Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρε κανενός η μάνα αρχική σύνταξη ΧΗΡΕΙΑΣ (χωρίς εργασιακο βίο) το 2017-2018 με τον νόμο Κατρουγκαλου, να μου πει τι ποσοστό πήρε ?

50% η 70% ?

Δημοσ.

με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. και εγω τώρα έκανα αίτηση για σύνταξη χηρείας για την μητέρα μου αλλά δεν έχει βγει ακόμα.

Πρέπει να είναι 70% αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Δημοσ.

Βασει νομου συνταξη χγρειας δικαιουνται και οι ανδρες...οχι μονο οι γυναικες. Διαβαστε το νομο. Απλα για την ταξη των πραγματων...οχι οτι αλλαζει ξατι.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, The_Judas είπε

με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. και εγω τώρα έκανα αίτηση για σύνταξη χηρείας για την μητέρα μου αλλά δεν έχει βγει ακόμα.

Πρέπει να είναι 70% αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

ΤΩΡΑ, έχει γίνει 70%.

Είναι ξεκάθαρο.

Εμένα με ενδιαφέρει για 2017-2018.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πήρε κανενός η μάνα αρχική σύνταξη ΧΗΡΕΙΑΣ (χωρίς εργασιακο βίο) το 2017-2018 με τον νόμο Κατρουγκαλου, να μου πει τι ποσοστό πήρε ?

50% η 70% ?

16 Ioυνιου του 2018 εχασα το πατερα μου απο παγκρεατιτιδα, συνταξιουχου Πυροσβεστικης. Η μητερα μου πηρε ως συνταξη χηρεας το 50%. Μετα απο ενα χρονο βγηκε η ΝΔ και εκανε το ποσοστο 70% και η μητερα μου για τα υπολοιπα 2 χρονια πηρε το 70%, Χτες μαλιστα επειδη συμπληρωθηκε η τριετια και λογω οτι εργαζεται πηρε το 50% καθως ο νομος λεει οτι μετα τη ληξη της τριετιας παιρνεςι το 50% εφοσον εργαζεσαι ή συνταξιοδοτεισαι.

Το ποσοστο 70% της συνταξης χηρειας επιστρεφει όταν η χηρα παει 67 ετών βάση νόμου. Πχ η μητερα μου ειναι τωρα 62. Σε 5 χρονια η συνταξη χηρειας της θα παει ξανα στο 70%

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

16 Ioυνιου του 2018 εχασα το πατερα μου απο παγκρεατιτιδα, συνταξιουχου Πυροσβεστικης. Η μητερα μου πηρε ως συνταξη χηρεας το 50%. Μετα απο ενα χρονο βγηκε η ΝΔ και εκανε το ποσοστο 70% και η μητερα μου για τα υπολοιπα 2 χρονια πηρε το 70%, Χτες μαλιστα επειδη συμπληρωθηκε η τριετια και λογω οτι εργαζεται πηρε το 50% καθως ο νομος λεει οτι μετα τη ληξη της τριετιας παιρνεςι το 50% εφοσον εργαζεσαι ή συνταξιοδοτεισαι.

Το ποσοστο 70% της συνταξης χηρειας επιστρεφει όταν η χηρα παει 67 ετών βάση νόμου. Πχ η μητερα μου ειναι τωρα 62. Σε 5 χρονια η συνταξη χηρειας της θα παει ξανα στο 70%

Η δική μου περίπτωση έχει την διαφορά ότι η μητέρα μου δεν εργάζονταν και ΝΟΜΙΖΑ ότι για τα πρώτα 3 χρόνια θα έπαιρνε 70% και ΜΕΤΑ θα γινόταν 50%.

Άσχετο, ότι το 2019 η νέα κυβέρνηση το έκανε 70%, έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η δική μου περίπτωση έχει την διαφορά ότι η μητέρα μου δεν εργάζονταν και ΝΟΜΙΖΑ ότι για τα πρώτα 3 χρόνια θα έπαιρνε 70% και ΜΕΤΑ θα γινόταν 50%.

Άσχετο, ότι το 2019 η νέα κυβέρνηση το έκανε 70%, έτσι και αλλιώς.

στα τρια πρωτα χρονια ειτε δουλευεις ειτε καθεσαι παιρνεις το ποσοστο που οριζει ο νομος. Μετα τα τρια πρωτα χρονια διαφοροποειται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...