Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Nαι πρέπει. Πες μου ομως έναν λόγο να το κάνει αυτο ένας νέος αφου:

• Oι μισθοί σε εταιρίες ειναι πολύ χαμηλοί
  • Ως ελευθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι σου πινει το αίμα η εφορία

Στον χώρο έχουν παρισφρίσει εδω και χρόνια ανιδεικευτοι με μονη γνωση την εμπειρία τους, οι οποιοι λογω χαμηλών τιμων προτιμονται απο τον κόσμο. Δεν φορολογουνται φυσικά.

Και βέβαια ειναι και θεμα νοοτροπίας. Γενικά στον δυτικό κόσμο θεωρουμε πως ένας δικηγόρος ή ένας (ιδιώτης) γιατρός, πρέπει να λαμβάνει υψηλό μισθό, ενω ένας τεχνίτης πρέπει να ειναι χαμηλόμισθος.

εσυ βλεπεις μισθολογικη διαφορα στην Ελλαδα? δηλαδη δεν ειναι αδικια που εσυ σπουδασες να παιρνεις τον ιδιο μισθο με εναν που δεν σπουδασε? και ομως στην ΕΛΛΑΔΑ γινετια. Βαλκανια και μπανανια μαζι

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

εσυ βλεπεις μισθολογικη διαφορα στην Ελλαδα? δηλαδη δεν ειναι αδικια που εσυ σπουδασες να παιρνεις τον ιδιο μισθο με εναν που δεν σπουδασε? και ομως στην ΕΛΛΑΔΑ γινετια. Βαλκανια και μπανανια μαζι

Oλα εχουν να κάνουν με το τι προσφέρει ο καθένας. Το οτι ο άλλος πηγε πανεπιστημιο ή έκανε μεταπτυχιακό δε σημαίνει τιποτε. Ολοι ξέρουμε άχρηστους σπουδαγμένους και χρησιμους αποφοιτους λυκείου.

Π.χ. εγω θα περιμένα πως ένας καλός συντηρητής ανελκυστήρα, θα έπρεπε να χτυπάει τρελά ποσά με τις ευθύνες που έχει για ανθρωπινες ζωές κτλ κτλ. Διοτι μπορει το παιδι να τελείωσε ένα ΙΕΚ 2 ετών, ομως ξέρει και κάνει καλά μια δουλειά. Ομως (αυτος που ξέρω) παίρνει 600 το μηνα και του βγαινει η πίστη.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Oλα εχουν να κάνουν με το τι προσφέρει ο καθένας. Το οτι ο άλλος πηγε πανεπιστημιο ή έκανε μεταπτυχιακό δε σημαίνει τιποτε. Ολοι ξέρουμε άχρηστους σπουδαγμένους και χρησιμους αποφοιτους λυκείου.

Π.χ. εγω θα περιμένα πως ένας καλός συντηρητής ανελκυστήρα, θα έπρεπε να χτυπάει τρελά ποσά με τις ευθύνες που έχει για ανθρωπινες ζωές κτλ κτλ. Διοτι μπορει το παιδι να τελείωσε ένα ΙΕΚ 2 ετών, ομως ξέρει και κάνει καλά μια δουλειά. Ομως (αυτος που ξέρω) παίρνει 600 το μηνα και του βγαινει η πίστη.

Άρα στο Εξωτειρκό που υφιστανται μισθολογικη διαφορα πτυχιουχου με μη πτυχιουχου, δεν πραττουν σωστα. Οκ εγω δεν συμφωνω μαζι σου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Άρα στο Εξωτειρκό που υφιστανται μισθολογικη διαφορα πτυχιουχου με μη πτυχιουχου, δεν πραττουν σωστα. Οκ εγω δεν συμφωνω μαζι σου

Υπάρχουν επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πανεπιστημιακη εκπαιδευση. Σου ανέφερα ένα που έχει μεγάλες ευθύνες αλλά στην Ελλάδα πληρωνεται χαμηλομισθα. Στην Ολλανδια πχ τέτοιοι ανθρωποι, έχουν υψηλότατους μισθους.

Και δεν ξέρω για πιο εξωτερικο αναφέρεσαι αλλά προσωπικά σε όσες χωρες έζησα και εργάστηκα, καμια σημασία δεν ειχε το πτυχίο, αλλά τι εξειδίκευση ειχες και τι μπορουσες να κάνεις.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, pontez2 said:

Υπάρχουν επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Σου ανέφερα ένα που έχει μεγάλες ευθύνες αλλά στην Ελλάδα πληρώνεται χαμηλόμισθα. Στην Ολλανδία π.χ. τέτοιοι ανθρωποι έχουν υψηλότατους μισθούς.

Οπότε ένας ειδικευμένος τεχνικός είναι πιο χρήσιμος για την αγορά εργασίας από ένα μη ειδικευμένο επιστήμονα;

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.
3 ώρες πριν, James Bon είπε

Οπότε ένας ειδικευμένος τεχνικός είναι πιο χρήσιμος για την αγορά εργασίας από ένα μη ειδικευμένο επιστήμονα;

Το ποιος ειναι χρησιμότερος δε το κρινω εγω αλλά η αγορά.

Eνας ειδικευμένος καυστηρατζής ειναι σιγουρα 10 φορές πιο περιζητητος απο έναν ανειδίκευτο πτυχιούχο διοίκησης επιχείρησεων. Διότι πλέον το πανεπιστημιακό πτυχίο δε σου δίνει εξειδίκευση όπως κάποτε αλλά μια σφαιρική γνωση ενός πολύ γενικού αντικειμένου.

Πχ. διοικηση επιχειρήσεων...Θα διοικήσει επιχείρηση? Μονο αν φτιάξει δική του. Το πιθανότερο ειναι να δουλέψει υπάλληλος γραφείου και να κάνει ότι θα μπορουσε να κάνει ένας απόφοιτος λυκείου. Και με τα χρόνια, όταν θα εξειδικευτεί σε ένα κομμάτι, μπορει να γινει team leader, προιστάμενος κτλ κτλ...Ο αλλος τελειώνει ένα ΙΕΚ και ειναι έτοιμος να βγει στην αγορά εργασίας. Το οτι ο μισθός του ειναι χαμηλός ειναι άδικο και ισχύει μονο στην Ελλάδα. Σε άλλες χωρες, οι τεχνικές εργασίες πληρωνονται.

Δεν συμφωνώ αλλά αυτό ισχύει.

• Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, James Bon είπε

Υπάρχει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Σε τι είναι ειδικευμένος ένα τεχνικός, και που είναι 'μη ειδικευμένος' ο επιστήμονας; Και προφανώς εννοείς πτυχιούχος χωρίς εργασιακή εμπειρίας, γιατί ο επιστήμονας είναι ειδικευμένος σε κάτι, αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για επιστήμονα αλλά για κάτοχο ανώτατου πτυχίου (όχι όμως διδακτορικού προφανώς). 

Η αγορά τα καθορίζει αυτά, σε μια δεδομένη στιγμή ένας κατοχής ανώτατου πτυχίου συγκεκριμένης ειδίκευσης μπορεί να είναι πολύ χρησιμοτερος από έναν εξειδικευμένο τεχνίτη...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, pontez2 είπε

Eνας ειδικευμένος καυστηρατζής ειναι σιγουρα 10 φορές πιο περιζητητος απο έναν ανειδίκευτο πτυχιούχο διοίκησης επιχείρησεων. Διότι πλέον το πανεπιστημιακό πτυχίο δε σου δίνει εξειδίκευση όπως κάποτε αλλά μια σφαιρική γνωση ενός πολύ γενικού αντικειμένου.

Πχ. διοικηση επιχειρήσεων...Θα διοικήσει επιχείρηση? Μονο αν φτιάξει δική του. Το πιθανότερο ειναι να δουλέψει υπάλληλος γραφείου και να κάνει ότι θα μπορουσε να κάνει ένας απόφοιτος λυκείου. Και με τα χρόνια, όταν θα εξειδικευτεί σε ένα κομμάτι, μπορει να γινει team leader, προιστάμενος κτλ κτλ...Ο αλλος τελειώνει ένα ΙΕΚ και ειναι έτοιμος να βγει στην αγορά εργασίας. Το οτι ο μισθός του ειναι χαμηλός ειναι άδικο και ισχύει μονο στην Ελλάδα. Σε άλλες χωρες, οι τεχνικές εργασίες πληρωνονται.

Δεν νομίζω ότι η διοικηση επιχειρησεων εινα το πιο σωστό παράδειγμα. Το όλο θέμα ξεκίνησε κυρίως από γιατρούς. Αλλιως ας συγκρίνεις κάποιο ιεκ τουριστικων που θα δουλευει γκαρσονι για 12ωρα σεζον, χωρις ρεπο και θα κοιμαται σε αντισκηνα.

12 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Η αγορά τα καθορίζει αυτά, σε μια δεδομένη στιγμή ένας κατοχής ανώτατου πτυχίου συγκεκριμένης ειδίκευσης μπορεί να είναι πολύ χρησιμοτερος από έναν εξειδικευμένο τεχνίτη...

Τωρα πχ με τον covid, ολα τα διαγνωστικα τρεχαν να βρουν κάποιο που να ξέρει να παίρνει δείγματα covid και να ξέρει να τρεχει PCR. To οποίο είναι ένα πολύ συγκεκριμένο προσόν που κατά βάση το έχουν άτομα με μαστερ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Papakaliati είπε

Υπάρχει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Σε τι είναι ειδικευμένος ένα τεχνικός, και που είναι 'μη ειδικευμένος' ο επιστήμονας; Και προφανώς εννοείς πτυχιούχος χωρίς εργασιακή εμπειρίας, γιατί ο επιστήμονας είναι ειδικευμένος σε κάτι, αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για επιστήμονα αλλά για κάτοχο ανώτατου πτυχίου (όχι όμως διδακτορικού προφανώς). 

Έχετε καταλάβει ότι οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα είναι λίγες?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/11/2021 στις 7:57 ΜΜ, Michelanjelo είπε

Δεν νομίζω ότι η διοικηση επιχειρησεων εινα το πιο σωστό παράδειγμα. Το όλο θέμα ξεκίνησε κυρίως από γιατρούς. Αλλιως ας συγκρίνεις κάποιο ιεκ τουριστικων που θα δουλευει γκαρσονι για 12ωρα σεζον, χωρις ρεπο και θα κοιμαται σε αντισκηνα.

Ωραια ας συγκρινουμε ενα ΙΕΚ τουριστικων με το ΑΕΙ τουριστικων επιχειρησεων. Προσωπικά πιστευω πως η αγορά εργασιας ειναι έτσι που ειτε το ενα τελειωσεις, ειτε το άλλο, θέμα συγκιριων ειναι το αν θα γινεις ποτέ μάνατζερ ή οχι. Το πτυχίο δε θα μετρήσει καθόλου.

Τωρα βέβαια αν έχεις κάποιο πολυ εξειδικευμένο μεταπτυχιακό αλλάζει το πράγμα.

Η ουσία ειναι πως υπάρχουν πτυχία που δεν ανταποκρίνονται στην αγοραστική ζήτηση. Άλλα βέβαια ειναι εξαιρετικά.

• Like 2
Δημοσ.

Κρίμα, έπρεπε να το γράψουν λίγο πιο γλαφυρά πχ. "το 95% των πτυχιούχων ΑΕΙ, απελευθερώνονται μόλις μπουν σε δημόσιο ΙΕΚ αισθητικής".

• Like 1
Δημοσ.

Άντε παιδιά, εγώ σπουδάζω Δημοσία Διοίκηση με βλέπω να ακολουθώ τα ΙΕΚ τότε έτσι όπως τα λέτε και έτσι όπως τα βλέπω τά πράγματα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnyV είπε

Άντε παιδιά, εγώ σπουδάζω Δημοσία Διοίκηση με βλέπω να ακολουθώ τα ΙΕΚ τότε έτσι όπως τα λέτε και έτσι όπως τα βλέπω τά πράγματα..

απο περιέργεια και μόνο....όταν αποφάσισες να ακολουθήσεις - σπουδάσεις το συγκεκριμένο αντικείμενο σου είχε πει κάποιος τι θα κανείς μετά???η που θα 

απορροφηθεις η τι δουλειά θα κανείς?? η τυχαία πηγές ??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...