Petros Electron Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημερα στην παρεα και χρονια πολλα. Αυτη την φορα αντιμετωπίζω ενα καινούριο προβλημα. ΗD sentinel, μια ωραια εφαρμογή για να βλεπετε πληροφοριες του σκληρού κτλπ, (δεν θα επεκταθώ παραπάνω,ολοι ξερουμε τι ειναι και τι κανει). Προσπάθησα να λοιπον να το εγ/σω στο mint. Αρχικά κατέβασα απο το σιτε την εκδοση για linux. hdsentinel-019c-x64.gz Αφου προσπάθησα να το αποσυμπιέσω με τους γνωστούς τρόπους, παρατήρησα οτι δεν εχει folder και δεν μπορώ να το κανω install. Διαβάζοντας έπεσα πανω σε αυτο. Φαίνεται λεει οτι ειναι πρόβλημα του firefox και δεν κατεβάζει σωστα το αρχείο. Εκανα τα βηματα μηπως μπορέσω να το βαλω (το κατεβασα μεσώ τερμιναλ wget κτλπ) αλλα παλι τα ιδια. Να αναφέρω οτι εβαλα την εκδοσή GUI επιτυχώς και λειτουργεί αλλα θα ηθελα να εχω και στο terminal γιατι εκει δινει περισσότερες πληροφορίες. Θελω να πιστευω οτι δεν ειναι bug του mint και μπορει να μπει. Μπορει να βοηθήσει κανεις?. Η αν το εχει (με το install.sh να το ανεβασει καπου να το παρω απο εκει. Ευχαριστω. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
dancer_69 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τη λήψη του αρχείου, πάντως η gui έκδοση περιέχει και το αρχείο που τρέχει μέσω τερματικού. Απ' ότι βλέπω υπάρχουν 2 αρχεία, το HDSentinel_GUI και το HDSentinel στο φάκελο HDSentinel_GUI. Το δεύτερο τρέχει μέσω τερματικού. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι μιας και το έχω κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από dancer_69
Petros Electron Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τη λήψη του αρχείου, πάντως η gui έκδοση περιέχει και το αρχείο που τρέχει μέσω τερματικού. Απ' ότι βλέπω υπάρχουν 2 αρχεία, το HDSentinel_GUI και το HDSentinel στο φάκελο HDSentinel_GUI. Το δεύτερο τρέχει μέσω τερματικού. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι μιας και το έχω κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ιδιο υπέθεσα και εγω βλέποντας το και διαβάζοντας το στο σιτε που κατεβασα το gui. Αναφορά σε κείμενο The packages contain Hard Disk Sentinel Linux version so no further separate download required Το θεμα ειναι οτι στο terminal εχω "command not found" δινοντας την εντολη : Αναφορά σε κείμενο launch it by entering sudo ./HDSentinel [options] sudo is not required if you logged in as "root". Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
dancer_69 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δώσε όλόκληρη τη διαδρομή του αρχείου(π.χ /home/username/HDSentinel_GUI/HDSentinel)
Petros Electron Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Δώσε όλόκληρη τη διαδρομή του αρχείου(π.χ /home/username/HDSentinel_GUI/HDSentinel) Τελικα το έφτιαξα. Τι έπρεπε να κάνω : petros@mint:/usr/share/bin$ chmod 755 HDSentinel chmod: changing permissions of 'HDSentinel': Operation not permitted petros@mint:/usr/share/bin$ sudo chmod 755 HDSentinel [sudo] password for petros: petros@mint:/usr/share/bin$ ./HDSentinel -h Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19e.9986 (c) 2021 [email protected] Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help Examining hard disk configuration ... HDD Device 0: /dev/sda H μλκ ειναι οτι πρεπει να το τρεχω παντα απο την διαδρομή /usr/share/bin αλλιως command not found.. Θα δοκιμασω να το κανω ενα copy sto ~/ να δω αν τρεχει απευθειας. Οποτε (εστω και ετσι) problem solved! Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
Petros Electron Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Ussr είπε προσθεσε το /usr/share/bin στην $PATH To εκανα c/p στο home και τρέχει με sudo ./HDSentinel -[options] Αυτο που γραφεις δεν ειμαι σιγουρος πως να το κανω..
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Petros Electron είπε To εκανα c/p στο home και τρέχει με sudo ./HDSentinel -[options] Αυτο που γραφεις δεν ειμαι σιγουρος πως να το κανω.. Αφιυ λειτουργει με τον τροπο σου ολα καλα. Για την μεταβλητη path μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες στο ιντερνετ. Την καλησπερα μου
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 εγω ετσι χειροκινητα το εβαλα και ολα καλα https://streamable.com/hgiql0 1
jemadux Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από jemadux
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα