airtrelomike13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Παιδια καλησπερα Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Το σπίτι μου είναι διαμέρισμα και είναι από το 1996, και παντα είναι καθαρό. Δηλαδή το καθαρίζουμε. Εδω και δυο ημέρες βλεπω ξαφνικα κατι να τρεχει αραια και που. Ή σαμιανιδι ειναι ή ποντικι. κινειται τοσο γρηγορα οταν πεσει στην αντιληψη μας που δεν προλαβαινουμε κατι να κανουμε. Κανουμε και δυο φορες το χρονο απεντομωσεις και αυτο πρωτη φορα μας τυχαινει. Σας παρακαλω πολυ πειτε μου τι να κανω. Απορω πως μπηκε μεσα στο σπιτι γιατι και στη πολυκατοικια κλπ κανουμε απεντομωσεις και επιπλεον ειναι παντα καθαρη. Το μονο που υποψιαζομαι ειναι επειδη εχουμε νυχτερινο ρευμα στο σπιτι και η μητερα μου απλωνει αργα τα ρουχα αργα το βραδυ γιατι βαζουμε και αργα πλυντηριο, μηπως επειδη ανοιγει τη μπαλκονοπορτα να απλωσει τα ρουχα, μπηκε ετσι. Διαφορετικα δεν ξερω καποιο αλλο τροπο
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Τα σαμιαμίδια κινούνται κυρίως στους τοίχους και στο ταβάνι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι;Είναι τελειως διαφορετικά μεταξύ τους. 5
scullyist Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πέρα από τη διαφορά μεγέθους που θα έπιανε το μάτι έστω και περιφερειακά και ότι θα άκουγες το τρέξιμο του στην ησυχία, αν ήταν πόντικας δύο μέρες μέσα, θα είχες βρει ήδη και κόπρανα κάπου (κοίτα κάτω από έπιπλα και κάτω ντουλάπια αν υπάρχει πρόσβαση. Το λέω γιατί μία φορά μπήκε σε μένα από το μπαλκόνι, άντε να ήταν 45 λεπτά-1h μέσα και βρήκα σε 3 σημεία...συν άκουγα τα νυχάκια στο πάτωμα όταν πήγαινε πέρα-δώθε. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από scullyist 1
Stam53 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Αν είναι Gecko, είναι ακίνδυνο και μερικές φορές και χρήσιμο. 2
-Mikasa- Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Ό,τι είπαν και τα προηγούμενα μέλη. Το πολύ-πολύ πάρε μια ποντικοπαγίδα και δες τι μέλλει γενέσθαι. 🐭 Υ.Γ. Τα ποντίκια (έχω την εντύπωση) ότι κάνουν έναν χαρακτηριστικό-αηδιαστικό ήχο.
corsair04 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 @tasanton εδώ πρέπει να νοικιάσεις τον γάτο …θα τον πάρεις πίσω και ταϊσμένο
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Αν δεν δεις κάτι με τα μάτια και εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είναι. Να ξέρεις ότι κάνετε απεντομωση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα βρείτε κάτι. Τα ποντίκια δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω σκαρφαλώνουν και από τοίχο αν μιλάμε για επιφάνειες με τραχύτητα μπορεί να ανέβει. Επίσης αν έχετε δέντρα τα οποία είναι κολλητά με το μπαλκόνι σας μπαίνει ποντίκι από εκεί. Έχοντας συναντήσει και τα δύο μέσα σε σπίτι, μικρά ποντικάκια, θα έλεγα πως τα ποντίκια κινουνται πιο γρήγορα από τα σαμιαμιδια, έχει τύχει να χτυπήσω σαμιαμιδι με σκουπα, ποντίκι με τίποτα. 1
Vault13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Σαρανταποδαρουσα να σε δω τι θα κανεις αν ειναι. Ειναι τοσο αηδιαστικο που δεν μπορεις να το σκοτωσεις. μετακομιζεις 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Vault13 είπε Σαρανταποδαρουσα να σε δω τι θα κανεις αν ειναι. Ειναι τοσο αηδιαστικο που δεν μπορεις να το σκοτωσεις. μετακομιζεις Μία χαρά το σκοτώνεις, με baygon η κάποιο σχετικό εντομοκτόνο που καλό είναι να έχουμε όλοι μας. Τώρα για χτύπημα κτλ, προσωπικά δεν το κάνω σε κανένα εντομο, μόνο ψεκασμα επιτόπου. 1
basilis_k6 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 το σαμιαμίδι είναι το πιο άκακο, καθαρό και "φιλικό" ζώο στην πόλη. λογικά κάτι τέτοιο είδες γιατι το ποντίκι ειναι μεγάλο σχετικά για να μην το δεις καθαρά. αστο στην υσηχια του η καπάκωσε το με ενα βάζο οταν το δεις σε τοιχο και χωσε ενα χαρτι απο κάτω για να το βγάλεις εξω. 6
Vault13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το σαμιαμίδι είναι το πιο άκακο, καθαρό και "φιλικό" ζώο στην πόλη. λογικά κάτι τέτοιο είδες γιατι το ποντίκι ειναι μεγάλο σχετικά για να μην το δεις καθαρά. αστο στην υσηχια του η καπάκωσε το με ενα βάζο οταν το δεις σε τοιχο και χωσε ενα χαρτι απο κάτω για να το βγάλεις εξω. Και στην σαρανταποδαρουσα το ιδιο γραφει εδω. Πιαστην και βγαλτην εξω με ενα δοχειο ή μην την σκοτωνεις γιατι τρωει τα ασημοψαρα https://www.tilestwra.com/na-giati-den-prepi-pote-na-skotosete-mia-sarantapodarousa-mesa-sto-spiti-sas/ Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από Vault13 1
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Ενδιαφέρον! Εγώ αυτή ήξερα τόσα χρόνια για σαρανταποδαρούσα. Είναι σκληρή και τσιμπάει. Εκείνη που αναφέρατε έχω πετύχει τα τελευταία 3-4 χρόνια δύο, μία στη κουζίνα και μία έξω από το σπίτι. Η μαμά παλιότερα είχε πετύχει κι εκείνη και πήγε να τη βγάλει έξω με ένα χαρτί και μου είπε ότι κόπηκε σε κομμάτια. Τόσο εύθραυστη είναι;...
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν έχω δει ποτέ μου σαρανταποδαρουσα. Οι μόνοι από τον στενό οικογενειακό μου κύκλο που έχουν δει ήτανε η γιαγιά μου το '60 από ιστορίες που μου έλεγε, όταν έμενε στο Κερατσίνι, τότε μια σαρανταποδαρουσα την πλησίασε στο πόδι και την τσιμπισε, είχε βγάλει καντηλες σε μεγάλο μέρος του ποδιού και πήγε σε ένα νοσοκομείο που της έκαναν ένεση. Γενικά, δεν νομίζω ότι συνανταμε συχνά αυτό το εντομο αλλά σπάνια. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα