Rebirth Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Πατήσαμε τα 40, έκοψα το κάπνισμα, ε και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω τηλεόραση. Έχω από το 2012-13 μια 42αρα LG Smart (3D), η οποία για να είμαι ειλικρινής με βολεύει και σήμερα, απλά θέλω να πάω σε παραπάνω ίντσες και 4K. Δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν τηλεόραση κάθε 3 χρόνια. Είναι η 42LB670V και βγήκε αρκετά τίμια. Διαθέσιμο budget: Θα έλεγα max 800 (και αν δεν βγει τίποτα καλό σε Black Friday μπορώ να περιμένω αν πέσει η τιμή σε κάτι που αξίζει σήμερα αλλά είναι εκτός μπάτζετ). Απόσταση και γωνία θέασης: 3,5 μέτρα, ευθεία. Χρήση: Αποκλειστικά ταινίες, Netflix, σειρές, κατεβάζω και torrent, ως εκεί. Α και όχι αθλητικά ούτε gaming! Μέγεθος: Έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να πάω πάνω από 60 για να έχει αξία και το upgrade. Χαρακτηριστικά: 4K, φοβάμαι λίγο OLED (είναι και εκτός μπάτζετ βασικά), θα ήθελα σίγουρα καλύτερα μαύρα. Μάρκες: Όπως είπα η LG μου βγήκε καλή. Και για κάποιο (ίσως χαζό) λόγο θεωρώ ακόμα κάπως τσιμπημένες μάρκες τύπου Samsung, Sony σα VFM. Προσοχή: πιθανότατα λέω βλακειες! Θα ήμουν φυσικά ανοιχτός και σε άλλες μάρκες. Αυτά πάνω κάτω. Όπως είπα, μπορώ να περιμένω κάποιους μήνες ακόμα αν βλέπουμε ότι κάπου πέφτει η τιμή. Εκτιμάτε πως η Black Friday μπορεί να βγάλει κάποια ευκαιρία ή απλά... ξεστοκαρουν; Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει. Να είστε καλά! Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2021 από Rebirth
johnniek13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Θα σου απαντησω μιας και κανουμε την ιδια χρηση στην TV. Εγω εχω μια πλασμα LG 42PG6000 απο το 2008. Εχει κανει απειρες ωρες και δειχνει σαν καινουρια. η αποσταση θεασης ειναι 3.8m και οπως και εσυ την περισσοτερη χρηση πλεον την κανω εγω κυριως σε σειρες κατεβασμενες και τανιες. Λιγο βλεπει η συζηγος 1-2 ωρες καναλια. Σκεφτηκα λοιπον για 65αρα και ημουν αναμεσα σε NEO QLED και ΟLED έχωντας απορριψει τις sony ως πιο ακριβες για οτι προσφερουν και πιο παχιες. Ηθελα και τοποθετηση σε τοιχο και ο χωρος δεν εχει ιδιαιτερη φωτεινοτητα μιας και βλεπουμε μονο απογευμα αφου πρωι δουλευουμε. Με αυτα ειχα δει σε καταστημα και ειχα καταληξει σε LG 65G1 και SAMSUNG QN65Q90 με τυπικες τιμες τα 2600 και 2300 αντιστοιχα. Αρκετα ακριβες και με την LG ως καλυτερη σε εικονα και "ειδικη" για τοποθετηση σε τοιχο αλλα με το γνωστο μειον του burn in που στην δικη μου περιπτωση χρησης μαλλον δεν θα αποτελει προβλημα. Βρισκω λοιπον την G1 σε γνωστο μεγαλο καταστημα στα 2098€ με 20% επιστροφη eurobank και 200 ευρω προπληρωμενη καρτα LG και μου βγαινει η τιμη 1480. Αρα την πηρα μιας και εβγαινε υπερβολικα φτηνοτερη απο την samsung. Δεν την εχω βαλει μιας και ενισχυω τον τοιχο για να την τοποθετησω αλλα εκανα ενα τσεκ για το πως φαινεται και δεν δειχνει καθολου μεγάλη. Για την δικη σου περιπτωση λοιπον 65 θα ειναι απολυτα σωστη διασταση. Την oled μην την φοβασαι για την χρηση που αναφερεις. (ειδικα που δεν παιζεις παιχνιδια) Την oled να την αποφυγεις αν εχεις φωτεινο δωματιο και βλέπεις σε ωρες με αρκετο φως γιατι το κερδος σε καθαροτητα θα το χασεις απο την φωτεινοτητα. Κατα την αποψη μου στην BF θα διώξουν σαβουρα και θα σπρωξουν τα ακριβα μοντελα του 2021 με προωθητικες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Η αντιστοιχη της G1 του 2020 η GX εφτασε μεχρι τα 1600 με ταυτοχρονες προσφορες και προωθητικες και μαλιστα οχι την BF. Αν υπαρξει κατι αξιόλογο την BF (πανω απο 30% το αποκλειω) θα υπαρξει προβλημα με τις διαθεσιμοτητες και ολοι θα βριζουν και θα μπλεξεις. Αρα αν έχεις καρτα ΤΩΡΑ και σου πεσει καποια 20% επιστροφη + οι προωθητικες απο LG / SAMSUNG μια τηλεοραση των 1000 ευρω θα σου παει απο 650-700 ευρω και πιστευω πως τιποτα καλυτερο δεν θα βρεθει την BF.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα