Προς το περιεχόμενο

Μη δήλωση self test από ιδιωτικό υπάλληλο - επιπτώσεις;

challenger_4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ τραβαει το θεμα, αναδρομικες δηλωσεις των τεστ δεν υπάρχει λογος να γινουν και δεν ξερω αν σε αφηνει και το εργανη να πας τοσο πισω. Επισης τα σελφ τελείωσαν απο 13/9, μεχρι τοτε εκανες σπιτι σελφ και το δηλώνες εργανη με ένδειξη να μπορεί να βλεπει ο εργοδότης το αποτελεσμα. Απο 13/9 κανεις ραπιντ και το δινεις συνήθως στην είσοδο της δουλειας σου, καποιες εταιρίες το ζητανε με μειλ. ΔΕΝ γνωριζω αν πρεπει να δηλώνεται ΚΑΙ στο εργανη οπως το σελφ, εγω το δηλώνω καλου κακου, ενα λεπτο παιρνει.

Για το τι μπορεί να κάνει, θα κανει κανονικα τα ραπιντ, θα τα εκτυπώνει η θα τα εχει σε pdf σε περίπτωση ελέγχου και θα χει κεφαλι της ησυχο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτηση που ψαχνει σωστη απάντηση τεκμηριωμένη.

Το self test/rapid test μπορει να βγει θετικό from day one ? δηλαδη εαν εγω κόλησα σημερα το πρωι και κάνω το μεσημερι τεστ θα βγει θετικό; ή πρεπει να περασουν ξερω γω 3-4 μερες για να σου δείξει θετικό αποτέλεσμα απο την στιμή που νοσήσεις. Εχω ρωτησει καθε φαρμακοπειο κανεις δεν μου δινει μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε ρωτάω το επόμενο μέρος μετά τους ταξιτζήδες 😆

Το μονο που μου ειπε ενας είναι οτι το μοριακό ειναι αυτό που σου δείχνει απο day one.

1 ώρα πριν, great είπε

Το self test/rapid test μπορει να βγει θετικό from day one ? δηλαδη εαν εγω κόλησα σημερα το πρωι και κάνω το μεσημερι τεστ θα βγει θετικό; ή πρεπει να περασουν ξερω γω 3-4 μερες για να σου δείξει θετικό αποτέλεσμα απο την στιμή που νοσήσεις. Εχω ρωτησει καθε φαρμακοπειο κανεις δεν μου δινει μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε ρωτάω το επόμενο μέρος μετά τους ταξιτζήδες 😆

Το μονο που μου ειπε ενας είναι οτι το μοριακό ειναι αυτό που σου δείχνει απο day one.

Μπορει να σου δειξει μεχρι και 5 μερες μετα.

Btw σε τουριστικο θερετρο, επεσαν προστιμα σε καποιους που δουλευαν αλλα δεν ειχαν κανει/δηλωσει ραπιντ. 300 ευρω. 

• Like 1

1 ώρα πριν, great είπε

ουτε το μοριακό δειχνει day one βασικα. σε μερικές ώρες δεν υπάρχει τιποτα απο τον ιο στην μυτη σου ακομα. την επόμενη λογικα θα δειχνει το μοριακο αλλα το rapid θέλει μερες. σε μερικους δεν δείχνει ουτε με συμπτωματα οταν ειναι πολύ λιγες μερες απο την επαφη. νομίζω στις 5 λένε οτι δειχνει. 5 απο την επαφη, οχι απο τα συμπτώματα. αν εχεις συμπτώματα 9 στις 10 βγαινει θετικο.

• Like 2

11 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μπορει να σου δειξει μεχρι και 5 μερες μετα.

Btw σε τουριστικο θερετρο, επεσαν προστιμα σε καποιους που δουλευαν αλλα δεν ειχαν κανει/δηλωσει ραπιντ. 300 ευρω.

10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

ουτε το μοριακό δειχνει day one βασικα. σε μερικές ώρες δεν υπάρχει τιποτα απο τον ιο στην μυτη σου ακομα. την επόμενη λογικα θα δειχνει το μοριακο αλλα το rapid θέλει μερες. σε μερικους δεν δείχνει ουτε με συμπτωματα οταν ειναι πολύ λιγες μερες απο την επαφη. νομίζω στις 5 λένε οτι δειχνει. 5 απο την επαφη, οχι απο τα συμπτώματα. αν εχεις συμπτώματα 9 στις 10 βγαινει θετικο.

οκ αρα σωστα ελεγα στην κουβεντα χθες στο γραφειο, οτι δεν δειχνει from day one, ελεγα κι ολλας οτι οταν ειχαμε κρουσμα στην δουλεια και ειχα παρει τηλ σε κλινικη μου ειπαν ελατε να κανετε τεστ 4-5 μερες μετα την επαφη με το κρουσμα.

Και εδω πεταχτηκε και ο αλλος στο γραφειο και μου λεει οτι, τοτε γιατι κανουν οι εργαζομενοι swelft test και τα παιδια, εαν δεν ειναι να το πιανει απο πρωτη μερα πιο το νοημα; δεν ηξερα τι να απαντησω εκει, θεωρω οτι ειναι απλα θεμα μείωσει πιθανοτήτων και στατιστικα.

Αλλα και εγω ειμουν σιγουρος οτι δεν υπαρχει κατι που να δεινχει απο την πρωτη μερα εαν εχεις νοσήσει. 

1 ώρα πριν, great είπε

οκ αρα σωστα ελεγα στην κουβεντα χθες στο γραφειο, οτι δεν δειχνει from day one, ελεγα κι ολλας οτι οταν ειχαμε κρουσμα στην δουλεια και ειχα παρει τηλ σε κλινικη μου ειπαν ελατε να κανετε τεστ 4-5 μερες μετα την επαφη με το κρουσμα.

Και εδω πεταχτηκε και ο αλλος στο γραφειο και μου λεει οτι, τοτε γιατι κανουν οι εργαζομενοι swelft test και τα παιδια, εαν δεν ειναι να το πιανει απο πρωτη μερα πιο το νοημα; δεν ηξερα τι να απαντησω εκει, θεωρω οτι ειναι απλα θεμα μείωσει πιθανοτήτων και στατιστικα.

Αλλα και εγω ειμουν σιγουρος οτι δεν υπαρχει κατι που να δεινχει απο την πρωτη μερα εαν εχεις νοσήσει. 

Οντως μετα απο 4+ μερες σε στελνουν για τεστ αν εχεις ερθει σε επαφη με κρουσμα, μιας και την πρωτη μερα δεν θα δειξει τιποτα. Τα rapid test (δεν υπαρχει self test για εργαζομενους πλεον) γινονται 2 φορες τη βδομαδα και ετσι θα 'πιασουν' τα κρουσματα πριν γινει εξαπλωση. Στη θεωρια βεβαια ολα αυτα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το που δηλώσει Εργάνη ότι δουλεύεις γίνεται αυτόματα έλεγχος με τα rapid και αν δεν έχεις έρχεται πρόστιμο μετά από μερικές μερες 

(Αν δουλεύει μαύρα λογικό να μην νοιάζει κανέναν από τους 2)

Μην μας ζαλιζεται με τα ...vs

Επεξ/σία από kage

1 ώρα πριν, kage είπε

Με το που δηλώσει Εργάνη ότι δουλεύεις γίνεται αυτόματα έλεγχος με τα rapid και αν δεν έχεις έρχεται πρόστιμο μετά από μερικές μερες 

(Αν δουλεύει μαύρα λογικό να μην νοιάζει κανέναν από τους 2)

Μην μας ζαλιζεται με τα ...vs

φήμες λένε ή το έχεις διασταυρώσει; Διότι εγώ ξέρω περιπτώσεις που καθυστέρησαν να δηλώσουν και δεν ήρθε κανένα πρόστιμο. Ας μη παραπληροφορούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση αν γνωριζει καποιος.

Αυτοαπασχολομενος ή εργοδοτης ανεμβολιαστος υποχρεουται να κανει rapid test και αν ναι να το δηλωνει καπου? Γιατι οποιο ΚΥΑ ή τροπολογια και να διαβασα μιλαει μονο για εργαζομενους (ο αυτοαπασχολουμενος ή ο εργοδοτης δεν θεωρειται εργαζομενος τυπικα, ειναι διακριτες ορολογιες)

Οσο και αν το εψαξα δεν βρηκα κατι. Μονο ενα αρθρο στις 13-9 περιπου που ελεγε πως ειναι προς συζητηση τα υποχρεωτικα τεστ και στους αυτοαπασχολουμενους

https://www.ethnos.gr/greece/article/173772/koronoiosyposyzhthshtaypoxreotikatestkaiseanemboliastoysaytoapasxoloymenoys

Επεξ/σία από crupo

Στις 4/11/2021 στις 8:31 ΠΜ, great είπε

Για να βρει αυτούς που το κόλλησαν πριν από 4-5 μέρες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν να πιέσουν και άλλο.Το επόμενο βήμα θα είναι 1 rapid+1 pcr, μετά 2 pcr κλπ.

Ηδη αποφάσισαν την είσοδο με rapid η pcr σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα.

Επεξ/σία από AntiCambeR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/11/2021 στις 2:19 ΠΜ, crupo είπε

Αυτοαπασχολομενος ή εργοδοτης ανεμβολιαστος υποχρεουται να κανει rapid test και αν ναι να το δηλωνει καπου? Γιατι οποιο ΚΥΑ ή τροπολογια και να διαβασα μιλαει μονο για εργαζομενους (ο αυτοαπασχολουμενος ή ο εργοδοτης δεν θεωρειται εργαζομενος τυπικα, ειναι διακριτες ορολογιες)

Οσο και αν το εψαξα δεν βρηκα κατι. Μονο ενα αρθρο στις 13-9 περιπου που ελεγε πως ειναι προς συζητηση τα υποχρεωτικα τεστ και στους αυτοαπασχολουμενους

https://www.ethnos.gr/greece/article/173772/koronoiosyposyzhthshtaypoxreotikatestkaiseanemboliastoysaytoapasxoloymenoys

απο οσο καταλαβαινω Και οι αυτοαπασχολουμενοι πρεπει να δηλωνουν rapid οπως οι αλλες κατηγοριες .

αλλιως πχ καποιος αυτοαπασχολουμενος θα δουλευε σε τουριστικο μερος πχ μινι μαρκετ , ανεμβολιαστος, χωρις ραπιδ, κ οι αλλοι θα ετρεχαν.

θα μπορουσε να εχει κ 100 υπαλληλους; χωρις να κανει ο ιδιος  ραπιδ; δε νομιζω

αρα ουτε τον 1 θα αφηνουν να δουλεψει χωρις ελεγχο.

Επεξ/σία από peiraiask

Στις 4/11/2021 στις 8:31 ΠΜ, great είπε

Βασίζεσαι στη λογική «όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά».

Στις 5/11/2021 στις 12:18 ΠΜ, bitmk2 είπε

φήμες λένε ή το έχεις διασταυρώσει; Διότι εγώ ξέρω περιπτώσεις που καθυστέρησαν να δηλώσουν και δεν ήρθε κανένα πρόστιμο. Ας μη παραπληροφορούμε.

Μου θυμίζεις περιπτώσεις που διαβάζω και σε άλλα θέματα: «μου έκοψαν κλήση αλλά ξέχασα να την πληρώσω, αν το αφήσω θα με βρούν αργότερα, γιατί στο μπατζανάκη μου που έκανε το ίδιο δύο χρόνια δεν του έχει έρθει κάτι να πληρώσει».

Το οτι ο κρατικός μηχανισμός είναι ανεπαρκής σε πολλούς τομείς και λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας δεν σημαίνει οτι μετά από X διάστημα δεν θα σου ζητήσουν τα ρέστα.

Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να ρισκάρει...έχει και ο τζόγος το ενδιαφέρον του.

• Like 1

Στις 5/11/2021 στις 2:19 ΠΜ, crupo είπε

Όταν μπαίνεις να δηλώσεις τα rapid δεν φαίνεται πουθενά ο εργοδότης.Απλα εάν δεν είναι δηλωμένα τα rapid τρώνε πρόστιμα και οι δύο πλευρές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...