gazp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, Ότι λέει ο τίτλος...Εδώ και 2 χρόνια, απ' όταν αγόρασα μεταχειρισμένο ένα i20 με έχουν ταράξει στις ζημιές, συνήθως τη νύχτα ή όταν λείπουμε. Το καλύτερο απ' όλα; Μόνο το δικό μου αμάξι, κανενός άλλου, πλην μιας εξαίρεσης που θα αναφέρω παρακάτω....Σίγουρα είναι προσωπικό αλλά ειλικρινά απορώ γιατί....Είμαστε στη γειτονιά αυτή από το 1974 και δεν έχουμε αλλάξει κακή κουβέντα με κανέναν. Κατά καιρούς έχουμε ψυχρανθεί με κάποιους απλά γιατί είναι τέρμα μυστήριοι κι αυτό όχι με κακό τρόπο ή φωνές, απλώς δεν μιλάγαμε ο ένας στον άλλο. Ο καθένας αφήνει το αυτοκίνητο/αυτοκίνητά του μπροστά στο σπίτι του και μετά από τόσα χρόνια ο καθένας έχει τη θέση/τις θέσεις τους, αν αυτό δεν σας φαίνεται περίεργο, οπότε δεν υπάρχουν τσακωμοί για το θέμα του parking. Διαφορές γενικά δεν έχω με κανέναν, είμαι σπίτι - δουλειά, δουλειά - σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, με το που πήραμε το αμάξι, ξεκινήσαμε να το βάζουμε στη θέση του παλιού. Δεν περνάνε λίγες ημέρες και ο πίσω προφυλακτήρας έχει βουλιάξει όλος, σα να έφαγε κλωτσιά. Όχι απ την πλευρά που κοιτάζει στο δρόμο αλλά από αυτήν που κοιτάζει πεζοδρόμιο. Μετά από 2-3 μέρες πάλι, μια χαρακιά με κλειδί που ξεκινούσε από το εμπρός φως και κατέληγε στο πίσω, περνώντας ενδιάμεσα από πόρτες, κολώνες κ.ο.κ. Μέχρι να σκεφτώ τι θα κάνω, την άλλη μέρα μου είχαν ξηλώσει την κεραία του ραδιοφώνου, είχαν σπάσει και τη βάση που τη στηρίζει στο αυτοκίνητο και τα νερά σχεδόν έφτασαν τον ουρανό του αυτοκινήτου, 200€ ζημιά! Αμέσως ζήτησα από έναν καλό φίλο και γείτονα, οικοδόμο, να με βοηθήσει να φτιάξουμε μια μικρή ανηφορίτσα μεταξύ δρόμου & πεζοδρομίου ώστε να βάζω το αμάξι μέσα στην αυλή μου, όπου προφυλάσσεται από μάντρα. Έτσι και έγινε αλλά 2-3 μέρες μετά, μιας και το δικό μου αυτοκίνητο ήταν ασφαλές, την πλήρωσε το αμάξι του γείτονα που με βοήθησε: Το βρήκε χαραγμένο από μπροστά έως πίσω, του είχαν ρίξει οξύ η κάτι άλλο διαβρωτικό στον ουρανό με συνολικό κόστος ζημιάς στα 500€....Και στο καπάκι ήρθε η αστυνομία και του έκοψε κλήση για παράνομο παρκάρισμα (όλη η γειτονιά αφήνει τα αμάξια παράλληλα με το πεζοδρόμιο, αυτός είναι κοντά σε γωνία), ενώ θα έγραφαν και εμένα που είχα το αμάξι μέσα στην αυλή αλλά επειδή φυσικά δεν έχω άδεια parking, δεν είχα βάλει σήμανση "μην παρκάρετε" κλπ ή άλλα καραγκιοζιλίκια, τη γλύτωσα. Για μεγάλο διάστημα είχαμε ησυχάσει, κανένας στη γειτονιά δεν είχε παράπονο για ζημιές και το αμάξι ήταν ασφαλισμένο στην αυλή μου, μέχρι που για κακή μου τύχη, με τις βροχές, πριν λίγες ημέρες βούλιαξε ο βόθρος ο οποίος βρίσκεται στο "έμπα" για να μπει το αυτοκίνητο στην αυλή (άααααλλα έξοδα απο εκεί). Οπότε, με κρύα καρδιά το άφησα στο πεζοδρόμιο και σήμερα βρήκα μια ωραιότατη κλωτσιά που διέλυσε τον πίσω προφυλακτήρα, πάλι από τη μεριά του πεζοδρομίου. Το αυτοκίνητο μάλιστα το είχα βάψει πρόσφατα οπότε τσούζει διπλά και τριπλά η όποια ζημιά. Φυσικά όλα τα υπόλοιπα αμάξια είναι -ευτυχώς!- απείραχτα, μόνο εγώ είμαι το ζώον της υπόθεσης. Αν κάποιος/α είχε την υπομονή να διαβάσει ως εδώ, θα ήθελα τη συμβουλή σας σε κάποια πράγματα: 1) καλύπτει τίποτε η ασφάλεια μου; σίγουρα θα πρέπει να δω πάλι τι καλύψεις έχω, αλλά τι θα πρέπει να ψάχνω συγκεκριμένα; 2) Καλές και οι κάμερες αλλά πέρα απ' το να δώ την φάτσα του κερ@#@τά όταν θα μου κάνει την επόμενη ζημιά, δεν νομίζω να μπορώ να παρουσιάσω τα πειστήρια σε κάποιο δικαστήριο....Το πολύ πολύ να τον φοβερίσω ότι ξέρω τι κάνει και ότι θα του σπάσω τα πόδια 😛 Πραγματικά τι μέτρο να πάρω δεν ξέρω. 3) Τι στον κόρακα μπορώ να κάνω, πέρα απ' το να μετακομίσω αλλού; Υποψιάζομαι πολύ συγκεκριμένο γείτονα ο οποίος είναι και παλιάνθρωπος και ζηλιάρης αλλά χωρίς αποδείξεις δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πάσα προσφορά ή πρόταση δεκτή, έχω απελπιστεί να ματώνω οικονομικά και να βγάζω και καινούριο εγκεφαλικό κάθε μέρα. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
LabrakisG1992 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Κάμερα για να δεις ποιος ακουμπάει το αυτοκινητο σου,και μόλις δεις ποιος ειναι,τον πιανεις και το χειρίζεσαι οπως νομίζεις(εγω προσωπικά θα του έλεγα αν τον ξαναδώ θα του σπάσω τα δόντια). 3
gazp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε Κάμερα για να δεις ποιος ακουμπάει το αυτοκινητο σου,και μόλις δεις ποιος ειναι,τον πιανεις και το χειρίζεσαι οπως νομίζεις(εγω προσωπικά θα του έλεγα αν τον ξαναδώ θα του σπάσω τα δόντια). Πέρα από αυτό, νιώθω ότι είμαι τέρμα απροστάτευτος. Αν είναι αυτός που φαντάζομαι δεν υπάρχει περίπτωση να μαζευτεί και το να πάρω το νόμο στα χέρια μου δεν είναι κάτι που μου αρέσει & ότι φοβάμαι την αντίδραση μου. Ακόμα και η μήνυση δεν έχει νόημα αν δεν τον πιάσουν επ' αυτοφώρω και στοιχεία από κάμερα δεν μπορώ να παρουσιάσω....
MrRush Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, gazp είπε Πέρα από αυτό, νιώθω ότι είμαι τέρμα απροστάτευτος. Αν είναι αυτός που φαντάζομαι δεν υπάρχει περίπτωση να μαζευτεί και το να πάρω το νόμο στα χέρια μου δεν είναι κάτι που μου αρέσει & ότι φοβάμαι την αντίδραση μου. Ακόμα και η μήνυση δεν έχει νόημα αν δεν τον πιάσουν επ' αυτοφώρω και στοιχεία από κάμερα δεν μπορώ να παρουσιάσω.... Αν βάλεις μια dashcam; Νομίζω πως βίντεο από dashcam αποτελεί στοιχείο. Εγώ αν τον ήξερα θα του έστελνα στο σπίτι παραγγελίες από όλα τα φαγάδικα της πόλης, φυσικά με πληρωμή κατά την παραλαβή και ανώνυμα Μέχρι να βάλει μυαλό. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από MrRush 1 1
gazp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, MrRush είπε Αν βάλεις μια dashcam; Νομίζω πως βίντεο από dashcam αποτελεί στοιχείο Καλό θα ήταν, απλά αν η ζημιά γίνει σε σημείο που δεν "βλέπει" η camera? Είχα σπείρει μια φήμη στη γειτονιά, τεχνηέντως, ότι έχω κάμερες αλλά δεν φαίνεται να πτοείται κανένας.
MrRush Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, gazp είπε Καλό θα ήταν, απλά αν η ζημιά γίνει σε σημείο που δεν "βλέπει" η camera? Είχα σπείρει μια φήμη στη γειτονιά, τεχνηέντως, ότι έχω κάμερες αλλά δεν φαίνεται να πτοείται κανένας. Βάλε 2-3 να καλύψεις όλες τις μεριές. Αναλόγως πόσο αξίζει για εσένα να βγάλεις άκρη. Αν δεν να πας με την νομική οδό και θες να του πετάξεις αυγά στην μπουγάδα πχ, μπορείς να βάλεις κάμερα στο μπαλκόνι να βλέπει το αμάξι και να τον πιάσεις
gazp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, MrRush είπε Βάλε 2-3 να καλύψεις όλες τις μεριές. Αναλόγως πόσο αξίζει για εσένα να βγάλεις άκρη. Αν δεν να πας με την νομική οδό και θες να του πετάξεις αυγά στην μπουγάδα πχ, μπορείς να βάλεις κάμερα στο μπαλκόνι να βλέπει το αμάξι και να τον πιάσεις Το έχω σκεφτεί κι αυτό. Θα χρειαστεί κάποιο καταγραφικό; Γενικά δεν είμαι τσίπης απλά έχω στεγνώσει οικονομικά και δεν θέλω να πάω σε κάποια πανάκριβη λύση.
korakios Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 κάμερα και φυσικά επειδή απαγορεύεται δείχνεις το υλικό σε φίλους σου και κάνεις μήνυση οτι έκανε ζημιά
petran91 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Πόσο πιθανό είναι να μείνεις ένα βράδυ άυπνος σε σημείο που δεν φαίνεσαι και να περιμένεις να την κάνει; Φέρνεις αστυνομία επί τόπου και ξεμπερδεύεις.
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, petran91 είπε Πόσο πιθανό είναι να μείνεις ένα βράδυ άυπνος σε σημείο που δεν φαίνεσαι και να περιμένεις να την κάνει; Φέρνεις αστυνομία επί τόπου και ξεμπερδεύεις. Πόσο πιθανό είναι να του κάνουν ζημιά το συγκεκριμένο βράδυ που θα μείνει άυπνος? Όσο για την "αστυνομία επί τόπου" είναι αδύνατο. Όχι πως ήταν σίγουρο πως θα ξεμπέρδευε με αυτό τον τρόπο, αλλά λέμε. 2
UncleKim Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Βάλε μια ip camera και ένα φως με φωτοκύτταρο για αρχή. Δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει το αυτοκίνητο, να δει το φως, να δει την κάμερα, και να συνεχίσει Πρόσεξε όμως, η κάμερα να κοιτάει το αυτοκίνητο κ μόνο.
Nabuko Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 56 λεπτά πριν, gazp είπε 1) καλύπτει τίποτε η ασφάλεια μου; σίγουρα θα πρέπει να δω πάλι τι καλύψεις έχω, αλλά τι θα πρέπει να ψάχνω συγκεκριμένα; Κακόβουλες ενέργειες Νομίζω ότι θα ήταν καλό κάθε φορά που διαπίστωνες φθορά στο αμάξι να καλούσες περιπολικό για καταγραφή και ύστερα να έπαιρνες και ένα αντίγραφο από το ημερήσιο δελτίο οχήματος. Το να κάνεις μήνυση κατ' αγνώστων κάθε φορά είναι κάτι που το αποφασίζεις εσύ εκτός κι αν το ζητάει η ασφαλιστική σου για να καλύψει τις ζημιές, εφόσον έχεις τέτοιο συμβόλαιο. Για λήψη αποτυπωμάτων δεν γνωρίζω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να ρωτήσεις τον ΑΞΥΠ του ΑΤ ή του ΤΑ 4
gazp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 37 λεπτά πριν, korakios είπε κάμερα και φυσικά επειδή απαγορεύεται δείχνεις το υλικό σε φίλους σου και κάνεις μήνυση οτι έκανε ζημιά Είναι κι αυτό μια λύση 35 λεπτά πριν, petran91 είπε Πόσο πιθανό είναι να μείνεις ένα βράδυ άυπνος σε σημείο που δεν φαίνεσαι και να περιμένεις να την κάνει; Φέρνεις αστυνομία επί τόπου και ξεμπερδεύεις. Εξαιρετικά απίθανο μιας και δουλεύω όλη μέρα και το βράδυ γυρίζω κομμάτια & οτι άντε και τα καταφέρνω, δεν εγγυάται κανένας ότι θα το κάνει το βράδυ που θα ξενυχτήσω. 10 λεπτά πριν, UncleKim είπε Βάλε μια ip camera και ένα φως με φωτοκύτταρο για αρχή. Δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει το αυτοκίνητο, να δει το φως, να δει την κάμερα, και να συνεχίσει Πρόσεξε όμως, η κάμερα να κοιτάει το αυτοκίνητο κ μόνο. Πολύ δύσκολο μιας και είναι πάνω στο δρόμο το αμάξι και ειναι αδύνατον να μην τραβάει και κάτι άλλο.
UncleKim Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Όπως μας τα περιέγραψες, δεν πας να τα πείς και στην αστυνομία, μπας και έχουν καμία καλύτερη ιδέα (λέμε τώρα) ? Αν έχεις και ασφαλιστή, δικό σου όμως, μίλησε του μήπως μπορείς να εντάξεις κάτι από αυτά σε κάποια ασφάλεια, μήπως γλυτώσεις τίποτα χρήματα. 3
korakios Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 26 λεπτά πριν, gazp είπε Πολύ δύσκολο μιας και είναι πάνω στο δρόμο το αμάξι και ειναι αδύνατον να μην τραβάει και κάτι άλλο. σκοπός είναι να δεις ποιος είναι , μετά μήνυση , απλά δε στηρίζεσαι στην κάμερα αλλά ισχυρίζεσαι οτι τον είδες (όπως μπορούν να πουν το ίδιο δικοί σου άνθρωποι) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα