Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει στο line attenuation η στο SNR ποια τιμή κοιτάμε, του upload η του download?Εδώ είναι τα στατιστικά μου, είναι φυσιολογικά? Γιατί ο πατέρας μου με Vodafone στον από κάτω όροφο πιάνει 104 mpbs ενώ εγώ με ΟΤΕ 95.

Screenshot_2021-10-27-18-54-45-56_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Δημοσ.

Κοιτάμε το download. To SNR (10,1) είναι οριακά καλό, γενικά πάνω από 10 η γραμμή έχει την δυνατότητα να τερματίσει.
Το Attenuation δείχνει μια κάποια απόσταση πού ίσως επηρεάσει την τελική ταχύτητα.
Η διαφορά από τον πατέρα σου πιθανώς οφείλετε στην εσωτερική καλωδίωση και όχι στον πάροχο αφού μάλλον "κουμπώνετε" και οι δύο στο ίδιο DSLAM.

Δημοσ.

Εγώ πχ που έχω υψηλό snr τι πιστεύετε ότι φταίει και μαζεύει λάθη η γραμμή; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ίντερνετ πληροφοριακά ρωτάω.

S11027-22541437.jpg

Δημοσ.
14 hours ago, chios said:

Εγώ πχ που έχω υψηλό snr τι πιστεύετε ότι φταίει και μαζεύει λάθη η γραμμή; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ίντερνετ πληροφοριακά ρωτάω.

S11027-22541437.jpg

παντα θα μαζευεις λιγα λαθη.χαλκος ειναι

• Thanks 1
Δημοσ.

@chios Don't bother (κοινός, μην ασχολείσαι). Η μοναδική αξία που έχουν αυτές οι ενδείξεις είναι ότι δουλεύει η διόρθωση σφαλμάτων (error corection) του router.

• Thanks 1
Δημοσ.
On 27/10/2021 at 19:00, LeonV12 said:

Καλησπέρα θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει στο line attenuation η στο SNR ποια τιμή κοιτάμε, του upload η του download?Εδώ είναι τα στατιστικά μου, είναι φυσιολογικά? Γιατί ο πατέρας μου με Vodafone στον από κάτω όροφο πιάνει 104 mpbs ενώ εγώ με ΟΤΕ 95.

Η διαφορα πρεπει να οφειλεται στην εσωτερικη καλωδιωση ή/και το οτι δεν εχεις συνδεσει τον εξοπλισμο στη πρωτη πριζα ή/και στην καλιωση απο τον κατανεμητη εως το σπιτι. Φιλτρα, splitter να τα αποφευγεις σε VDSL, να συνδεεις τον εξοπλισμο με τη πριζα απευθειας, χωρις ενδιαμεσα πραγματα.

Δημοσ.
7 hours ago, DanielRGr said:

Η διαφορα πρεπει να οφειλεται στην εσωτερικη καλωδιωση ή/και το οτι δεν εχεις συνδεσει τον εξοπλισμο στη πρωτη πριζα ή/και στην καλιωση απο τον κατανεμητη εως το σπιτι. Φιλτρα, splitter να τα αποφευγεις σε VDSL, να συνδεεις τον εξοπλισμο με τη πριζα απευθειας, χωρις ενδιαμεσα πραγματα.

μπορει να οφειλεται και στο απερχομενο.δεν ειναι ολα τα ιδια

Δημοσ.
4 hours ago, poulinos said:

μπορει να οφειλεται και στο απερχομενο.δεν ειναι ολα τα ιδια

Σιγουρα, απλα ανεφερα τι μπορει να κοιταξει αυτος απο μεριας του, σαν εξτρα ελεγχο

Δημοσ.
6 hours ago, DanielRGr said:

Σιγουρα, απλα ανεφερα τι μπορει να κοιταξει αυτος απο μεριας του, σαν εξτρα ελεγχο

καλα ναι.το πρωτο ειναι να μην εχεις παραλληλα μεσα στο σπιτι  και μετα βλεπουμε το απεξω

Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

καλα ναι.το πρωτο ειναι να μην εχεις παραλληλα μεσα στο σπιτι  και μετα βλεπουμε το απεξω

Τα παραλληλα τα καλυψες εσυ, εγω καλυψα τα υπολοιπα :D 

Δημοσ.
Στις 27/10/2021 στις 8:33 ΜΜ, Andresalonika είπε

Δοκίμασε με κλειστό το SRA.

το εκανα και μου συγχρονιζει στα 16 mbps

23 ώρες πριν, DanielRGr είπε

κατ ευθειαν τοιχο τα βαζω παντα. Με την 50αρα παντως και σε fast path που την ειχαν συγχρονιζα στα 54-55, γι αυτο μου κανει εντυπωση οτι δυσκολευεται να πιασει τα 100.

Δημοσ.
11 hours ago, DanielRGr said:

Τα παραλληλα τα καλυψες εσυ, εγω καλυψα τα υπολοιπα :D 

γενικοτερα στo vdsl η αληθεια ειναι οτι παρα πολλα θεματα ειναι στα παραλληλα που στο adsl δεν ειχες θεμα

8 hours ago, LeonV12 said:

το εκανα και μου συγχρονιζει στα 16 mbps

κατ ευθειαν τοιχο τα βαζω παντα. Με την 50αρα παντως και σε fast path που την ειχαν συγχρονιζα στα 54-55, γι αυτο μου κανει εντυπωση οτι δυσκολευεται να πιασει τα 100.

οτι επιανες τα 50 δεν σημαινει οτι θα πιασεις τα 100.μπορει το attainable να ηταν 60.

οτι συνδεεις κατευθειαν τοιχο δεν σημαινει οτι δεν εχεις παραλληλα

Δημοσ.
8 hours ago, LeonV12 said:

Στο ίδιο προφίλ παίζει και η 50άρα και η 100άρα με το ίδιο Attainable. Αφού είναι 90κάτι το Attainable, λογικό να κλείδωνε πανεύκολα στα 55 και χωρίς προβλήματα. Στην 100άρα όμως αρχίζουν και φαίνονται πολύ περισσότερο τυχόν προβλήματα στην καλωδίωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...