Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 5-6 μήνες  περίπου σχεδόν καθημερινά ξυπνάω την ίδια ώρα  04.00 περίπου ότι ώρα και να κοιμηθώ για αυτό φρόντιζα να κοιμάμαι νωρίς 9-10 το βράδυ ώστε να συμπληρώσω τις βασικές ώρες ύπνου. Αν καθόμουν στο κρεβάτι μπορεί ύστερα από μισή - μία ώρα να με έπαιρνε ύπνος αλλά τις περισσότερες φορές σηκώνομαι και μπαίνω στο ίντερνετ.

Χτες έκανα  σχεδόν όλη μέρα σκληρή δουλειά , κόβοντας σκίζοντας και κουβαλώντας ξύλα γύρισα αργά , και 7 το βράδυ  έπεσα για ύπνο. Και όμως πάλι στις 4 ακριβώς ξύπνησα αλλά ύστερα από 9 ώρες ύπνου οπότε δεν παίζει ρόλο το να ξυπνάς όταν έχεις συμπληρώσει κάποιες ώρες.

Μετά από αυτό αναρωτιέμαι έχει προσαρμοστεί το σώμα μου να ξυπνάει τη συγκεκριμένη ώρα ;; Συμβαίνει ή έχει συμβεί και σε κάποιον άλλο;; Μπορώ να το αλλάξω;;

Δημοσ.

Το άγχος είναι και ψυχολογικό.. Συμβαίνει και σε εμένα. Ναι είναι και ένα ποσοστό συνήθειας αλλά νομίζω οφείλεται στο άγχος που έχω για τις δουλειές που πρέπει να γίνουν και να περάσουν από τα χέρια μου.

Το πρόβλημα έγινε πιο έντονο μετά τον θάνατο του πατέρα μου , όπου έφυγε μια μέρα ξημερώματα στο νοσοκομείο και ήταν μια βδομάδα δύσκολη και μια βδομάδα αϋπνίας. Τότε εκτίμησα πως όταν ξημερώνει , είναι άλλη μια ημέρα και αξίζει να ζω την κάθε ημέρα. Ακόμα μετά από 2 χρόνια, δεν το έχω ξεπεράσει. Κάθε πρωί που ξυπνάω 5-6 , το ίδιο σκέφτομαι, ότι ώρα και να κοιμηθώ.

Συνήθως χαλαρώνω τα ΣΚ , προσπαθώ να βρίσκω χρόνο τα μεσημέρια για να συμπληρώνω τον ύπνο.

Πλέον το έχω αποδεχτεί και δεν με πειράζει τόσο. Άλλωστε ο μόνος χρόνος που βρίσκω για τον εαυτό μου, είναι το πρωί. Μετά ξυπνάει το παιδί, η γυναίκα και ξεκινάω τις δουλειές μου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εδώ και 5-6 μήνες  περίπου σχεδόν καθημερινά ξυπνάω την ίδια ώρα  04.00 περίπου ότι ώρα και να κοιμηθώ για αυτό φρόντιζα να κοιμάμαι νωρίς 9-10 το βράδυ ώστε να συμπληρώσω τις βασικές ώρες ύπνου. Αν καθόμουν στο κρεβάτι μπορεί ύστερα από μισή - μία ώρα να με έπαιρνε ύπνος αλλά τις περισσότερες φορές σηκώνομαι και μπαίνω στο ίντερνετ.

Χτες έκανα  σχεδόν όλη μέρα σκληρή δουλειά , κόβοντας σκίζοντας και κουβαλώντας ξύλα γύρισα αργά , και 7 το βράδυ  έπεσα για ύπνο. Και όμως πάλι στις 4 ακριβώς ξύπνησα αλλά ύστερα από 9 ώρες ύπνου οπότε δεν παίζει ρόλο το να ξυπνάς όταν έχεις συμπληρώσει κάποιες ώρες.

Μετά από αυτό αναρωτιέμαι έχει προσαρμοστεί το σώμα μου να ξυπνάει τη συγκεκριμένη ώρα ;; Συμβαίνει ή έχει συμβεί και σε κάποιον άλλο;; Μπορώ να το αλλάξω;;

Αμα μπορείς περιμενε 4.20 που ξυπνάω κ εγω να τα λεμε 😀. Συνήθεια είναι πιστεύω το εβαλες στο μυαλό σου και γίνεται χειρότερο. Στην προηγούμενη δουλειά επιανα 9 αλλά απ της 6 ξυπνούσα συνήθως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...