Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, NickTG είπε

Βλακείες απάντησες στον άλλον. 

Αυτό που έβαλες με τα 1600 δολάρια έχει 2 κατηγορίες κάτω επεξεργαστή, 8GB RAM και 2-3 κατηγορίες κάτω κάρτα γραφικών. 

Το ότι εσύ φαντάζεσαι ότι και αυτό θα ήταν πιο γρήγορο δεν σημαίνει ότι όντως θα ήταν. 

Όταν γίνουν μετρήσεις με αυτό και βγει γρηγορότερο να το δούμε. 

θα βγει

Δημοσ.
1 minute ago, tsarouc said:

θα βγει

Όταν βγει το βλέπουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί καθώς ούτε Macbook θα αγόραζα αλλά ούτε και οποιοδήποτε άλλο laptop στις τιμές αυτές. 

Μέχρι τότε όμως απλά φαντάζεσαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τεστ δείχνουν το αντίθετο απο τα λεγόμενα του άρθρου.Απολαύστε και περιμένετε για περισσότερες optimized εφαρμογές.

Επεξ/σία από toples50
  • Like 1
Δημοσ.

Ξερεις τι ειναι να εχεις στην τσαντα τον Μ1 και να κανει δουλεια εκτος πριζας οταν εισαι καθοδον; Τι συγκρινουμε ακριβως;

Το λαπτοπ με τις σομπες

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, αλλά προσωπικά είμαι κάτοχος MacBook εδώ και χρόνια και ένας απ τους κύριους λόγους είναι το final Cut και προσφατα το Davinci Resolve.  Ειμαι " επαγγελματίας " ( το βάζω σε εισαγωγικά γιατί στην Ελλάδα μπορείς να δηλώσεις αυθαίρετα για ο΄,τι θέλεις επαγγελματίας ) video editor κοντά 15 χρόνια ( βάση ενσήμων). Προτιμώ χίλιες φορές τις προαναφερθήσες εφαρμογές απο Premiere. Δυστυχώς ή ευτυχώς η σουίτα της Adobe είναι ίνταστρι στάνταρ. 

Στο ρεζουμέ... τα MacBook σέρνονται με Adobe Premiere, After κτλ. Σε Final Cut και Davinci κλαίνε ρέγγες στη στεριά.

Η σύγκριση ήταν σαν ματς σε ξένο γήπεδο και με 9 παίχτες. Στην έδρα της θα είχαμε γκολ απ τα αποδυτήρια.

Αυτά αμίγκος. 

Υ.γ. Φυσικά έχω και ένα αξιοπρεπέστατο Pc με ένα λεβέντη I7 7700κ Και μια ταπεινή 1080 για Windows περιβάλλον και video editing. Οπότε μπορώ να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη. Προσωπική πάντα άποψη, αλλά με αποδείξεις.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ο πόλεμος προς την Apple δε θα περάσει, όλοι θα ενισχύσουμε με τον οβολό μας τις τελευταίες της κυκλοφορίες.

Εχω ήδη αγοράσει το iPhone 13 Pro me 48 δόσεις κ θα πάρω κ το mac book pro M1 max... 

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι χρειαζόμαστε τα πιο έξυπνα προιόντα κ όχι κινεζιες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Ναι γιατί ως γνωστόν στην/για την Apple δεν υπάρχει φυσική και limits. Ως γνωστόν, πάλι, κινητά της Apple με 2500mAh αποδίδουν καλύτερα από άλλα με 5000mAh... ρε δεν θα μας μείνει τρίχα στο κεφάλι δλδ.

Συγνώμη αλλά 2021 έχει κουράσει αυτή η καραμέλα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το optimization παίζει ρόλο αλλά τι διαφορά θα δεις; 5%? 10%? 15%? αν πάρουμε ως δεδομένο φυσικά ότι οι εφαρμογές αυτές είναι optimized μόνο για το ένα λειτουργικό. Ναι... λογικά αυτοί που βγάζουν τέτοιες εφαρμογές δηλώνουν αιώνια αφοσίωση στο Χ λειτουργικό και δεν κάνουν optimize για τα άλλα λειτουργικά...

in short: ο κάθε επεξεργαστής στο είδος του. M1 για διάρκεια και τίμιο performance, x86 για το παραπάνω performance... ο άλλος πάει και κάνει rendering me ARM...

