Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. 

Έχω ένα ryzen 5 2600 από τον οποίο έχουν σπάσει 2-3 pins. Τον λειτουργώ γύρω στα 2 χρόνια τώρα και γενικά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Το μόνο πρόβλημα που εμφανίζεται είναι πως το pc δεν ανοίγε αν βάλω τις ram σε dual channel , τώρα αναγκαστικά τις έχω στο 1ο και 2ο socket. 

Η ερώτηση μου είναι αν γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που να μπορεί να επισκευάσει cpu με σπασμένα pins. (Μένω Αθήνα)

Thanks! 

Δημοσ.

αν σκεφτεις οτι ενας ι3 10100 εχει περιπου 80 ευρω, με εγγυηση 2,3 χρονια, ποσα λεφτα να μπορεσει να δωσει καποιος για επισκευη σε ενα 2600?

40 ευρω? 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, peiraiask είπε

αν σκεφτεις οτι ενας ι3 10100 εχει περιπου 80 ευρω, με εγγυηση 2,3 χρονια, ποσα λεφτα να μπορεσει να δωσει καποιος για επισκευη σε ενα 2600?

40 ευρω? 

Aυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που θα ζητήσει κάποιος για την επισκευή, το πόσο αξίζει ο επεξεργαστής και αν τον συμφέρει η επισκευή είναι φυσικά πρόβλημα του πελάτη και όχι του ανθρώπου που θα κάτσει να ασχοληθεί

Δημοσ.
17 ώρες πριν, peiraiask είπε

40 ευρω? 

Δηλαδή αν ο άλλος θέλει απλώς να έχει dual channel πρέπει να δώσει 150€ για νέα μητρική και επεξεργαστή ενώ το να δώσει 40 , 50 , 100€ για να φτιάξει τον δικό του που τον καλύπτει ακόμα είναι κακό;

• Like 3
Δημοσ.

και αν δε φταίει η CPU αλλά η Mbd που δεν παίζει dual channel η ram? 

Αξίζει το ρίσκο? το χάσιμο έστω (ιδανικά λέμε) το 40 ευρω κ αν πάλι δεν παίζει dual channel γιατί τελικώς ήταν πρόβλημα της μητρικής?

αν πάθει μεγαλύτερη ζημιά ο επεξεργαστής

είναι τόοοοσο (που δεν είναι, λέμε τώρα) μεγαλύτερες οι επιδόσεις του dual channel?

ρεζουμέ....  καλύτερο φυσικά το dual channel, αλλά ιζ ιτ γουόρθ δε ρίσκ ? (is ti worth the risk?)

κράτα το ως έχει φίλε, αφού δουλεύει κ σε 1-2 χρόνια αλλάζεις σύστημα μια κ καλή (κ αν πάλι χρειάζεσαι) 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Δηλαδή αν ο άλλος θέλει απλώς να έχει dual channel πρέπει να δώσει 150€ για νέα μητρική και επεξεργαστή ενώ το να δώσει 40 , 50 , 100€ για να φτιάξει τον δικό του που τον καλύπτει ακόμα είναι κακό;

σωστα λες, μπορει να θελει να το φτιαξει , γιατι μπορει να εχει καλη μητρικη ή ετσι επειδη θελει

Δημοσ.

Τελικά μίλησα με το μαγαζί που πρότεινε ο @duffyduck, το παιδί μου πρότεινε να το αφήσω ως έχει αφού δουλεύει αν και μπορεί να προσπαθήσει να το επισκευάσει αλλά προφανώς υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσει εντελώς η cpu. Ο λόγος που θέλω να τον επισκευάσω είναι επειδή πήρα άλλες δύο ραμ και τώρα έχω 4, το pc δεν μπορεί να ανοίξει. Η μητρική δεν έχει κάποιο πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις και μόνος σου μ' ένα trick

Θα "φτιάξεις" πινάκια από ένα καλώδιο  μία παλιά CPU και θα τα βάλεις απευθείας στο socket. Ύστερα βάζεις τη CPU από πάνω, σταυρώνεις τα δάχτυλα σου και μπουτάρεις. Αν δεν πιάσει με την 1η, δοκίμασε ξανά

Δες το παρακάτω βίντεο

Επεξ/σία από solution1
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, solution1 είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις και μόνος σου μ' ένα trick

Θα "φτιάξεις" πινάκια από ένα καλώδιο  μία παλιά CPU και θα τα βάλεις απευθείας στο socket. Ύστερα βάζεις τη CPU από πάνω, σταυρώνεις τα δάχτυλα σου και μπουτάρεις. Αν δεν πιάσει με την 1η, δοκίμασε ξανά

Δες το παρακάτω βίντεο

Θα το δοκιμάσω, αν βρω καμιά παλιά cpu. Ελπίζω να δουλέψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε συρματάκι. Δε χρειάζεται σώνει και καλά να προέρχεται από CPU.

To θέμα όμως είναι ότι, δεν είσαι σίγουρος αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις προέρχεται από τα πινάκια.

Το σωστό θα ήταν να δανειστείς μία "καλή" cpu και να δοκιμάσεις αν παίζουν οι μνήμες σου.

Μπορεί να είναι πρόβλημα στη μητρική. (πχ στραβωμένο πινάκι στις υποδοχές ram)

Επεξ/σία από solution1
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, solution1 είπε

Μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε συρματάκι

Χρειάζεται υπομονή, καλή ώραση και εξοικείωση με το αντικείμενο. Αν πάει να το κάνει μπαμ-μπαμ, μπορεί να είναι λεπτό το συρματάκι και να περάσει από τη κάτω μεριά του socket, να ακουμπήσει άλλη επαφή και... μπουμ!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Χρειάζεται υπομονή, καλή ώραση και εξοικείωση με το αντικείμενο. Αν πάει να το κάνει μπαμ-μπαμ, μπορεί να είναι λεπτό το συρματάκι και να περάσει από τη κάτω μεριά του socket, να ακουμπήσει άλλη επαφή και... μπουμ!

Οκ μόλις αποφάσισα ότι δεν θα το δοκιμάσω με συρματάκι :P 

2 ώρες πριν, solution1 είπε

Μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε συρματάκι. Δε χρειάζεται σώνει και καλά να προέρχεται από CPU.

To θέμα όμως είναι ότι, δεν είσαι σίγουρος αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις προέρχεται από τα πινάκια.

Το σωστό θα ήταν να δανειστείς μία "καλή" cpu και να δοκιμάσεις αν παίζουν οι μνήμες σου.

Μπορεί να είναι πρόβλημα στη μητρική. (πχ στραβωμένο πινάκι στις υποδοχές ram)

Δεν νομίζω να είναι μητρική γιατί πριν κάνω την βλακεία και χαλάσω την cpu έπαιζε κανονικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...