insomniac01 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Getapen είπε Το θέμα του μισθού είναι σε συνάρτηση και με τις ώρες εργασίας (μεταξύ των πολλών άλλων) φίλε μου. 1.200 € - 1500€ για 12ωρη εργασία εξαημερο δεν είναι καλά.. Και δυστυχώς στην χώρα μας (ευλογημένη κατά τα άλλα) οι περισσότερες επιχειρήσεις αξιολογούν - πληρώνουν την εργασία με βάση τις ώρες και όχι την απόδοση - ποιότητα εργασίας. Άρα... Το '' παίζουν '' καλοί μισθοί είναι ένα πολύ σχετικό θέμα αν βέβαια βάλεις και στην εξίσωση το κόστος διαβίωσης. Σε γενικές γραμμές για να έχει ένας άνθρωπος που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά '' καλό '' μισθό ενδεχομένως με παροχές θα πρέπει να διαθέτει είτε ειδική γνώση είτε μοναδικές δεξιότητες. Για αυτό κατά την προσωπική μου άποψη η επιμόρφωση θα πρέπει να έχει και ένα είδος στοχοποιησης σε αγορές (horeca, retail,) και ακόμα καλύτερα σε επιχειρήσεις. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα που γράφεις. Αυτό εννοώ να κάνει μια επιμόρφωση όχι πτυχίο ΧΩΡΙΣ λόγο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getapen Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα που γράφεις. Αυτό εννοώ να κάνει μια επιμόρφωση όχι πτυχίο ΧΩΡΙΣ λόγο. Συμφωνώ και επαυξάνω..μάλιστα πλέον με τόσους πόρους ελεύθερους και δωρεάν η επιμόρφωση μπορεί να έχει μικρό οικονομικό κόστος έως και μηδενικό. Σαν σταθερό κόστος (για εμένα δεν είναι κόστος αλλά επένδυση) στην επιμόρφωση ο χρόνος.. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από Getapen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-Mikasa- Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 30/10/2021 στις 12:36 ΠΜ, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Πιστεύω ότι πολλοί 25αρηδες βρίσκονται στο ίδιο σταυροδρόμι. Και δεν είναι και παράξενο, αν σκεφτεί κανείς πως αλλα όνειρα/επιθυμίες μπορεί να έχει ένας 18χρονος και άλλα ένας 25χρονος. Το να αλλάξει κανείς πορεία (ακολουθώντας ένα διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο) θέλει κότσια. Υ.Γ. Εννοείται πως δε ζητάς την έγκριση κανενός. Η ζωή είναι δική σου. Συνεπώς, κάνε ό,τι πιστεύεις πως είναι καλύτερο για τον εαυτό σου. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από -Mikasa- 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dnikos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα πτυχία πλέον είναι "σημαντικά" μονο για ορισμένους τομείς. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να δοκιμάσεις και να δεις αν σε ενδιαφέρει ο χώρος του software engineering. Υπάρχουν δύο μεγάλοι παράγοντες που έχουν κάνει τα πτυχία στον τομέα τουλάχιστον obsolete: 1. Η μεγάλη έλλειψη talent παγκοσμίως, ακόμα και στην Ελλάδα 2. Το απαρχαιωμένο πρόγραμμα σπουδών των περισσότερων σχολών (εκτός από το κομμάτι των αρχών του computer science) Αυτο σημαίνει πως μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα δουλειά ως junior engineer με 3-5 μήνες δικό σου διάβασμα/ εξάσκηση με υλικό που κατά το πλείστον βρίσκεις ελεύθερα στο νετ, αρκεί να έχεις μια αρχική καθοδήγηση. Οι μισθοί junior στην Ελλάδα κυμαίνονται από 750-1350ε καθαρά, ανάλογα την εταιρία και τον τομέα Για να μην με παρεξηγήσεις: θέλει πολύ και συνεχόμενο διάβασμα. Αλλά επειδή η ζήτηση αυτή τη στιγμή είναι τόσο μεγάλη, μπορείς να ξεκινήσεις εύκολα Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από dnikos 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sofik Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 dnikos θα το ψάξω. Με μία μικρή έρευνα τις τελευταίες ημέρες, καθως δεν υπάρχει δημόσιο ΙΕΚ για μηχανικούς , βρήκα μια διέξοδο στο ΕΠΑΛ. Παρακολουθώ τα μαθήματα ειδικότητας μόνο κ μετά πάω για μεταπτυχιακό Ελλάδα ή ιδανικότερα εξωτερικό. Για να έχω έστω μια βάση. Γνώμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Στις 30/10/2021 στις 7:25 ΜΜ, Michelanjelo είπε τεχνολόγος ακτινολόγος και χημικος Α δεν εισαι 3ο ετος Ιατρικη;! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Sofik είπε dnikos θα το ψάξω. Με μία μικρή έρευνα τις τελευταίες ημέρες, καθως δεν υπάρχει δημόσιο ΙΕΚ για μηχανικούς , βρήκα μια διέξοδο στο ΕΠΑΛ. Παρακολουθώ τα μαθήματα ειδικότητας μόνο κ μετά πάω για μεταπτυχιακό Ελλάδα ή ιδανικότερα εξωτερικό. Για να έχω έστω μια βάση. Γνώμες; Ρε συ τι λες? Ποιο ΕΠΑΛ κ ΙΕΚ? Ιο σχέση έχουν αυτά με το μεταπτυχιακό? Τα περισσότερα μεταπτυχιακά θέλουν συναφές αντικείμενο προπτυχιακού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sofik Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 23 ώρες πριν, bilya είπε Ρε συ τι λες? Ποιο ΕΠΑΛ κ ΙΕΚ? Ιο σχέση έχουν αυτά με το μεταπτυχιακό? Τα περισσότερα μεταπτυχιακά θέλουν συναφές αντικείμενο προπτυχιακού. Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι πιο σύντομο σε διάρκεια που ταυτόχρονα θα μου δώσει ένα συναφές background με το μεταπτυχιακό. Δηλαδή είναι απίθανο να με πάρουν σε μεταπτυχιακό με άλλο αντικείμενο; Πρέπει να δώσω κατατακτήριες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pi314 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δώσε κατατακτήριες! Εδώ δίνουν 30άρηδες και 35άρηδες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 42 λεπτά πριν, Sofik είπε Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι πιο σύντομο σε διάρκεια που ταυτόχρονα θα μου δώσει ένα συναφές background με το μεταπτυχιακό. Δηλαδή είναι απίθανο να με πάρουν σε μεταπτυχιακό με άλλο αντικείμενο; Πρέπει να δώσω κατατακτήριες; Όλα τα μεταπτυχιακά έχουν προαπαιτούμενα. Δεν θες ενα γενικο μεταπτυχιακό πχ management αλλά κατι πιο εξιδεικευμένο οποτε πως θα σε δεχτούνε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 2/11/2021 στις 8:12 ΜΜ, Sofik είπε Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι πιο σύντομο σε διάρκεια που ταυτόχρονα θα μου δώσει ένα συναφές background με το μεταπτυχιακό. Δηλαδή είναι απίθανο να με πάρουν σε μεταπτυχιακό με άλλο αντικείμενο; Πρέπει να δώσω κατατακτήριες; Το μοναδικο μεταπτυχιακο που ξερω (και εχω κανει), το οποιο δεχεται απο μηχανικους μεχρι τει ιχθυοκαλλιεργειας, ειναι το μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη του ΠαΠει 😅 Αλλά κι αυτο, για να ειναι "χρησιμο", πρεπει να συνοδευεται απο ενα εστω συναφες bachelor. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από Dark_panel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sofik Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Έχω να σας πω ότι έκανα αίτηση στο μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει και με δέχτηκαν 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Ποια σχολή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pi314 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, bilya είπε Ποια σχολή? Βασικα ναι, τετοια εποχη ποιο μεταπτυχιακο κανει accept?! Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από pi314 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sofik Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, pi314 είπε Βασικα ναι, τετοια εποχη ποιο μεταπτυχιακο κανει accept?! Στο διεθνές Πανεπιστήμιο, επίσης ρώτησα κ στο Πολυτεχνείο Κοζάνης εάν δέχονται αιτήσεις και μου είπαν να στείλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα