GREGORYMO Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Πήρε κανενός η μάνα αρχική σύνταξη ΧΗΡΕΙΑΣ (χωρίς εργασιακο βίο) το 2017-2018 με τον νόμο Κατρουγκαλου, να μου πει τι ποσοστό πήρε ? 50% η 70% ?
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. και εγω τώρα έκανα αίτηση για σύνταξη χηρείας για την μητέρα μου αλλά δεν έχει βγει ακόμα. Πρέπει να είναι 70% αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
ELTASSOS1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Βασει νομου συνταξη χγρειας δικαιουνται και οι ανδρες...οχι μονο οι γυναικες. Διαβαστε το νομο. Απλα για την ταξη των πραγματων...οχι οτι αλλαζει ξατι.
GREGORYMO Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 38 λεπτά πριν, The_Judas είπε με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. και εγω τώρα έκανα αίτηση για σύνταξη χηρείας για την μητέρα μου αλλά δεν έχει βγει ακόμα. Πρέπει να είναι 70% αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν είμαι και σίγουρος. ΤΩΡΑ, έχει γίνει 70%. Είναι ξεκάθαρο. Εμένα με ενδιαφέρει για 2017-2018.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Πήρε κανενός η μάνα αρχική σύνταξη ΧΗΡΕΙΑΣ (χωρίς εργασιακο βίο) το 2017-2018 με τον νόμο Κατρουγκαλου, να μου πει τι ποσοστό πήρε ? 50% η 70% ? 16 Ioυνιου του 2018 εχασα το πατερα μου απο παγκρεατιτιδα, συνταξιουχου Πυροσβεστικης. Η μητερα μου πηρε ως συνταξη χηρεας το 50%. Μετα απο ενα χρονο βγηκε η ΝΔ και εκανε το ποσοστο 70% και η μητερα μου για τα υπολοιπα 2 χρονια πηρε το 70%, Χτες μαλιστα επειδη συμπληρωθηκε η τριετια και λογω οτι εργαζεται πηρε το 50% καθως ο νομος λεει οτι μετα τη ληξη της τριετιας παιρνεςι το 50% εφοσον εργαζεσαι ή συνταξιοδοτεισαι. Το ποσοστο 70% της συνταξης χηρειας επιστρεφει όταν η χηρα παει 67 ετών βάση νόμου. Πχ η μητερα μου ειναι τωρα 62. Σε 5 χρονια η συνταξη χηρειας της θα παει ξανα στο 70%
GREGORYMO Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 25 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε 16 Ioυνιου του 2018 εχασα το πατερα μου απο παγκρεατιτιδα, συνταξιουχου Πυροσβεστικης. Η μητερα μου πηρε ως συνταξη χηρεας το 50%. Μετα απο ενα χρονο βγηκε η ΝΔ και εκανε το ποσοστο 70% και η μητερα μου για τα υπολοιπα 2 χρονια πηρε το 70%, Χτες μαλιστα επειδη συμπληρωθηκε η τριετια και λογω οτι εργαζεται πηρε το 50% καθως ο νομος λεει οτι μετα τη ληξη της τριετιας παιρνεςι το 50% εφοσον εργαζεσαι ή συνταξιοδοτεισαι. Το ποσοστο 70% της συνταξης χηρειας επιστρεφει όταν η χηρα παει 67 ετών βάση νόμου. Πχ η μητερα μου ειναι τωρα 62. Σε 5 χρονια η συνταξη χηρειας της θα παει ξανα στο 70% Η δική μου περίπτωση έχει την διαφορά ότι η μητέρα μου δεν εργάζονταν και ΝΟΜΙΖΑ ότι για τα πρώτα 3 χρόνια θα έπαιρνε 70% και ΜΕΤΑ θα γινόταν 50%. Άσχετο, ότι το 2019 η νέα κυβέρνηση το έκανε 70%, έτσι και αλλιώς.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η δική μου περίπτωση έχει την διαφορά ότι η μητέρα μου δεν εργάζονταν και ΝΟΜΙΖΑ ότι για τα πρώτα 3 χρόνια θα έπαιρνε 70% και ΜΕΤΑ θα γινόταν 50%. Άσχετο, ότι το 2019 η νέα κυβέρνηση το έκανε 70%, έτσι και αλλιώς. στα τρια πρωτα χρονια ειτε δουλευεις ειτε καθεσαι παιρνεις το ποσοστο που οριζει ο νομος. Μετα τα τρια πρωτα χρονια διαφοροποειται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα