leonidas_fs Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχθές μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι και η απόσταση Σπίτι - Δουλειά είναι 2χλμ σε ευθεία (2 χλμ πάνε και 2 χλμ έλα, σύνολο 4 χλμ). Η προηγούμενη κατοικία μου ήταν 300-400 μέτρα απόσταση οπότε πήγαινα πολύ εύκολα με τα πόδια. Το θέμα είναι, με τι να πηγαίνω - έρχομαι; Αυτοκίνητο δεν αξίζει τον κόπο γιατί εκτός του ότι έχει πολύ κίνηση ο δρόμος το πρωί ( τα 2 χλμ μπορεί να θέλω και 20-25 λεπτά να τα κάνω), έχω θέμα με το. πάρκινγκ στην δουλειά - δεν έχει πουθενά και θέλει πολύ ψάξιμο. Μηχανάκι δεν οδηγώ - ποτέ δεν οδηγούσα στην ζωή μου. Με τα πόδια είναι κάνα 20 λεπτό πάνε και άλλο τόσο έλα. Δεν είναι τίποτα φοβερό, γενικά είμαι του περπατήματος, αλλά η γυναίκα μου είναι έγκυος και θα ήθελα να μπορώ να πεταχτώ στα μπαμ αν τυχόν χρειαστεί κάτι. Σαν επικρατέστερη λύση σκέφτηκα κάνα πατίνι τύπου xiaomi scooter ή αλλιώς ποδήλατο που έχω (θέλει service γιατί είναι παρατημένο 4-5 χρόνια). Εσείς τι θα προτείνατε; Για όσους είναι απο Θεσσαλονίκη το καινούργιο σπίτι είναι Καλαμαριά και η δουλεία είναι Βας.Όλγας με Μαρτίου. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από leonidas_fs 2
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/10/2021 στις 10:34 ΜΜ, leonidas_fs είπε ή αλλιώς ποδήλατο που έχω Με το ποδήλατο για 2 χλμ κάνω περίπου 10'. Οι δρόμοι είναι ίσιωμα ή έχει ανηφόρες/ κατηφόρες; Θα περνάτε από λεωφόρους ή μπορείτε να πάτε από στενά/ παράδρομους; Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
leonidas_fs Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Με το ποδήλατο για 2 χλμ κάνω κάνω περίπου 10'. Οι δρόμοι είναι ίσιωμα ή έχει ανηφόρες/ κατηφόρες; Θα περνάτε από λεωφόρους ή μπορείτε να πάτε από στενά/ παράδρομους; Κατηφόρα στο πάνε, ανηφόρα στο ελα, αλλά όχι κάτι τρομερό!
vins Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 22 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Εχθές μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι και η απόσταση Σπίτι - Δουλειά είναι 2χλμ σε ευθεία (2 χλμ πάνε και 2 χλμ έλα, σύνολο 4 χλμ). Η προηγούμενη κατοικία μου ήταν 300-400 μέτρα απόσταση οπότε πήγαινα πολύ εύκολα με τα πόδια. Το θέμα είναι, με τι να πηγαίνω - έρχομαι; Αυτοκίνητο δεν αξίζει τον κόπο γιατί εκτός του ότι έχει πολύ κίνηση ο δρόμος το πρωί ( τα 2 χλμ μπορεί να θέλω και 20-25 λεπτά να τα κάνω), έχω θέμα με το. πάρκινγκ στην δουλειά - δεν έχει πουθενά και θέλει πολύ ψάξιμο. Μηχανάκι δεν οδηγώ - ποτέ δεν οδηγούσα στην ζωή μου. Με τα πόδια είναι κάνα 20 λεπτό πάνε και άλλο τόσο έλα. Δεν είναι τίποτα φοβερό, γενικά είμαι του περπατήματος, αλλά η γυναίκα μου είναι έγκυος και θα ήθελα να μπορώ να πεταχτώ στα μπαμ αν τυχόν χρειαστεί κάτι. Σαν επικρατέστερη λύση σκέφτηκα κάνα πατίνι τύπου xiaomi scooter ή αλλιώς ποδήλατο που έχω (θέλει service γιατί είναι παρατημένο 4-5 χρόνια). Εσείς τι θα προτείνατε; Για όσους είναι απο Θεσσαλονίκη το καινούργιο σπίτι είναι Καλαμαριά και η δουλεία είναι Βας.Όλγας με Μαρτίου. Αστικο δε βολευει; (ξέρω με covid δύσκολο) Εγώ πάντως αδερφέ πρωινή ώρα στο δρόμο αυτόν δε θα καβαλουσα σίγουρα πατίνι.. Και το ποδήλατο βασικά θα το σκεφτόμουν. Καλαμαριά μένω κι εγώ. Μπορείς να περπατάς και αν χρειαστεί να πάρεις ταξί κάποιες φορές.
renaultclioV Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Ηλεκτρικό σκουτερ, ξέρω είναι λίγο ακριβό(έχει επιδότηση)αλλά μπορείς να κουβαλας και μία τσάντα για την δουλειά άνετα, ψώνια, και γενικα να πεταχτεις κάπου. Ειδικά αν δουλεύεις πολύ πρωί είναι σκότωμα το ποδήλατο. Καταλαβαίνω ότι είναι καλό για άσκηση οπως και το περπάτημα αλλά πριν και μετά την δουλειά προτιμώ την άνεση.
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 22 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Κατηφόρα στο πάνε, ανηφόρα στο ελα, αλλά όχι κάτι τρομερό! Τότε θα είναι εντάξη το ποδήλατο. Στην αρχή ίσως είναι λίγο δύσκολο, αλλά με τον καιρό θα συνηθίσετε. Ελπίζω να μην είναι μικρό σαν το δικό μου που είναι 20''... Τη περασμένη βδομάδα πήγα για διάφορα ψώνια (αλλιώς θα έπρεπε να δώσω ένα 10άρικο μεταφορικά για τρία μαγαζιά) και έκανα τη παρακάτω διαδρομή (στο περίπου, γιατί δρόμο-δρόμο που τη μέτρησα μετά ήταν 19,5 χλμ) και δεν κουράστηκα σχεδόν καθόλου.
DownUNDERground Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού έχεις το ποδήλατο διαθέσιμο και θέλει μόνο ένα σέρβις, ξεκίνα με αυτό πρώτα δοκιμή πριν πάρεις πατίνι. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από DownUNDERground 2
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Ποδήλατο. Aλλά παίζει ρόλο και πως πάς ντυμένος στην δουλειά.Πχ αν πας με κουστούμι και φτάνεις ιδρωμένος........... 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δες την electricmoto, το κέντρο της πόλης έχει γεμίσει με οχήματα αυτής, και είναι ένα σχετικά καλό ντηλ. Με περίπου 1000-1200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης) αγοράζεις δίκυκλο χωρίς ανάγκη άδειας οδήγησης, το οποίο πηγαινει κανονικά και άνετα με 25χλμ την ώρα (δλδ σε 10 λεπτά μαξ θα είσαι δουλειά, όποια κίνηση κι αν έχει) και αν το "πειράξεις" (με δική σου ευθύνη) φτάνει τα 40 ή 50, δε θυμάμαι. Θα μπορείς να είσαι στο δρόμο με αυτό, κι αφού είναι πηγμένος, δε θα έχεις ζήτημα με το όριο ταχύτητας ακόμα κι αν μείνεις καθ' όλα νόμιμος. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δεν είχα ιδέα για αυτά τα ηλεκτρικά σκούτερ και μηχανάκια που λέτε. Περίεργο που δεν θέλουν άδεια, έχει να κάνει με την μέγιστη ταχύτητα αυτό; Από μπαταρίες και αυτονομία πως τα πάνε;
SilentVoice Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Σε προηγούμενη δουλειά και σπίτι όπου η απόσταση ήταν 2 χλμ και σε εμένα, είχα πάρει πατίνι. Το πιο φθηνό -δυνατό από Κίνα. 220€350watt μοτέρ. Μια χαρά έκανα το πήγαινε έλα εκτός από τις ημέρες που έβρεχε. Τότε το έκοβα ποδαρατο με ομπρέλα 🌂.
G.bar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Ποδήλατο ή πόδια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος προβληματισμός.
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν είχα ιδέα για αυτά τα ηλεκτρικά σκούτερ και μηχανάκια που λέτε. Περίεργο που δεν θέλουν άδεια, έχει να κάνει με την μέγιστη ταχύτητα αυτό; Από μπαταρίες και αυτονομία πως τα πάνε; Ναι, αν είναι κλειδωμένα στα 25, δε θες τίποτα. Μετά τα πειράζεις στο λογισμικό για να φτάσουν την πραγματική μέγιστη (από 40 ως και... 80 έχω δει) και φροντίζεις να μη σε πιάσει η αστυνομία. Μεταμοντέρνο παπάκι - καγκουριλίκι δηλαδή, αλλά αν το κρατήσεις καθ' όλα νόμιμο παραμένει ασφαλές και ανέξοδο. Αυτονομία καλούτσικα, βγάζουν αρκετά παραπάνω από όσο θα αντέξεις να κάνεις με 25χλμ μέγιστη. Δηλαδή, ειδικά για θεσσαλονίκη, πρέπει να μπορείς να πας από άκρη σ' άκρη 2 διαδρομές. Αθήνα υποθέτω κάνα Μαρούσι - Σύνταγμα και πίσω θα το κάνει. Οι μπαταρίες είναι λιθίου, φορτίζουν στο μηχανάκι και στο σπίτι, κάποια στιγμή χαλάνε προφανώς. Το κυρίως ωραίο τους, είναι η επιτάχυνση. Το 0-25 το κάνουν αστραπιαία, ίσως και κάτω από 5-6 δευτερόλεπτα αν σανιδώσεις το γκαζάκι, πράγμα που σημαίνει ότι στην κίνηση έχεις κι άλλο πλεονέκτημα, πέραν του όγκου. 1
Charismo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Εγώ θα ξεκινούσα με ποδήλατο και θα έβλεπα πώς θα με βόλευε. Στο γυρισμό από Βασ. Όλγας προς Καλαμαριά και ανηφόρα τρελή δεν τη λες. Βέβαια πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου τη φύση της δουλειάς. Για παράδειγμα αν έχεις συχνή επαφή με πελάτες και είσαι μονίμως ιδρωμένος ,ειδικά το καλοκαίρι, δε λέει. Επίσης, αν είναι βαριά χειρωνακτική εργασία στο γυρισμό μπορεί να είσαι πτώμα κτλ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα