Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

έχει τύχει να χτυπήσω σαμιαμιδι με σκουπα, ποντίκι με τίποτα. 

Για ποιο λογο πρεπει να χτυπησεις το σαμιαμιδι;

5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Σας παρακαλω πολυ πειτε μου τι να κανω.

Το σαμιαμιδι μπαινει πιο ευκολα απο το ποντικι μεσα,αλλα ειναι ακινδυνο.
Αν ειναι ποντικι θα το ακουσεις να ροκαναει,και λογικα αν ψαξεις στα ντουλαπια θα βρεις κοπρανα.
Το σαμιαμιδι δε συνηθιζει να βρισκεται στο εδαφος,αραζει στον τοιχο.

Αν  αυτο που βλεπετε ομως το βλεπετε και εξαφανιζεται πιθανοτατα για ποντικι σε κοβω.

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι κλασικός μικρός ποντικός οι οποίοι κινούνται συνήθως στο έδαφος και πολύ γρήγορα. Τα σαμιαμίδια (και όχι σαμιανίδια) 😇κινούνται στους τοίχους και όπως είπαν άλλοι είναι ακίνδυνα και παραδοσιακά είναι κακό να τα σκοτώνουμε. Κάποιοι λένε ότι είναι και ευλογία για το σπίτι.

Έχει συμβεί και στην πολυκατοικία μας ποντικός μέχρι το 2ο όροφο . Έχει κόψει μικρή τρύπα στη σίτα και μπήκε μέσα. Πάρε την ποντικοπαγίδα με την κόλα βάλε στη μέση ένα καλό μεζέ λίγο τυρί και βάλτην το βράδυ πριν πας για ύπνο εκεί που το είδες συνήθως κουζίνα κινούνται. Φρόντισε να έχεις καθαρό νεροχύτη και να μην υπάρχουν άλλες τροφές αφημένες έξω από ντουλάπι ή ψυγείο. 1ο - 2ο βράδυ θα πέσει στην παγίδα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κι αν είναι κάποιο έντομο από μυστική υπηρεσία; Ένας κοριός να πούμε πχ. Μήπως σε παρακολουθούν;

Δημοσ.

Καθε 2-3 χρονια πλημμυρίζει ο τοπος απο ποντικια λογω υπερπληθυσμού βγαινουν απο αποχετευσεις υπονομους η και απο τη λεκανη της τουαλετας  Στο μαγαζι μου μπηκαν 2 τα καθάρισα με ποντικοφάρμακο στη πολυκατοικία μας στους απο κατω το  είδαν στο μπαλκόνι τους ειδα και στη μεση του δρόμου αν δεν εχεις ζωοφιλικες 😀 αναστολές ποντικοφάρμακο και καθάρισες.

Δημοσ.

Ποντικάκι θα είναι, συνήθως αυτά εμφανίζονται στιγμιαία, δεν προλαβαίνεις ούτε να τα δεις. Ποντικόκολα με τυράκι και το έπιασες ζωντανό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ενδιαφέρον! Εγώ αυτή ήξερα τόσα χρόνια για σαρανταποδαρούσα. Είναι σκληρή και τσιμπάει.

Εκείνη που αναφέρατε έχω πετύχει τα τελευταία 3-4 χρόνια δύο, μία στη κουζίνα και μία έξω από το σπίτι. Η μαμά παλιότερα είχε πετύχει κι εκείνη και πήγε να τη βγάλει έξω με ένα χαρτί και μου είπε ότι κόπηκε σε κομμάτια. Τόσο εύθραυστη είναι;...

Μήπως το χαρτί ήταν συσκευασία ψυγείου ;

11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε
Επεξ/σία από marsias
  • Moderators
Δημοσ.

Δυσκολακι να ειναι σιαμιαμιδι, δεν ειναι τοσο γρηγορα ουτως ωστε να μην μπορεις να τα δεις. Επισης δεν θα τα πετυχεις και στο εδαφος, διοτι τρεφονται με εντομα κλπ που συνηθως ειναι ιπταμενα, οποτε δεν εχουν και λογο να σουλατσαρουν κατω. Επισης δεν ειναι και επικινδυνα αν δεν εισαι εντομο, οποτε προσωπικα δεν θα ασχολιομουν καν μαζι του.

Για να ειναι γρηγορο, ειναι ποντικι λογικα, οπου να ναι θα δεις και κοπρανα. Απλως φροντισε να το απομακρυνεις το συντομοτερο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ηταν ποντικι θα το ηξερε. Καμια κατσαριδα θα ειναι ή τιποτα παρομοιο. 
το ποντικι δεν αφηνει τιποτα ορθιο…

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

παντα είναι καθαρό. Δηλαδή το καθαρίζουμε.

Σας παρακαλω πολυ πειτε μου τι να κανω.

Ξεκίνα με onlyfans και μη τους λυπάσαι..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, G.TH. είπε

Κι αν είναι κάποιο έντομο από μυστική υπηρεσία; Ένας κοριός να πούμε πχ. Μήπως σε παρακολουθούν;

Εσυ κανείς πλάκα ,αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει κίνημα που υποστηρίζει ότι τα πουλιά δεν είναι αληθινά .

Δημοσ.

Κάτω τα χέρια από τα σαμιαμιδια. Άκακα σαυράκια που ο λαός λέει ότι φέρνουν τύχη. Αν πας να πιάσεις σαμιαμιδι, πιθανόν να σου μείνει η ουρά στο χέρι και να κουνιέται μόνη της για ώρα (αποσπώντας την προσοχή του κυνηγού κι έτσι το σαμιαμιδι το σκάει). Μην ανησυχείτε, βγάζει νέα σε λίγο καιρό.

Οποιος δεν έχει δει σαρανταποδαρούσα, τι να πω. Διακοπές σε νησί, σπίτι σε χωριό, κάτι τέλος πάντων (εκτός οθόνης); 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...