Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στους φίλους!

Θα ήθελα την γνώμη και την συμβουλή σας για ένα θεματάκι που έχω τον τελευταίο καιρό με το eshop του τίτλου, https://2bshop.gr

Πρόκειται για μια αγορά που έκανα από το συγκεκριμένο κατάστημα στις 7/10, πριν από 22 μέρες δηλαδή. Συγκεκριμένα, παρήγγειλα μια ανδρική κολώνια (δείτε εδώ), στα 55,23ε. Το προιόν το βρήκα μέσα από το skroutz και η διαφορά στην τιμή (15ε) σε σχέση με άλλα καταστήματα δεν ήταν αρκετή για να μου κινήσει υποψίες, μιας και έχω κάνει πολλές αντίστοιχες αγορές Η διαθεσιμότητα ήταν στις 4-10 μέρες, αλλά μιας και δεν ήταν κάτι που το χρειαζόμουν άμεσα δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. 

Έκανα την παραγγελία λοιπόν στις 7/10 και πλήρωσα με την Revolut κάρτα μου (Visa) μέσω από την πλατφόρμα viva wallet. Στη συνέχεια μου ήρθε η επιβεβαίωση της παραγγελίας χωρίς κάποιο παραστατικό.

Επικοινώνησα μέσω εμαιλ με το κατάστημα 12 μέρες μετά, στις 19/10 μιας και δεν υπήρξε άλλη ενημέρωση. Απάντησαν μια μέρα μετά, λέγοντας πως υπήρξε καθυστέρηση αλλά η παραγγελία θα αποσταλεί στις 22/10. Από τότε δεν απαντάνε ούτε σε εμαιλ, ούτε σε τηλέφωνα - και έχω προσπαθήσει πολλές φορές.

Φυσικά ακόμα δεν έχει γίνει η αποστολή, δεν έχω λάβει κάποιο παραστατικό ενώ η πληρωμή έχει γίνει από την πρώτη μέρα.

Πάμε τώρα στα καλά! :)

Κάποια στιγμή από τις 22/10 μέχρι 27/10 το κατάστημα διαγράφηκε από το skroutz. Ψάχνοντας, εύκολα βρήκα τα στοιχεία της εταιρίας:
VAT Number:    EL 801504400
Name:    GOLDTEN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ || GOLDTEN M IKE
Address:    ΔΕΜΕΡΤΖΗ 34 18757 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΓΕΜΗ: 158121607000

Και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς:
Viva Wallet
Beneficiary: GOLDTEN M.IKE
IBAN: GR6070100000000539349513680

Eurobank
Beneficiary: GOLDTEN M.IKE

Η ίδια εταιρεία, μέχρι τις αρχές του 2021 διατηρούσε το eshop  hallshop.gr, το οποίο είναι offline πλέον και ρίχνοντας μια ματιά στις αξιολογήσεις στο google (δείτε εδώ) εύκολα κάποιος καταλαβαίνει πως το σύστημα τους είναι το ίδιο: εγγραφή στο σκρουτζ, scam όσους χρήστες μπορούν, απεγγραφή, αλλαγή ονομασίας και repeat.

Έχω ξεκινήσει την διαδικασία αμφισβήτησης της συναλλαγής μέσα από την Revolut. Αύριο προχωράω σε καταγγελία στην γραμμή καταναλωτή, αλλά και καταγγελία για φοροαπαλλαγή στην ΣΔΟΕ μιας και δεν έχω λάβει απόδειξη για την συναλλαγή. 

Τέλος θα ήθελα να πω οτι στόχος αυτού του post δεν είναι να πάρω τα 55ε πίσω, ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο. Ο πρώτος μου στόχος είναι να προειδοποιήσω τους συμφορουμήτες μιας και βρήκα αρκετά links προς αυτό το eshop . Ελπίζω κάποια από τις καταγγελίες μου να βοηθήσει να μην κοροιδέψουν άλλους στο μέλλον.

Παρόλα αυτά, έχετε κάποια συμβουλή; Όλες οι απαντήσεις ευπρόσδεκτες :)

Επεξ/σία από dnikos
  • Like 4
Δημοσ.

Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με το κατάστημα αυτό. Προσωπικά προχωράω σε αμφισβήτηση συναλλαγής και καταγγελία. 

Δημοσ.

Δυστυχώς το ποσό που σου έχουν κρατήσει φίλε μου είναι μεγαλύτερο, αλλά όσο πιο γρήγορα κάνεις την αμφισβήτηση συναλλαγής, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Σου εύχομαι καλή τύχη!

Βρίσκεσαι Αθήνα; Θα προσπαθήσω να περάσω από την διεύθυνση του καταστήματος αν και δεν νομίζω πως υπάρχει κατάστημα εκεί.

Αναρωτιέμαι αν το skroutz ακολουθεί κάποια διαδικασία πριν την εγγραφή καταστήματος. Αν πήρε σε εμένα 5 λεπτά να ψάξω και να καταλάβω ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία, το skroutz δεν θα έπρεπε να τους επιτρέψει την εγγραφή στην πλατφόρμα - ειδικά από την στιγμή που υπήρχε και το hallshop

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dnikos είπε

Βρίσκεσαι Αθήνα; Θα προσπαθήσω να περάσω από την διεύθυνση του καταστήματος αν και δεν νομίζω πως υπάρχει κατάστημα εκεί.

Αναρωτιέμαι αν το skroutz ακολουθεί κάποια διαδικασία πριν την εγγραφή καταστήματος. Αν πήρε σε εμένα 5 λεπτά να ψάξω και να καταλάβω ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία, το skroutz δεν θα έπρεπε να τους επιτρέψει την εγγραφή στην πλατφόρμα - ειδικά από την στιγμή που υπήρχε και το hallshop

Δεν βρίσκομαι Αθήνα, η διεύθυνση αντιστοιχεί σε κατοικία αν μπεις από Google street. 

Ο έλεγχος του Skroutz (επειδή τον έχω περάσει 2 φορές σε 2 καταστήματα), είναι μεγάλος ειδικά για κάποιον που τον κάνει 1η φορά φαίνεται και υπερβολικός. Δεν μπορεί να κάνει το FBI και δεν κατηγορώ προσωπικά το Skroutz. Απλά αν μάθει κάποιος το μοτίβο λειτουργία τους, απλά κάνει τα πάντα να εμφανίζονται τέλεια και σωστά.

Δημοσ.

https://help.vivawallet.com/el/articles/4900503-τι-είναι-η-αμφισβήτηση-συναλλαγής

https://help.vivawallet.com/el/articles/5241541-πώς-υποβάλλω-αίτημα-αμφισβήτησης-συναλλαγής

Ένα μέρος της κομπίνας είναι ότι η viva wallet σού δίνει 14 μέρες περιθώριο να επικοινωνήσεις με τη τράπεζα σου για αμφισβήτηση.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, ekrepali είπε

https://help.vivawallet.com/el/articles/4900503-τι-είναι-η-αμφισβήτηση-συναλλαγής

https://help.vivawallet.com/el/articles/5241541-πώς-υποβάλλω-αίτημα-αμφισβήτησης-συναλλαγής

Ένα μέρος της κομπίνας είναι ότι η viva wallet σού δίνει 14 μέρες περιθώριο να επικοινωνήσεις με τη τράπεζα σου για αμφισβήτηση.

Για αυτο εχουν ολα τα προϊόντα κατοπιν παραγγελιας και 4-10 μερες τα πουλακια μου που αμα λαχει γίνονται 15(ειπαν στον ts οτι 22 θα σταλει γιατι τότε εκλεινε το δεκαπενθημερο). 

Και ναι προφανώς φταίει και το σκρουτζ, αλλα γιατι να τους νοιαξει ο καταναλωτης αν πληρώνονται οι προμήθειες δεν υπαρχει θεμα. Μια ρημαδοδιασταυρωση μεταξύ της blacklist με τους απατεωνες και τις νεοεισερχομενες επιχειρησεις μαλλον θα τους επαιρνε χρόνο φαίνεται. 

Οσο για τους απατεωνες, βρηκαν και τα κάνουν, εφοσον η δηε σφυριζει αδιαφορα μόνο με βρεγμενη σανιδα θα βρεις το δικαιο σου. Αλλα αντε να τους βρεις, δεν θα ναι απίθανο να εχουν δωσει ονοματεπώνυμο και στοιχεια καποιου αλλοδαπου.

Φιλικη συμβουλή, παρτε σκρινσοτ απο τα πάντα να φαινεται και ημερομηνία, πιθανότατα σε λιγες μερες δεν θα υπαρχει ουτε καν σαιτ. 

43 λεπτά πριν, Billator είπε

Δεν βρίσκομαι Αθήνα, η διεύθυνση αντιστοιχεί σε κατοικία αν μπεις από Google street. 

Ο έλεγχος του Skroutz (επειδή τον έχω περάσει 2 φορές σε 2 καταστήματα), είναι μεγάλος ειδικά για κάποιον που τον κάνει 1η φορά φαίνεται και υπερβολικός. Δεν μπορεί να κάνει το FBI και δεν κατηγορώ προσωπικά το Skroutz. Απλά αν μάθει κάποιος το μοτίβο λειτουργία τους, απλά κάνει τα πάντα να εμφανίζονται τέλεια και σωστά.

Fbi? Κυριολεκτικα οι απατεωνες χρησιμοποιησαν το ίδιο ονομα εταιριας για να μπουν στο σκρουτζ δεκα μηνες αφου ειχαν φαει κλωτσο απο το ίδιο το σκρουτζ και ειχαν κλεισει και το προηγούμενο μαγαζί. 

Επεξ/σία από miucce
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχώς είναι όπως τα λέει ο φίλος miucce. Ακόμα μπορώ να βρω και άλλα καταστήματα στο skroutz με τον ίδιο αριθμό ΓΕΜΗ. Το hallshop.gr ανήκε στην ίδια εταιρία. Γιατί επιτρέπουν εγγραφή καταστήματος που ανήκει σε εταιρία που ήδη έχουν διαγράψει; 

Θεωρώ πως μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας έχει και το skroutz σε αυτή τη περίπτωση, για την έλλειψη διαδικασίας ελέγχου

983001285_inordertoshowyouthemostrelevantresultswehaveomittedsomeentriesverysimilarto.png.fa488f54780102f66a94379f2f86094c.png

• Like 1
Δημοσ.

δυσκολα θα την βγάλει τη νυχτα το thread αν κατηγορησουμε το σκρουτζ που προφανώς και εχει ευθύνη αλλα και τι έγινε? η ευθύνη ειναι για τους φτωχους, το σκρουτζ πλεον επιασε χοντρο χρημα και αυτα τα μαγαζια του γεμιζουν τον κατάλογο. εσυ την τρως, εσυ χανεις λεφτα, το σκρουτζ δεν το ελέγχει κανενας.

• Like 5
Δημοσ.

Στις κριτικες στο google για το hallshop κάποιος αναφέρει και διάφορες άλλες ονομασίες που έχει το δήθεν κατάστημα αφού κλείνει και ανοίγει με νέες ονομασίες. Είναι για πολλές μπατσες οι σχεδιαστές αυτής της κομπίνας.

Δημοσ.

Καλά κρασιά τον Αύγουστο…

Καταρχήν δε θυμάμαι το όνομα του μαγαζιού, αλλά πολλές φορές έβλεπα διάφορα προϊόντα στις 2 χαμηλότερες τιμές στο Σκρουτζ και τα 2 ήταν στην ίδια διεύθυνση στο Κερατσίνι, σε διαφορετικά EShop 

Πηγαινα στο site και δεν είχε επιλογή για αντικαταβολή, PayPal ή παραλαβή και πληρωμή στο κατάστημα, οπότε και προφανώς δεν ασχολιόμουν 

Δηλαδή πόσο μυαλό θελει για να μη δίνεις λεφτά στην τύχη στον καθένα, πραγματικά δε καταλαβαίνω ορισμένους… 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, basilis_k6 said:

δυσκολα θα την βγάλει τη νυχτα το thread αν κατηγορησουμε το σκρουτζ που προφανώς και εχει ευθύνη αλλα και τι έγινε? η ευθύνη ειναι για τους φτωχους, το σκρουτζ πλεον επιασε χοντρο χρημα και αυτα τα μαγαζια του γεμιζουν τον κατάλογο. εσυ την τρως, εσυ χανεις λεφτα, το σκρουτζ δεν το ελέγχει κανενας.

Το πρόβλημα αγαπητέ ξεκινάει από το γεγονός πως δεν γνωρίζετε το ρόλο του skroutz (και τα τα όρια των ευθυνών του) όπως και κάθε αντίστοιχης υπηρεσίας. Αλλά καταλαβαίνω ταυτόχρονα και την ανάγκη να εντοπίζετε συνεχώς τους “κακούς δράκους» σε κάθε σχετικό περιστατικό, αγνοώντας τον …πραγματικό! :) 

• Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dnikos είπε

Δυστυχώς το ποσό που σου έχουν κρατήσει φίλε μου είναι μεγαλύτερο, αλλά όσο πιο γρήγορα κάνεις την αμφισβήτηση συναλλαγής, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Σου εύχομαι καλή τύχη!

Γιατί δεν θα έπρεπε να την επιστρέψει; Έχει κάποια ρήτρα στους όρους του σχετική;

6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Τι ευθύνη έχει το Σκρουτζ; Υποσχέθηκε εγγράφως ότι σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω θα διαγράψει το μαγαζί; Ότι έχουν παραγγείλει κρυφοί υπάλληλοι τους από το εν λόγω μαγαζί και ήταν ευχαριστημένοι; Ότι θα μεσολαβήσει να πάρει ο TS τα χρήματα του πίσω σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού πάει στις Μπαχάμες; 

---

Ξέρω ότι λόγω της φύσης του Σκρουτζ είναι εύκολο να θεωρήσουμε ότι λειτουργεί με ποιοτικό έλεγχο για τους φιλοξενούμενους του, αλλά δεν μας είπε ποτέ ότι κάτι τέτοιο ισχύει, εγγράφως σε αναρτημένους όρους. 

Δεν είναι φίλος μας το Σκρουτζ, ούτε λειτουργεί προνοιακά. Μια επιχείρηση όπως όλες οι άλλες είναι και ο σκοπός της είναι το κέρδος. 

Αν κάποια στιγμή δει ότι το συμφέρει οικονομικά να βάλει τον έλεγχο που ζητάτε, θα το κάνει. Απλά πρέπει να χάσει έναν καλό αριθμό πελατών για τέτοιους λόγους υποθέτω. Κοινώς μόνο αν κάνετε μποϊκοτάζ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Γιατί δεν θα έπρεπε να την επιστρέψει; Έχει κάποια ρήτρα στους όρους του σχετική;

Τι ευθύνη έχει το Σκρουτζ; Υποσχέθηκε εγγράφως ότι σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω θα διαγράψει το μαγαζί; Ότι έχουν παραγγείλει κρυφοί υπάλληλοι τους από το εν λόγω μαγαζί και ήταν ευχαριστημένοι; Ότι θα μεσολαβήσει να πάρει ο TS τα χρήματα του πίσω σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού πάει στις Μπαχάμες; 

---

Ξέρω ότι λόγω της φύσης του Σκρουτζ είναι εύκολο να θεωρήσουμε ότι λειτουργεί με ποιοτικό έλεγχο για τους φιλοξενούμενους του, αλλά δεν μας είπε ποτέ ότι κάτι τέτοιο ισχύει, εγγράφως σε αναρτημένους όρους. 

Δεν είναι φίλος μας το Σκρουτζ, ούτε λειτουργεί προνοιακά. Μια επιχείρηση όπως όλες οι άλλες είναι και ο σκοπός της είναι το κέρδος. 

Αν κάποια στιγμή δει ότι το συμφέρει οικονομικά να βάλει τον έλεγχο που ζητάτε, θα το κάνει. Απλά πρέπει να χάσει έναν καλό αριθμό πελατών για τέτοιους λόγους υποθέτω. Κοινώς μόνο αν κάνετε μποϊκοτάζ. 

"Τί ευθύνη έχει το Σκρουτζ;"

Απαντώ: Due diligence.

Πώς είπες; Άγνωστη λέξη για το Σκρουτζ και για λοιπά μπακάλικα της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) αγοράς της μπανανίας μας;

• Thanks 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

"Τί ευθύνη έχει το Σκρουτζ;"

Απαντώ: Due diligence.

Πώς είπες; Άγνωστη λέξη για το Σκρουτζ και για λοιπά μπακάλικα της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) αγοράς της μπανανίας μας;

Καμία ευθύνη ή υποχρέωση να κάνει οποιοδήποτε Due diligence δεν έχει το skroutz και καμία μηχανή αναζήτησης. Σε καμία χώρα βασικά δε γίνεται κάτι τέτοιο. Για το ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, με τις ΙΚΕ γίνεται χαμός και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι δεν ευθύνεται κανένα Skroutz.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...