Προς το περιεχόμενο

AP / Repeater & smart home

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

εδω και κάποιο διάστημα εχω αρχίσει και "Φορτώνω" το σπίτι με smart συσκευες. Πρόσφατα άλλαξα όλες τις λάμπες μου με smart. Φθάσαμε τις 18 λαμπες/led strip σε Σαλόνι & Τραπεζαρία, 11 λαμπες/led strip σε κουζίνα και υπνοδωμάτια. Σύνολο: 29

Ξαφνικά, ακούω παράπονα οτι δεν μπορούν να μπουν στο ίντερνετ. Ρε παιδια, λεω, δεν έκανα κάτι. Τελικά κατάλαβα τι ειναι. Η Cosmote δίνει 32 συσκευες max / SSID. Επίσης, τα 2 επιπλέον SSID που εχει τη δυνατότητα να εκπέμψει, δεν τα βλέπω (ή δεν τα ενεργοποιεί για κάποιο λογο) οπότε δεν υπάρχει επιλογή να στείλω εκεί κόσμο για ασύρματο ίντερνετ.

Γενικότερα το σήμα στο σπίτι είναι αδύναμο και μου κάνουν αποσυνδέσεις οι λάμπες.

Σκέφτηκα να προσθέσω 1 repeater στο σαλόνι για λάμπες σαλονιού και τραπεζαρίας και ένα σε άλλο σημείο, για τα δωμάτια. Αλλά... αν είμαι συνδεμένος στο "βασικό"  wifi, τότε δε θα βλέπω στο smart app τις συσκευες που είναι συνδεμένες στο wifi του repeater μιας και το κινητο δε μπορεί να είναι συνδεμένο σε 2 wifi. Σωστά;

Οπότε; τι κάνω; Πάω σε AP; Το AP θα δίνει την πληροφορία οτι απλά είναι ενα τρίτο / τέταρτο χέρι του ρουτερ, οπότε αν πω στις λάμπες συνδεθείτε στο AP, θα τις βλέπω στο app του κινητού μου, που ειναι συνδεμένο στο wifi του router; Υπάρχει isolation μεταξύ των wifi του router/Ap;

Αν καταλάβατε τι έγραψα, συγχαρητήρια... έχετε ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg114  🤣

Επεξ/σία από Kostas88KG
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε μου,

μια χαρά κατανοητά τα έγραψες. 

Αρχικά  το ρούτερ της Cosmote, όπως και κάθε ρούτερ έχει δυνατότητα να επεκτείνεις τις μέγιστες διαθέσιμες συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυο ή το δίκτυο σου γενικά. Οπότε σε ότι αφορά το ποιος διαμοιράζει τις IP και πόσοι μπορούν να συνδεθούν το ελέγχεις από εκεί.

Σε ότι αφορά το σήμα. Εκεί πας είτε σε αναμεταδότη είτε σε AP. Το repeater κάνει ασύρματη αναμετάδοση ενώ το AP εκπέμπει το δίκτυο που μεταφέρεται μέσω καλωδίου σε ασύρματο (πολύ πιο σταθερό αν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή). Επόμενη λύση είναι https://eu.dlink.com/gr/el/products/covr-1102-ac1200-dual-band-whole-home-mesh-wifi-system όπου συνδέεις το πρώτο κόμβο και μετά οι υπόλοιποι συνδέονται μόνοι τους οπότε είναι σαν να έχεις AP και repeater μαζί με διαφορά ότι πρόκειται για MESH WIFI. Μπορείς να έχεις ένα SSID για τις smart συσκευές και ενα γενικό. Δεν θα ενεργοποιήσεις το isolation και επειδή ανήκουν στο ίδιο δίκτυο δεν τίθεται θέμα να συνδέσαι σε άλλο WIFI κάθε φορά που θες να ανάψεις/σβήσεις την λάμπα. Το WiFi του Cosmote το απενεργοποιείς και είσαι οκ.

Τέλος, επειδή έχεις αρκετές smart συσκευές και μάλλον θα απικκτήσεις και άλλες ρίξε μια ματιά στα smart hub για ποιο κεντρικοποιημένη διαχείριση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...