Προς το περιεχόμενο

html php css κτλ απορίες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποιες απορίες πάνω στο πως δημιουργούμε ιστοσελίδες και θα ήθελα να μου τις λύσει κάποιος επαγγελματίας επειδή και εγώ σκέφτομαι να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα.

Το πρώτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής όταν ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε css μας ζήτησε να το έχουμε μέσα στην html και όχι ξεχωριστό αρχείο όπως γίνετε κανονικά - από οτι έχω ακούσει, μπορεί να κάνω λάθος, εαν κάνω να μου το πείτε - τώρα που μαθαίνουμε php γράφουμε πάλι μέσα στο html και απλός αντί για .html το αποθηκεύουμε σε .php(notepad++ αυτό με βολεύει )  αυτό κάνουμε κανονικά ή είναι κάτι σαν το css?? Βασικά για να μην είναι μεγάλο το κείμενο θα ρωτήσω μετά τις άλλες απορίες που έχω.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις περισσότερες περιπτώσεις γράφει κανείς σε ξεχωριστά αρχεία html και css. Το να γράφει όμως κάποιος στο ίδιο αρχείο css ειδικά για εκπαίδευση ή όποτε χρειάζεται δεν είναι λάθος.

Το ίδιο ισχύει και με την php. Σε αυτή την  περίπτωση όμως σε ένα php αρχείο θα έχεις πάντα και php κώδικα. Εφόσον δεν έχεις δεν έχεις κανένα λόγω να το ονομάσεις .php μπορείς να το ονομάσεις .html. Τον κώδικα τον βάζουμε συνήθως σε ξεχωριστά αρχεία και στο .php που εμφανίζουμε στον browser γίνεται μόνο το render όσων θέλουμε να εμφανίσουμε.

 

 

Επεξ/σία από k33theod
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια, μπορείς να μου στείλεις μήνυμα. Θα σου λύσω όλες τις απορίες και αν θες μπορώ να σε καθογήσω!

Δημοσ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

  • Ένας φυλλομετρητής (browser δλδ firefox, google chrome...) μπορεί να "διαβάσει" html, css και  javascript
  • Επομένως τα 3 που αναφέρθηκαν μπορούν να μπουν σε ένα αρχείο html. Συνήθως όμως για να είναι πιο καθαρός ο κώδικας, ή να μην υπάρχει επανάληψη σε πολλά αρχεία (τέλος πάντων για να είναι εύκολο στην συντήρηση)... δημιουργούμε ξεχωριστά αρχεία. Καμιά φορά δημιουργούμε περισσότερα από 1 αρχεία για κάθε γλώσσα.
  • Η php, είναι γλώσσα προγραμματισμού την οποία ένας φυλλομετρητής δεν μπορεί να κατανοήσει. Παρόλα αυτά μας επιτρέπει να δημιουργούμε πιο εύκολα δυναμικές σελίδες. Το κόλπο εδώ είναι πως η php εκτελείται στον server, δημιουργεί ένα αρχείο html το οποίο ο φυλλομετρητής μπορεί να κατανοήσει και αποστέλεται στον πελάτη (client).
    • Μπορείς να μάθεις περισσότερα αν ψάξεις για client-server architecture.
  • Επομένως η php πάντα θα είναι σε ένα ξεχωριστό αρχείο (δεν μπορεί να γραφτεί σε αρχείο .html)
  • Η php τρέχει πάντα στον server

Όπως πολύ σωστά είπες όμως, στην php πολλές φορές θα βρεις και κώδικα html. Γιατί γίνεται αυτό;

  • Κάποτε οι web developers έγραφαν σε C (μια άλλη γλώσσα προγραμματισμού) τα προγράμματα τους στον server. Για να δημιουργήσουν ένα αρχείο έπρεπε να γράφουν κώδικα html στην C. Στην συνέχεια το αποτέλεσμα ήταν ένα αρχείο .html το οποίο λάμβανε ο πελάτης (client). Δεν ήταν και το πιο εύκολο όμως.
  • Έτσι είπαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Να δημιουργήσουν μια γλώσσα προγραμματισμού, την php, και αντί να γράφουν html σε κώδικα, αποφάσισαν όπως γράφουν κώδικα στην html.
  • Άμα προσέξεις, δεν μπορείς στην html να γράψεις πληροφορίες από μια βάση δεδομένων, μεταβλητές κτλπ. Γι' αυτό χρειάζεσαι μια γλώσσα προγραμματισμού.
    • Η php μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις και τα 2. Δηλαδή, και να γράψεις κώδικα html αλλά και να χρησιμοποιήσεις τα πλεονεκτήματα μιας γλώσσας προγραμματισμού

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...