Προς το περιεχόμενο

2ο πτυχίο στα 25;

Sofik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους  προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. 
Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. 
Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές .
Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό  το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. 
Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου.
Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ;  
Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. 

Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια είναι η σχολή που σε ψήνει; έδωσα πανελλήνιες στα 26 και τώρα πήρα πτυχίο στα 31. Συμφωνώ ότι δεν είναι εύκολο να το κάνεις, αλλά πραγματικά αξίζει 100%! Θα δουλέψεις καμία 40 χρόνια στην ζωή σου. Τουλάχιστον αν βρεις κάτι που σου αρέσει να κάνεις, θα περάσουν πιο ευχάριστα από το να κάνεις μια δουλειά-αγγαρεία. Το πιο δύσκολο είναι το πώς θα συντηρήσε αυτά τα χρόνια και γενικά αν το εγκρίνει ο περίγυρος σου. Αν είσαι οκ με αυτά, τότε προχωρά και κάνε το. 

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 3

43 λεπτά πριν, Sofik είπε

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους  προβληματισμους μου. Είμαι 25 χρόνων , έχω τελειώσει τη σχολή μου στην ώρα μου, δηλαδή πριν 3 χρόνια. Εκ τότε έχω κάνει προσπάθειες να βρω δουλειά , έχω δώσει κάποιες λίγες συνεντεύξεις,όμως δεν έχω βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο ακόμα. Δουλεύω ως πωλήτρια. 
Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν ξέρω αν τελικά μου αρέσει αυτό που σπούδασα, γιατί αν μου άρεσε πραγματικά θα έκανα περισσότερες προσπάθειες να βρω δουλειά. Προσπαθώ μεν αλλά όχι με τόσο πάθος . Νομίζω βασικά πως έχω βαλτώσει. 
Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μεταπτυχιακό, ή να δώσω κατατακτήριες ή να γραφτώ σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμα και να φύγω εξωτερικό για δουλειά ή σπουδές .
Γενικά παίζουν πολλά στο μυαλό μου, όμως μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ποιο θα ήταν αυτό  το επάγγελμα που θα μου απέφερε κ ευχαρίστηση πέρα από χρήματα. 
Νομίζω όμως ότι πρέπει να κάνω κάποιες προσπάθειες να δοκιμάσω κάποια πράγματα και ίσως να βρω τι μου αρέσει να κάνω, να βρω το δρόμο μου.
Το άλλο που σκέφτομαι ομως είναι η ηλικία μου, βρήκα πχ μια σχολή που θα με έψηνε να μπω με κατατακτήριες γιατί με μεταπτυχιακό δε παίζει καθώς είναι τελείως άσχετο το αντικείμενο από αυτό που σπούδασα , όμως σκέφτομαι ότι είμαι ήδη 25, σε 5 χρόνια που τελειώνει η σχολή θα είμαι 30. Ναι ξέρω δεν με πήραν και τα χρόνια... Αλλά αξίζει να περάσω αλλά 5 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας όπου να ναι ;  
Ξέρω πως θα μου πείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά, και εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, αλλά στη πράξη τελικά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. 

Υπάρχει καποιος που να έχει περάσει από αντίστοιχη φάση και αν ναι τι προτείνετε; 

Aν εχεις βρει κατι που πιθανως να σου αρεσει, κυνηγησε το, μη μασας! Εγω γραφτηκα στο ΕΑΠ για 2ο πτυχιο στα 28 μου και θα το παρω στα 34.

Αν πραγματικα σου αρεσει και θεωρεις οτι εχει προοπτικες, προσπαθησε το!! Αλλιως σε 5 χρονια (ή και λιγοτερο) μπορει να το εχεις μετανιωσει που δεν το ξεκινησες τοτε.

Ο θειος μου ξεκινησε στο ΕΑΠ πτυχιο στα 32 και τελειωσε στα 38. Δεν εχει ηλικια. Κανε ενα μαστερ να φυγει και μετα πραξε. Αλλιως φυγε στο Εξωτερικο

• Like 1

7 ώρες πριν, Aggeluska είπε

Ποια είναι η σχολή που σε ψήνει; έδωσα πανελλήνιες στα 26 και τώρα πήρα πτυχίο στα 31. Συμφωνώ ότι δεν είναι εύκολο να το κάνεις, αλλά πραγματικά αξίζει 100%! Θα δουλέψεις καμία 40 χρόνια στην ζωή σου. Τουλάχιστον αν βρεις κάτι που σου αρέσει να κάνεις, θα περάσουν πιο ευχάριστα από το να κάνεις μια δουλειά-αγγαρεία. Το πιο δύσκολο είναι το πώς θα συντηρήσε αυτά τα χρόνια και γενικά αν το εγκρίνει ο περίγυρος σου. Αν είσαι οκ με αυτά, τότε προχωρά και κάνε το.

Η σχολή που με ψήνει είναι μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων.Σιγουρα θα χρειαστεί να εργάζομαι παράλληλα. Και να σου πω την αλήθεια δεν με πολυενδιαφερει αν το εγκρίνει ο περίγυρος μου. Για μένα θα το κάνω. 

7 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Aν εχεις βρει κατι που πιθανως να σου αρεσει, κυνηγησε το, μη μασας! Εγω γραφτηκα στο ΕΑΠ για 2ο πτυχιο στα 28 μου και θα το παρω στα 34.

Αν πραγματικα σου αρεσει και θεωρεις οτι εχει προοπτικες, προσπαθησε το!! Αλλιως σε 5 χρονια (ή και λιγοτερο) μπορει να το εχεις μετανιωσει που δεν το ξεκινησες τοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πως τα βγάζεις πέρα; Εργάζεσαι; Νοικιαζεις σπίτι; Νομίζω πως έχω προοπτικές απλώς με φοβίζει λίγο το πρακτικό κομμάτι. 

7 ώρες πριν, elenipapserres είπε

Ο θειος μου ξεκινησε στο ΕΑΠ πτυχιο στα 32 και τελειωσε στα 38. Δεν εχει ηλικια. Κανε ενα μαστερ να φυγει και μετα πραξε. Αλλιως φυγε στο Εξωτερικο

Έχω βρει ένα μάστερ πάνω σε αυτό που με ενδιαφέρει όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπούδασα. 

Έχω τελειώσει κοινωνική εργασία και η σχολή που με ενδιαφέρει είναι μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων.

Δέχονται αποφοίτους από αλλά τμήματα ΑΕΙ κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της επιτροπής επιλογής φοιτητών. Αλλά νομίζω θα μου πουν "που πας κοπελιά ;" 😛 . Δεν εχω κ πολλές γνώσεις μαθηματικών, αλλά θέλω να μάθω.

40 λεπτά πριν, Sofik είπε

Έχω τελειώσει κοινωνική εργασία και η σχολή που με ενδιαφέρει είναι μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων.

Από γνωστούς που έχω μου λένε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για τους κοινωνικούς λειτουργούς συγκριτικά με άλλους κλάδους. Ψάχτηκες σε ΜΚΟ, οργανισμούς ή με προκηρύξεις στους δήμους ή σε ιδιωτικές κλινικές και μονάδες φροντίδας; Νομίζω ότι μπορείτε να ανοίξετε και γραφείο ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας. Επίσης παντα υπάρχει η εκπαίδευση που τελευταία έχει καλή απορρόφηση για τους κοιν. λειτουργούς. Για τη συγκεκριμένη σχολή δεν γνωρίζω αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ εξειδικευμένη για προπτυχιακό και πως θα ήταν καλύτερα ένας πχ μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό μιας και ασχολούνται με σχεδιαστικά προγράμματα πχ AutoCAD. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχουν ηλικία αυτά. 2ο πτυχίο κάνεις και στα 25, και στα 30, και στα 40, 45.... Το θέμα είναι να δουλεύεις παράλληλα για να μπορείς να ζεις και να βγάζεις τα εξοδά σου και παράλληλα κάνεις ότι πτυχίο/μάστερ/διδακτορικό θες...Θέληση να υπάρχει... και να έχεις κάποιο στόχο...

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1

Εφόσον ξέρεις τι θες να κάνεις και σου αρέσει, κάντο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν σε δουλειές που δεν τους αρέσουν ή/και δεν βρίσκουν ποτέ τι τους αρέσει πραγματικά. Εσύ ξέρεις τι θες να κάνεις και θα το αφήσεις; just do it. 

• Like 1

4 ώρες πριν, Ajx08 είπε

Από γνωστούς που έχω μου λένε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για τους κοινωνικούς λειτουργούς συγκριτικά με άλλους κλάδους. Ψάχτηκες σε ΜΚΟ, οργανισμούς ή με προκηρύξεις στους δήμους ή σε ιδιωτικές κλινικές και μονάδες φροντίδας; Νομίζω ότι μπορείτε να ανοίξετε και γραφείο ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας. Επίσης παντα υπάρχει η εκπαίδευση που τελευταία έχει καλή απορρόφηση για τους κοιν. λειτουργούς. Για τη συγκεκριμένη σχολή δεν γνωρίζω αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ εξειδικευμένη για προπτυχιακό και πως θα ήταν καλύτερα ένας πχ μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό μιας και ασχολούνται με σχεδιαστικά προγράμματα πχ AutoCAD.

Ναι έχω κάνει αίτηση για αναπληρώτρια στην εκπαίδευση αλλά νομίζω πως είναι μια δουλειά που θα την κάνω από αγγαρεία.

Μεγαλώνοντας έχω ψάξει περισσότερο τον εαυτό μου, πάντα ήμουν δημιουργική και μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια. 

Όμως από τη μια ο ελλειπής επαγγελματικός προσανατολισμός πριν τις πανελλήνιες, κ από την άλλη η έλλειψη ωριμότητας και αυτογνωσίας στα 18 , οδηγούν σε λάθος αποφάσεις , δυστυχώς..

Μόλις τώρα, Sofik είπε

Ναι έχω κάνει αίτηση για αναπληρώτρια στην εκπαίδευση αλλά νομίζω πως είναι μια δουλειά που θα την κάνω από αγγαρεία.

Μεγαλώνοντας έχω ψάξει περισσότερο τον εαυτό μου, πάντα ήμουν δημιουργική και μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια, είτε με άλλα μέσα. 

Όμως από τη μια ο ελλειπής επαγγελματικός προσανατολισμός πριν τις πανελλήνιες, κ από την άλλη η έλλειψη ωριμότητας και αυτογνωσίας στα 18 , οδηγούν σε λάθος αποφάσεις , δυστυχώς..

1 λεπτό πριν, Sofik είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα το τι σου ταιριάζει και τι όχι μόνο εσύ το ξέρεις. Την σουπερ σχολή με την σούπερ αποκατάσταση και τις σούπερ αποδοχές να είχες τελειώσει, θα είσαι απο μέτρια εώς κακιά, μίζερη και κατα πάσα πιθανότητα αποτυχημένη αν δεν σου αρέσει. Ξέρω υπερβάλλω αλλα η τάση σίγουρα θα ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση.Απο εκεί και πέρα εγώ βλέπω 2 θέματα εδώ :

Έχεις αποφασίσει οτι δεν θες να μην ασχοληθείς με το αντικείμενο των τωρινών σπουδών σου? Δεν έχεις δουλέψει, δεν έχεις δεί το αντικείμενο σε πράξη (και σίγουρα έχει διαφορά απο τις σπουδές), οπότε ίσως να είναι βιαστική μια απόφαση να το παρατήσεις και να τρέξεις σε κάτι άλλου που μπορεί ή μπορεί και να μην είναι καλύτερο για σένα. Οπότε δοκίμασε και άλλο και δεν χρειάζεται να κυνηγάς μονο τις high profile θέσεις, υπάρχουν και πρακτικές υπάρχουν εθελοντικά προγράμματα που μπορούν να σε βοηθήσουν όχι σήμερα αλλα ενδεχομένω σε 1-2 χρόνια να βρείς μια καλή θέση που θα σου αρέσει κιόλας.

