Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σορρυ που το γράφω αυτό εδώ παιδιά αλλά δεν έχω πολλά μέρη να απευθυνθώ και ίσως εδώ πάρω αρκετές γνώμες και ιδέες που δεν θα σκεφτόμουν μόνος μου.

Ήρθε πρόσφατα στα χέρια μου και του αδερφού μου ένας αρκετά μεγάλος επαγγελματικός όροφος, περίπου 175 τμ. ο πρώτος σε ένα διώροφο κτήριο και ψάχνω να βρω ιδέες να το αξιοποιήσουμε να μην σαπίζει. Είναι τελείως ανοιχτός μέσα χωρίς τοίχους κτλ, σχετικά καινούργιο κτήριο και ένα μπάνιο (βασικά ένα δωμάτιο στη γωνία με μια τουαλέτα) και είναι γενικά σε καλή κατάσταση σαν κτήριο αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα γερό βάψιμο και νέο πάτωμα το θέλει .

Εγώ ως νερντουλας έλεγα μια και επαγγελματικά είμαι σε λίγο φλου κατάσταση αυτη την περίοδο μήπως να το έκανα επιχείρηση σαν καφέ με χώρο να παίζει κόσμος επιτραπέζια με έμφαση σε παιχνίδια τύπου roleplay (πχ dnd, call of Cthulhu κτλ), με αντίστοιχη διακόσμηση κτλ και ταυτόχρονα να εμπορεύομαι αντίστοιχα προϊόντα + πράγματα όπως μινιατούρες για warhammer, yugioh κτλ. Το θέμα μου είναι οτι δεν ξέρω κάτα πόσο θα είναι κερδοφόρο κάτι τέτοιο και τι κεφάλαιο θα χρειάζεται. Άλλες προτάσεις που είχα ήταν να το κλείσουμε σε χωριστά γραφεία και να το νοικιάσουμε έτσι η απλά να το νοικιάσουμε όπως είναι, η να το μετατρέψουμε σε κάποιο χώρο μαζικής παραγωγής φαγητού σε φάση μπισκότα κτλ. Από την άλλη ούτε απο εκεί είναι τίποτα σίγουρο γιατί ακούω συνέχεια για τόσους που φεσώνουν τα νοίκια. Το κτήριο παρ'ολα αυτα είναι σχετικά κοντά σε μετρό, κανα 5 λεπτο μακρυά αλλα όχι σε κεντρικό σημείο άλλα έχει κόντα σχολεία μαγαζιά κτλ.  Επίσης δεν θα ήθαλα να βάλω κατι θορυβώδες καθώς στον απο πάνω όροφο έχει 2 σπίτια που μένει κόσμος μεσα. 

Γενικά έχω πελαγώσει λίγο οπότε οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Αποθήκες? Έχει ασανσέρ?

Τύπου κουτάκια 3τμ, 4τμ, 5τμ κτλ.

Θέλεις καλή ασφάλεια (κάμερες κτλ) και καλή πυρασφάλεια.

Δεν ξέρω πόσα θα χωρούσαν, αλλά νοικιάζονται με 10€/τμ 

Επίσης δεν ξερω αν μπορεις να κανεις οτι θες δεδομενου οτι υπαρχουν σπιτια δεν ξερω τι ειδους αδεια μπορεις να βγαλεις

Δημοσ.

Δε μπορείς να φανταστεί τι έξοδα έχει ένα καφέ και πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα με τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μακριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

46 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Αποθήκες? Έχει ασανσέρ?

Είναι στον πρώτο όροφο, δυστυχώς δεν έχει ασανσέρ. Έχει χώρους που μπορούν να χρησιμοποιήθουν για αποθήκες. Οσο για την άδεια ναι πρέπει να το ψάξω αλλά έλεγα πρώτα να κατασταλάξω σε 1-2 ιδέες. 

11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δε μπορείς να φανταστεί τι έξοδα έχει ένα καφέ

Θα ήθελα μερικά παραδείγματα αν είναι εύκολο, οτιδήποτε προκειμένου να βρώ μια άκρη και να πάρω καμια απόφαση. Να σημειώσω ότι δεν θέλω να κάνω καφετέρια, περισσότερο έναν ωραίο χώρο με περισσότερη έμφαση σε επιτραπέζια και χώρους που να μπορούν να μαζεύονται παρέες να παίζουν dnd κτλ. Και όπως είπα ταυτόχρονα αν γίνεται να πουλάω και αντίστοιχα αντικείμενα καθώς ένα τέτοιο μαγαζί είναι σίγουρα πιο niche 

Επεξ/σία από MpakalikA
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, MpakalikA είπε

περισσότερο έναν ωραίο χώρο με περισσότερη έμφαση σε επιτραπέζια και χώρους που να μπορούν να μαζεύονται παρέες να παίζουν dnd κτλ.

Δε θα έρθει ο άλλος μόνο να παίξει... θα θέλει να πιει και κάτι. Για να σερβίρεις θες άδεια υγεινομικού ενδιαφέροντος... και δε νομίζω να πληροίς τις προϋποθέσεις για άδεια λόγω μη πρόσβασης σε ΑΜΕΑ.

Δημοσ.

Στο ισογειο τι υπαρχει; Καποιο καταστημα; Επιχειρηση; Εχεις σκεφτει μηπως ειναι χρησιμο σε αυτον που εχει το ισογειο ωστε να το νοικιασει για να επεκτεινει το υπαρχον ή να το χρησιμοποιησει για αποθηκη;

Δημοσ.

Γενικά είναι η εποχή που ανθίζουν οι χώροι για remote working (βλ. Regus) και η ενοικίαση μικρών χωρών για φορολογικές έδρες/μίνι γραφεία.

Έχω την αίσθηση ότι πάνε καλά και στην Ελλάδα και θα άξιζε να το ψάξεις.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να το σπάσεις σε 3-4-5 ξεχωριστούς χώρους και να τα νοικιάζεις χωριστά. Αυτό πρέπει να το ψάξεις με πολεοδομία όμως αν γίνεται να γίνει και τι κόστος μπορεί να έχει.

Επίσης υπάρχουν πολλοί που ανοίγουν eshop και θέλουν ένα μικρό χώρο τύπου αποθήκη για την έδρα τους. Κι αυτό είναι μια καλή εναλλακτική αρκεί να το ψάξεις με λογιστή.

Πάντως για προσωπική χρήση τόσο μεγάλο δεν θα το σύστηνα εκτός κι αν είχες ήδη μια επιτυχημένη επιχείρηση από πίσω και απλά ήθελες να τη μεταφέρεις σε νέο χώρο. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ekrepali είπε

μη πρόσβασης σε ΑΜΕΑ

Απο μια έρευνα που είχα κάνει δεν νομίζω οτι θα ηταν τόσο θέμα, εννοείται οτι μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Θα μπορούσα πιστεύω να το λύσω βάζοντας ράμπα στη σκάλα η κάτι τέτοιο. 

9 λεπτά πριν, lector είπε

Στο ισογειο τι υπαρχει

Ενα σπίτι στο οποίο θα ήθελα να μείνω αλλα δυστυχώς πρέπει να κάνω ριζική ανακαίνηση πρώτα, και ο υπόλοιπος χώρος είναι πιλοτή που χωράει περίπου 4 αυτοκίνητα, αλλά οι 2 θέσεις ανήκουνα στα σπίτια του 2ου ορόφου. 

3 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

3-4-5 ξεχωριστούς χώρους και να τα νοικιάζεις χωριστά

Αυτή είναι η δεύτερη ιδέα που είχα, να κάνω μια ανακαίνιση και μετα χωρίσματα με γυψοσανίδες κτλ. και να το νοικιάσω σε γραφεία για γιατρους λογιστες κτλ τίποτα τέτοιο. Γενικά όπως είπα είμαι ακόμα στο ψάξιμο. Όσο για το μέγεθος του χώρου ισχύει οτι για την πρώτη ιδέα μου (νερντομάγαζο) είναι πολύς αλλα πιστεύω ότι αυτό θα μπορούσαν να το αξιοποιήσω στο έπακρω και να εξυπηρετεί και αρκετό κόσμο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...