Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Ισχυει συνήθως, αν είναι παραπάνω το γράφει κοντά στη θύρα USB, ή αν η θύρα έχει μπλε χρώμα στο πλαστικό της είναι USB3 και δίνει παραπάνω. Πάντως επειδή είχα πολλά firestick από το πρώτο μέχρι και το καινούριο το 4k max που μόλις βγήκε, και τα έχω χρησιμοποιήσει σε 5-6 διαφορετικές τηλεοράσεις, σε καμία δεν είχα πρόβλημα (γιατί το firestick τραβάει πολύ παρακάτω, γύρω στα 0,2-0,4 amp). Το 4k πάντως διαθέτει τροφοδοτικό με έξοδο 0,9 ή 1,0 αμπέρ (δεν είμαι σίγουρος), με βάση αυτό λίγο απίθανο μου φαίνεται η κατανάλωση του να είναι μόλις 0,2 με 0,4A. Πάντως κάποια στιγμή είχα κάνει και εγώ κάτι ανάλογο, όμως για σιγουριά χρησιμοποίησα το ρεύμα από 2 usb port με ένα καλώδιο σαν το παρακάτω: Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Joshua21
gpapadakis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλες οι συσκευές ποτέ δεν τραβάνε το max του φορτιστή. Γιατί με ένα μικρό σκαμπανεβασμα κινδυνεύει να καει ο φορτιστής. Πχ ο φορτιστής του κινητού μου είναι 5V/2A rated, και το κινητό τραβάει 5V/1,5A (το έχω μετρήσει με ειδικό usb meter). Το firestick τραβάει κάτω από 5V/0,5A γιατί τόσο δίνει και η TV μου καθως και όλες οι άλλες που το δοκίμασα ή είχα παλιότερα. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από gpapadakis
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Όλες οι συσκευές ποτέ δεν τραβάνε το max του φορτιστή. Γιατί με ένα μικρό σκαμπανεβασμα κινδυνεύει να καει ο φορτιστής. Πχ ο φορτιστής του κινητού μου είναι 5V/2A rated, και το κινητό τραβάει 5V/1,5A (το έχω μετρήσει με ειδικό usb meter). Το firestick τραβάει κάτω από 5V/0,5A γιατί τόσο δίνει και η TV μου καθως και όλες οι άλλες που το δοκίμασα ή είχα παλιότερα. Μάλλον τη στιγμή που το μέτρησες η μπαταρία ήταν πολύ άδεια ή πολύ γεμάτη, δεν τραβάει πάντα το max. Εγώ προσωπικά έχω δει στο δικό μου έως και σκάρτα 2 αμπέρ, ενώ ο φορτιστής είναι 2,1. Πάντως υπάρχει και εφαρμογή android που κάνει αυτή τη δουλειά: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.ampere&hl=el&gl=US
gpapadakis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Στο καινούριο πάντως το 4k max που έχω πάνω τωρα, παίζοντας ταινία 1080p με streaming, δείχνει συνήθως 0,19-0,24 και το max που είδα είναι 0,29 στιγμιαία. Παίζοντας 4k hdr δείγμα έφτασε στιγμιαια στο 0,39 και έπαιζε 0,27-0,32. Οπότε άνετα στο ταιζει η οποιαδήποτε TV με τα 0,5 ampere.
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 24 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Στο καινούριο πάντως το 4k max που έχω πάνω τωρα, παίζοντας ταινία 1080p με streaming, δείχνει συνήθως 0,19-0,24 και το max που είδα είναι 0,29 στιγμιαία. Παίζοντας 4k hdr δείγμα έφτασε στιγμιαια στο 0,39 και έπαιζε 0,27-0,32. Οπότε άνετα στο ταιζει η οποιαδήποτε TV με τα 0,5 ampere. Το ίδιο ακριβώς είχα αγοράσει και εγώ από Κίνα πριν μάθω για την εφαρμογή (Keweisi η μάρκα του αν θυμάμαι καλά), και διαπίστωσα ότι η ακρίβεια του είναι πολύ χαμηλή, και στο τρίμηνο σταμάτησε να λειτουργεί. Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά ήσυχος θα ήμουν μόνο στην περίπτωση που το max ρεύμα του usb ήταν ίσο με το max ρεύμα που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό της συσκευής, για αυτό και χρησιμοποίησα τον αντάπτορα που έδειξα παραπάνω ώστε να έχω ρεύμα 2x500ma = 1A. Τώρα όποιος το βλέπει αλλιώς, ας πράξει αλλιώς
gpapadakis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Απλά αν χρησιμοποιείτε το φορτιστή του, το firestick δεν κλείνει ποτέ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα