειδικά για όσους ξέρουν καλά αγγλικά. Επίσης, κάτι άλλο που έχει παίξει μεγάλο ρόλο είναι ότι έχει γίνει πλέον εφικτή η χρήση streaming από οπουδήποτε και οποτεδήποτε οπότε ο μέσος χρήστης μοιράζει πλέον το χρόνο που έχει ανάμεσα σε διάφορα μεγάλα φόρουμ και βίντεο πλατφόρμες όπως youtube, tik tok, κλπ απομένοντας έτσι ελάχιστος χρόνος για μικρότερα φόρουμ. Τέλος, όσοι είναι παλιοί σε φόρουμ, αισθάνονται ένα είδος κορεσμού, βλέποντας ότι όλα πλέον έχουν συζητηθεί πολύ, από κοινωνικά-οικονομικά-φιλοσοφικά θέματα μέχρι απλά θέματα καθημερινότητας και πιο εξειδικευμένα. Κάποιοι άλλοι έχουν αδικηθεί, μπαναριστεί, έχοηυν βαρεθεί να τσακώνονται κλπ όπως αναφέρει και ο φίλος πιο πάνω και έχουν απομακρυνθεί. Είναι μεγάλο ποσοστό και αυτή η κατηγορία.

Αυτό που απομένει σε κάποια μικρά φόρουμ, είναι κάποια συγκεκριμένα νήματα με ιδιαίτερο περιεχόμενο και χαρακτήρα, που τα καθιστά αναντικατάστατα. 

Με την ευκαιρία, να σας προσκαλέσω στο δικό μου φόρουμ που έχει ανανεωθεί πριν μερικές μέρες.

https://www.grbusinessforum.com/index.php

Δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο, ο στόχος μου είναι να δημιουργηθούν και να διατηρηθούν 2-3 σημαντικά νήματα, που όμοια δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, για να γίνεται καθημερινή κουβεντούλα, όπως πχ "Λιανικό Εμπόριο-Καταστήματα" για τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους, όπως και "Τουρισμός στην Ελλάδα - Γενικά"

Σαφώς και δεν περιμένω τεράστια επισκεψιμότητα αυτήν την εποχή, αλλά πιστεύω πως 2-3 νήματα ειδικού ενδιαφέροντος, είναι ικανά να διατηρήσουν οποιοδήποτε φόρουμ "ζωντανό" για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο κάνω και εγώ ως χρήστης, σε άλλα φόρουμ, μπαίνω δηλαδή για 2-3 πολύ συγκεκριμένα νήματα.

Ωστόσο ακόμα και αυτήν την εποχή υπάρχουν κάποια φόρουμ στην Ελλάδα πουθ κρατιούνται ζωντανά, παρά το ότι είμαστε μικρός πληθυσμός οι ελληνόφωνες. Περα απο το insomnia υπαρχουν και αρκετά ακόμη που έχουν αρκετή κίνηση, πχ capital, auto-moto, το γνωστό αντρικό, taxheaven, mixanikos, κλπ

Τέλος να προσθέσω πως μεγάλο κομμάτα από την πίτα, έχουν κερδίσει σαιτ τύπου protothema, κλπ που δεν είναι φόρουμ καθαυτά, αλλά παρέχουν τη δυνατότητα συζήτησης κάτω από τις ειδήσεις.

20 λεπτά πριν, poulinos είπε

απλη απαντηση.τα εφαγε το ινσομνια αφου εδω εχουμε τεχνικους,γιατρους, επενδυτες,μεντιουμ και ολες τις ειδικοτητες σε ολα τα επιπεδα.ξερουμε τα παντα.ουτε το google δεν ρωτανε ποια.κατευθειαν θεμα στο ινσομνια για εγκυρα αποτελεσματα.

Μην το γελάς. Στις μισές αναζητήσεις που κάνω στο google, βάζω μέσα και το insomnia για να με βγάλει κατευθείαν εδώ που ξέρω πως είναι από τα λίγα, ίσως το μοναδικό μέρος που μπορεί να έχει συζητηθεί κάτι 

πχ "φασαρία γείτονας insomnia"  "αφεντικό δε με πληρώνει insomnia" "καθυστέρηση απάντησης από Δημο insomnia" κλπ 😄

Επεξ/σία από archer100
  • Like 3
Δημοσ.

Είναι πιο εύκολο να ρωτήσει κάποιος στο fb. Υπάρχει κόσμος που πέρα από fb δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο στο pc/κινητό.

Πχ αναζήτηση, εγγραφή σε φόρουμ, νέο θέμα κτλ. Κάποιος τους έχει κάνει ένα λογαριασμό στο fb και όλα γίνονται από εκεί...

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι πιο εύκολο να ρωτήσει κάποιος στο fb. Υπάρχει κόσμος που πέρα από fb δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο στο pc/κινητό.

Πχ αναζήτηση, εγγραφή σε φόρουμ, νέο θέμα κτλ. Κάποιος τους έχει κάνει ένα λογαριασμό στο fb και όλα γίνονται από εκεί...

καποιοι νομίζουν ότι το FB είναι το internet.Oλο το internet.

• Like 20
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

καποιοι νομίζουν ότι το FB είναι το internet.Oλο το internet.

Καλα σίγουρα ισχύει αυτο που λες.

Απο την αλλη όλοι αυτοί οι άσχετοι μαζί πως θα μπορέσουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον; Δηλαδή εδω πχ θα διαβασεις συχνα μια σωστη απαντηση για ενα τεχνολογικο ερωτημα η για καποιο μεταπτυχιακο που ρωταει καποιος. Εκεί; Τους εχω πιο πολυ για τετραγωνη γη και θρησκοληψία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η απάντηση είναι "social media". Δυστυχώς όλοι μπαίνουν πλέον εκεί και έχουν μείνει στην αφανεία πλέον τα φορά παρόλο που για μένα είναι πολύ πιο ενημερωτικα και χρήσιμα.

Είμαι γραμμένος και σε γκρουπ του fb αλλά δεν με ενθουσιάζουν.

Συνήθως ο καθένας ποσταρει ότι θέλει για αυτοπροωθηση και κανένας δεν απαντά σοβαρά σε τίποτα και τα πάντα χάνονται σε ένα τεράστιο σωρο απο συνεχή posts

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, archer100 said:

Μην το γελάς. Στις μισές αναζητήσεις που κάνω στο google, βάζω μέσα και το insomnia για να με βγάλει κατευθείαν εδώ που ξέρω πως είναι από τα λίγα, ίσως το μοναδικό μέρος που μπορεί να έχει συζητηθεί κάτι 

πχ "φασαρία γείτονας insomnia"  "αφεντικό δε με πληρώνει insomnia" "καθυστέρηση απάντησης από Δημο insomnia" κλπ 😄

Μα δεν το γελαω.οτι θες θα βρεις/απο ιατρικα μεχρι την τηξη του πυρηνα της αφροδιτης στο τριτο διαγαλαξιακο συμπαν

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

Μα δεν το γελαω.οτι θες θα βρεις/απο ιατρικα μεχρι την τηξη του πυρηνα της αφροδιτης στο τριτο διαγαλαξιακο συμπαν

Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπηρξα επι καιρω symbian διαχειριστης σε φορουμ του εξωτερικου με παρα πολυ κοσμο, σιγα σιγα αραιωναν και ως προς το τελος του symbian τα εξοδα του server ηταν δυσβακτα και κλεισαμε. το παλαι ποτε nokiapower

https://web.archive.org/web/20060402192225/http://nokiapower.com/

γενικως ολα εχουν την ταση να συμπτύσσονται, ή τους τρωνε μεγαλυτερα forum 

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ίσως απλά ξεπεράστηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Google search, fb. Παλιά είχαμε εγκυκλοπέδιες, τώρα κανείς δεν θα ανοίξει εγκυκλοπέδια που θα έχει ξεμείνει από τον προπάππου ξέρω γω. Ίσως κάτι αντίστοιχο εξαφάνισε και τα τσατ./

Επίσης παλαιολιθικά είναι κάτι mail του εκπα όπου ο σχεδιασμός μου θυμίζει περιβάλλον windows 95. 

Δημοσ.
4 minutes ago, Michelanjelo said:

Ίσως απλά ξεπεράστηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Google search, fb. Παλιά είχαμε εγκυκλοπέδιες, τώρα κανείς δεν θα ανοίξει εγκυκλοπέδια που θα έχει ξεμείνει από τον προπάππου ξέρω γω. Ίσως κάτι αντίστοιχο εξαφάνισε και τα τσατ./

Επίσης παλαιολιθικά είναι κάτι mail του εκπα όπου ο σχεδιασμός μου θυμίζει περιβάλλον windows 95. 

Δεν έχουν ξεπεραστεί τα forum. Οι συνήθειες κάποιων χρηστών έχουν αλλάξει και στρέφονται προς άλλα social media. Τεράστιο βαθμό σε αυτό έπαιξε η έλευση των smartphones. Επίσης οι νεότερες γενιές, σε έναν βαθμό, δεν είναι της φάσης του παραδοσιακού ρόλου του forum, που εμπαινες και έγραφες σεντόνια (ολόκληρες σελίδες) ποστ και γινόταν διάλογος που χρειαζόσουν πολύ ώρα για να συμμετέχεις. Ακόμη και σε τεχνικά θέματα. Τώρα απλα θα μπει στο youtube και θα βρει αυτό που θέλει. Ακόμη και αν συμμετάσχει στο forum θα συμμετάσχει με τέτοιο τρόπο σαν να γράφει στο FB ή στο twitter. Κάτι το οποίο το βλέπεις και εδώ μέσα. Και όχι μόνο.
Το google search δεν έξερω τι ρόλο παίζει και γιατί το έγραψες.
Η σύγκριση επίσης με τις εγκυκλοπαίδιες είναι άκυρη. Οι εγκυκλοπαίδιες ξεπεράστηκαν πριν 3 δεκαετίες λόγω της φύσης τους και της πεπερασμένης χρηστικότητας τους.
Τα chat εξαφανίστηκαν με την έλευση των smartphones και τις messaging εφαρμογές. Αλλά η φθορά  είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα δεδομένου ότι κρατάγανε από την δεκαετία του '80 και είχανε φάει τα ψωμιά τους. Σε αυτή τη μορφή πάντα.

• Like 7
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε

Σε ορισμένα θέματα το Google δεν είναι σωστός σύμβουλος ενώ σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι "αφού το γκουγκλαρα και μου το βγάζει είναι αλήθεια".

Ειδικά στην Ελλάδα (αλλά και όχι μόνο) είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο σε λήμματα /εγκυκλοπαίδειες/ιστορικές γνώσεις.

όποιος περιμένει να μορφωθεί για παράδειγμα σε ιστορικα θέματα απο το Google... είναι πολύ γελασμενος. το ίντερνετ είναι γεμάτο χαμηλού επιπέδου μη επιστημονικο περιεχόμενο, εκτός απο την περίπτωση που έχεις συνδρομή σε πανεπιστήμια.

Δημοσ.

Αν θέλεις να βρεις σοβαρές πληροφορίες και απόψεις μόνο σε fora.

Στα σοσιαλ γίνεται της τρελής, search δεν γίνεται να κάνεις, είναι όλοι στον αστερισμό του εντυπωσιασμού. Όπου μπήκα σε σοσιαλ για να διαβάσω ή να βρω πληροφορίες μετά από λίγο έφυγα.

Δηλαδή ρε σεις το reddit τι είναι στην βάση του για να καταλάβω

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...