9 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Ναι γιατί ως γνωστόν στην/για την Apple δεν υπάρχει φυσική και limits. Ως γνωστόν, πάλι, κινητά της Apple με 2500mAh αποδίδουν καλύτερα από άλλα με 5000mAh... ρε δεν θα μας μείνει τρίχα στο κεφάλι δλδ.

Συγνώμη αλλά 2021 έχει κουράσει αυτή η καραμέλα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το optimization παίζει ρόλο αλλά τι διαφορά θα δεις; 5%? 10%? 15%? αν πάρουμε ως δεδομένο φυσικά ότι οι εφαρμογές αυτές είναι optimized μόνο για το ένα λειτουργικό. Ναι... λογικά αυτοί που βγάζουν τέτοιες εφαρμογές δηλώνουν αιώνια αφοσίωση στο Χ λειτουργικό και δεν κάνουν optimize για τα άλλα λειτουργικά...

in short: ο κάθε επεξεργαστής στο είδος του. M1 για διάρκεια και τίμιο performance, x86 για το παραπάνω performance... ο άλλος πάει και κάνει rendering me ARM...

X86 για παραπάνω performance??? Ο M1 Max άφησε πίσω τον x86, σε εφαρμογή για x86. Ό,τι νά' ναι ο καθένας εδώ μέσα.  Α και μην ξεχνάς, το Suface στη πρίζα για τέτοιες επιδόσεις. Αν δεν σας αρέσει η καραμέλα παιδάκια, μην τρώτε.

8 ώρες πριν, efkairiakos είπε

Φιλικά να πω το εξής

Λίγο παραπλανητικός ο τίτλος

Τελείως παραπλανητικός, δε λες καλύτερα? Σε φορητό υπολογιστή, δεν υπάρχει πλέον ανταγωνισμός. Καλύτερες επιδόσεις ο M1 Max, σε laptop εκτός πρίζας και με 2πλάσια εώς τριπλάσια αντοχή μπαταρίας. Απορώ πως υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που κράζουν ακόμα. 

7 ώρες πριν, tsarouc είπε

ναι.. όλοι οι επαγγελματίες δεν δουλεύουν σε στούντιο στο γραφείο τους αλλά στο δρόμο η στην παραλία.. ότι πεις αδερφέ...

Όλοι όχι, αλλά είναι αρκετοί αυτοί που κάποιες φορές χρειάζεται να κάνουν πράγματα on the go. 

6 ώρες πριν, petasis είπε

Ε, θέλω ένα παράδειγμα, για να δω αν το λες θεωρητικά ή κάτι πρακτικό έχεις στο μυαλό σου. Τι το βαρύ μπορεί να χρειαστείς κάπου δεν έχεις πρίζα, και ποια κατηγορία επαγγέλματος έχει τέτοιες ανάγκες. Εγώ δεν το έχω χρειαστεί ποτέ. Εσύ, το χρειάστηκες ποτέ;

6 ώρες πριν, Bil79 είπε

Δεν καταλαβαινω που δυσκολευεσαι. Καταρχην καποιος που παιρνει λαπτοπ το παιρνει κυριως για portability, αλλιως θα επαιρνε desktop και θα του εμενε και ενα 500-1000ρικο στην τσεπη. Δηλαδη καποιος που ασχολειται επαγγελματικα με video ή photo editing πιστευεις οτι δεν θα χρειαστει να κανει δουλεια σε συνθηκες ελλειψης τροφοδοσιας? Το πιο συνηθισμενο πραγμα στον κοσμο ειναι!

Πέστα ρε φίλε, γιατί ο από πάνω νομίζει ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από εκείνον...

6 ώρες πριν, tsarouc είπε

απάντησα στον άλλον.. διάβασε και εσύ.. πάμε παρακάτω

αδερφέ καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

τα παίρνουν για μια παρουσίαση και μια αλλαγή τελευταίας στιγμής... δηλαδή ουδεμία σχέση να παίρνει ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ επαγγελματίας macbook για να δουλεύει.. αυτά τα αγοράζουν ένα 98% νεόπλουτοί άσχετοι με την τεχνολογία χρήστες και ένα 2% για τον λόγο που προανέφερα ποιο πάνω.. 

Ο επαγγελματίας που κάνει μοντάζ και δσυλεύει πρότζεκτ μεγάλα δουλεύει σε desktop με σοβαρές κάρτες γραφικών και όχι με το κινητάκι του η το λαπτοπάκι του.. αυτά είναι για παιχνίδια.. ώπα.. το μακ δεν παίζει παιχνίδια.. το ξέχασα...

Φίλε, ζεις σε άλλο πλανήτη. Όταν επιστρέψεις πίσω στη γη, τα ξαναλέμε......

3 ώρες πριν, KostasMulti είπε

Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, αλλά προσωπικά είμαι κάτοχος MacBook εδώ και χρόνια και ένας απ τους κύριους λόγους είναι το final Cut και προσφατα το Davinci Resolve.  Ειμαι " επαγγελματίας " ( το βάζω σε εισαγωγικά γιατί στην Ελλάδα μπορείς να δηλώσεις αυθαίρετα για ο΄,τι θέλεις επαγγελματίας ) video editor κοντά 15 χρόνια ( βάση ενσήμων). Προτιμώ χίλιες φορές τις προαναφερθήσες εφαρμογές απο Premiere. Δυστυχώς ή ευτυχώς η σουίτα της Adobe είναι ίνταστρι στάνταρ. 

Στο ρεζουμέ... τα MacBook σέρνονται με Adobe Premiere, After κτλ. Σε Final Cut και Davinci κλαίνε ρέγγες στη στεριά.

Η σύγκριση ήταν σαν ματς σε ξένο γήπεδο και με 9 παίχτες. Στην έδρα της θα είχαμε γκολ απ τα αποδυτήρια.

Αυτά αμίγκος. 

Υ.γ. Φυσικά έχω και ένα αξιοπρεπέστατο Pc με ένα λεβέντη I7 7700κ Και μια ταπεινή 1080 για Windows περιβάλλον και video editing. Οπότε μπορώ να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη. Προσωπική πάντα άποψη, αλλά με αποδείξεις.

Ένα από τα λίγα λογικά ποσταρίσματα, στο συγκεκριμένο topic!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, Bil79 said:

Δεν καταλαβαινω που δυσκολευεσαι. Καταρχην καποιος που παιρνει λαπτοπ το παιρνει κυριως για portability, αλλιως θα επαιρνε desktop και θα του εμενε και ενα 500-1000ρικο στην τσεπη. Δηλαδη καποιος που ασχολειται επαγγελματικα με video ή photo editing πιστευεις οτι δεν θα χρειαστει να κανει δουλεια σε συνθηκες ελλειψης τροφοδοσιας? Το πιο συνηθισμενο πραγμα στον κοσμο ειναι!

Προφανώς και όχι. τι ερώτηση είναι αυτή; λες και ο κόσμος είναι 24/7 video editing. Αν δεν έχει τροφοδοσία, θα βρει... τόσο απλά.

Βασικά γιατί το συζητάμε ακόμα; ποιος δουλεύει έξω (στο πόδι); μόνο τίποτα φοιτητές που μπορεί να κάνουν κάποια εργασία... αν είσαι επαγγελματίας και δουλεύεις έξω και χωρίς τροφοδοσία stand by απλά no comments.

12 hours ago, tsakis11 said:

Η μεγαλη αυτονομια σαφως και ειναι ενα απ τα βασικα κριτηρια μαζι με τις επιδοσεις..

Παντως δεν μπορω να κατανοησω αυτους που λενε πχ πρεπει να κανω ρεντερινγκ απ την καφετερια η το τρενο η το μετρο.

Τι δουλεια κανετε η οποια δεν μπορει να περιμενει 1-2 ωρες μεχρι να πιειτε τον καφε η να πατε το ταξιδι σας..κι εγω την αυτονομια εχω ως ενα απ τα 2 κριτηρια που επιλεγω κατι αλλα δεν θελω να κανω ρεντερινγκ οσο πινω τον καφε μου πχ.

Εγω μαζι σας ,αλλα μη πατε στο αλλο ακρο..

καλά, υπάρχουν επαγγελματίες κι επαγγελματίες. και αυτός που πουλάει υπηρεσίες video editing με 100 ευρώ επαγγελματίας είναι. Δεν βλέπεις ότι όλα τα πιτσιρίκια ασχολούνται με το το streaming/ytbing/video editing? και αυτοπροσδιορίζονται "επαγγελματίες".

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, KostasMulti said:

Αυτά αμίγκος. 

Ακριβώς! Ακόμη και με το ταπεινό mbp M1 χαμογελάω κάθε φορά που δουλεύω με τις τελευταίες εκδόσεις του da Vinci resolve. Σε σημείο που το Final Cut Pro πλέον έχει πιάσει αράχνες… ;) 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

Προφανώς και όχι. τι ερώτηση είναι αυτή; λες και ο κόσμος είναι 24/7 video editing. Αν δεν έχει τροφοδοσία, θα βρει... τόσο απλά.

Βασικά γιατί το συζητάμε ακόμα; ποιος δουλεύει έξω (στο πόδι); μόνο τίποτα φοιτητές που μπορεί να κάνουν κάποια εργασία... αν είσαι επαγγελματίας και δουλεύεις έξω και χωρίς τροφοδοσία stand by απλά no comments.

καλά, υπάρχουν επαγγελματίες κι επαγγελματίες. και αυτός που πουλάει υπηρεσίες video editing με 100 ευρώ επαγγελματίας είναι. Δεν βλέπεις ότι όλα τα πιτσιρίκια ασχολούνται με το το streaming/ytbing/video editing? και αυτοπροσδιορίζονται "επαγγελματίες".

Fck logic. Πραγματικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, apos said:

Fck logic. Πραγματικά.

Συγγνώμη, δεν έχεις αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο μέλος (και όχι μόνο...)  μπαίνει σε topic που αφορούν μια συγκεκριμένη εταιρεία μόνο και μόνο για να τρολλάρει και να κράξει; Περιμένεις λογική ή επιχειρήματα; Εδώ προσπαθεί να υποστηρίξει, ούτε λίγο ούτε πολύ,  ότι για ένα laptop η αυτονομία είναι σχεδόν... δευτερεύουσας σημασίας!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, paredwse said:

Συγγνώμη, δεν έχεις αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο μέλος (και όχι μόνο...)  μπαίνει σε topic που αφορούν μια συγκεκριμένη εταιρεία μόνο και μόνο για να τρολλάρει και να κράξει; Περιμένεις λογική ή επιχειρήματα; Εδώ προσπαθεί να υποστηρίξει, ούτε λίγο ούτε πολύ,  ότι για ένα laptop η αυτονομία είναι σχεδόν... δευτερεύουσας σημασίας!

Που το είδες το troll? στο ότι δεν κάνουμε σοβαρά tasks στο πόδι; μάλιστα... επίσης δεν είπα ποτέ ότι η αυτονομία είναι δευτερεύουσας σημασίας... το μόνο που σχολιάζω στο συγκεκριμένο θέμα (arm cpus) είναι δεν μπορείς να έχεις κορυφαίες επιδόσεις και αυτονομία μαζί. τόσο απλά. τώρα πως βγήκε το συμπέρασμα αυτό δεν ξέρω...

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Που το είδες το troll? στο ότι δεν κάνουμε σοβαρά tasks στο πόδι; μάλιστα... επίσης δεν είπα ποτέ ότι η αυτονομία είναι δευτερεύουσας σημασίας... το μόνο που σχολιάζω στο συγκεκριμένο θέμα (arm cpus) είναι δεν μπορείς να έχεις κορυφαίες επιδόσεις και αυτονομία μαζί. τόσο απλά. τώρα πως βγήκε το συμπέρασμα αυτό δεν ξέρω...

Δεν ξέρω αν είσαι troll, ξέρω ότι με αυτά που γράφεις για το θέμα έχεις καταλύσει κάθε λογική.

Επεξ/σία από apos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...