Kthulhou Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 όρμα κ μην ρωτάς κανέναν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 18 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. 18 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. 18 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. 18 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sofik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε Επειδη εδω στο Ελλαδισταν εχουμε μαθει να δινουμε αξια μονο σε Bachelor και πανω, να σε ενημερωσω οτι με πιστοποιηση απ τον ΕΟΠΠΕΠ, οι σπουδες σε ΙΕΚ οδηγουν σε Associate's Degree. Ξερω, εδω στην Ελλαδα ειναι για τα σκουπιδια αλλά εξω εχει μια αλφα βαρυτητα. Γιατι ειναι λαθος να παει σε ΙΕΚ?? (Εννοειται μόνο δημοσιο, ΠΟΤΕ ιδιωτικο ΙΕΚ) Ακριβως επειδη εισαι μικρη ακομα, το ΙΕΚ (δημοσιο ΜΟΝΟ) ειναι μια καλη αρχη, αν θες ν αλλαξεις κλαδο..βεβαια, καλο θα ηταν να βρεις σχολες σχετικες με το αντικειμενο που θες να μαθεις και να δωσεις κατατακτηριες..Γιατι και να σε δεχτουν σε μεταπτυχιακο, αν δεν εχει μια καποια συναφεια το bachelor με το master, δε θα αποτελεις και πρωτη επιλογη των recruiters.. Ποιος τομεας ειπες σε ενδιαφερει?? 2 χρόνια ΙΕΚ + 5 χρόνια σχολή. Εγώ εδώ ήδη τα 5 σκέφτομαι ότι είναι πολλά. Εγώ σκέφτηκα το άλλο τώρα. 2 χρόνια ΙΕΚ στο τμήμα μηχανικών και 1,5χρονος μεταπτυχιακό στην εξειδίκευση που θέλω, σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων. Έτσι πιστεύω θα με πάρουν , και θα είναι όλα ευκολότερα για εμένα, δεν θα είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα στη σχολή 😛 Thanks για την ιδέα 23 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. Έχω κάνει 2ο πτυχίο και μεταπτυχιακό (δουλεύοντας παράλληλα κάποιο διάστημα). Σου λέω με τα 1000 να το κάνεις αλλά να ναι κάτι που σαρέσει ή έχει προοπτικές. Δεν ξέρω το πρώτο σου πτυχίο, αλλά η σχολή που θέλεις επαγγελματικά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσιε (κάποιος του χώρου θα ξερει να σου πει, εγω δεν ξερω). Οποτε μη σε απασχολει η ηλικία. Μπράβο σου! Ποιο ήταν το πρώτο σου πτυχίο και ποιο το δεύτερο ; 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Sofik είπε 2 χρόνια ΙΕΚ + 5 χρόνια σχολή. Εγώ εδώ ήδη τα 5 σκέφτομαι ότι είναι πολλά. Εγώ σκέφτηκα το άλλο τώρα. 2 χρόνια ΙΕΚ στο τμήμα μηχανικών και 1,5χρονος μεταπτυχιακό στην εξειδίκευση που θέλω, σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων. Έτσι πιστεύω θα με πάρουν , και θα είναι όλα ευκολότερα για εμένα, δεν θα είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα στη σχολή 😛 Thanks για την ιδέα Μπράβο σου! Ποιο ήταν το πρώτο σου πτυχίο και ποιο το δεύτερο ; 🙂 τεχνολόγος ακτινολόγος και χημικος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elenipapserres Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Dark_panel είπε Επειδη εδω στο Ελλαδισταν εχουμε μαθει να δινουμε αξια μονο σε Bachelor και πανω, να σε ενημερωσω οτι με πιστοποιηση απ τον ΕΟΠΠΕΠ, οι σπουδες σε ΙΕΚ οδηγουν σε Associate's Degree. Ξερω, εδω στην Ελλαδα ειναι για τα σκουπιδια αλλά εξω εχει μια αλφα βαρυτητα. ναι αλλα και εξω αλλη βαρυτητα εχει το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΤΕΙ που ειναι επιπεδου 6 κκαι αλλη το IEK που ειναι επιπεδου 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ola150 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 19 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Δεν έχω διαβάσει τις απαντήσεις που σου έχουν ήδη δώσει. Με το μόνο που θα ασχοληθώ είναι αυτό που έχω βάλει σε bold. Μετά από 5 χρόνια, πάλι 30 θα είσαι. Είναι μια λάθος νοοτροπία που έχουμε όλοι μας, λες και αν δεν κάνουμε κάτι αυτά τα χρόνια δεν θα περάσουν. ΑΝ πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι, κάνε το τώρα που έχεις και την όρεξη. Στα 29 μου ήδη σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για πολυτεχνείο σε σχολή που δεν έχει καμία σχέση με το πτυχίο μου όπου αν τελειώσω σε 5 χρόνια θα είμαι 34, σάμπως αν δεν το κάνω δεν θα είμαι 34; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, elenipapserres είπε ναι αλλα και εξω αλλη βαρυτητα εχει το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΤΕΙ που ειναι επιπεδου 6 κκαι αλλη το IEK που ειναι επιπεδου 5 Δεν αρνηθηκα το γεγονος οτι εχει άλλη βαρυτητα το πτυχιο ΑΕΙ/ΤΕΙ, απλα αναφερω οτι εξω εκτιμαται και το πτυχιο ΙΕΚ/πιστοποίηση (Associate's Degree) ενώ εδω έχει απλως την αξια ενος κ*λοχαρτου..Στην Αμερικη πχ μπορει να χρησιμοποιηθει για αποκτηση Bachelor και μαλιστα, αναλογα με τη συναφεια και τα μαθηματα, ο κατοχος του να μπει κατευθειαν στο 3ο ετος σπουδων, δηλαδή σε 2 χρονια να έχει Bachelor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
f3d0n Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 20 ώρες πριν, Sofik είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές . Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου. Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ; Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; Νομίζω εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Πχ το νέο αντικείμενο σπουδών θα είναι το πάθος σου ή θα σου προσφέρει πολύ περισσότερα χρήματα στο μέλλον; Επίσης, έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάτσεις πάλι 4 χρόνια φοιτητής να τελειωσεις στην ώρα σου την νέα σχολή; Από προσωπική εμπειρία, μπήκα στα 18 μου τεφαα γιατί δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω στη ζωή μου και μου άρεσαν τα σπορ, τελείωσα στα 22 μου, 23 έδωσα ξανά πανελλήνιες, στα 24 μπήκα στρατό, στα 28 τελείωσα την 2η σχολή μου (ΤΕΙ Διαιτολογίας στην Καρδίτσα - οι περισσότεροι γέλαγαν με την επιλογή μου να πάω στην "Καρδίτσα" και από απόφοιτος ΑΕΙ να "ξεπεσω" σε ΤΕΙ), στα 29 μου έφυγα εξωτερικό και δουλεύω με ικανοποιητικότατο μισθό σε νοσοκομείο στην Αγγλία σαν κλινικός Διαιτολόγος. Εάν έχεις στόχους, τους γράψεις όλους στα @@ σου και πραγματικά δουλέψεις σκληρά μπορείς να καταφέρεις πολλά! Καλή επιτυχία σε ό,τι και εάν κανείς. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniac01 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Dark_panel είπε Εχω ενα εισοδημα αλλά μενω στο πατρικο μου, καθως θελω να μαζεψω καποια χρηματα και για το μεταπτυχιακο μου αργοτερα! 😁 Και ποτέ θα μάθεις να δουλεύεις με λογαριασμούς και να είσαι έστω κάπως ανεξαρτήτως στα 45; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Εσύ ψάχνεις δικαιολογία να αποφύγεις να ενηλικιωθεις. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2021 από insomniac01 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pi314 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Και ποτέ θα μάθεις να δουλεύεις με λογαριασμούς και να είσαι έστω κάπως ανεξαρτήτως στα 45; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Εσύ ψάχνεις δικαιολογία να αποφύγεις να ενηλικιωθεις. ...Είναι τόσο καλοί οι μισθοί στην Ελλάδα που το πρώτο πράγμα που κοιτάει κάποιος είναι να "ανεξαρτητοποιηθεί" ζώντας σε δικό του σπίτι... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Και ποτέ θα μάθεις να δουλεύεις με λογαριασμούς και να είσαι έστω κάπως ανεξαρτήτως στα 45; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Εσύ ψάχνεις δικαιολογία να αποφύγεις να ενηλικιωθεις. Δουλεια σου φιλε..δε ζω με δικα σου λεφτα ουτε με κανενος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valkon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, insomniac01 είπε Και ποτέ θα μάθεις να δουλεύεις με λογαριασμούς και να είσαι έστω κάπως ανεξαρτήτως στα 45; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Εσύ ψάχνεις δικαιολογία να αποφύγεις να ενηλικιωθεις. Να μην ζητάνε 400€ για ερείπια στα Κάτω Πατήσια και το ξανασυζητάμε αυτό. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elenipapserres Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 20 λεπτά πριν, valkon είπε Να μην ζητάνε 400€ για ερείπια στα Κάτω Πατήσια και το ξανασυζητάμε αυτό. Όσο σκέφτομαι ότι μια φιλη μου στη Γερμανια δινει 700 ευρώ για σπίτι πολύ καλό και εδώ ζητάνε τόσα για ερείπια είναι να σκας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniac01 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Dark_panel είπε Δουλεια σου φιλε..δε ζω με δικα σου λεφτα ουτε με κανενος. Αν δεν θες να ακούς απόψεις δεν θα έπρεπε να γράφεις σε φόρουμ. Απλά και όμορφα. 12 ώρες πριν, valkon είπε Να μην ζητάνε 400€ για ερείπια στα Κάτω Πατήσια και το ξανασυζητάμε αυτό. Τρία διαμερίσματα έχω προσωπικά στην Καλλιθέα. 310 τα νοικιάζω. Όλα διαρια. Μια χαρά υπάρχουν και καλές λύσεις. Και με κουφώματα αλουμινίου, καινούργιο μπάνιο, παρκέ, κάγκελα, και τέντες. 13 ώρες πριν, pi314 είπε ...Είναι τόσο καλοί οι μισθοί στην Ελλάδα που το πρώτο πράγμα που κοιτάει κάποιος είναι να "ανεξαρτητοποιηθεί" ζώντας σε δικό του σπίτι... Ένα παράδειγμα. Ένας απλός σερβιτόρος ξενοδοχείου παίρνει από 800-1100. Ωραία; Ωραία. Με 5 χρόνια εμπειριας, γίνεται Καπταιν. Ο μισθός ανεβαίνει στα 1200-1400. Με 10-15 γίνεται Σου Μετρ στα 1500. Αν είναι και λίγο έξυπνος και μπορεί να ελιχθει φτάνει και τα 2,000-2,500 σε θέση quality control κλπ. Μια χαρά μισθοί υπάρχουν παιδιά. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν δουλεύεις ως πωλητής η ντελίβερι λίγα θα βγάζεις. Το θέμα είναι να μην δουλεύεις εκεί αν μπορείς. Και υπάρχει και άλλη λύση. Ένας φίλος εδώ στο φόρουμ είναι μεγάλης ηλικίας. Όμως αντί να συμβιβαστεί στα 400 που λέτε πήρε το καπελάκι του και έφυγε Αγγλία. Ναι δεν δουλεύει σε μεγαλοεταιρεία ο άνθρωπος όμως κάνει μια δουλειά και αμοίβεται μια χαρά (φροντιστής ενηλίκων). Ναι δεν είναι εύκολα όμως το προτιμησε από τα να κάτσει εδώ και να παλεύει με τα 500αρια. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από insomniac01 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getapen Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, insomniac01 είπε Μια χαρά μισθοί υπάρχουν παιδιά. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν δουλεύεις ως πωλητής η ντελίβερι λίγα θα βγάζεις. Το θέμα είναι να μην δουλεύεις εκεί αν μπορείς. Το θέμα του μισθού είναι σε συνάρτηση και με τις ώρες εργασίας (μεταξύ των πολλών άλλων) φίλε μου. 1.200 € - 1500€ για 12ωρη εργασία εξαημερο δεν είναι καλά.. Και δυστυχώς στην χώρα μας (ευλογημένη κατά τα άλλα) οι περισσότερες επιχειρήσεις αξιολογούν - πληρώνουν την εργασία με βάση τις ώρες και όχι την απόδοση - ποιότητα εργασίας. Άρα... Το '' παίζουν '' καλοί μισθοί είναι ένα πολύ σχετικό θέμα αν βέβαια βάλεις και στην εξίσωση το κόστος διαβίωσης. Σε γενικές γραμμές για να έχει ένας άνθρωπος που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά '' καλό '' μισθό ενδεχομένως με παροχές θα πρέπει να διαθέτει είτε ειδική γνώση είτε μοναδικές δεξιότητες. Για αυτό κατά την προσωπική μου άποψη η επιμόρφωση θα πρέπει να έχει και ένα είδος στοχοποιησης σε αγορές (horeca, retail,) και ακόμα καλύτερα σε επιχειρήσεις. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από Getapen 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα