Προς το περιεχόμενο

Το σενάριο του Dune γράφτηκε σε MS-DOS

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, KilliK είπε

ναι, θα μπορουσε. ο λογος που ο Columbo λεει την κλασικη ατακα "just one more time", ειναι επειδη οι συγγραφεις μολις ολοκληρωσανε το θεατρικο σεναριο (η πρωτη του ιστορια παιχτηκε στο θεατρο) συνειδητοποιησανε οτι η τριτη πραξη ηταν πολυ μικρη, και θελανε να προσθεσουν μια ακομη σκηνη. ομως αυτο σημαινε οτι επρεπε να την ξαναγραψουν ολοκληρη απο την αρχη, αφου τοτε χρησιμοποιουσαν τις παλιες γραφομηχανες. δεν μπορουσανε να αλλαξουν το κειμενο, χωρις να το ξαναγραφουν.

οποτε σκαρφιστηκανε να βαλουν τον ντεκεκτιβ να επιστρεφει πισω στην σκηνη και να λεει το γνωστο "oh, just one more thing" και να κολησουν την καινουργια σκηνη μετα το τελος της τριτης πραξης.  εξυπνη λυση ενος προβληματος που κατεληξε στο τελος να γινει μερος της pop κουλτουρας. αν ομως αντι  για γραφομηχανε, τρεχανε εναν text editor, δεν θα χανε σκεφτει ποτε αυτη την διασημη ατακα.

με λιγα λογια το εργαλειο, ειτε ειναι ενας text editor,  η μια φωτογραφικη μηχανη, η ενα CGI workstation,, κτλ, μπορει να αλλαξει την μορφη και το περιεχομενο του εργου τεχνης ευκολα και γρηγορα. αυτο δεν σημαινει οτι θα το κανει καλυτερο, δεν θα συμπληρωσει το κενο ταλεντου που μπορει να εχει ο δημιουργος, αλλα σιγουρα θα τον βοηθησει να ανοιξει τους καλλιτεχνικους του οριζοντες περισσοτερο.

υγ. ο πατερας της cyberpunk William Gibson γραφει τα βιβλια του σε γραφομηχανη, και οχι σε υπολογιστη, διοτι o ιδιος ειναι αρνητικα προκατειλημμενος απεναντι τους, θεωρει οτι αποβλακωνουν τον ανθρωπο.

αυτο το ειχα διαβασει σε μια παλια  συνεντευξη του, δεν ξερω αν αλλαξε σταση απο τοτε.

πραγματικά από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει ever στο θέμα! ισχύει 100% 

το εργαλείο της μέτρησης άλλωστε υπεισερχεται στην ίδια τη μέτρηση κβαντομηχανικά 😉

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 λεπτά πριν, KilliK είπε

ναι, θα μπορουσε. ο λογος που ο Columbo λεει την κλασικη ατακα "just one more time", ειναι επειδη οι συγγραφεις μολις ολοκληρωσανε το θεατρικο σεναριο (η πρωτη του ιστορια παιχτηκε στο θεατρο) συνειδητοποιησανε οτι η τριτη πραξη ηταν πολυ μικρη, και θελανε να προσθεσουν μια ακομη σκηνη. ομως αυτο σημαινε οτι επρεπε να την ξαναγραψουν ολοκληρη απο την αρχη, αφου τοτε χρησιμοποιουσαν τις παλιες γραφομηχανες. δεν μπορουσανε να αλλαξουν το κειμενο, χωρις να το ξαναγραφουν.

οποτε σκαρφιστηκανε να βαλουν τον ντεκεκτιβ να επιστρεφει πισω στην σκηνη και να λεει το γνωστο "oh, just one more thing" και να κολησουν την καινουργια σκηνη μετα το τελος της τριτης πραξης.  εξυπνη λυση ενος προβληματος που κατεληξε στο τελος να γινει μερος της pop κουλτουρας. αν ομως αντι  για γραφομηχανε, τρεχανε εναν text editor, δεν θα χανε σκεφτει ποτε αυτη την διασημη ατακα.

με λιγα λογια το εργαλειο, ειτε ειναι ενας text editor,  η μια φωτογραφικη μηχανη, η ενα CGI workstation,, κτλ, μπορει να αλλαξει την μορφη και το περιεχομενο του εργου τεχνης ευκολα και γρηγορα. αυτο δεν σημαινει οτι θα το κανει καλυτερο, δεν θα συμπληρωσει το κενο ταλεντου που μπορει να εχει ο δημιουργος, αλλα σιγουρα θα τον βοηθησει να ανοιξει τους καλλιτεχνικους του οριζοντες περισσοτερο.

Κινητή εγκυκλοπαίδεια είσαι και χωρίς Spice 😜. Θα σε αναζητήσω όταν εξαφανιστεί η Wikipedia! 

• Like 1

ρετρίλα.. Καλή φάση.. τους λες και χιπστερς της τεχνολογίας.

πάω να ξεθάψω τον 286 (1mb) μου με MS-DOS v5 (με v4 ξεκίνησε) και Q-EDIT (αν θυμάμαι καλά). Να θυμηθώ την εμπειρία να γράφω χωρίς ορθογράφο, χωρίς μορφοποίηση, και χωρίς καν ποντίκι!

spacer.png 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν γράφτηκε σε dos αλλά σε πρόγραμμα συγγραφής σεναρίων που έτρεχε αρχικά σε dos

1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Και εγώ είμαι σίγουρος πως άμα γράψω τα απομνημονεύματα μου σε amstrad cpc 464 η spectrum zx θα γίνουν ανάρπαστα .

κάπου πρέπει να έχω την κασέτα

Επεξ/σία από nvel
  • Like 2

1 ώρα πριν, KilliK είπε

υγ. ο πατερας της cyberpunk William Gibson γραφει τα βιβλια του σε γραφομηχανη, και οχι σε υπολογιστη, διοτι o ιδιος ειναι αρνητικα προκατειλημμενος απεναντι τους, θεωρει οτι αποβλακωνουν τον ανθρωπο.

αυτο το ειχα διαβασει σε μια παλια  συνεντευξη του, δεν ξερω αν αλλαξε σταση απο τοτε.

Πραγματικά όπως λέει κι ένας φίλος πάνω, έχω πολλά χρόνια να διαβάσω τέτοιο σχόλιο (και είμαι από τους πιο παλιούς  εδώ μέσα)...

Εύγε 

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, keysmith είπε

ρετρίλα.. Καλή φάση.. τους λες και χιπστερς της τεχνολογίας.

πάω να ξεθάψω τον 286 (1mb) μου με MS-DOS v5 (με v4 ξεκίνησε) και Q-EDIT (αν θυμάμαι καλά). Να θυμηθώ την εμπειρία να γράφω χωρίς ορθογράφο, χωρίς μορφοποίηση, και χωρίς καν ποντίκι!

spacer.png 

Εχεις ανταγωνισμό από την rust πλέον.

"Για να γράψει κανείς ένα οποιοδήποτε κείμενο, πρέπει απλά να κάτσει να το γράψει εξαλείφοντας όλους τους περισπασμούς"

Η λέξη κλειδί είναι "περισπασμός".

Πόσο σωστό και πόσο είμαστε βυθισμένοι μέσα σ'αυτούς.

• Like 1
  • Thanks 1

Τιμή και δόξα σε αυτόν τον άνθρωπο. 

Εγώ επειδή συχνά νοσταλγώ παλιές εποχές, τρέχω τα win98 με VMware, παίζω κανένα retro game name κτλ και όλα κομπλε. 

• Like 2
  • Thanks 2

21 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τιμή και δόξα σε αυτόν τον άνθρωπο. 

Εγώ επειδή συχνά νοσταλγώ παλιές εποχές, τρέχω τα win98 με VMware, παίζω κανένα retro game name κτλ και όλα κομπλε. 

Τα 98 δεν είναι όμως κανονικό λειτουργικό (κέλυφος ήταν). Και κάτι λίγα παιχνιδάκια που έχουν τύπου ναρκαλιευτή και πασιέτζα δεν τα κάνουν πλατφόρμα παιχνιδιών. Τα καλά παιχνίδια στο DOS που ήταν από πίσω έτρεχαν. ;) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...