Απο την άλλη έχεις αυτό το νέο και συναρπαστικό του να σπουδάσεις σε μια νέα σχολή. Η διαφορά είναι οτι τώρα είσαι 25 και όχι 17 που είμαστε όταν πρωτομπαίνουμε, με οτι αυτό σημαίνει για τα μυαλά σου, πως θα προσεγγισεις το διάβασμα, τις εργασίες και την προσωπική ερευνα που είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να είσαι πολύ ξεκάθαρη νομίζω (προς τον εαυτό σου) γιατι κάνεις αυτό το βήμα, ποιος είναι ο στόχος σου δηλαδή και πως αυτό το βήμα θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί. Ως προς το αν είναι πολύ αργά, σκέψου το έτσι : αν κάνεις σήμερα κάτι που δεν σου αρέσει σε 3-4 χρόνια θα είσαι στην ίδια θέση με σήμερα αλλα θα πλησιάζεις τα 30. Το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις αλλα μπορείς να προλάβεις το μέλλον.

Επεξ/σία από Theo1903
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ακουστεί κοινότοπο αλλά η μάθηση είναι αεναης διαδικασία.. Πότε δεν σταματάμε να μαθαίνουμε και καλώς κάνουμε.. Έχω οικογένεια και παιδιά είμαι στην τέταρτη δεκαετία μου και έχω ασχοληθεί μαθησιακα - γνωστικά με 5 διαφορετικά πεδία.. Είσαι απολύτως ελεύθερη να κάνεις ότι πραγματικά θέλεις.. Οι όποιοι περιορισμοί αφετηρία έχουν μόνο το μέσα μας. Δεν δίνουμε όρκο αίματος για καμιά δουλειά. 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 6

6 ώρες πριν, Sofik είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πως τα βγάζεις πέρα; Εργάζεσαι; Νοικιαζεις σπίτι; Νομίζω πως έχω προοπτικές απλώς με φοβίζει λίγο το πρακτικό κομμάτι. 

Εχω ενα εισοδημα αλλά μενω στο πατρικο μου, καθως θελω να μαζεψω καποια χρηματα και για το μεταπτυχιακο μου αργοτερα! 😁

1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Μικρή είσαι ακόμα , μόνο μην κάνεις το λάθος να πας σε ΙΕΚ.

Επειδη εδω στο Ελλαδισταν εχουμε μαθει να δινουμε αξια μονο σε Bachelor και πανω, να σε ενημερωσω οτι με πιστοποιηση απ τον ΕΟΠΠΕΠ, οι σπουδες σε ΙΕΚ οδηγουν σε Associate's Degree. Ξερω, εδω στην Ελλαδα ειναι για τα σκουπιδια αλλά εξω εχει μια αλφα βαρυτητα.

Γιατι ειναι λαθος να παει σε ΙΕΚ?? (Εννοειται μόνο δημοσιο, ΠΟΤΕ ιδιωτικο ΙΕΚ)

31 λεπτά πριν, Sofik είπε

Γιατί; Σε δημόσιο εννοείς ή ιδιωτικό;

Ακριβως επειδη εισαι μικρη ακομα, το ΙΕΚ (δημοσιο ΜΟΝΟ) ειναι μια καλη αρχη, αν θες ν αλλαξεις κλαδο..βεβαια, καλο θα ηταν να βρεις σχολες σχετικες με το αντικειμενο που θες να μαθεις και να δωσεις κατατακτηριες..Γιατι και να σε δεχτουν σε μεταπτυχιακο, αν δεν εχει μια καποια συναφεια το bachelor με το master, δε θα αποτελεις και πρωτη επιλογη των recruiters..

Ποιος τομεας ειπες σε ενδιαφερει??

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...